COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 21 105
  • София
Броят на болните намаляват, броят на хората, които директно влизат в болница се увеличава.

На фона на минималното направени тестове, ние разхлабваме мерките.

# 21 106
Уейв, да не ги затварят границите, но да има строга карантина на първо място. Имам познати, които бяха под карантина, ми добре че са съвестни, бяха им казали включително между колко и колко часа проверяват Grinning . Карат те отдолу да им махнеш през балкона, ама ти ли си, не си ли, кой да ти каже. И тн. После, прегледи на първия, седмия и 14тия ден,тестове, ако има съмнения. Това трябваше да правят полицаите, да ги организират тези неща, а не да кибичат на КППтата.
Спокойно, точно така правят полицаите, поне в моя квартал. Сестра ми, която ходи на работа казва, че винаги когато се прибира вижда полицаи в тревните площи пред два от блоковете около тях да зяпат по тераси и балкони с телефон в ръка. Да, има и съвестни от пристигналите карантинирани, обаче повечето не са. Особено от онзи етнос, за който правила и закони не важат, щото така ги научихме. Трябваше просто завръщащите се от чужбина да се карантинират в пригодени за това общежития, хотели и подобни поне за 1 седмица, и да пускат след отрицателен тест да довършат карантината си у тях.

# 21 107
Обобщение на случилото и случващото се  във Видин https://www.segabg.com/category-video/koronavirus-luzhi-ne-se-bori

Много хубава статия.

# 21 108
То е добре,че намалява бройката на новозаразени,но защо толкова е намаляла и бройката на направените тестове?До скоро правеха по 1000-1200,а сега няма и 600 за денонощието.Мерки разхлабват,намаляват тестовете....Не знам накъде вървим,ама не е в правилната посока

# 21 109
Северна Македония се чистят успешно. А Бацко се изживяваше като техен спасител, междувременно остави своя кораб да се пълни с вода.
Във Видин, ден след ден почиват заразени. Тъжно

# 21 110
  • София
Кошмарно е, че намаляват броя на тестовете. Така изобщо няма да стане ясно колко болни има, ще си пуснем мерките, защото в ЕС така правят и накрая да изпокапвем в ямата.
Пазете се хора, сега е време да се пазим повече.

# 21 111
  • Bulgaria
С 500-600 теста на ден колко положителни да имаме. Прави ми впечатление, че хората си мислят, че отпадането на мерките ще повлияе благоприятно върху психиката на хората и стреса. Не знам за вас, но лично при мен неконтролируемата ситуация, която се задава, това, което се случва във Видин ми влияе доста по-негативно, отколкото това да знам, че имаме някакво ограничение в общуването помежду си. Това, че ми е разрешено да отида на ресторант по никакъв начин не ми влияе успокояващо, докато не знам каква буря се вихри с това ограничено тестване.

# 21 112
Не видях брифинга. Търся информация за бройките по области.

# 21 113
# 21 114
  • Bulgaria
Не видях брифинга. Търся информация за бройките по области.

https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/615376322404080/

# 21 115
Може би са тествали предимно в болниците.

# 21 116
  • Bulgaria
Във Видин няма нито 1 случай, което е показателно колко се тества. Вчера качих статия за жена в тежко състояние от дома за възрастни в Гара Орешец, която е настанена в болницата в Лом. Все още няма потвърждение на пробата, явно. В статията пишеше, че очакват потвърждение. Още не са тествали втория дом за възрастни в Кула, въобще всичко се случва много бавно, а още нямаме много случаи.

# 21 117
Северна Македония се чистят успешно. А Бацко се изживяваше като техен спасител, междувременно остави своя кораб да се пълни с вода.
Във Видин, ден след ден почиват заразени. Тъжно
Да. Във Видин ще продължават да умират хора. Благодарение на тамошните безотговорни лекари, поддържащи тезата на Мангъров. И в другите градове има такива лекари, и е само въпрос на време да създадат локални огнища в болници и ДКЦ-та. Особено сега, когато забраните падат... Някой знае ли с 8ДКЦ какво е развитието? Нищо не се чува.

# 21 118
Трябваше просто завръщащите се от чужбина да се карантинират в пригодени за това общежития, хотели и подобни поне за 1 седмица, и да пускат след отрицателен тест да довършат карантината си у тях.
Може би само при преценен риск за определен човек, например ако на адреса живеят много хора или при друго конкретно. Това да те заврат в държавно "общежитие" ще е травматизиращо преживяване.

# 21 119
  • Bulgaria
Трябваше просто завръщащите се от чужбина да се карантинират в пригодени за това общежития, хотели и подобни поне за 1 седмица, и да пускат след отрицателен тест да довършат карантината си у тях.
Може би само при преценен риск за определен човек, например ако на адреса живеят много хора или при друго конкретно. Това да те заврат в държавно "общежитие" ще е травматизиращо преживяване.

Хайде да не ги жалим много тези, заради които пътниците от цели полети са на тръни, не знам колко таксиметрови шофьори и кой знае колко останали хора, с които са имали неблагоразумието да се срещнат. Това не трябва да продължава.

Общи условия

Активация на акаунт