COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 579
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 220
Не мога да повярвам какво се случва от няколко дни. Докато тук и навън народа спори дали да се носят маски, някакви едноклетъчни биологични единици, наречени български граждани, си идват болни от Нидерландия и всичко е точно... Продължават с пародията, наречена КПП-та на областните градове, а границите ни са като разграден двор Sad Защо ги пускат тези да влизат, да си ходят с таксита до родните села и паланки?? За това ли махнаха брифингите стария вид, за да не пита никой ЗАЩО?
Не глоби, ами затвор трябва за тези безмозъчни същества, дето знаят, че са болни и умишлено подлагат на директен риск стотици хора..
Еми може би защото в чужбина нямат дом, останали са без работа и не могат да си платят квартирата, и просто нямат никакви средства за живот. А от България не биха избягали ако имаха работа.Никой не иска да живее на квартира и да бъде слуга в чужда държава. Не бъдете толкова възмутена, да не се окажете някога вие на тяхно място, животът не винаги е благосклонен. И е пълен с обрати.

# 20 221
Скрит текст:
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.
И да ги отворят, как си представяте да се юрнат всички към кафета и ресторанти? Това няма да се случи. Населението е трайно психирано в световен мащаб и ще му трябва много дълго време да се освести.
Очаквам и КПП-тата да разкарат най-накрая, защото са напълно излишни. Ние Ковида си го внасяме спокойно по летищата, а междувременно затормозяват работещите пътуващи всеки ден с КПП-тата. Какъв е смисълът?
Ще се юрнат точно като стадо овце, и окото им няма да мигне.
Не се страхувам от собственото ми поведение, притеснявам се от това на другите. В началото на ИП изкарах синузит след хрема. Прихванах си я от дама, която кихаше,кашляше и подмърчаше на две крачки от мен, а аз нямаше как да я избегна. И сега нямам надежда, че някой ще се съобразява.
При табелка "Не влизайте, моля" на вратата, никой не се спря. Влизат и се казва, "Леле, ми аз вече влязох."

# 20 222
Бре, ама вицепремиерът е говорил за откриване на ресторантите. Не било измишльотина. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/karakachanov-vizhda … ane-na-restoranti
Някой тук писа, че ще отварят и фитнес залите.
И аз мисля, че Мутафчийски е подал оставка, и не само той. Нормално, при условие, че спряха да се съобразяват с препоръките на щаба. А тези хора даваха всичко от себе си. Затова и Бойко се покри, защото не знае какво да обясни в тази ситуация. Скоро ще стане ясно.
Така или иначе благодарение на щаба до тук вървяхме добре, и бяха спасени човешки животи. Сега само Господ ще помага...

# 20 223
Не мога да повярвам какво се случва от няколко дни. Докато тук и навън народа спори дали да се носят маски, някакви едноклетъчни биологични единици, наречени български граждани, си идват болни от Нидерландия и всичко е точно... Продължават с пародията, наречена КПП-та на областните градове, а границите ни са като разграден двор Sad Защо ги пускат тези да влизат, да си ходят с таксита до родните села и паланки?? За това ли махнаха брифингите стария вид, за да не пита никой ЗАЩО?
Не глоби, ами затвор трябва за тези безмозъчни същества, дето знаят, че са болни и умишлено подлагат на директен риск стотици хора..
Еми може би защото в чужбина нямат дом, останали са без работа и не могат да си платят квартирата, и просто нямат никакви средства за живот. А от България не биха избягали ако имаха работа.Никой не иска да живее на квартира и да бъде слуга в чужда държава. Не бъдете толкова възмутена, да не се окажете някога вие на тяхно място, животът не винаги е благосклонен. И е пълен с обрати.
Щото в България,  българи не живеят на квартира, не са без работа и не им е трудно ( и това е още преди ИП), дай да се мятаме да заразяваме всички.

# 20 224
  • Бургас
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.

И да ги отворят, как си представяте да се юрнат всички към кафета и ресторанти? Това няма да се случи. Населението е трайно психирано в световен мащаб и ще му трябва много дълго време да се освести.
Очаквам и КПП-тата да разкарат най-накрая, защото са напълно излишни. Ние Ковида си го внасяме спокойно по летищата, а междувременно затормозяват работещите пътуващи всеки ден с КПП-тата. Какъв е смисълът?
Тийновете само това чакат. Натоканите мацки и разни квартални хулиганчета също. Днес гледах снимки от главната улица и плажната алея на Бургас. Купона си тече с пълна сила. Плаж, седянки с кафета и цигари върху хавлии на пясъка, къпане в морето. Понеже няма отворени заведения, сега клюката с кафето я осъществяват на плажа. Пред нас редовно се събират група тийнове, въртят цигари и кенчета бира. Да се чудиш с какъв акъл.
Тайно се надявам да сте права, че народа няма да се юрне веднага.

# 20 225
  • Sredets/Burgas
Днес ми се наложи да изляза до по-далечен магазин...
Първо си казвам - " Нали вече навън без маски, ще я пъхна в джоба, като стигна ще я сложа."...
Още на първите сто-двеста метра турих чевръсто маската и не я свалих, докато не се прибрах обратно...
Ама никой не се съобразява да върви, тъй малко по` към края на тротарата, едните в едната посока, другите в другата... Те ми перат в средата и аз ги заобикалях като Монк... После ми хвърляха лош поглед в стил - "Не си в час!"

За генерал Мутафчийски нищо чудно и това да е станало Neutral Face

# 20 226
  • Bulgaria
Добре, утре като това ненормално отхлабване на мерките без някакъв интервал от едно до друго, доведе до катастрофа, защото вече загубих и малкото вяра, която имах, че може да се размине, кой ще излезе и ще поеме отговорността? За мен да хвърляш отговорността на хората при положение, че им разхлабваш мерките е меко казано недопустимо. Или си правят експеримент с нас? Да чуят накъде ще завее вятърът /мненията/ и по тях ще се ръководят? Това, че разхлабваме мерки като в държавите от ЕС за мен е несериозно на базата на епидемиологичната обстановка в страната. Франция да не би да е по-малко европейска държава, но не играе по общата свирка. Те, когато затягаха, ние нищо не правихме, а сега ги копираме?

# 20 227
Ами, дано да е подал оставка. То не може да се бори вечно като прасе с тиква с цяла България. Не слушаме и всеки си прави каквото знае. И най-търпеливият човек би вдигнал ръце в такава ситуация. То, просто е нетърпимо. За журналистите с всичките им малоумни въпроси дори няма да отварям тема.
Днес навън беше фул с хора. Опитах се да напазарувам по възможно най-бързият начин, но честно казано се притесних. Не е нормално това.

# 20 228
Никой не иска да живее на квартира и да бъде слуга в чужда държава.

Напротив, болшинството точно това искат и не искат да чуват за връщане, с уговорката, че слугуват на някого, колкото и вие в България слугувате преди да си получите заплатата. В крайна сметка са се върнали, защото са останали без работа.

Аз пак не разбирам защо се коментира кой защо се върнал. Защото има право, затова. Освен Русия някой затворил ли е граница за собствените си граждани?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:51 от Анонимен

# 20 229
Лили,

Защо не споделиш с публиката тук, когато се наложиха теЗи мерки(забрана за излизане) в съседните държави, колко случая имаха регистрирани и колко беше дневното процентно нарастване?
Понеже аз си спомням, че когато в България имаше ИП, в Турция Ердоган разправяше, че там коронавирусът няма шанс.

# 20 230

Аз разбирам защо са там и защо си идват, бъдете сигурна. Но е нелепо 2 месеца да сутрин и вечер да не спират да говорят как всички ще умрем, как трябва да стоим в нас, за да пазим съседа и здравната система, а в същото време болни хора да си летят със самолетчето и да си щъкат навсякъде. Наистина ли не разбирате на какво се възмущавам?

# 20 231
Скрит текст:
И аз съм на мнение, че Мутафчийски е хвърлил оставка, завинаги, от Щаба, защото е човек с достойнство и няма да понесе да го правят на маймуна.
Да си бере плодовете от решенията този, който ги е взел.
Не мисля, че толкова лесно може да си хвърлиш оставка, а и не ми изглежда на човек, който би го направил. Макар че на няколко места четох, че е серт човек и доста кадърни лекари са напуснали ВМА заради него, но допускам и това да са само слухове.
Не са виновни хората,  че се връщат, човешки инстинкт за оцеляване е (при гастарбайтерите, защото тяхната ситуация е по-особена). Виновни са нашите, че не са осигурили контрол. Я виж те в Германия-отиват берачи, но първо минават 14 дни карантина, решили са си нещата.

Карантина, ама си почват веднага работа. Просто не могат да напускат обекта.

# 20 232
  • София
Към 02/05/2020 в бюрата по труда има заявени 11261 свободни работни места.
от ТУК
Това е по повод умиращите от глад, дето трябва точно сега да заминат на гурбет в чужбина и да се върнат, носейки ни вируси като армаган.
Нищо против хората да отиват и работят там, където е най-добре за тях, но точно сега, когато Европа е пламнала, хич не им е време на такива пътешествия.
Лично мнение.

# 20 233
Наистина ли не разбирате на какво се възмущавам?

Ако не се възмущавате на тези, които не проверяват кой е болен и кой здрав на влизане или най-малкото не следят за спазване на карантини, как очаквате някой да разбере на какво се възмущавате?

# 20 234
Добре е, че е помислил за някакви мерки из хотелите и Ердо,  някои от тях доста утопични, но все пак.
Туризмът, обаче освен с хотели, е свързан и с барове, а те са свързани с алкохол, много алкохол, а той от своя страна, е свързан с много други неща ни едно от които е спазване на някакви социални, физически, или дори психически дистанции. Освен и един сух режим за курортите да се наложи...

Общи условия

Активация на акаунт