COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 170
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 000
  • Bulgaria
Ronald, доколкото четох това не е ваксина в пълния смисъл на думата. Не очаквам чудеса, но ми е интересно да видя накъде ще се развият нещата.

# 21 001
  • София
Може и румънците да са се държали по-отговорно. Още помня как преди месец, когато масово чужденци тръгнаха да се прибират по родните места, един румънски гастербайтер (каза си го) беше много изненадан, че на румънската граница нито му мерили температурата, нито го карали да попълва нещо, нито го разпитвал, нито нищо. Очаквал още на границата да го карантинират някъде, бил подготвен.

# 21 002
73 вида ваксини за ковид се тестват, доколкото разбрах са много видове с групи и подгрупи, ще се чака.

# 21 003
  • София
Калинка, браво за румънците, ама и нашите ги знаели, че са болни, но ги качили на самолета.

# 21 004
Добре, де, аз пак ще попитам, ако наистина е вярно това, което казваш, защо цял свят не се оставиха на вируса, а се опитват да го ограничат? Хайде няма да са един милиард починали, но пак няма да са малък брой.

Защото много хора в малък период от време се разболяха и имаше много приети в болницата. Статистиката дали тази година има в пъти повече починали ще се види в края на годината. (Все още много специалисти са на мнение, че голяма част от хората са щяли да починат в период от три месеца.)
Всички са наясно, че по-голямата част на населението ще го мине. Важното е да се помогне на онези под 10%, които стигнат до болница.
Аз знам защо, на мен ми е интересно привържениците на 0 мерки и масово заразяване какво мислят по въпроса. Има огромна разлика населението да го мине постепенно и що-годе контролирано и да го мине със свободно заразяване.

# 21 005
Ronald, доколкото четох това не е ваксина в пълния смисъл на думата. Не очаквам чудеса, но ми е интересно да видя накъде ще се развият нещата.
доколкото го разбрах доктора, не е ваксина. Изсушени антитела. Но и не се разбра до колко, някой е проявил интерес. Пита го два пъти водещата, аз не разбрах обаче.  Идеята му беше, че тия антитела, да помагат на разболял се.

# 21 006
Сто страници "Чакаме ваксина, иначе седим у нас", сега вече нам-си-колко - "Да ме убият няма да се ваксинирам". И после - ама българинът е много недисциплиниран беее, Ганьовци, мисирки, мискини. Значи, като кажат "Стоите по диваните и не дишате", стоим и който мърда и диша - хаймана. Ама като кажат - аре, имаме ваксина, давайте, че ще си ... нали... не може, не искаме.

Предпочитам да умра от вируса, отколкото от ваксина.
Поне няма да съм си го направила сама.

За бога! От ваксина не съм чула да се умира. От ковид обаче -да.
Може да умреш по-скоро при изпитание на нови лекарства. Е, много хора с редки заболявания са участвали в изпитание на лекарства. Ще го правим и в бъдеще.
Просвети се първо, не си струва да си идеш мърцина.

# 21 007
  • София
И аз се надявам, разбира се, но още в средата на март пресата гръмна как - ето, на, една българска фирма вече почти разработила видите ли ваксина за корона вируса. Гърнци на търкалета, нали, някой да е чул нещо оттогава. Тия работи, особено с български фирми, не стават от ден до пладне. Изобщо не възлагайте надежди, не за друго, да не се разочаровате после.

ние все нещо разработваме, майсторим, правим, колкото да се каже, че и ний сме дали нещо на света, след като света открие топлата вода, разбира се.

# 21 008
  • София
Не прочетох тук някой да е за 0 мерки. Всички са за мерки, споровете в темата бяха по-скоро за степента на строгост на мерките. Но и този разговор вече е безсмислен предвид отпускането на и без това хлабавите нашенски мерки.

# 21 009
Сто страници "Чакаме ваксина, иначе седим у нас", сега вече нам-си-колко - "Да ме убият няма да се ваксинирам". И после - ама българинът е много недисциплиниран беее, Ганьовци, мисирки, мискини. Значи, като кажат "Стоите по диваните и не дишате", стоим и който мърда и диша - хаймана. Ама като кажат - аре, имаме ваксина, давайте, че ще си ... нали... не може, не искаме.

Предпочитам да умра от вируса, отколкото от ваксина.
Поне няма да съм си го направила сама.

За бога! От ваксина не съм чула да се умира. От ковид обаче -да.
Може да умреш по-скоро при изпитание на нови лекарства. Е, много хора с редки заболявания са участвали в изпитание на лекарства. Ще го правим и в бъдеще.
Просвети се първо, не си струва да си идеш мърцина.
От ваксина можеш да бъдеш осакатен за цял живот.

# 21 010
Абе хора нека не ставаме полицаи, хората имат право да пътуват все пак не са заразени с едра шарка или бубонна чума. И пак да повторя - не се притеснявайте повече от ваксината когато се появи повече от което и да е лекарство.

# 21 011
Реалност:
Ваксина няма.
Първо 18 месеца казват, че трябва още, докато я направят, изключвайки, че вече става пети месец с това заболяване по света и тези 18 месеца не ги намаляват, а даже има и за след 2-2,5 години очаквания.
После, докато произведат за 6-7 милиарда население... Хайде още година-две.

На този фон ние вече се караме колко е вредна, как ще е задължителна и как няма да си я сложим, сякаш е на дневен ред и е сигурно, че ще е достъпна...

Дано направят. Но и по-бързо да измислят нещо, с което успешно да лекуват, засега само стари лекарства пробват, ново няма.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 22:17 от papi6

# 21 012
  • Mediterraneo
Ън, наистина ли не си чувала за тежките поражения от ваксините?! За Бога чак!

# 21 013
Цитат на: Ladybird_
[/quote

За имуносупресираните само са противопоказни ваксините. Избягват обаче да слагат и на други болни, ако става въпрос за жива ваксина. Не се знае тази от кой тип щге е.
Не е така, не само при имуносупресирани, има и други състояния, като алергии, съчетани с хронични дихателни проблеми (имам такъв случай в семейството даже), автоимунни и тн. Зависи от типа и дизайна на ваксината, но според мен няма да е жива, твърде рисково е.

Почти не познавам някой с автоимунно да не е имуносупресиран, та и аз в кюпа. Живата ваксина ни е изключена. Но другите може при ремсии. Само в активен стадий не се слага нищо.

ПП Чувала съм, че има случаи с ваксините, но това са редки случаи, не са правило. Имаше някакъв израз в медицината, пресметнат риск или нещо такова. Прилагали са ми го. Това, което спасява живота винаги е на 1 място, другите възражения отпадат.

# 21 014
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, браво за румънците, ама и нашите ги знаели, че са болни, но ги качили на самолета.

Кой ги е качил?
Румънците са били 51 човека в три огромни къщи. Този, който е бил приет в болницата е казал, че живее с другите в близост / с още 50 човека.

Общи условия

Активация на акаунт