COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 865
Преди малко губернатор Куомо обяви за 280 смъртни случая в Ню Йорк за вчера, все пак има значителен спад. И се оплака, че имали само 12 държавни болници в града другите 44 били частни. Наистина смятам в България не може да се оплачем в това отношение, той каза че нямали Public Health това значи ли че нямат и поликлиники или аз нещо не съм разбрал?

# 20 866
"Ваксини със сигурност ще има, дори повече от 10. Коронавирусът е РНК-вирус, а тези вируси мутират сезонно. Това означава, че нито една ваксина няма да е сигурна завинаги – тя ще е ефикасна срещу сегашния щам, но не е и срещу мутиралия. Но със сигурност ваксината ще има ефект върху катастрофалното нарастване на броя заболелите".

- от Националния консултант по кардиология проф. Иво Петров
https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/03/koronavirusyt-shte-ostan … in-i-ebola.448326

# 20 867
Ето тук може да се прочете цялото мнение на Проф. Петров, където отново споменава за ползите от приложението на озонотерапията с доказана ефикасност при лечение на заболели от Ковид.
От вторник С.Македония включват в лечението на ковид-19 заболели озонотерапия и кръвна плазма.

Проф. Иво Петров: COVID-19 е РНК-вирус, а те мутират сезонно - ще си живеем с него
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-ivo-petrov-covid-19- … em-s-nego-2224267

"Ваксини със сигурност ще има, дори повече от 10. Коронавирусът е РНК-вирус, а тези вируси мутират сезонно. Това означава, че нито една ваксина няма да е сигурна завинаги – тя ще е ефикасна срещу сегашния щам, но не е и срещу мутиралия. Но със сигурност ваксината ще има ефект върху катастрофалното нарастване на броя заболелите".

- от Националния консултант по кардиология проф. Иво Петров
https://www.dnes.bg/stranata/2020/05/03/koronavirusyt-shte-ostan … in-i-ebola.448326

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 19:42 от Анонимен

# 20 868
martibb, какво може да се случи? Малко ли примери имаме вече? Не знам вие как си ги представяте нещата. Може да споделите.
Също такава вероятност има, вирусът да затихне. И нищо от твоите "прогнози" да не се сбъдне. 50/50...

# 20 869
  • София
Ама как ще се ваксинирам с някаква си експериментална ваксина.
Точно никога.
Иначе имам всички ваксини, реимунизации и т.н.
Както и двете ми деца.

# 20 870
  • София
martibb, какво може да се случи? Малко ли примери имаме вече? Не знам вие как си ги представяте нещата. Може да споделите.
Също такава вероятност има, вирусът да затихне. И нищо от твоите "прогнози" да не се сбъдне. 50/50...
Как изчисли тази вероятност?

# 20 871
  • Под сянката на разлистените кактуси
Преди малко губернатор Куомо обяви за 280 смъртни случая в Ню Йорк за вчера, все пак има значителен спад. И се оплака, че имали само 12 държавни болници в града другите 44 били частни. Наистина смятам в България не може да се оплачем в това отношение, той каза че нямали Public Health това значи ли че нямат и поликлиники или аз нещо не съм разбрал?

Тук поликлиники няма както в България, хората ходят на личен лекар и на специалист, когато има нужда. Нали е частно здравеопазването, лекарите си имат лични кабинето. Но такова обособено място като поликлиника няма

# 20 872
  • София
Сто страници "Чакаме ваксина, иначе седим у нас", сега вече нам-си-колко - "Да ме убият няма да се ваксинирам". И после - ама българинът е много недисциплиниран беее, Ганьовци, мисирки, мискини. Значи, като кажат "Стоите по диваните и не дишате", стоим и който мърда и диша - хаймана. Ама като кажат - аре, имаме ваксина, давайте, че ще си ... нали... не може, не искаме.

# 20 873
  • Буркина Фасо
както може да затихне, така може и да не затихне .... 50/50 е вероятността.
в предвид, че повечето вируси затихват по някое време вероятността може да се промени в полза на затихването.Smiley

# 20 874
Не съм го изчислила /измислила аз. А по - умни от мен хора. Когато на един проблем има две възможности, обикновено шанса да се реализира едната или другата, е 50/50.

# 20 875
  • При семейството си
Д-р Калоян Чилингиров е един от лекарите, които са призвани да се изправят срещу COVID-19. Въпреки че е само на 28 години, лекарят-специализант по УНГ е спуснат в най-дълбокото.

https://nova.bg/news/view/2020/05/02/286794/%D0%BD%D0%B8%D1%89%D … 9%D1%83-covid-19/

# 20 876
Ама как ще се ваксинирам с някаква си експериментална ваксина.
Точно никога.
Иначе имам всички ваксини, реимунизации и т.н.
Както и двете ми деца.
С експериментална разбира се твърдо не, обаче с одобрена е силно препоръчително. Кантарджиев каза, че ваксините принципно са най-проверените медицински лечебни средства, много повече се тествали отколкото лекарствата.

# 20 877
  • София
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?
А как ще изглежда тезата за стадния имунитет, ако се окаже, че този създаден при преболедуване имунитет трае само една година - както при грипа? Всяка година ли ще трябва да се проепидемичваме?

# 20 878
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link=topic=1198767.msg40678296#msg40678296
[/quote
Къде и кога доц. Мангъров е "проповядвал" умишлено заразяване?

Непрекъснато . Даже въведе термина "поепидемчване" който представи като професионален . Чичко гугъл не показа някой друг освен Мангъров да го е използвал .

1. Изразът е проепидемИчване. А не проепидемчване.
2. Използва се от епидемиолозите очевидно. Пускам статия от 2016 по повод хепатит А, там говори друг лекар и използва същия израз:

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/250-sa-sluchaite-na-hepatit … a-noemvri-1629623

3.Имунитет са сигурни всички вирусолози, че има. Само дето е максимум 3 години според тях.

# 20 879
Слушах брифинга днес, никой не е казал, че лекарката е починала от коронавирус. Казаха че е била хоспитализирана и изписана с 2 отрицателни PCR теста от Св. Анна и след като се влошава е направен бърз тест е Александровска, който е положителен. Брат ми скоро беше изписан от Св. Анна и в епикризата пише, колко теста за КВ и какъв резултат са дали. То не пречи да си е имала вирусна пневмония и да се е разболяла и с КВ. Не всички пневмонии са Ковид, така че не се изказвайте така крайно. Пулмологията в Св. Анна си има доста хора с пневмония, но нямат КВ, а всички минават тест.

Общи условия

Активация на акаунт