COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 427
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 970
  • София
Е, че кой е казал, че ще се зарази населението равномерно? Смъртността даже да е много ниска пак жертвите ще са много. Те в момента са много предвид ограниченията на заразата, а ако се пусне на воля, надали ще е много розово положението. Скоро ще станат половин милион починали.
Е, то нали ще горят "сухите съчки" - няма страшно. Само че ако се помангърчваме - пардон, проепидемичваме, всяка година, съчките ще стават все по-мокри.

# 20 971
Е, че кой е казал, че ще се зарази населението равномерно? Смъртността даже да е много ниска пак жертвите ще са много. Те в момента са много предвид ограниченията на заразата, а ако се пусне на воля, надали ще е много розово положението. Скоро ще станат половин милион починали.
Е, то нали ще горят "сухите съчки" - няма страшно. Само че ако се помангърчваме - пардон, проепидемичваме, всяка година, съчките ще стават все по-мокри.
Не е сигурно, защото не се знае доколко е траен имунитетът от този вирус. Ако трае година - всяка година ще сме си все същите сухи съчки.

# 20 972
Абе ако зависи от мен, отрицателен тест за Ковид ще изискам още преди да пускам пътниците на борда на самолета, че сега ако им се изпоразболеят пътниците, авиокомпаниите ги чакат бая дела.

никакви дела няма да ги чакат, според мен. онзи ден чекирах мой приятел, който пътува от Испания за Бг. Преди да те пусне до чекирането, чукваш на отметка, че осъзнаваш рисковете, които носи пътуването и нещо от сорта нататък. Връзват си гащите авиокомпаниите, никой не те кара да летиш, та да са виновни те, че си се заразил някъде.
Ма вижте сега - авиокомпаниите те карат да декларираш, че знаеш за рисковете, хотелът и ресторантът и те, болницата и тя те посреща с един въпросник в този смисъл, въобще всеки може да се изгаври със здравето ти, обаче всичко е на твой риск. Остава и върху бурканчето с кисело мляко  от супера да има надпис, че ако като го изядеш паднеш отровен, това си е на твой риск.

# 20 973
Ваксина или лекарство?
Да се предпазим или да се лекуваме?
Мисля, че и лекарства, и ваксина ще са абсолютно необходими. Най-малкото винаги има хора, които поради медицински причини не подлежат на ваксиниране, така че без одобрени лекарства няма как да стане. Но прилагането масово на ваксина трябва да стане след много тестове, за да не се окаже, че ваксинирайки се срещу ковид 19 , отключваме и излагаме организма на други опасности, които може да се окажат много сериозни.

# 20 974
Ако пуснат ваксина до обществото, то тя ще е безопасна, не се тревожете за това.

# 20 975
  • София
Тоя Мангъров ли е какъв е, не знам откъде дойде, обаче това, което казва е обществено опасно. Колективен имунитет значи няколко милиарда заразени и поне милиард починали из цял свят.  С много тежки щети - икономически освен човешки. Ама, моля ви се, има ли сериозно хора, които го подкрепят? Това не е хуманно!
Ама вие произвеждате сензации, как го измислихте милиард починали, още малко и ще го изкарате по - страшно и от чумата. То верно, че очите на страха да големи, ама чак пък толкова Close

Няма да са милиард, 60-70 милиона ще са.
Така по-добре ли е?
Още трябва да намалиш. Ама на мен ми е по - интересно, как се хвърлят едни такива шокови цифри, ей така да си говорим и да създаваме страх и ужас в хората.

# 20 976
  • София
Ма вижте сега - авиокомпаниите те карат да декларираш, че знаеш за рисковете, хотелът и ресторантът и те, болницата и тя те посреща с един въпросник в този смисъл, въобще всеки може да се изгаври със здравето ти, обаче всичко е на твой риск. Остава и върху бурканчето с кисело мляко  от супера да има надпис, че ако като го изядеш паднеш отровен, това си е на твой риск.
Точно така излиза. Пита се в задачата колко хора ще се хвърлят смело да спасяват бизнеса на хотелиерите, самолетните компании, ресторантьорите и пр., като при това рискуват неоправдано. Май няма да са много - поне на първо време.

# 20 977
  • Mediterraneo
Така си е, всичко си е на твой риск! От вчера при нас разрешиха спортуването и разходките на открито. Решила съм да не рискувам и продължавам да си стоя вкъщи.

# 20 978
Добре, де, аз пак ще попитам, ако наистина е вярно това, което казваш, защо цял свят не се оставиха на вируса, а се опитват да го ограничат? Хайде няма да са един милиард починали, но пак няма да са малък брой. Всеки човешки живот е ценен, даже и на "дъртите".

# 20 979
  • Bulgaria
zverino, можете и сами да си направите сметка дори с 0,5% смъртност при хипотетично достигане на 40% от населението /нека да не е 70% или 80%/ на света каква ще е смъртността. В момента нямаме идея точно каква е смъртността, затова я понижавам дори, въпреки че не съм много убедена, че е толкова ниска.

# 20 980
  • София
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?
Няма как човек да не е съгласен, защото това е решението. Но в момента ако се разболеят дори 1% от населението едновременно става мазало по болниците. Това първо, а второ, ако някой иска да се разболее от нова и непозната болест, за която нама ефективно лечение, да заповяда. Аз бих изчакаха лекарство преди да се проепидемчвам, както и да се знае повече за самата болест. И трето, стаден имунитет се постига и с ваксина, не е нужно дори да се имунизират всички, а пак към 70%. Ако човек не е на 4 годинки знае, че за някои неща се налага да почака. Хората са чакали по 10 години да свърши световна война, сега тук не е толкова драматично да се почака с едни по-леки мерки, без крайности. Ако една страна не изпусне положението и не стане като Италия, Испания и прочее, може и сравнително нормално да се изчака.

# 20 981
Ако пуснат ваксина до обществото, то тя ще е безопасна, не се тревожете за това.
Само да уточня, че за новоразрешени за употреба лекарства се трупа информация за ефикасността и безопасността им в периода след одобряването и излизането им на пазара... В случая ще се бърза, така че трябва да са двойно по-внимателни при изпитванията.

# 20 982
Споко бе хора - когато ваксината е факт, първо ще се сложи вероятно на най-застрашените. Предполага се, че списващите тук не са над 65г.
те са хронично болни и в много случаи е противопоказно ваксиниране
Скрит текст:
В UK няма задължително ваксиниране. Аз съм онко болна и преди химията доста добре ми обясниха защо трябва да си направя противогрипна ваксина. Тук тя е платена, когато е по желание, но за рисковите пациенти е безплатна.
Предполагам и с новата ваксина ще е така.

За имуносупресираните само са противопоказни ваксините. Избягват обаче да слагат и на други болни, ако става въпрос за жива ваксина. Не се знае тази от кой тип щге е.

# 20 983
Аз мисля, че сме минали етапът на естествения подбор и медицината и науката все пак имат ресурси, за да създадат ваксина и лекарство срещу този вирус, така че не смятам да се заразявам зорлем, то като гледам и доцентът не бърза с тая работа.

# 20 984
Скрит текст:
Добре де - кое точно е "геноцит" в мнението на доц. Мангъров?
Това, което аз разбрах е, че -  защитаваме най-уязвимите/болни с тежки заболявания и възрастни/, останалото население продължава живота си спазвайки дистанция и хигиена, и заболеваемоста се контролира с тестване и карантиниране.

Първото е невъзможно на практика. Подчертаното е нещо срещу, което Мангъров се е изказвал, че PCR тестовете са безсмислени. Мангъров иска масово заразяване и стаден имунитет на всяка цена, а не контрол над епидемията с тестване и карантиниране.
Може ли линк към негово мнение, където "проповядва" това, че аз не намирам. Намирам точно обратното
Няма да ти даде линк защото няма, но това не пречи на лилито през една две страници да го обвинява в "геноцит". Разчита вероятно, че една лъжа повторена 100 пъти ще стане истина, но не е уцелила аудиторията.
Вече дадох линк за това,  а клеветите ти ще докладвам на модератор.
Е, мен ако ме забършат за клевета, теб трябваше въобще да не те пускат да пишеш в темата с личната ти вендета към доцента. А за обвиненията ти, нали знаеш, че могат да се вземат мерки срещу теб, ако не са забърсани от модератор.

Общи условия

Активация на акаунт