COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 468
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 955
Абе ако зависи от мен, отрицателен тест за Ковид ще изискам още преди да пускам пътниците на борда на самолета, че сега ако им се изпоразболеят пътниците, авиокомпаниите ги чакат бая дела.

# 20 956
За моловете нищо не чух да казват .. изобщо при отварянето им как ще бъде организирано пазаруването с такива мерки не ми е особено ясно.

# 20 957
Скрит текст:
Chinese doctors in Wuhan, where the virus first emerged in December, say a growing number of cases in which people recover from the virus, but continue to test positive without showing symptoms, is one of their biggest challenges as the country moves into a new phase of its containment battle.

Those patients all tested negative for the virus at some point after recovering, but then tested positive again, some up to 70 days later, the doctors said. Many have done so over 50-60 days.
От тук:
Recovered, almost: China's early patients unable to shed coronavirus

# 20 958
  • Bulgaria
Скрит текст:
Ама ресторантьорите ако не могат да си организират бизнеса в новите условия да вземат и да се занимават с нещо друго. Ето - доставки на храна по домовете процъфтява, няма маси, няма оливерници и менюта, миене на прибори и т.н.

Предполагам голяма част от нас са влизали в кухня на български ресторант. В голяма част от ресторантите хигиената е под всякаква критика. Оставам си на мнението, че много малка част от ресторантьорите наистина ще се постараят, за да спазват всичко стриктно. А, това, че ще търпят загуби не мисля, че учудва никой. Вчера, доколкото си спомням, поне 90% от пишещите тук казаха, че не биха посетили ресторант на този етап.
Стига де, таман ресторантьорите се зарадваха,  че отварят ...една женица с капанче  на морето обясни, че за половин час ще е наредила и подготвила заведението ... а ти 90% щели да се въздържат Grinning

От пишещите тук. Не е представителна извадка. Голяма част от хората навън нямат търпение да се възползват, но въпреки това няма място за съпоставка, спрямо ситуацията преди ИП.

# 20 959
Скрит текст:
Скрит текст:
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?

Ами дойдохме си на думата, де. К'во ни обясняваш тук 10-тина страници за тестове и контрол над епидемията след като си за стаден имунитет и масово заразяване.

Това, което проповедниците на стадния имунитет не казват

Ако се опитаме да го постигнем без ваксина, милиони ще умрат

https://www.nytimes.com/2020/05/01/opinion/sunday/coronavirus-herd-immunity.html#click=https://t.co/XtsTuDI4Bu

Грешиш - не съм! Само дето съм наясно, че имам 3 възможности - преболедуване, ваксина, "землянка".
Тъй като ваксина ще има след година, вариантите остават 2 - преболедуване или землянка.
Тестовете и контрола са за да има място в болницата за всички нуждаеще се.
Ти как я смяташ?

Тестовете и карантинирането на болните целят да се спре разпространението на вируса в обществото, а не са просто средство за митигация. Това в момента е стратегията на почти всички държави, освен може би на Швеция.
На мен това ми е ясно. На теб ясно ли ти е, защо се стремят да намалят разпространението?
Според теб защото така ще изчезне вируса, или защото болниците ще имат капацитет?

Вече отговорих на това в предишния ми коментар. Словения днес няма нито един регистриран случай, а Исландия има 1 регистриран случай.  Според теб защо са го направили това, за да имат място за всички в болницата, докато те градят стаден имунтет ли? И с това темпо кога според теб се очаква да придобият такъв имунитет?
Ок значи за тях пандемията свърши. Вече не ги е страх от вируса. Спокойно могат да продължат по старому.

# 20 960
  • София
И сърбите замислят нещо подобно- тестове при влизане:
Що се отнася до безопасността, то всички, които искат да летят със самолет, трябва да имат тест за коронавирус с давност не повече от 72 часа, а след кацането ще бъдат поставяни в изолация", каза Михайлович, без да уточни продължителността на изолацията.
от ТУК
При нас, обаче, такива неща няма да има - нали не можем да обиждаме гостите? Smirk

# 20 961
Частникът в ресторантите има възможност да пренареди масите и столовете, дори намаленият капацитет да се отрази на цените - посещението в ресторант не е е необходимост.
Градският транспорт е по-скоро въпрос на капацитет и организация. Нямам представа дали например София има капацитетът да осигури такъв график на транспорта, че в пиковите часове да се осигури дистанция. Ако няма, една хипотетична инвестиция,  вероятно ще доведе до оскъпяване на транспорта, който често е необходимост. Да речем, че това временно се компенсира с ниските цени на горивата, но дали ще е достатъчно? Не знам как се решават тези проблеми.

Да, и в офиси се работи на дистанция, с намален работен състав, намалено работно време, някои работят през ден, всичко това ще се отрази на финансовото състояние на хората, намалени доходи, поскъпване на услуги.
Интересно, бюджетните заплати дали са намалени при намалено работно време?

# 20 962
Тоя Мангъров ли е какъв е, не знам откъде дойде, обаче това, което казва е обществено опасно. Колективен имунитет значи няколко милиарда заразени и поне милиард починали из цял свят.  С много тежки щети - икономически освен човешки. Ама, моля ви се, има ли сериозно хора, които го подкрепят? Това не е хуманно!
Ама вие произвеждате сензации, как го измислихте милиард починали, още малко и ще го изкарате по - страшно и от чумата. То верно, че очите на страха да големи, ама чак пък толкова Close
Ами хайде пресметни. За стаден имунитет е нужно 80% от населението на Земята да се зарази. Смъртността средно е към 3.4%, но хайде да ги свалим на 2%. По научни данни въпреки достигането на стаден имунитет населението ще продължи да се заразява и ще стигне до заболеваемост към 95% от населението (разбира се, не наведнъж). Няма доказателства в историята, че стадния имунитет (непостигнат чрез ваксина) спира разпространението на вируса. Не е ясно колко време трае имунитетът от вируса. Ако трае година (горе долу като грипа) това значи, че следващата година може пак да се разболееш. А, вирусът няма да изчезне до декември месец, сори. Ако тази стратегия наистина работеше, мислиш ли, че нямаше да се приложи поне в една държава по света?

# 20 963
  • BG
А защо да не допуснем варианта вирусът сам да се самоограничи, защо не и да изчезне. Онзи военен по киберсигурността на Израел-Бен Израел нали точно до това заключение беше стигнал, използвайки мат модели? Коронавирусите не са пригодени да живеят в човешката популация-друг довод. Предшествениците на Ковид 19 САРС и МЕРС точно това развитие са следвали. Ухан-милионен град, започна разхлабване на мерките, няма нови случаи, освен привнесени. Имаме и прогнозата на...забравих му името, откривателя на спина- природата сама ще елиминира този сложен вирус, най-общо казано. И в крайна сметка, дори и онова предсказание, което учудва с точността си - вирусът ще изчезне така, както се е появил, за да се върне отново след 10г и тогава ще изчезне завинаги.

# 20 964
  • Mediterraneo
Абе ако зависи от мен, отрицателен тест за Ковид ще изискам още преди да пускам пътниците на борда на самолета, че сега ако им се изпоразболеят пътниците, авиокомпаниите ги чакат бая дела.

никакви дела няма да ги чакат, според мен. онзи ден чекирах мой приятел, който пътува от Испания за Бг. Преди да те пусне до чекирането, чукваш на отметка, че осъзнаваш рисковете, които носи пътуването и нещо от сорта нататък. Връзват си гащите авиокомпаниите, никой не те кара да летиш, та да са виновни те, че си се заразил някъде.

# 20 965
А защо да не допуснем варианта вирусът сам да се самоограничи, защо не и да изчезне. Онзи военен по киберсигурността на Израел-Бен Израел нали точно до това заключение беше стигнал, използвайки мат модели? Коронавирусите не са пригодени да живеят в човешката популация-друг довод. Предшествениците на Ковид 19 САРС и МЕРС точно това развитие са следвали. Ухан-милионен град, започна разхлабване на мерките, няма нови случаи, освен привнесени. Имаме и прогнозата на...забравих му името, откривателя на спина- природата сама ще елиминира този сложен вирус, най-общо казано. И в крайна сметка, дори и онова предсказание, което учудва с точността си - вирусът ще изчезне така, както се е появил, за да се върне отново след 10г и тогава ще изчезне завинаги.
Аз напълно допускам този вариант, обаче по-рано от след 3 години надали ще изчезне. При предишните Коронавируси са им трябвали поне от 2 до 3 години, за да се "махнат" имайки предвид, че заразените са били много по-малко.

# 20 966
  • София
Това е китайска математика. Нито цялото население на Земята ще бъде засегнато равномерно, нито се знае каква е смъртността.

# 20 967
Е, че кой е казал, че ще се зарази населението равномерно? Смъртността даже да е много ниска пак жертвите ще са много. Те в момента са много предвид ограниченията на заразата, а ако се пусне на воля, надали ще е много розово положението. Скоро ще станат половин милион починали.

# 20 968
  • София
За моловете нищо не чух да казват .. изобщо при отварянето им как ще бъде организирано пазаруването с такива мерки не ми е особено ясно.
Както на запад (в Австрия са отворили днес май) - с маски (води се закрито помещение) и спазване на дистанция. Не знам дали килматичните инсталации работят....

# 20 969
Скрит текст:

Ох, дано са прави и наистина стане така. Blush

Общи условия

Активация на акаунт