COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 008
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 120
Във Видин уж щяха да тестват и другите домове за деца, които са посещавани от заразената управителка. Нищо не казват обаче. Защо ли ми се струва, че ще потулят нещата...

# 21 121
  • София
Северна Македония се чистят успешно. А Бацко се изживяваше като техен спасител, междувременно остави своя кораб да се пълни с вода.
Във Видин, ден след ден почиват заразени. Тъжно
Да. Във Видин ще продължават да умират хора. Благодарение на тамошните безотговорни лекари, поддържащи тезата на Мангъров. И в другите градове има такива лекари, и е само въпрос на време да създадат локални огнища в болници и ДКЦ-та. Особено сега, когато забраните падат... Някой знае ли с 8ДКЦ какво е развитието? Нищо не се чува.
Работи си

# 21 122
  • София
... Някой знае ли с 8ДКЦ какво е развитието? Нищо не се чува.
27/04/2020 - VIII ДКЦ в София отвори врати след случай на коронавирус
Всички лекари и сестри бяха тествани и резултатите им са отрицателни за инфекцията. Лекарката се лекува и спазва всички противеопедемиологични мерки.
Не винаги явно стават огнища около всеки заразен, дори в болниците.

Тестването на цял самолет пътници като контактни на заразен си е разход за сметка на държавата заради един безотговорен гурбетчия, като оставим настрана опасността някой да си е лепнал вируса.
От любопитство се разтърсих има ли някакви нормативни документи за ЕС по този въпрос - май няма, всичко се решава на място. Или не се решава - като при нас, всеки се оправя сам както му е най-добре.
Могат да ти лепнат 300лв глоба, ако си седнал на пейка в парка - това е уредено, ама че седиш до заразноболен в самолета, без да знаеш - това си е твой проблем.

# 21 123
  • Bulgaria
Във Видин уж щяха да тестват и другите домове за деца, които са посещавани от заразената управителка. Нищо не казват обаче. Защо ли ми се струва, че ще потулят нещата...
Докога? Какво стана с лекарите, които са изявили желание да помогнат във Видин? Въобще имам толкова въпроси за ситуацията там, че съм меко казано разочарована от неглижирането на ситуацията и невъзможността дори да си зададем въпросите на брифинга. Това ли е представата за липса на стрес и паника? Липсата на информация. Щом не се говори по въпроса, значи няма проблем.

# 21 124
  • София
Все повече от новите случаи прави впечатление, че са приети в болница, това означава, че късно са хвани и са общували с много хора?

Да, и на мен това ми прави впечатление.... което означава, че хората директо постъпват в болница в тежко състояние,  а не са "хванати" в начален етап на болестта, т.е. не се тества достатъчно.... което е зле, особено сега, след като паднаха доста ограничения.....

# 21 125
  • София
Тази ситуация ме ужасявам много повече от преди. Не знам дали от карантината бях под стрес, но сега двойно повече

# 21 126
Мимоходом чета, че сте се хванали за Нидерландия, само тя изпращала болни.
Моята логика е, че там масовата работата по бране на цветята започва края на зимата, още края на февруари и по-рано.
Тези хора са отишли някъде в този период.
Изобщо не ми се коментира лицемерието как всичко с договори и застраховки е уредено.

За Испания с ягодите, затвориха границите март месец у нас и кой успял  отишъл, повечето запътили се не успяха.
Казват, че са изолирани на полето там, тепърва като се заприбират ще си проличи, пътя обратно също е риск. Едно пътуване с автобус 4 дни към България е нормално да се зарази здрав човек.

Нека изчакаме да се завърти стопанската година, да се появят още държави, които ни пращат заразени берачи, така само Нидерландия виновна.

# 21 127
  • Bulgaria
Тази ситуация ме ужасявам много повече от преди. Не знам дали от карантината бях под стрес, но сега двойно повече

Тепърва ще започнат да го разбират масово хората. Проблемът няма да изчезне като си затворим очите за него.

# 21 128
Трябваше просто завръщащите се от чужбина да се карантинират в пригодени за това общежития, хотели и подобни поне за 1 седмица, и да пускат след отрицателен тест да довършат карантината си у тях.
Може би само при преценен риск за определен човек, например ако на адреса живеят много хора или при друго конкретно. Това да те заврат в държавно "общежитие" ще е травматизиращо преживяване.

Хайде да не ги жалим много тези, заради които пътниците от цели полети са на тръни, не знам колко таксиметрови шофьори и кой знае колко останали хора, с които са имали неблагоразумието да се срещнат. Това не трябва да продължава.
Постът на който аз отговарях визираше всички прибиращи се, а ти сякаш говориш за някакви конкретни?

Не разбирам стреса от пристигащи в България. Вируса е силно заразен и вече върлува на наша територия измежду наличните граждани, ако ще в затвора да ги слагате всички прибиращи се в България няма да го спрете.

# 21 129
Докога? Какво стана с лекарите, които са изявили желание да помогнат във Видин? Въобще имам толкова въпроси за ситуацията там, че съм меко казано разочарована от неглижирането на ситуацията и невъзможността дори да си зададем въпросите на брифинга. Това ли е представата за липса на стрес и паника? Липсата на информация. Щом не се говори по въпроса, значи няма проблем.
Да ти кажа, аз до сега не бях паникьосана, но като гледам как ни се хвърли прах в очите и като съм запозната с местната реалност почвам да се паникьосвам.
ММ работи в едно помещение с много хора, някой от тях имат близки в болницата. Хипертоник е. Мисля го всеки ден. Имам две малки деца. Кой ще ги гледа ако се случи нещо с нас? Не съм виждала родителите си от 2 месеца. Болницата ни е пламнала има още кой знае колко огнища, а на никой не му пука. Няма на кого да си зададем въпросите.
Ако това не са поводи за притеснение....

# 21 130
  • Bulgaria
Да, групов имунитет се гради с масово заразяване. Няма нужда никой да спазва нищо, тъй като ние вече си имаме достатъчно вътрешно разпространение, какво са някакви си единици, които се връщат заразени, те дори подпомагат главната цел.

# 21 131

Вярно ли е това, че заразената управителка е управител и на трите социални домове.

# 21 132
С 500-600 теста на ден колко положителни да имаме. Прави ми впечатление, че хората си мислят, че отпадането на мерките ще повлияе благоприятно върху психиката на хората и стреса. Не знам за вас, но лично при мен неконтролируемата ситуация, която се задава, това, което се случва във Видин ми влияе доста по-негативно, отколкото това да знам, че имаме някакво ограничение в общуването помежду си. Това, че ми е разрешено да отида на ресторант по никакъв начин не ми влияе успокояващо, докато не знам каква буря се вихри с това ограничено тестване.
И аз съм в стрес откакто почнаха да разпускат мерките. Преди това бях по-спокойна, знаейки, че някой там работи денонощно за контрола на заразата. Прави ми впечатление, че от 6 диагностицирани в София, 5 са в болница. Това означава, че те са диагностицирани на доста късен етап - когато вече са се влошили. Което означава, че тези хора  преди около две седмици са били контактни с някой болен, чиито контакти не са били добре проследени, и не са хванати и карантинирани по-рано. Така, те до вчера, макар и със симптоми, едва ли са ограничили контактите си на своя глава. Достатъчно е всеки ден да са заразили по 1 човек...
П.с. Няма ли най-накрая да сменят секретаря на НОЩ с някой друг? Първо, че трудно разбирам  някои от цифрите които казва, и второ - доста безлично представя нещата. Не ми вдъхва доверие. Ако Бойко е загрижен за това, че формата на брифингите натоварва хората, да пусне Кантарджиев да съобщава. Ефекта ще е поразително положителен Wink. Или пък да ангажира днес Кантарджиев, утре Кунчев и т.н., а в края на седмицата Мутафчийски да обобщава.

# 21 133
  • Bulgaria
И на мен този секретар ми е много антипатичен. Вчера с една усмивка ни съобщава колко хора са починали. Ужас. Добре, че днес беше малко по-сериозен.

# 21 134
  • София
Не разбирам стреса от пристигащи в България. Вируса е силно заразен и вече върлува на наша територия измежду наличните граждани, ако ще в затвора да ги слагате всички прибиращи се в България няма да го спрете.
Там е въпросът, че не върлува - слава богу. А около всеки новопристигнал заразен може лесно да се наредят една сюрия роднини, също прихванали вируса - ставало е неведнъж, цели махали и села пламнаха.
Никой не е виновен, разбира се, ако е вирусоносител, но е виновен, ако, знаейки това или даже просто е със симптоми, пътува, общува и разпространява заразата.
А за незнаещите има карантина.

Вярно ли е това, че заразената управителка е управител и на трите социални домове.
Доколкото знам - не е управителка, а председател на  фондация "Надежда за нашите деца", към която имало още два такива дома.

Първият пациент с коронавирус в област Видин е с две отрицателни проби

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 09:08 от NumLock

Общи условия

Активация на акаунт