COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 21 030
И сърбите замислят нещо подобно- тестове при влизане:
Що се отнася до безопасността, то всички, които искат да летят със самолет, трябва да имат тест за коронавирус с давност не повече от 72 часа, а след кацането ще бъдат поставяни в изолация", каза Михайлович, без да уточни продължителността на изолацията.
от ТУК
При нас, обаче, такива неща няма да има - нали не можем да обиждаме гостите? Smirk
[/quote

Ако се приеме от всички държави от ЕС, ще го въведат и тук.
1. Защото ЕС ще задължи алчните задници у нас
2. Защото иначе ще ни затворят като потенциално опасни и поточето туристи към нас ще спадне рязко. Все пак хората не са луди да си търсят начини да се заразят насила.
3. Донякъде общият разум ще принуждава и тиквите у нас да се държат по-отговорно. Не защото ги е грижа за Бг, а защото така ще ги командват.

# 21 031
Дистанция в самолетите има ли?

Досега не е имало. Като ги пуснат наново масово, ще видим какво ще има. Аз мисля да ги избягвам.

# 21 032
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, браво за румънците, ама и нашите ги знаели, че са болни, но ги качили на самолета.

Кой ги е качил?
Румънците са били 51 човека в три огромни къщи. Този, който е бил приет в болницата е казал, че живее с другите в близост / с още 50 човека.
Цитирам приблизително нашите медии - "въпреки предупреждението на здравните власти, че не трябва да пътуват заради положителни тестове, те се качили на самолета за България." Защо не карантинирани?

Защото, явно, не са живяли с още 50 човека. Прегледали са ги, не са били за болница нашите и са им казали да стоят 14 дена вкъщи.
Румънците по същия начин, но бройката е голяма. Няма място в къщите. И им дават този кораб. И са им казали 14 дена да са там. Няма охрана да ги следи дали стоят или не. И те стоят.

Протоколите за действие са едни същи на юг, запад, север и юг. За холандци, мароканци, румънци, българи, суринамци и турци,

# 21 033
Скрит текст:
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....

Чакаме да видим какво ще стане с аерозола на д-р Люпке.
и аз. Но сякаш не е интересен.

На мен ми е интересно, но имам чувството, че няма да е панацея. Също така не знам колко време ще успее да се създаде и тества, за да имаме някакви резултати. И ако евентуално е ефективно, докато стигне до масово използване сигурно отново ще мине прекалено дълго време.
И всъщност, ако спрей с антитела е панацеята, ще може да се лекуват болните с плазма от оздравели, докато се произведат нужните количества. Само трябва да поддържаме минимално количество болни до тогава.

# 21 034
Цитат на: Ladybird_
[/quote

За имуносупресираните само са противопоказни ваксините. Избягват обаче да слагат и на други болни, ако става въпрос за жива ваксина. Не се знае тази от кой тип щге е.
Не е така, не само при имуносупресирани, има и други състояния, като алергии, съчетани с хронични дихателни проблеми (имам такъв случай в семейството даже), автоимунни и тн. Зависи от типа и дизайна на ваксината, но според мен няма да е жива, твърде рисково е.

Почти не познавам някой с автоимунно да не е имуносупресиран, та и аз в кюпа. Живата ваксина ни е изключена. Но другите може при ремсии. Само в активен стадий не се слага нищо.

ПП Чувала съм, че има случаи с ваксините, но това са редки случаи, не са правило. Имаше някакъв израз в медицината, пресметнат риск или нещо такова. Прилагали са ми го. Това, което спасява живота винаги е на 1 място, другите възражения отпадат.
Определя се съотношението полза/риск на база характеристиките на продукта. На това съотношение се базира и разрешаването за употреба на лекарствата, и постмаркетинговите изпитвания, за да се реши дали лекарството да остане на пазара.

# 21 035
  • София
Обобщение на случилото и случващото се  във Видин https://www.segabg.com/category-video/koronavirus-luzhi-ne-se-bori

# 21 036
Едно експертно мнение относно "фалшиво положителните тестове":
Скрит текст:
Цитат
Аз бих се доверил на Корейците. Въпросът е че вирусът е вътре в клетките, не като повечето бактерии извън тях. Имунната система няма как да излекува определена "клетка". Единственият вариант е да я убие. Така неактивни вирусните частици остават в умрели клетки, докато те не се подменят с нови. Даваха че около 2-3 месеца е средното време за подмяна на клетките на лигавиците. За това някои приемат за нормално толкова време да се засичат и положителни PCR тестове.
Звучи много логично.
Да, обаче остава въпросът дали този човек е заразен за околните или не? Защото би било престъпление да се държи под карантина заради положителния тест а той не е способен да заразява?

# 21 037
  • София
Днес на брифинга.. не ви ли се стори, че Бойко Борисов е с доста тъмен тен, все едно е бил на солариум?

# 21 038

Двете новини за вируса: само 45 приети в болницата. Вчера цифрата беше двойна. Втората новина беше за румънски работници. Потърсили са медицинска помощ, а не са хванали самолета. Агенцията, която се занимава с всякакъв вид болести е изследвала всички. Половината са заразени и са ги карантирани на кораб с отделна каюта за всеки. Другите са под 14 дневна карантина. Съседите са уведомени. Реакцията : нормална.
Явно, когато знаят взимат мерки. Или за румънци може, а за нас не. Wink (според съфорумците).

Или явно трябва да си убедят населението че и за черноработниците се прави нещо си, след като се обидиха на българските медии, че раздухвали случая.
А заразени и доказано болни продължават да се връщат в България.

# 21 039
Днес на брифинга.. не ви ли се стори, че Бойко Борисов е с доста тъмен тен, все едно е бил на солариум?
Послушал е Тръмп, че слънцето ще убие вируса ... надявам се да не е пил  дезинфектант Simple Smile

# 21 040

С тен беше, но комбайнерски.

# 21 041
Румънците по същия начин, но бройката е голяма. Няма място в къщите. И им дават този кораб. И са им казали 14 дена да са там. Няма охрана да ги следи дали стоят или не. И те стоят.

Протоколите за действие са едни същи на юг, запад, север и юг. За холандци, мароканци, румънци, българи, суринамци и турци,
Наистина ли? И холандци ли има по кораби?

# 21 042
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....
Тежеста на ваксините не се определя от администрирането им. Има назална ваксина с жив вирус, която е противопоказна за хората с автоимунни заболявания, а има и инжекционни с умъртвен или само част от вирус, които са ок за повечето хора с автоимунни заболявания.

# 21 043
Не е солариум. Пекъл се е на Бистрица.

# 21 044
Калинка, браво за румънците, ама и нашите ги знаели, че са болни, но ги качили на самолета.

Кой ги е качил?
Румънците са били 51 човека в три огромни къщи. Този, който е бил приет в болницата е казал, че живее с другите в близост / с още 50 човека.
Цитирам приблизително нашите медии - "въпреки предупреждението на здравните власти, че не трябва да пътуват заради положителни тестове, те се качили на самолета за България." Защо не карантинирани?

Защото, явно, не са живяли с още 50 човека. Прегледали са ги, не са били за болница нашите и са им казали да стоят 14 дена вкъщи.

Там властите нямат ли информация за гражданите с положителен тест и под карантина? У нас като ги спре полиция и вижда, че са карантинирани. Странно ми е в развита Холандия положителните да си щъкат свободно и да се качват по летищата, където минават проверки.

Общи условия

Активация на акаунт