COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 636
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 060
И как пък все от Нидерландия се връщат болни и заразени. Дори и от Италия и Испания при цялото им натоварване на системите никой не се е върнал тук да се лекува.
Спокойно,
Сега като се излекуват пак ще хукнат натам. Уж не ги лекуват, уж не им обръщат внимание и накрая: Аз в България не мога да живея. Знаеме ги тези емигранти: като са в България плюят по чужбина, като са в чужбина - плюят по България. Ако може само пари да се печелят, а това осигуровки, данъци са за баламите.

# 21 061
Ами това са резултатите от "глобализацията". Много хора си свикнаха така да си хвърчат до други държави и обратно без съществени пречки. И за това главна вина носят богатите държави, които не могат реално вече сами да се издържат и съществуват без внос на работници и стоки. Щатите примерно 85% от лекарствата си внасят от Китай и сега в тая криза разбраха, че нямат производство и на PPE и пак опряха до Китай.

# 21 062
Неосигурените имат ли лл?

# 21 063
  • София
Днес на брифинга между цялото цвърчене някой успя все пак да зададе на ББ въпрос как така се позволява всичко това да се случва, но той вместо отговор избълва някаква патриотарска тирада. Явно няма намерение да си взема беля на главата и да се разправя с Кралство Нидерландия - далеч по лесно е да размахва пръста на народа български, дето го зяпа от дивана по ТВ-то и се чуди какво става и какво пак е сбъркал и защо му се карат.

# 21 064
  • BG
Да ви питам нещо, чудя си се просто-ако не отидат нашите (или други берачи)  да им оберат ягодите и аспержите на западняците, същите дали биха ги оставили да  изгният необрани? Ако не вкарат работна ръка отвън, каква би била съдбата на продукцията? Знам, че няма общо с Ковид, извинете за въпроса.

# 21 065
  • София
Да ви питам нещо, чудя си се просто-ако не отидат нашите (или други берачи)  да им оберат ягодите и аспержите на западняците, същите дали биха ги оставили да  изгният необрани? Ако не вкарат работна ръка отвън, каква би била съдбата на продукцията? Знам, че няма общо с Ковид, извинете за въпроса.
Само 112 британци готови да събират реколта, чакат българи и румънци
Преди няколко седмици министърът на екологията Джордж Юстис предложи, че всички съкратени могат да се включат в работата на полето. Необходими са около 90 000 човека, предава "Монитор".
В Алианса за етични работодатели били получени 50 000 молби. Само 6000 обаче се явили на видеоинтервюто. От тях били одобрени 900. В крайна сметка офертата била приета от 112.
Фермерите са категорични, че просто няма как да се оправят в тази ситуация, ако отново не се появят сезонните работници от Източна Европа. "Трудно е да започваш работа в 5 сутринта. Това не е по силите на англичаните", категоричен е един от тях.

Ами не могат хората, няма пък да стават рано и да работят като някакви си там от континента. Simple Smile

# 21 066
Като нищо ще изгният. Те и фермерите така се оплакаха, че ще изгние продукцията, ако не дойдат презрените българи и румънци. Местните не можели да стават в 5,00 часа и да работят на полето. Пък и помощите им за безработни явно са достатъчно високи, че да предпочитат да си стоят вкъщи.

# 21 067
Ами това са резултатите от "глобализацията". Много хора си свикнаха така да си хвърчат до други държави и обратно без съществени пречки. И за това главна вина носят богатите държави, които не могат реално вече сами да се издържат и съществуват без внос на работници и стоки.
резултатите от глобализацията са многопосочни и многопластови. Носят както своите негативи, така и своите позитиви, от които всеки съвременен човек е вкусал и под една или друга форма вече се е възползвал.

Вирусът е събитие, което изкривява през призмата си всяка една сфера от живота ни.
Изкочиха и се пропукаха доста проблеми, но пък и ще се появат нови перспективи.

Аз лично смея да не се съглася например, че непременно всички ще преболедуваме Ковид 19.
Не съм съгласна с това мнение на някои специалисти. Има страни, които положиха усилия и предпазиха населението си от поголовно заразяване и не са съгласни с тази концепция. Официално заявиха, че всеки човешки живот е ценен.

За мен е некоректно да се дава толкова голямо кредо на този вирус. Защо цялото човечество не преболедува птичия грип или свинския грип; ТОРС или някой друг съвременен вирус, изкочил от небитието в последните години?
Отказвам да повярвам, че тепърва ще се въртим в омагьосан кръг на вируса и ще трябва да свикваме да живеем с него.

# 21 068
Цитат на: Катерица
За мен е некоректно да се дава толкова голямо кредо на този вирус. Защо цялото човечество не преболедува птичия грип или свинския грип; ТОРС или някой друг съвременен вирус, изкочил от небитието в последните години?
Отказвам да повярвам, че тепърва ще се въртим в омагьосан кръг на вируса и ще трябва да свикваме да живеем с него.
Toзи вирус е доста заразен, затова му се дава такова "кредо":
Скрит текст:
както се вижда не е толкова смъртоносен, но има опасност да се заразят много хора което всъщност го прави толкова опасен за разлика от сезонните грипове.

# 21 069
Скрит текст:
Слава на Богу, че го има този форум, за да ми отвори очите колко зле е недерландското здравеопазване. Лекарите и сестрите не си купуват защитни материали,; линейка не обикаля пет часа, защото болниците отказват да приемат болен; болните от рак не събират помощи чрез Фейса; не извършват операция само и единствено, ако са внесени доста големи суми; плаща се лечение за хиляди (120 000) за рак на простата;  не връщат пациент с рано от залежаване за една седмица, след като е бил гледан без рани две години;  нямат никаква грижа за хората със специални нужди...Ужас някакъв! Време е да се научат как да правят всичко това, защото убиват всички чужденци с тези методи. Как оцеляват ...не знам.
Честно казано, нищо не знам за нидерландското здравеопазване и нищо не мога да кажа за него, а и не ми влиза в работата. Интересува ме, обаче, защо български граждани, които работят там легално, не получават медицинско обслужване и се допуска те да пътуват болни и да заразяват други, нищо неподозиращи хора около тях. И това не е прецедент, а вече утвърден начин за избавяне от нежелани болни работници в нидерландски ферми.
Въпросът, разбира се, не е само нидерландски, а и български и следва да се реши съвместно от властите на двете държави, крайно време е.

Кой каза, че не получават? Дали пък просто не искат да се приберат при семейството си вместо да са там сами? Ако са там легално и работят, са част от системата и имат право на същото медицинско обслужване като останалите легално пребиваващи. Или не са легално пребиваващи, или просто по свое желание се прибират у дома.

# 21 070
  • София
Прибират се у дома болни, в самолет с още 100 пътника? И това е нормално и допустимо?

# 21 071
  • Bulgaria
Прибират се у дома болни, в самолет с още 100 пътника? И това е нормално и допустимо?

И аз мисля, че никой нормален човек не би се прибрал болен при семейството си, след като знае, че ще ги зарази. Поне за тях би трябвало да помисли. Още повече, че тук става въпрос за възрастни родители, в общите случаи.

# 21 072
Донякъде ги разбирам. И те искат да изкарат нещо за семействата си, но при сегашните
условия би трябвало да се осъществи някакъв контрол. Аз подобно нещо не забелязах
ни най-малко поне.
Контролът, както виждам, е привилегия за нас, които спазваме спуснатите мерки
и правила.

# 21 073
Скрит текст:
Слава на Богу, че го има този форум, за да ми отвори очите колко зле е недерландското здравеопазване. Лекарите и сестрите не си купуват защитни материали,; линейка не обикаля пет часа, защото болниците отказват да приемат болен; болните от рак не събират помощи чрез Фейса; не извършват операция само и единствено, ако са внесени доста големи суми; плаща се лечение за хиляди (120 000) за рак на простата;  не връщат пациент с рано от залежаване за една седмица, след като е бил гледан без рани две години;  нямат никаква грижа за хората със специални нужди...Ужас някакъв! Време е да се научат как да правят всичко това, защото убиват всички чужденци с тези методи. Как оцеляват ...не знам.
Честно казано, нищо не знам за нидерландското здравеопазване и нищо не мога да кажа за него, а и не ми влиза в работата. Интересува ме, обаче, защо български граждани, които работят там легално, не получават медицинско обслужване и се допуска те да пътуват болни и да заразяват други, нищо неподозиращи хора около тях. И това не е прецедент, а вече утвърден начин за избавяне от нежелани болни работници в нидерландски ферми.
Въпросът, разбира се, не е само нидерландски, а и български и следва да се реши съвместно от властите на двете държави, крайно време е.

Кой каза, че не получават? Дали пък просто не искат да се приберат при семейството си вместо да са там сами? Ако са там легално и работят, са част от системата и имат право на същото медицинско обслужване като останалите легално пребиваващи. Или не са легално пребиваващи, или просто по свое желание се прибират у дома.
Всичко това щеше да е много логично и разбираемо, ако болни си идваха от цяла Европа. Но странно защо, се прибират тежко болни само от Нидерландия. Има нещо там, което буди съмнение.

# 21 074
Нидерландското здравеопазване може да е на много голяма висота, но контролът над карантинираните никакъв го няма, явно не го и смятат за необходим. Очевидно не е проблем такъв безпрепятствено да се качи на самолета с още 100 пътника, или може би е така само ако напуска страната? Интересно дали би било същото, ако реши да се поразходи из Нидерландия с температурата и задуха да се освежи, нали там парковете са отворени.

Общи условия

Активация на акаунт