COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 198
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 20 145
  • Бургас
Прочетох, че от понеделник отваряли заведенията, но само ако масите са на открито. Вярна ли е тази информация?
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/otvaryat-li-za … elnik-422761.html
Поредната медия, уж сериозна, която цитира Блиц, на която медия звездите ѝ говорят! Просто нямам думи! Спряха брифингите по неясна причина. Но КОЙ ще спре вълната от фейк новини, които цитират УЖ достоверни медии?
Явно всичко е пир по време на чума😢. Явно е много по-важно да изкараме луди пари от безумна реклама и по-голям трафик, отколкото да поднасяме достоверна информация...
И какво следва - спряха достоверната информация от брифингите, някои от най-достоверните (уж) медии цитират идиотски сайтове. Просто нямам думи😢.
Явно спасяването на давещите се е дело на самите давещи се, при това в порой от фейк новини и никаква достоверна информация.
И аз така предположих. Отворих, защото “уж” е достоверна медия. В същия момент слушах и БНТ, но нищо не се каза относно това. Поразворих се в интернет, но не видях други статии. Затова попитах тук.

# 20 146
Хеликаза, при положение, че имахме едни от най-либералните мерки, които ти нарече "ненужно строги", просто без коментар. Че и правителството има вина е факт, но и че част от нашият народ не е свикнал да спазва правила е също абсолютен факт. Това е положението.
Маските на открито и забраната за посещение на паркове, както и тъпанарските кпп-та са страшно либерални, да...

А българите сериозно ограничиха движението си. Данните от мобилните оператори го показаха. Беше колкото в Германия.
Но щом ще хвърляме вината на недисциплинираните българи, ок...въпросът е с какво помага това, освен да се измият ръцете на Барба Ганьос и Мутафчийски.

# 20 147
  • Варна
Не ми е ясно защо разрешиха полети до страни, с активна зараза? Ще им спасяваме икономиката ли? А КПП- тата остават. Нулева логика.

# 20 148
  • Cobrs
За мен лично има слаби звена, на които може да се въздейства при добро желание. Да се създаде система за уведомяване между държавите в ЕС за пътуващи лица със симптоми на Ковид (със сигурност няма да се ограничи правото на придвижване). Да има ясен ред за планиране на прегледи, при необходимост (а не лекуване по телефона, и то само ако ЛЛ благоволи да си вдигне телефона). Не знам вие ако се разболеете, знаете ли на кого да се обадите и къде да отидете на преглед. Да се задължат работодателите да осигурят сравнително безопасни условия на работа - хоум офис, винаги когато е възможно (а не обяснения как колегите са отговорни хора и всичко ще е точно), достатъчно работно пространство, за да има поне два метра разстояние между хората, маски, ако е нужно. За съжаление, аз отдавна съм се убедила, че контролът много ни куца и винаги се правят изключения от правилата. Но е хубаво поне на хартия да ги има в случая, да се започне отнякъде.

# 20 149
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега знам, че Калинка веднага ще ми скочи, но защо при положение, че са с положителен тест са допуснати да се качат на самолета? Въобще има ли някакъв контрол по тези летища? Или всички заминаващи са добре дошли, само на пристигащите се обръща внимание. При нас очевидно, че пристигащите въобще не се проверяват качествено. Аз се учудвам как хората, които пътуват в самолета с тези очевидно болни като онази жена, на която са подавали кислород, не са реагирали по никакъв начин. А имахме случай как искат да свалят англичани от Банско от самолета.

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/bolna-koronavirus … ata-ni-prevenciya

Тук има отговор на въпросите ти, както и опровергаване на какво точно се е случило (кислородна маска).

С големи букви е написано на страницата на Министерството да не се пътува. Няма закон. Холандците си го спазват. Българите пият медикаменти за понижаване на температурата, за да минат проверките.

В добавка има предупреждение, че авиокомпаниите карат да се попълва декларация и ако отговориш с “Да” на някой от въпросите, може да ти бъде отказан достъп до страната. Не знам дали нашата авиокомпания работи с тези декларации.

Да не забравим да прочетем и в цитата, който беше даден тук, че тези хора са били предупредени от холандски медицински лица да не пътуват.

Не ми е ясно защо разрешиха полети до страни, с активна зараза? Ще им спасяваме икономиката ли? А КПП- тата остават. Нулева логика.

В България няма ли Корона? Явно, тук са преценили, че подобно ограничаване няма да разреши дадено положение до 2021, а трябва да се фокусират върху начин на справяне със заболелите.

Полети от София има непрекъснато. Сигурно и болни българи идват насам, но не съм чела нвкой да си е позволил да каже “ония мургавите”, както прочетох за рижите. Ние, обаче, обичаме да дискриминираме.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 21:42 от Kalinka

# 20 150
Медиците се тестват за ковид на всеки 2 седмици доколкото разбрах.

# 20 151
  • София
Написах го и преди - изтриха ме, пак ще го напиша.
Ще си приберем всички мигранти, по всяко време, ако ще и апокалипсис да е, защото европа не иска да ги лекува, а ние искаме...много неща - 1 милион теста, еврозона, пари за ковид-19...., е, не че ще ги получим, но пак ще си вземем всички заболели сиганье!

# 20 152
От махането на всякакви мерки до края на ИП има десет дни. Тъкмо за един прекрасен бум на заразени преди 13 май.
Интересно е,че днес по нито една телевизия нямаше новина свързана с ББ или поне аз не чух.. Нямаше селфита, разкази, интервюта в джип, ленти, каски.
Може и да е смешно ама тая женица дето се появи на сутрешния "брифинг" не съм знаела че съществува и има такава длъжност. Обикновено ББ си плещи глупостите директно.

# 20 153
Но щом ще хвърляме вината на недисциплинираните българи, ок...въпросът е с какво помага това, освен да се измият ръцете на Барба Ганьос и Мутафчийски.
Хич и не искам да им измивам ръцете-прочетете по-горе мнението на Калинка-за предупрежденията и пр.и кой какво е направил -ами да българите/етноси са виновни...а относно пътуването нека да имам лично мнение...Разбира се винаги можеше и да е повече-не се и съмнявам.

# 20 154
Явно нещо извънредно се е случило, за да трябва тази "женица" да закрива седянката. А иначе това е ПР-ката на ББ от дълги години. Севдалина Арнаудова. Аз залагам на това, че Мутафчийски е хвърлил оставка от Щаба предвид вакханалията с мерките. А отделно и човекът сигурно е смъртно преуморен от февруари насам без почивен ден. Но ако забелязахте, нямаше ги и Кунчев и Кантарджиев....нещо много странно ми се видя.
П.П. Ама Холандия ни връща болните и като ги излекуваме ги вика пак обратно и така ...до края на света.

# 20 155
Kalinka, в България също има вирус, но не толкова разпространен, че да изнасяме.

# 20 156
  • Bulgaria
От махането на всякакви мерки до края на ИП има десет дни. Тъкмо за един прекрасен бум на заразени преди 13 май.
Интересно е,че днес по нито една телевизия нямаше новина свързана с ББ или поне аз не чух.. Нямаше селфита, разкази, интервюта в джип, ленти, каски.
Може и да е смешно ама тая женица дето се появи на сутрешния "брифинг" не съм знаела че съществува и има такава длъжност. Обикновено ББ си плещи глупостите директно.

Тази женица добре, че се появи на екран, за да видим коя е Севда, която не даваше на журналистите да си задават въпросите и Борисов искаше да я гони. Та, ясна ни е тази ПР-ка.

# 20 157
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ще си приберем всички мигранти, по всяко време, ако ще и апокалипсис да е, защото европа не иска да ги лекува, а ние искаме...много неща - 1 милион теста, еврозона, пари за ковид-19...., е, не че ще ги получим, но пак ще си вземем всички заболели сиганье!

Врели некипели. За да ги лекуват в Нидерландия трябва да имат заболелите остри респираторни  проблеми.
Тези хора, без трудности, стигат до летището и пътуват часове на хиляди метри височина. Човек нуждаещ се незабавно да бъде приет в болница няма да може да го направи този номер.

Самонавивате се, че българин тук не лекуват. Не знам дали е ваша защитна реакция или пълно блъфиране с някаква цел.

# 20 158
  • София

Врели некипели. За да ги лекуват в Нидерландия трябва да имат заболелите остри респираторни  проблеми.
Тези хора, без трудности, стигат до летището и пътуват часове на хиляди метри височина. Човек нуждаещ се незабавно да бъде приет в болница няма да може да го направи този номер.

Самонавивате се, че българин тук не лекуват. Не знам дали е ваша защитна реакция или пълно блъфиране с някаква цел.
Не, по-скоро защо не сме си затворили границите, както много други държави, и защо приемаме хиляди и хиляди наши неосигурени сиганье, които не могат да бъдат обслужвани там, където са.
А "врели-некипели"  на котлона, пред печката.

# 20 159
Явно нещо извънредно се е случило, за да трябва тази "женица" да закрива седянката. А иначе това е ПР-ката на ББ от дълги години. Севдалина Арнаудова. Аз залагам на това, че Мутафчийски е хвърлил оставка от Щаба предвид вакханалията с мерките. А отделно и човекът сигурно е смъртно преуморен от февруари насам без почивен ден. Но ако забелязахте, нямаше ги и Кунчев и Кантарджиев....нещо много странно ми се видя.
П.П. Ама Холандия ни връща болните и като ги излекуваме ги вика пак обратно и така ...до края на света.
Да,случило се е,ще ме изтрият,но ще го напиша! Наредено е,и ако някой си мисли,че нещо зависи от ББ и сие,в голяма заблуда е.

Общи условия

Активация на акаунт