COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 784
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 880
  • Bulgaria
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?

Нямаме такава възможност. Защото това не е концерт по желание. Ако искам - ще се заразя, ако не искам - няма. Някои хора май така си го представят. Или по скоро: "Ти като искаш - се пази, какво ти пречат другите, които не се пазят". По-голямата част не са спирали да ходят на работа и все още го правят. Според мен е въпрос на време и по никакъв начин не зависи от моите желания и начини за предпазване.

# 20 881
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?
А как ще изглежда тезата за стадния имунитет, ако се окаже, че този създаден при преболедуване имунитет трае само една година - както при грипа? Всяка година ли ще трябва да се проепидемичваме?
Вероятно да. Другата алтернатива е да не се срещаме с хора.

# 20 882
Значи от утре ще мога да ходя да плувам. Simple Smile
в открит басейн Simple Smile
морето не беше забранено, поне в наше село Simple Smile

# 20 883
Ама как ще се ваксинирам с някаква си експериментална ваксина.
Точно никога.
Иначе имам всички ваксини, реимунизации и т.н.
Както и двете ми деца.
С експериментална разбира се твърдо не, обаче с одобрена е силно препоръчително. Кантарджиев каза, че ваксините принципно са най-проверените медицински лечебни средства, много повече се тествали отколкото лекарствата.
Нормално. При ваксините става дума за здрави хора, докато при лекарствата за болни. Затова ваксините са още по проверявани и се действа много внимателно с тях, защото един е риска при здрав човек, друг при вече болен който има значителна заплаха за живота.

Например ако смъртността от Ковид беше като при Ебола то вече щяха да се слагат експериментални ваксини и голяма част от населението щеше да е навита да се ваксинира доброволно с недокрай проверена ваксина за вредни ефекти, но при положение че смъртността е ниска (от гледна точка на Ебола), то няма да има много желаещи да се ваксинират с недокрай проверена ваксина. Както и в живота всички решения се взимат въз основа на много фактори, като например каква е заплахата за живота в една или друга ситуация.

# 20 884

Ами дойдохме си на думата, де. К'во ни обясняваш тук 10-тина страници за тестове и контрол над епидемията след като си за стаден имунитет и масово заразяване.

Това, което проповедниците на стадния имунитет не казват

Ако се опитаме да го постигнем без ваксина, милиони ще умрат

https://www.nytimes.com/2020/05/01/opinion/sunday/coronavirus-herd-immunity.html#click=https://t.co/XtsTuDI4Bu

# 20 885
Наскоро видях една циганка по ТВ, която много правилно обобщи мерките с две думи - имам си маска, Бог пред мен, аз след него и така. Не можеш да седиш вкъщи до откриване на ваксина и лекарство, действаш както смяташ за правилно, пък вече всичко е и на късмет.

# 20 886
Скрит текст:
Ама как ще се ваксинирам с някаква си експериментална ваксина.
Точно никога.
Иначе имам всички ваксини, реимунизации и т.н.
Както и двете ми деца.

Само дето ако забелязваш накъде духа вятъра, имаме всички основания да смятаме, че ваксината ще е задължителна. Мисля, че дори Мария Габриел каза нещо такова тия дни. Нека някой ме поправи, ако греша.

# 20 887
  • Bulgaria
Не е ли прекалено рано да мислим за задължителна ваксина и дали бихме се ваксинирали? Не мисля, че това е реална опция в близко бъдеще, а има още много вода да изтече дотогава. Въобще не се знае накъде ще се развият нещата.

# 20 888
Току- що изгледах бтв репортерите- " Дишай". Лично аз не одобрявам разхлабването на мерките и ще си нося маската.

# 20 889

Ами дойдохме си на думата, де. К'во ни обясняваш тук 10-тина страници за тестове и контрол над епидемията след като си за стаден имунитет и масово заразяване.

Това, което проповедниците на стадния имунитет не казват

Ако се опитаме да го постигнем без ваксина, милиони ще умрат

https://www.nytimes.com/2020/05/01/opinion/sunday/coronavirus-herd-immunity.html#click=https://t.co/XtsTuDI4Bu

Грешиш - не съм! Само дето съм наясно, че имам 3 възможности - преболедуване, ваксина, "землянка".
Тъй като ваксина ще има след година, вариантите остават 2 - преболедуване или землянка.
Тестовете и контрола са за да има място в болницата за всички нуждаеще се.
Ти как я смяташ?

# 20 890
Значи от утре ще мога да ходя да плувам. Simple Smile
в открит басейн Simple Smile
морето не беше забранено, поне в наше село Simple Smile
Абе и в закрити може, къде пише само открит?
Децата няма ли да могат да започнат тренировки?

# 20 891
  • София
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link=topic=1198767.msg40678296#msg40678296
[/quote
Къде и кога доц. Мангъров е "проповядвал" умишлено заразяване?

Непрекъснато . Даже въведе термина "поепидемчване" който представи като професионален . Чичко гугъл не показа някой друг освен Мангъров да го е използвал .

1. Изразът е проепидемИчване. А не проепидемчване.
2. Използва се от епидемиолозите очевидно. Пускам статия от 2016 по повод хепатит А, там говори друг лекар и използва същия израз:

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/250-sa-sluchaite-na-hepatit … a-noemvri-1629623

3.Имунитет са сигурни всички вирусолози, че има. Само дето е максимум 3 години според тях.
Мангъров го обяснява в някои интервюта много подробно за антителата. Накратко казано, антитела се образуват 100 %, дори да са малко или да намалеят с времето, клетките имат памет и в момента в който вируса те нападне отново, почват да произвеждат нови антитела, защото клетките имат памет за това и съответно го караш по -леко.

# 20 892

Само дето ако забелязваш накъде духа вятъра, имаме всички основания да смятаме, че ваксината ще е задължителна. Мисля, че дори Мария Габриел каза нещо такова тия дни. Нека някой ме поправи, ако греша.

А ако се окаже, че ще има само за богатите държави, пак недоволни.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/vaksina-za … -bogatite-6109028

# 20 893
Утре се решава съдбата на самолетната компания Norwegian. Пилоти и други специалисти са убедени, че ако обявят фалит, цените на самолетните билети в Скандинавия ще станат много по-високи (SAS няма да има конкуренция) и полетите ще са много по-малко (преди Norwegian да се появи преди 30 години, всички полети на норвежците извън Норвегия са минавали през Копенхаген, където са се прехвърляли на други самолети, а сега има много директни полети за различни градове). Само 7 самолета извършват полети в момента, другите са паркирани на различни летища в Норвегия. Norwegian има много вътрешни полети в Норвегия, които изчезват, ако компанията фалира. Това ще се отрази най-силно на живеещите в северните части на страната, които в голямата си част са зависими от самолет за по-бързо придвижване.

Студентите, които учат да станат бъдещи пилоти, са в ужасно трудно положение, защото не се знае дали изобщо ще имат работа като завършат. Това е много скъпо образование - 1 милион норвежки крони.

Скрит текст:
В Ставангер са паркирани някои от самолетите

# 20 894
Доосега не се сбъднаха лошите очаквания великденчаните и другите бг мигриращи да са нанесли някакви щети.
Вървим доста добре с броя заболели дневно. Само дето днес се усъмних, че при 23 новооткрити, десет са хоспитализирани. Ако сега се тестват контактите, може да излязат повече. А може и не.
Взех да си мисля, че вирус в Б-я няма чак толкова разпространен и ако се овладеят нещата, ако мерките работят, няма нови източници на зараза, ще си кретаме тук до намиране на лекарство и дори ще се успокоим. Сега виждаме у всеки потенциален вирусоносител, ама и това може да отмине.

Общи условия

Активация на акаунт