COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 198
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 20 100
Скрит текст:
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Мадиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции.

Медиите ще надигнат вой със сигурност, защото сега няма кой да им отговаря на въпросите. А не вярвам да им хареса този вариант с писменото задаване на въпроси до пресцентъра. Отделно във ФБ гледам, че има сериозно недоволство от липсата генерала и на сутришните брифинги.
п.п. И аз си искам генерала. Искам си и Кантарджиев  Simple Smile
И аз го искам, защото всичко беше прозрачно. Той беше лицето на ИП, извънредно умело подбран от ББ. Оказа се и отговорен, и етичен. Но според мен лоялността му се е изпарила. Не може човек с такъв авторитет, който е и шеф на престижна болница, с респектираща лична биография и военен, да бъде разнасян като маймуняк . Човекът имаше и мисия, и отговорност.
Силно се надявам назначението му да е отменено. Не ми е приятно такъв стойностен човек да бъде употребяван за нечисти цели.
Ако удължат ИП, което с последните събития / не че го искам, напротив, но имам мрачни прогнози/, в никакъв случай формАтът, в който се провеждаха брифингите, няма да е същият. Няма кой нормален човек да се върже вече на демагогията на ББ. Ще си намери някой позитивен говорител, коойто да лъготи  и ломоти там нещо и толкова.
Жалко, че така добре вървяхме ! Провалът е пълен. И информация няма.
Прозрачност?!?!
Наистина не разбирам къде е драмата. Мутафчийски се показва по телевизора и говори това, което му е НАРЕДЕНО и написано. Нали не си мислите, че той или някой друг от този щаб има свобода да говори каквото мисли Grinning
Вече информацията няма да се чете от него, а от някой друг, който също ще говори каквото му е НАРЕДЕНО.
Наистина, не разбирам каква е разликата дали ще е Мутафчийски или някой друг. И наистина ли си мислите, че на всичките тези медийни звезди им пука за нас, зс възрастните хора или за лекарите и сестрите?
Моля ви се...
Ама и аз ви се моля, позволете ми да имам право на лично мнение. Мутафчийски трябваше да се "чете" между редовете. Който могъл, чел.
Е, Бонго, и на теб да отговарям. Ми пак ще се повторя - НОЩ беше най- доброто творение на ББ, с изумителен замисъл и цел. Имаше пълен синхрон до едно време. После стана мазалото . Ай сега, темата е за Ковид, какво обсъждаме "тук някаква си личност". Да сме живи и здрави .

# 20 101
Нелоша статия:България е в плато от 5 април, но ситуацията й се изплъзва
Д-р Петър Марков от Кеймбридж предупреждава, че страната ни поради умора от мерките е на път да изпусне главната цел
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-e-plato-5 … ata-y-se-izpluzva

Доп.:Моля да ми спестите Мангъров на брифинг,че сън няма да ме хване-пупупуп пепел ви на езика Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 20:51 от reninel

# 20 102
Скрит текст:
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Мадиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции.

Медиите ще надигнат вой със сигурност, защото сега няма кой да им отговаря на въпросите. А не вярвам да им хареса този вариант с писменото задаване на въпроси до пресцентъра. Отделно във ФБ гледам, че има сериозно недоволство от липсата генерала и на сутришните брифинги.
п.п. И аз си искам генерала. Искам си и Кантарджиев  Simple Smile
И аз го искам, защото всичко беше прозрачно. Той беше лицето на ИП, извънредно умело подбран от ББ. Оказа се и отговорен, и етичен. Но според мен лоялността му се е изпарила. Не може човек с такъв авторитет, който е и шеф на престижна болница, с респектираща лична биография и военен, да бъде разнасян като маймуняк . Човекът имаше и мисия, и отговорност.
Силно се надявам назначението му да е отменено. Не ми е приятно такъв стойностен човек да бъде употребяван за нечисти цели.
Ако удължат ИП, което с последните събития / не че го искам, напротив, но имам мрачни прогнози/, в никакъв случай формАтът, в който се провеждаха брифингите, няма да е същият. Няма кой нормален човек да се върже вече на демагогията на ББ. Ще си намери някой позитивен говорител, коойто да лъготи  и ломоти там нещо и толкова.
Жалко, че така добре вървяхме ! Провалът е пълен. И информация няма.
Прозрачност?!?!
Наистина не разбирам къде е драмата. Мутафчийски се показва по телевизора и говори това, което му е НАРЕДЕНО и написано. Нали не си мислите, че той или някой друг от този щаб има свобода да говори каквото мисли Grinning
Вече информацията няма да се чете от него, а от някой друг, който също ще говори каквото му е НАРЕДЕНО.
Наистина, не разбирам каква е разликата дали ще е Мутафчийски или някой друг. И наистина ли си мислите, че на всичките тези медийни звезди им пука за нас, зс възрастните хора или за лекарите и сестрите?
Моля ви се...
Ама и аз ви се моля, позволете ми да имам право на лично мнение. Мутафчийски трябваше да се "чете" между редовете. Който могъл, чел.
Достойните хора говорят ясно и открито и гледат в очите. Не с недомлъвки и сведен надолу поглед.

# 20 103
  • Буркина Фасо
Фаучи член на американския щаб ли е ?
Фаучи е консултирал по здравни въпроси 7 американски президенти и май и тоя с перчема ще надживее. Каквото им каже това е, нищо че оня им каза да пият дезинфектант и някои дори го послушаха.
значи не е бил член, а консултант. какво пречи и Мутафчийски да бъде консултант ?
другите държави карат без щаб, ние не можем ли без него ? нека Мутавчийски се заеме с това, с което се е прочул - коремен хирург. доста хора може би чакат неговата помощ, а не брифингите му.

# 20 104
  • Бургас
Нещата тепърва ще излизат извън контрол. Сега вече започнах да се притеснявам.
За спирането на брифингите - те хората масово не разбираха какво им се говори на тези брифинги. Нима очаквате, че сами ще направят проучване? Докато капацитета е вяра на жълти медии, които казват това, което повечето искат да чуят, нищо няма да е адекватно. Българският език сякаш вече не е майчин на притеснително голям процент от населението, как да прочетат изследвания, статии и мнения на чужд език.

# 20 105
Защо се предполага, че пациенти заразяват лекарите, а не обратно?
Защото е най-лесно да обвиним някой и да прехвърлим отговорността.
Лекарите, освен лекари са и най-обикновени хора. Ходят до магазин, пипат дръжки, бъркат си в носа, ползват градски транспорт и таксита, пият кафе и пушат цигари с колеги, имат съпрузи/деца, които също ходят на работа/навън.

Това, че точно пациент е заразил лекар е нагло и наивно. Да, може, но може и не. 50 на 50.

Всъщност никой не може да бъде на 100% сигурен от къде се е заразил в ситуация на световна пандемия. Може да е от всякъде и от всекиго.

# 20 106
Д-р Петър Марков от Кеймбридж предупреждава, че страната ни поради умора от мерките е на път да изпусне главната цел
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-e-plato-5 … ata-y-se-izpluzva

Това е много точно казано. България върви към провал, много добър старт, но очертаващ се лош финал. Успяхме да не допуснем голямо разпространение, но не успяхме да поставим епидемията под контрол, за разлика от държави, които бяха по-зле от нас, но сега една по една се справят.

# 20 107
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
И някой друг професор......

# 20 108
Преди малко по бнт имаше предаване за ковид. Доста полезна информация. Синтезирано - има надежда и за старите хора, човек с онкологично заболяване се е излекувал и една баба показаха, вика пия селен, цинк, витамини и доктора вика - ето как знаеш какво помага. Каза целта явно от тук нататък е "контролирано заразяване" на населението, т.е. както са сега болниците да не се препълват. Каза, че лекарство или ваксина няма да има скоро така, че ще живеем с вируса неизбежно.

# 20 109

Това е много точно казано. България върви към провал, много добър старт, но очертаващ се лош финал. Успяхме да не допуснем голямо разпространение, но не успяхме да поставим епидемията под контрол, за разлика от държави, които бяха по-зле от нас, но сега една по една се справят.
Дано не стане така!

Но при всички положения, комуникационната стратегия на правителството е провал, сама по себе си и дано неадекватността им си остане в историята просто като такава, а не като причина за трагедия. Защото не, не са виновни българите, че не спазвали мерките. Виновно е точно  правителството, че наложи неадекватни такива в неправилни моменти.

# 20 110
Лили М аз за това я постнах,но се вижда,че трябва да има и участие от народа.А той орева света за градинки, кръчми, маски, фризьори и още каквото се сетиш,та нарушени права ли не бяха,то чудо!Ами като няма самозъзнание,възпитание и съобразяване с общото добро и мисъл не само за себе си /тактично казано/няма как да се получи.Сега ще си получим всичко за което се рева..дано се моля да не стане към средата на месеца"Внимавай  какво си пожелаваш...." продължението го знаете.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 21:07 от reninel

# 20 111
Норвежки футболен отбор си прави отборна снимка. Треньорът им я нарича историческа.
Скрит текст:

Относно мерките. Писват. И на най-търпеливите писват. Но това не значи, че изведнъж трябва да се кара през просото. В много държави, включително Норвегия, която най-много следя, затегнаха много мерките за около месец и след това започнаха да ги отхлабват постепенно с уговорката, че пак ще се затегнат, ако положението излезе извън контрол. Натъртва се постоянно на ''брифингите'', че колко строги ще са мерките зависи от поведението на хората и колко спазват настоящите мерки.

# 20 112
Сега чета, че Испания се готви да посреща туристи лятото. Това дали е вярно?
Flushed

# 20 113
  • София
Резултатите от Банско:
За коронавирус са изследвани 1533 човека от Банско в рамките на масовия скрининг в курортното градче, започнал на 12 април. При шестима от тестваните е доказана прясна вирусна инфекция, но без тежки симптоми. С ранни и късни антитела са били 28, а 46 са преболедували инфекцията и имат късни антитела.
от ТУК
Ако ще се проепидемичваме с такава скорост - още много години ни чакат...

# 20 114
Защо се предполага, че пациенти заразяват лекарите, а не обратно?
Защото е най-лесно да обвиним някой и да прехвърлим отговорността.
Лекарите, освен лекари са и най-обикновени хора. Ходят до магазин, пипат дръжки, бъркат си в носа, ползват градски транспорт и таксита, пият кафе и пушат цигари с колеги, имат съпрузи/деца, които също ходят на работа/навън.

Това, че точно пациент е заразил лекар е нагло и наивно. Да, може, но може и не. 50 на 50.

Всъщност никой не може да бъде на 100% сигурен от къде се е заразил в ситуация на световна пандемия. Може да е от всякъде и от всекиго.
Напротив, здравните работници поне в този случай са по- предпазливи понеже виждат какво става.
Докато народа масово не вярва и реват само  отпадане на ограниченията.
В едно 90% от случаите заразата идва от пациента, а не от лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт