COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 170
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 640
  • София
... И това дали има потвърден PCR тест, дали някога е влизал в статистиката, дали е имал симптоми и дали е бил някога успешно излекуван няма абсолютно никакво значение.
Поклон пред паметта на починалата, съболезнования за близките й.
Значение има, и то голямо, за това да си изясним какво се отчита и какво се лекува у нас под надслова "COVID-19".

# 20 641
https://m.fakti.bg/bulgaria/470902-atanas-mangarov-vajnoto-e-hor … a-spazvat-higiena
Ама това човече не се отказва,ей.И мисля,че е увеличил цифрата на прекаралите вируса поне с една,ако не и две нули.Кантарджиев преди малко обясни защо Мутафчийски е начело на щаба,но явно не разбира нещата.Вижте накрая в статията мнението на ДОЦ.Мангъров.

# 20 642
Видях я цифрата на сайта, но мисля, че е грешка. Никоя държава не е имала толкова много нови случаи. Абсурдно е дори да направят толкова тестове за 1 ден, камо ли всичките да са положителни.
Ти нали знаеш колко е голяма Русия, тва не е България. Защо да е абсурдно? Нали се искаха бройки?

# 20 643
Ммм даа,
Губене на време е вече да наричаме ненормалния си  досегашен начин на живот  , нормален .
Не виждам изобщо мислене как трябва като започнем от държавата та до  отделния  човек да преструктурира живота си .
Да започнем от държавата - на първо време  всичко което може да се електронизира , да се направи .
Всеки човек с електронен подпис и  замяната отделния човек да се кланя на гишето на някакъв администратор . ....
За отделния човек . Живеене по възможност в къща а не в тия соц. блокове.
Почивката в собствената вила или в къща . Готвене в къщи .
Дистанционно училище , ... .
Добавяйте  кой каквото се сети . 
Ей така го виждам аз  новия нормален живот .
К"ви КПП -та ,  ви гонят .
Ще ги махнат . Но при стария ни ненормален живот бяха необходими  да се разбере кое  заразява и кое не .

Та всякакви разисквания  да се нарича стария ни начин на живот нормален е губене на време .

Която държава успее  да се пренастрои  на новите изисквания по бързо тя ще просперира.
България има всичкия потенциал да  го направи .
Вместо да си усвоиш бонусите  да си развяваш полите до Париж , да си беше потегнала бабината къща .

А като искаш да си развяваш полите до Айфеловата кула се приготви да си платиш със всичките земни богатства дето си сътворил до сега . Защото здраве и живот  с пари не се купува. .
.

Съгласна съм с всичко. Новото нормално в ежедневието ще е добре забравено старо. От соц времената, когато излизането зад граница беше екзотика, не чак толкова отдавна. Общо-взето ще е вила или селска къща за почивка. Морето ще е на същия принцип -наемане на отделен апартамент, пазаруване от близък магазин. Без хотели и ресторанти.
Екскурзиите отпадат на този етап.
Ако се проточи, ще се получи и нещо, което даже не искам да го пиша сега, защото пак ще ми наскачат разни умници, ама....
Мисля, че ще има болници(вероятно частните пак), които ще гарантират високо ниво на сигурност при лриемане и лечение срещу съответната цена. Постъпването ще става само след тест. Таксите ще станат доста дебели, а докторите вероятно ще ги задължат да работят само там, за да не пренесат зараза от друго място. Сигурно ще можем и да се изследваме при високо ниво сигурност някъде на съответната цена. Който не може да плати, ще играе на руска рулетка.
Самолетите ще осигурят високо ниво на сигурност в бизнес класата по някакъв начин, но и цените ще хвръкнат.
Така ще е със всичко. Някои хотели също ще предлагат тази екстра.
Сигурността ще е новият лукс и ще струва много скъпо. Ще бъде за малцина. Другите - по къщите, на работа и до магазина. Или ако оцелееш.

# 20 644
  • Bulgaria
... И това дали има потвърден PCR тест, дали някога е влизал в статистиката, дали е имал симптоми и дали е бил някога успешно излекуван няма абсолютно никакво значение.
Значение има, и то голямо, за това да си изясним какво се отчита и какво се лекува у нас под надслова "COVID-19".

Казах го в съвсем друг контекст, че вирусът води до усложнения, които могат да бъдат фатални и след време. Дори и след успешно преболедуване, било то и безсимптомно. Без аутопсия няма как да знаем от какво е починала.

# 20 645
https://m.fakti.bg/bulgaria/470902-atanas-mangarov-vajnoto-e-hor … a-spazvat-higiena
Ама това човече не се отказва,ей.И мисля,че е увеличил цифрата на прекаралите вируса поне с една,ако не и две нули.Кантарджиев преди малко обясни защо Мутафчийски е начело на щаба,но явно не разбира нещата.Вижте накрая в статията мнението на ДОЦ.Мангъров.
И аз се учудих защо Кантарджиев толкова време обяснява кой с какви квалификации е, а то виж какво било. Най-голямата грешка е, че на този човек изобщо му се обръща такова внимание, но и медиите имат голяма вина затова.

# 20 646
Видях я цифрата на сайта, но мисля, че е грешка. Никоя държава не е имала толкова много нови случаи. Абсурдно е дори да направят толкова тестове за 1 ден, камо ли всичките да са положителни.
Ти нали знаеш колко е голяма Русия, тва не е България. Защо да е абсурдно? Нали се искаха бройки?
Тя само Москва по население е повече от България. Да не говорим,че в едно жилище живеят в повечето случаи  три поколения. Ако нямат някоя "дача" където да пратят рисковата възраст положението става съвсем лошо. Със сигурност ще задминат САЩ по брой заразени.

# 20 647
  • София

Казах го в съвсем друг контекст, че вирусът води до усложнения, които могат да бъдат фатални и след време. Дори и след успешно преболедуване, било то и безсимптомно. Без аутопсия няма как да знаем от какво е починала.
Точно така, трябва да се изясни всичко. Впрочем възможно е информацията във "24 часа" просто да не е вярна, защото не я виждам изнесена другаде.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:26 от NumLock

# 20 648
Изключително наивно е да се разчита на резултатите от PCR ,. при вирусна пневмония и контакт със заразено лице. Случаят със съпругата на Домусчиев - по-тежки симптоми и отрицателен тест...

# 20 649
Чакай сега малко. Тук нещо стана голямо объркване. Нали всички учени твърдят, че златния стандарт при доказване на корона вирус е само и единствено ПиСиАр теста. Бързите тестове са само за информация, но нямат никаква доказателствена стойност. Затова ако на бърз, кръвен тест излезеш положителен, задължително след това се прави ПиСиАр тест за да потвърди или отхвърли кръвния тест и крайния резултат се смята само ПиСиАр теста, а не кръвния тест. Починалата лекарка няма нито един положителен ПиСиАр тест.
Вземи прочети малко за факторите при тестване, после говори за 100% достоверни тестове и "златен стандарт", че ставаш смешен.
https://slate.com/technology/2020/04/coronavirus-testing-false-negatives.html

Хората са написали черно на бяло, че вирусите не са навсякъде в тялото и често няма нищо в гърлото, че PSR да го засече. Статии като тази бол. В случая с лекарката вирусът е засечен в кръвта.

# 20 650
Скрит текст:
Тази последната журналистка ще стане ли доброволка да дезинфекцира след всеки станал от пейките в парковете? Не знам как толкова прости хора са станали журналисти.

Какво пречи всеки да си дезинфекцира пейката, преди да я ползва, след като е такъв голям проблем? Нищо, че няма смисъл, ако си миеш ръцете, ама айде, спокойствие да има.

# 20 651
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

# 20 652
  • София
Скрит текст:
Тази последната журналистка ще стане ли доброволка да дезинфекцира след всеки станал от пейките в парковете? Не знам как толкова прости хора са станали журналисти.

Какво пречи всеки да си дезинфекцира пейката, преди да я ползва, след като е такъв голям проблем? Нищо, че няма смисъл, ако си миеш ръцете, ама айде, спокойствие да има.
Не става въпрос за пейките като такива, а за седянките по тях. Има си хора, които намират за нормално да се пльоснат до теб на пейката, без даже от учтивост да попитат "Може ли?". За компаниите, които събират по няколко пейки и си общуват задушевно да не говорим - има ги във всички паркове.
Според мен точно заради всички тях е забраната.

# 20 653
  • Bulgaria
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Да, има и случаи на хора в сравнително добро състояние, които се лекуват вкъщи и изведнъж умират. Според мен точно на това се дължи и това е много по-страшно от вирусна пневмония.

# 20 654
Коментирахте ли вече "сухите съчки" на Мангъров? Не мога да изчета всичко.
Този човек не бива да е лекар. Не може да мислиш по този начин и да си лекар. За истинският лекар всеки спасен живот е важен. Защо наистина му дават медийна изява? Не разбирам. Отвратително е Rage

Общи условия

Активация на акаунт