COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 911
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 400
Този даже не може да чете..По добре новинарите да дават инфо о това е

# 20 401
  • София
Нали нямаше да има брифинги?
Не са казвали че няма да има брифинг, а че няма да го води генерала и няма да има въпроси на журналисти. А само информативен ... кой починал, колко заразени и т.н.

# 20 402
  • София
Ех, генералът умолява Бобо да спре брифинга. Този съвсем се оля. Тулупите му пречат на нашия ръководител. Този е невероятно нагъл

# 20 403
  • София
Ехааа, Мангъров казва "браво"! Simple Smile

# 20 404
Тия дето реват, че няма да стъпят в заведение масово си поръчват храна за вкъщи. Което за мен е същото.

Не е същото. В заведението може да се заразиш от много повече източника, отколкото от готвача, който ти е сготвил храната и доставчика, който я е доставил. С достатъчно добра хигиена от страна на двамата, е почти безопасно, но в заведение е много по-опасно.

Сега прочетох, че и лекар от спешното в Александровска е починал.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 08:58 от Fenris

# 20 405
Заведенията отварят при определени условия. И това не е само в България. Тази мярка си е обмислена. Дали ще седнете на бордюра или в заведение отвън на 2м разстояние от другата маса, какво значение има?!

# 20 406
Изказването в стил Левски беше прекалено.

# 20 407
  • София
Това ми хареса - нали ние сме го издигнали да стигне до този пост...

Аз смятам да пропусна заведенията някакво време, да видим как ще се развият нещата.

# 20 408
  • Другата България
Над десет поста за ББ, нищо съществено, но никой не отбеляза, че нощес има починал още един медик. Сеира е по-важен от другото. ....

# 20 409
Това ми хареса - нали ние сме го издигнали да стигне до този пост...

Кой това ,че не чух?

# 20 410
Над десет поста за ББ, нищо съществено, но никой не отбеляза, че нощес има починал още един медик. Сеира е по-важен от другото. ....
след 8:15 е само обща пАша лаф от Борисов

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 13:09 от Фръц!

# 20 411
  • София
ББ май за Мутафчийски. Журналист пита дали има напрежение (май между ББ и Мутафчийски) и ББ каза - какво напражение, ние сме приятели от 20 години, нали ние сме го издигнали да стигне до този пост...
не слушате, деца, не слушате какво казва директорът!

# 20 412
Е,  сега включваме ТВ повечето, нямаме кристална топка, кой е починал.

Забавен брифинг Joy

Искаха хората пълно разпускане получиха го.

Хижа "здравец" също е достъпна, пловдивчани могат да се покатерят гъз до гъз на поляната

# 20 413
Точно защото икономика и здраве са тясно свързани, сега преминаваме във фазата на "контролирано" заразяване. Който си е мислел, че с мярката "стойте в къщи" ще се трепе вируса - жестоко се е излъгал. Целта е да се намали нивити R0 и когато то е под 1 се разпуска седянката. Ако населението спазва дистанция и хигиена, ако има достатъчно ЛПС за здравни, социални работници, фармацефти и т.н., ако има достатъчно тестване и изолиране на болните - няма да се наложи ново "стойте в къщи". Това ще продължи до достигане на имунизация - дали чрез ваксина, или чрез преболедуване.
Не, не си мисля, че с мярката "стойте си в къщи" се трепе вируса, а знам, че е така, щото китайците така го изтрепаха. "Ако населението спазва дистанция"... Не, няма да спазва дистанция, щото населението не е дисциплинирано. Здравните работници се заразяват не от липса на ЛПС, а защото поне половината от тях си правят каквото си искат, имат си лично тяхна си теория, и не се съобразяват със забраните. И на тях манталитета им е такъв - български. Тъй че, при нас "контролираното заразяване" ще се превърне в безконтролно такова. И хайде, спрете се с "имунизация чрез боледуване" или друга. Вероятността след 3 години този вирус да го няма е голяма, и без да минем всички през масово заразяване.

# 20 414
И то след като е изписан за излекуван.. Sad

Общи условия

Активация на акаунт