COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 716
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 625
Пейките в парка - алфата и омегата на световната икономика.

A няйкой освен теб някога твърдял ли е, че пейките имат нещо общо с икономиката?
Просто се отменят тъпите забрани в опит да се намери тънката граница между предпазване от вирус и нормален здравословен живот. Похвално. Радвам се, че хора с все още трезви умове търсят тази граница, защото очевидно да живеем по мазетата няма как да стане.

Всяка глътка нормалност може само да мотивира хората, които могат да мислят и разсъждават, да имат сериозно отношение към нетъпите забрани. А онези, които не ги бива в мисленето, и с пейки и без пейки са си все на същия хал.

Но това няма смисъл да се обяснява на човек, чийто свят в последните два месеца явно се състои от понятията смъртоносен, зараза, геноцид, Мангъров, жертви, камиони и дотам.
Така и не разбрах кой живее в мазето, защото по мои наблюдения всички живеем в нормални жилища с удобства, според възможностите на човека. Ако за вас да се наслаждаваш на удобството на дома е живот в мазе.

# 20 626
  • Bulgaria
Разбира се, че не е от ковид-19, сигурно и лекарката в Сливен не е, нищо, че е работила в инфекциозното. Не знам дали това ви успокоява, но самият факт, че България се лишава от и без това малкото си останали лекари, поне това трябва да ви притеснява. Че, утре може и да няма кой да лекува. Поне малко човещинка да се прояви, поне заради семействата им.

# 20 627
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

Има. И нидерландците си я спазват. Без глоби и специални стражи пред вратата. За някакъв 0....% неспазващи хора няма да се превърнат в полицейска държава. С какво са виновните другите, че някъде, някой не е научил народа си. И не, не в глобите е истината. До миналата седмица Румъния беше събрала 78 милиона евро от глоби. Тук имат да мечтаят за тази цифра.
Ясно защо така бяхте пламнали, от много спазване на мерките.

# 20 628
Хахаха-аз като казах,че зора за парковете е за пейките още преди колко страници парка беше затворен даже...-тогава не било така...Все едно не се знаем ....

# 20 629
"Д-р Нели Пандова-Илиева постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.

Тя е тествана за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка, който е сред първите медици с доказан коронавирус.

Според неофициална информация първият PCR тест на д-р Нели Пандова е  бил отрицателен, такъв е бил и вторият, даден в бившата Окръжна болница преди да бъде изписана. Положителен за коронавирус е бил само бързият тест, направен й вчера при приемането в Александровска болница.
Състоянието й рязко се е влошило след като вече е била пратена вкъщи, като сред възможните причини е белодробна тромбоемболия."
https://www.marica.bg/balgariq/d-r-neli-pandova-ostavq-2-deca-si … hna-pomosht-video

Какво се чудите, 100 пъти се писа, че като се развие инфекцията, понякога гърления секрет при  PCR  теста не показва нищо, при кръвния тест вирусът е засечен, но за съжаление късно.

# 20 630
Значи родителите на работа, децата при бабите, които ще ги разхождат през деня навън- безопасно за здравето на бабите. Родителите на работа, децата в ДГ, от която родителите ги взимат, недопускайки контакт с бабите - опасно за здравето на бабите. На маса в заведение може, в градския трнспорт никога не е забранявано, но на пейка в парка - не може. Логика...
Май само си чешеш пръстите. На теб ти липсва елементарна логика. Ако смяташ, че важността на градския транспорт е равна с тази на пейките имаш проблеми с поставянето на приоритети. Това с бабите си е личен избор, никой не ги кара да гледат деца. Като цяло постът ти е супер хаотичен и нищо не му се разбира.
Масата в заведението може да се "изконтролира", пейките в парка - не.
Еми няма кой, бабите остават при липса на градини.

# 20 631
Значи родителите на работа, децата при бабите, които ще ги разхождат през деня навън- безопасно за здравето на бабите. Родителите на работа, децата в ДГ, от която родителите ги взимат, недопускайки контакт с бабите - опасно за здравето на бабите. На маса в заведение може, в градския трнспорт никога не е забранявано, но на пейка в парка - не може. Логика...
Май само си чешеш пръстите. На теб ти липсва елементарна логика. Ако смяташ, че важността на градския транспорт е равна с тази на пейките имаш проблеми с поставянето на приоритети. Това с бабите си е личен избор, никой не ги кара да гледат деца. Като цяло постът ти е супер хаотичен и нищо не му се разбира.
Масата в заведението може да се "изконтролира", пейките в парка - не.
Еми няма кой, бабите остават при липса на градини.
Детето ако остане изолирано с бабите и си се гледат взаимно без да идват работещите мама и тати постоянно на гости няма да е толкова страшно. Както казах всичко зависи от това как ще се организират те. Безопасни варианти има.

# 20 632
Пиша това за пореден път. Моля, изслушайте всеки брифинг. Не четете фрази и изрази извадени от контекста на казаното. Тогава можете сами да си направите извод. Всеки който пише, прави интерпретация на чутото по начин угоден на него. Дали Вие ще чуете това което другият е чул и разбрал? След всеки брифинг до момента е имало поправки на писаното от някой, който не е чул добре или не е разбрал казаното.
Винаги съм предпочитала, ако имам възможност да чуя дадено интервю. Много пъти съм изненадана от избирателната способност на пишещи да си правят свободни съчинения по казаното. И не съжалявам за избора да чуя лично, а не някой да ми го разказва.
Колко много въпроси и отговори след интервюто.... докато ги прочетете и изберете верния до сега щяхте да го чуете.
Малък хейт ли беше вчера, че сега се учудвате на присъствието на Мутафчийски и Борисов?

# 20 633
"Д-р Нели Пандова-Илиева постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.

Тя е тествана за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка, който е сред първите медици с доказан коронавирус.

Според неофициална информация първият PCR тест на д-р Нели Пандова е  бил отрицателен, такъв е бил и вторият, даден в бившата Окръжна болница преди да бъде изписана. Положителен за коронавирус е бил само бързият тест, направен й вчера при приемането в Александровска болница.
Състоянието й рязко се е влошило след като вече е била пратена вкъщи, като сред възможните причини е белодробна тромбоемболия."
https://www.marica.bg/balgariq/d-r-neli-pandova-ostavq-2-deca-si … hna-pomosht-video

Какво се чудите, 100 пъти се писа, че като се развие инфекцията, понякога гърления секрет при  PCR  теста не показва нищо, при кръвния тест вирусът е засечен, но за съжаление късно.
Чакай сега малко. Тук нещо стана голямо объркване. Нали всички учени твърдят, че златния стандарт при доказване на корона вирус е само и единствено ПиСиАр теста. Бързите тестове са само за информация, но нямат никаква доказателствена стойност. Затова ако на бърз, кръвен тест излезеш положителен, задължително след това се прави ПиСиАр тест за да потвърди или отхвърли кръвния тест и крайния резултат се смята само ПиСиАр теста, а не кръвния тест. Починалата лекарка няма нито един положителен ПиСиАр тест.

# 20 634
Има ли изнесено становище какво ще се случи с университетите и академичната година?

# 20 635
Резултатът от последния  писиар тест на починалата лекарка от София се очаква. Аз като се замисля, не виждам много чудно нещо. Тя е била с пневмония, изписана с подобрение, т.е. овладяване и довършване на лечението вкъщи. Ако е починала от емболия, то следствие вируса може да се получило тава, на по-късен етап, греша ли? Какво обща има това с изграждането на имунитет?

# 20 636
Доколкото разбирам от написаното, лекарката, починала днес , въобще не е тествана с  ПиСи Ар преди лечението, а само при изписването. Лекувана е от пневмония, а не от коронавирус, защото дори не прочетох никъде да и е правен кръвен тест, рентген. Голяма мистерия. Дали е възможно да се е заразила някак  след изписването от болницата, и заради прекарана пневмония, да е настъпила смърт от ковид 19.
Съвсем се обърках вече.

Допълвам се, защото прочетох долния пост на МК-.
Права си, но е важно за диагностиката , начините на установяване на това заболяване, усложненията, проявленията и т.н. Иначе наистина е ужасно, че лекар е починал, по това не виждам да има спор.

# 20 637
  • Bulgaria
Кура булгара, PCR теста няма да я върне. Имайте малко уважение. Каква ли ще е тази вирусна пневмония, след като е имала контакт със заразени?
Знаете ли кое е най-коварното на тромбозата? Че може и след 2 месеца, след 5 месеца, 1 година да си отиде човек за 1 минута. И това дали има потвърден PCR тест, дали някога е влизал в статистиката, дали е имал симптоми и дали е бил някога успешно излекуван няма абсолютно никакво значение.

# 20 638
Какво стана сега. Починалата днес лекарка (лека и пръст) изобщо не е била болна от коронавирус.
Скрит текст:
[/b]Имала е вирусна пневмония, но не е била от Ковид 19, а някакъв друг вирус. Доказано е с два отрицателни ПСАр тестове. Изобщо по начало е нямала Ковид 19.

Хайде стига си се правил на интересен на гърба на починалата лекарка! Пффф! Sick
И защо не си цитирал целият текст, а само това, което ти е интересно?
"Единствената положителна проба за COVID-19 на д-р Пандова е излязла след бърз тест, направен при приемането й в спешното на Александровска болница, малко преди да почине. Взета й е проба и за РСR, който по инфоpмация на „24 часа”, cъщо е отрицателен, но оциално потвърждение за това все още няма. "

И според теб, кой е по-добре запознат със случая- Мутафчийски или мисирката от 24 часа?

https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-trevozhno-e-che-poc … -za-covid-19.html

# 20 639
Добро утро Simple Smile , много коментари, махаме разни мерки? Нямам нерви да слушам Баце толкова дълго време - какво важно проспах?

'

Разяреният, каращ ни се премиер от телевизора днес каза:
- Докато някои тулупи спат до обед и после ми пишат постове и ми задават въпроси.
- Понеже има едни безделници ето няма кво да правят и само си пишат и ме провокират и аз съм им се връзвам.
- Звъня му в 6:20 и му викам Айде бе, колко ще те чакам? Той ми вика: Бръсна си главата, че ще ме дават по телевизията
- Вие имате ли нещо общо с ледения полюс?
- Един от най-добрите ми приятели да напише заглавие - "Убиха генерала"
- Вчера му се обаждам и му викам: Жив ли си бе?
- Угодия за вас явно няма.
- Тряя си изпере униформата. те се перат униформите, не знаете ли? (на въпрос защо генералът е без униформа)
- Имам си едно сакенце, дето го дезинфекцирам, пръскам го постоянно.
- Имаш ли униформа тука? В багажника? Вади я, че пак ще кажат...
- Без заплата го правя това. без събота, без неделя
- Реорганизацията на индустрията си е МОЯ заслуга!
- Щото целия свят работи на проба грешка - Пускаме - затваряме, пускаме - затваряме
- Ето днеска работят планините...
- Короната е някъде във въздуха.
- Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни?
- Никога не съм си позволил на чужд труд да си припиша заслуга.
- Щаба не е неправителствена организация.
- И отделно си назначиха и съвет опозиционен. Ето, питайте го Мангъров. А те не се обичат.
- Ако има успех ще бъдеме всичките щастливи, ако има загуба ще е само моя!
- Какво напрежение да има между мен и него? Той е шеф на болница, аз съм премиер. От 20 и кусур години ми е приятел. Дет се вика - само на него съм му позволил да ми прави едни прегледи... Ние сме го издигнали за шеф на болница.
- Каква радост беше вчера в щаба като им казахме: Айде няма да слизате.
- Някой на сила кара ли ви да има живи включвания?
- Ще им направя в петък, в понеделник по един, да ви говорят.

via Ивайло Мирчев'
Изпусна като говори за "зелените хора" . Явно на Бойко зелените човечета са му приоритет 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт