COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 016
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 430
Б.Б.   Кунчев искал да махат РЗИтата от границите. Част от споровете в щаба.
        Горанов искал да отварят заведенията в зоните навън, през маса ли, на маса по 2ма или семейство.

# 20 431
ББ май за Мутафчийски. Журналист пита дали има напрежение (май между ББ и Мутафчийски) и ББ каза - какво напражение, ние сме приятели от 20 години, нали ние сме го издигнали да стигне до този пост...
не слушате, деца, не слушате какво казва директорът!
Я, къде бил ключа за палатката...
Да погледнем обаче фактите, а не това което говори премиера:)

"Румен Радев назначи новия шеф на ВМА" - 22 февруари 2018
https://inews.bg/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … l.a_i.585686.html

Президентът Румен Радев назначи Венцислав Мутафчийски на длъжността „Началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България“. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

"Вярвам, че ще допринесете да се запазят дългогодишните традиции на ВМА и да продължат да се развиват. Уверен съм, че знанията и експертизата, натрупани от вас на лидерски позиции, ще бъдат гарант за издигане на авторитета на ВМА. Очаквам, че в ролята си на началник и под Ваше ръководство, ВМА ще бъде образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност", заяви Радев."

и също за "приятелството":

доц. Мангъров на осми април след среща с Борисов: "Той ми се обади. Ние с него се познаваме, още повече че аз лекувам неговите внуци от много години и съм приятел с неговата сестра, която е лекар." Само че Мангъров не е председател на щаба, разпуснаха и медсъвета, където се изявяваше.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051934_doc_atanas_ma … _s_premiera_shte/

# 20 432
  • Пловдив
Васи, така е, обаче начина, по който го каза е, че всипко е затворено насила, а не по икономически показатели. Фирмата, в която работя, има заводи в доста европейски държави, отдавна бяха затворили производствата в Белгия и Франция заради ИП. И двата завода вече отвориха, на намален капацитет, не заради мерките, разбира се, но просто защото ограниченията са паднали. Заводите в Чехия и Полша изобщо не спряха работа. Заводите в Турция също. Иначе, и аз съм против да се отворят границите, не че са затворени, но КПП са безмислени в момента и единствената им цел е да всяват страх и напрежение. На мен ми действат така, всеки ден по 2 пъти се налага да преминавам, не е приятно чисто психологически, за това мисля, че за това са сложени. Иначе не, че правят проблем.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 09:09 от luba_rizova

# 20 433
Този моноспектакъл в стил Генерал Бо плюс генерал Му минус Генерал Ра  е равно на спасение, ще коментирам после...
На мен друго ми направи впечатление от изявлението на Усмхнатия доцент- от 23 случая, от вчера , десет са хоспитализирани, нали така ?  Това ме безпокои .
За лекарката от снощи - светла и памет. Също изключително тревожни новини. И на фона на това се ще се отварят всички рискови обекти.

# 20 434
Резаразяване или недоизкекуване е причината за ноия случай на починал медик?  Лошо.

Сякаш е като варицелата - изкараш го, притаи се и когато не очакваш те издрусва херпес зостер.

# 20 435
  • София
Мангъров беше доста раздразнен и той, направо скачаше на стола,ръкомахаше, запъването се засилваше, а журналистът също беше на въпреки настроен, личеше си.  Мангъров определено не се чувства добре в ролята на позналия. Единствено се надявам много хора да са го изкарали, макар че не разчитам на това директно пренасяне на денните от Банско върху общата популация. Той се оказа доста добър психолог. И за съжаление през твърде много канали човек се заразява - въздушно-капков, контактно-битов, фекално-орален. Все едно като грип и хепатит А взети заедно, някаква много гадна версия с дълъг инкубационен период и заразност.

# 20 436
  • София
Васи, така е, обаче начина, по който го каза е, че всипко е затворено насила, а не по икономически показатели. Фирмата, в която работя, има заводи в доста европейски държави, отдавна бяха затворили производствата в Белгия и Франция заради ИП. И двата завода вече отвориха, на намален капацитет, не заради мерките, разбира се, но просто защото ограниченията са паднали. Заводите в Чехия и Полша изобщо не спряха работа. Заводите в Турция също. Иначе, и аз съм против да се отворят границите, не че са затворени, но КПП са безмислени в момента и единствената им цел е да всяват страх и напрежение. На мен ми действат така, всеки ден по 2 пъти се налага да преминавам, не е приятно чисто психологически, за това мисля, че за това са сложени. Иначе не, че правят проблем.
Люба Ризова, ти ли си това? "Мисирката", с извинение? Ми ай задавайте ги тия умни въпроси, където му е мястото, не само из форума да безделчничите Grinning
Както каза един Високоинтелигентен потребител - на брифинЗите ги задавайте въпросите, на брифинЗите....

# 20 437
Б.Б.   Кунчев искал да махат РЗИтата от границите. Част от споровете в щаба.
        Горанов искал да отварят заведенията в зоните навън, през маса ли, на маса по 2ма или семейство.

Това, което иска Кунчев е чисто самоубийство. Това би означавало и карантина за влизащите от чужбина да няма.

Журналистите, може ли да питате до кога ще продължава това безконтролно влизане на хора от чужбина? С оглед на поредните внесли вируса. Няма ли да се сложи краен срок на прибиране за желаещите? Защо не се организира настаняване на влизащите в изолационни центрове за 14 дни, после тест и който е с отрицателен, тогава да се допуска да се меси с населението, което в България. Защо е нужно, населението, което е в България и е в пъти повече от влизащите да страда, заради сезонните работници? Те повече права ли имат?

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 09:22 от stasha_s

# 20 438
В Търново за 2 случая раздали на 77 човека бонуси за първа линия.
Голяма жътва покрай короната. Всеки се чуди как да спечели от ситуацията.
Мангъров пак ли с платено участие някъде, мисирката пита ли го за 11 от 20 умрели новородени?

# 20 439
Това от Кунчев изобщо не го очаквах.От целият НОЩ той е най-запознат с коронавирусите.За КПП съм абсолютно съгласна.Но при границите би трябвало да се затегне положението,а не обратното.В този момент,с РЗИ,с карантина,пак някои успяха да се измъкнат.А сега без никакви мерки...Добре,че генерала му е надделял в този спор.Да се оплача,имаме карантиниран съсед.😒Прибра се на 01.05 с полет от Нидерландия.Целият ден си обикаляше напред-назад и чак на вечерта късно дойде полиция,ама защо,не разбрах.Друга съседка го питала защо се разхожда,не е ли под карантина.А той й се развикал,че не е болен и да сме се спрели с тези глупости🙈.Засега не е излизал повече.

# 20 440
Относно тезата на Мангъров. След него по канал 1 беше кардиолог, от Александровска болница, който не изрази мнение по въпроса, но много иносказателно каза, че някога в учебниците пишело, че земята е плоска, че е център на Слънчевата система и това се е приемало за вярно.Че той през годините е твърдял едно, а по късно е констатирал, че не е прав.
Така и за вируса може да се окаже, че всичко известно до сега и приемано за вярно, в този случай може да не е-това си е мое тълкуване на думите му.

# 20 441
Това от Кунчев изобщо не го очаквах.От целият НОЩ той е най-запознат с коронавирусите.За КПП съм абсолютно съгласна.Но при границите би трябвало да се затегне положението,а не обратното.В този момент,с РЗИ,с карантина,пак някои успяха да се измъкнат.А сега без никакви мерки...Добре,че генерала му е надделял в този спор.Да се оплача,имаме карантиниран съсед.😒Прибра се на 01.05 с полет от Нидерландия.Целият ден си обикаляше напред-назад и чак на вечерта късно дойде полиция,ама защо,не разбрах.Друга съседка го питала защо се разхожда,не е ли под карантина.А той й се развикал,че не е болен и да сме се спрели с тези глупости🙈.Засега не е излизал повече.
Той и нашия съсед обикаляше до първата проверка. После не му видяхме носа навън докато не изтече карантината.

# 20 442
Оф, Боже, чухте ли го Бойко, мЪ той кат един съвременен Левски. "Ако има успех, то той ще е постигнат от всички, ако загубим - виновен ще съм само аз!" - нещо такова обясняваше.

Инак аз съм против разхлабването на мерките. Рано ми се струва. Трябваше да са по затегнати и да се следеше строго (наистина строго и сериозно) за спазването им, за да бъдат ефикасни и дадат нужния ефект. Лошото е, че все нови и нови неща излизат за тоя вирус и колкото по се опитваме да го опознаем, толкова по непознат се оказва той и все стоим в началото, сякаш нищо не правим. Не ми харесва тази работа, ама хич.
Не, че искам стагнацията породена от вируса и мерките да продължава безконечно, но трябва да сме наистина предпазливи, докато не започнем да откриваме начин за справяне с тази зараза. Уф.

# 20 443
Държавата се готви да организира чартъри, за да напълни хотелите на морето след месец-два, вие искате да спират прибиращи се българи

...

# 20 444
Вирусът се внася отвън! Стига ни натяквали как ние сме били безхаберни. Да се хванат и да уловят прелитащите птици, че пак народа го отнесе. Аман!

Общи условия

Активация на акаунт