COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 985
Добре, де, аз пак ще попитам, ако наистина е вярно това, което казваш, защо цял свят не се оставиха на вируса, а се опитват да го ограничат? Хайде няма да са един милиард починали, но пак няма да са малък брой. Всеки човешки живот е ценен, даже и на "дъртите".

Защото положението не  е безнадеждно.
Стане ли безнадеждно, така или иначе ще е който оцелее, естествен подбор, стаден имунитет или както там е по-удобно да се нарича.

# 20 986
  • София
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....

# 20 987
Ма вижте сега - авиокомпаниите те карат да декларираш, че знаеш за рисковете, хотелът и ресторантът и те, болницата и тя те посреща с един въпросник в този смисъл, въобще всеки може да се изгаври със здравето ти, обаче всичко е на твой риск. Остава и върху бурканчето с кисело мляко  от супера да има надпис, че ако като го изядеш паднеш отровен, това си е на твой риск.
Точно така излиза. Пита се в задачата колко хора ще се хвърлят смело да спасяват бизнеса на хотелиерите, самолетните компании, ресторантьорите и пр., като при това рискуват неоправдано. Май няма да са много - поне на първо време.
Нум, за съжаление ще са прекалено много😢.
Не си ли спомняш как богати нашенци бяха хукнали по екзотични дестинации, когато вече целия свят беше пламнал?
За огромно мое съжаление повечето от нашенците (не визирам махалите), си мислят, че такова чудо няма, или не ги засяга тях. Справка - пешеходната зона на Витошка и градината на НДК, в която от първия ден не се спазват никакви правила.

# 20 988
  • Другата България
Не мога да повярвам какво чета.
За два дни две починали лекарки, майки и съпруги. На фона на общата заболеваемост на медицинския персонал  в страната някои хора не ги вълнува това, че млади хора умират и че утре всички нас няма да има кой да ни лекува, ако тенденцията продължи. И то същите хора, които три месеца "реваха", че по телефона не се лекува и че трябва непременно да ги види лекар, на място . Но пък за сметка на това ги вълнува дали отново има манипулация, дали отново някой ги лъже, търсят се "компромати", подчертава се с червено. ....малко смирение пред смъртта нямате ли?
Айде стига глупости. За два дни знаеш ли още колко майки, съпруги и бащи са починали в България? Всеки ден умират хора. Всеки ден умират и хора които са лекари. Какво значение има ако човек умре от инфаркт или от корона вирус. Тези лекари които са починали от други болести, те не са ли били достойни хора? Те не заслужават ли ръкопляскания за това че са помагали на хората докато са били живи. Днес ръкопляскаме само на двама лекари защото били починали от корона вирус. А лекарите които умират всеки ден от "обикновени" болести. Тях защо не ги казваме всяка сутрин по телевизията. Защо всяка сутрин не ни казват - днес умря д-р еди кой си. Защо плачем само да тези две лекарки. Останалите по-малко достойни ли бяха за ръкопляскания.
Щом ще започваме да броим починалите лекари от корона вирус, ами да броим всички починали лекари и от обикновени болести. За тях няма почести така ли?
Айде да не ми характеризираш постовете с твоите "умности". Акцентът беше не върху това кой умира всекидневно и от какво, а върху досадните вече подчертани с червено твои извадки от пресата, които следва да докажат на аудиторията колко е манипулирана. За почести изобщо не е ставало дума в моя пост. Ръкопляскай на когото искаш, нямам намерение да те насочвам какво да правиш.
Но към "умностите" ще съм непримирима

# 20 989
  • Bulgaria
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....

Чакаме да видим какво ще стане с аерозола на д-р Люпке.

# 20 990
За да стане една ваксина задължителна изобщо не е толкова лесно, тя трябва да се е доказала като ефективна и безопасна в продължение на дълго време. Така че не вярвам много на приказките на Бойко, според мен това е по-скоро някаква негова мечта, отколкото нещо реално. Ваксината, нека първо да се появи, предполагам, че ще бъде препоръчителна, особено за рисковите групи, а дотогава сигурно ще имаме лекарства така или иначе.

# 20 991
Цитат на: Ladybird_
[/quote

За имуносупресираните само са противопоказни ваксините. Избягват обаче да слагат и на други болни, ако става въпрос за жива ваксина. Не се знае тази от кой тип щге е.
Не е така, не само при имуносупресирани, има и други състояния, като алергии, съчетани с хронични дихателни проблеми (имам такъв случай в семейството даже), автоимунни и тн. Зависи от типа и дизайна на ваксината, но според мен няма да е жива, твърде рисково е.

# 20 992

и аз. Но сякаш не е интересен.

# 20 993
Ако пуснат ваксина до обществото, то тя ще е безопасна, не се тревожете за това.
Само да уточня, че за новоразрешени за употреба лекарства се трупа информация за ефикасността и безопасността им в периода след одобряването и излизането им на пазара... В случая ще се бърза, така че трябва да са двойно по-внимателни при изпитванията.
Никой няма да пусне опасна ваксина, въпреки продължителните тестове. Много добре ми е ясно, че информацията се трупа с години, даже наскоро четворната ваксина против морбили, заушка, рубеола за пореден път се обяви за напълно безопасна и ефективна. Въпреки това, когато са пуснати към масово ползване страничните ефекти са минимални: лека температура, главоболие, болки в мускулите и прочие ако изобщо изпиташ странични ефекти. Не знам какво очаквате, честно.

# 20 994
  • София

Аз така и не разбрах - някакъв вид лекарство или ваксина? И кой е доктор Люпке? Чужденец или нашенец?
Ако е българин - много ви моля, ние ваксини разработваме, молекули, лекарства, въобще ние сме супер, но истината е че и за чеп за зеле не ставаме, така че моля ви, не възлагайте надежда ни на БАН, ни на МАН, ни на Пашке, ни на Люпке, ни на никой българин "да спаси света", нищо че Ванга сигурнно го е предрекла Wink Wink Wink

# 20 995
Скрит текст:
Ако пуснат ваксина до обществото, то тя ще е безопасна, не се тревожете за това.
Само да уточня, че за новоразрешени за употреба лекарства се трупа информация за ефикасността и безопасността им в периода след одобряването и излизането им на пазара... В случая ще се бърза, така че трябва да са двойно по-внимателни при изпитванията.

Точно. Мисля, че последната фаза на изпитание са първите 5 години след пускането на ваксина /медикамент на пазара. Дали изобщо има някакво законово основание ваксина, която реално е още в изпитание, да е задължителна?

Повечето ваксини срещу ковид, които се правят в момента, а някои от тях са вече в изпитание, са на принципа на РНК или ДНК на причинителя. Това е нов тип ваксина и доколкото ми е известно досега няма одобрена такава и пусната на пазара.

# 20 996
  • Bulgaria
Скрит текст:

и аз. Но сякаш не е интересен.

На мен ми е интересно, но имам чувството, че няма да е панацея. Също така не знам колко време ще успее да се създаде и тества, за да имаме някакви резултати. И ако евентуално е ефективно, докато стигне до масово използване сигурно отново ще мине прекалено дълго време.

# 20 997
  • Там,където се събуждам щастлива.
Добре, де, аз пак ще попитам, ако наистина е вярно това, което казваш, защо цял свят не се оставиха на вируса, а се опитват да го ограничат? Хайде няма да са един милиард починали, но пак няма да са малък брой.

Защото много хора в малък период от време се разболяха и имаше много приети в болницата. Статистиката дали тази година има в пъти повече починали ще се види в края на годината. (Все още много специалисти са на мнение, че голяма част от хората са щяли да починат в период от три месеца.)
Всички са наясно, че по-голямата част на населението ще го мине. Важното е да се помогне на онези под 10%, които стигнат до болница.

Нидерландия днес: най-сетне новините в 20 бяха за всичко друго, но не и само за вируса (Как са спасили  делфинче от пристанището в Амстердам, например. )

Двете новини за вируса: само 45 приети в болницата. Вчера цифрата беше двойна. Втората новина беше за румънски работници. Потърсили са медицинска помощ, а не са хванали самолета. Агенцията, която се занимава с всякакъв вид болести е изследвала всички. Половината са заразени и са ги карантирани на кораб с отделна каюта за всеки. Другите са под 14 дневна карантина. Съседите са уведомени. Реакцията : нормална.
Явно, когато знаят взимат мерки. Или за румънци може, а за нас не. Wink (според съфорумците).

# 20 998
Аз мисля, че сме минали етапът на естествения подбор и медицината и науката все пак имат ресурси, за да създадат ваксина и лекарство срещу този вирус, така че не смятам да се заразявам зорлем, то като гледам и доцентът не бърза с тая работа.
A науката май няма яснота което е по-лошо дори от самата пандемия. Дадох линк назад хора в Китай дават положителни проби 70 дни след като вече са се излекували и май причината не е в самите тестове.

# 20 999
  • BG
Ronald,не така, има много умни и способни българи, това че не им се дава шанс да се развиват и не се инвестира в наука е съвсем отделен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт