COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 008
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 135
  • София
600 теста, предполагам, защото вчера беше неделя. От днес пак ще почнат с по 1000-1200 на ден

# 21 136
  • Bulgaria
600 теста, предполагам, защото вчера беше неделя. От днес пак ще почнат с по 1000-1200 на ден
До сряда, когато отново е почивен ден.

# 21 137
  • Пловдив
То е добре,че намалява бройката на новозаразени,но защо толкова е намаляла и бройката на направените тестове?До скоро правеха по 1000-1200,а сега няма и 600 за денонощието.Мерки разхлабват,намаляват тестовете....Не знам накъде вървим,ама не е в правилната посока

Защото имаше три почивни дни. Тествали са само хора, приети в болница.

# 21 138
Да, групов имунитет се гради с масово заразяване. Няма нужда никой да спазва нищо, тъй като ние вече си имаме достатъчно вътрешно разпространение, какво са някакви си единици, които се връщат заразени, те дори подпомагат главната цел.
Не съм от последователите на Мангъров и не вярвам че с масово заразяване ще се оправим. Неприятно е малко да те обвиняват в такова нещо при най-малкото несъгласие.

Не смятам, че ако хвърлим огромен материален и човешки ресурс - "държавно общежитие" и хора да го пазят за всички пристигащи, които казаха че са хиляди и какво? Ще ограничите заразата? Едно мога да гарантирам, ако заврете хиляди души в държавната мизерия или каквото там успеят да осигурят за нула време за адски много хора ще има много повече умишлено избягали.

# 21 139
Скрит текст:
С 500-600 теста на ден колко положителни да имаме. Прави ми впечатление, че хората си мислят, че отпадането на мерките ще повлияе благоприятно върху психиката на хората и стреса. Не знам за вас, но лично при мен неконтролируемата ситуация, която се задава, това, което се случва във Видин ми влияе доста по-негативно, отколкото това да знам, че имаме някакво ограничение в общуването помежду си. Това, че ми е разрешено да отида на ресторант по никакъв начин не ми влияе успокояващо, докато не знам каква буря се вихри с това ограничено тестване.
И аз съм в стрес откакто почнаха да разпускат мерките. Преди това бях по-спокойна, знаейки, че някой там работи денонощно за контрола на заразата.
Прави ми впечатление, че от 6 диагностицирани в София, 5 са в болница. Това означава, че те са диагностицирани на доста късен етап - когато вече са се влошили. Което означава, че тези хора  преди около две седмици са били контактни с някой болен, чиито контакти не са били добре проследени, и не са хванати и карантинирани по-рано. Така, те до вчера, макар и със симптоми, едва ли са ограничили контактите си на своя глава. Достатъчно е всеки ден да са заразили по 1 човек...
П.с. Няма ли най-накрая да сменят секретаря на НОЩ с някой друг? Първо, че трудно разбирам  някои от цифрите които казва, и второ - доста безлично представя нещата. Не ми вдъхва доверие. Ако Бойко е загрижен за това, че формата на брифингите натоварва хората, да пусне Кантарджиев да съобщава. Ефекта ще е поразително положителен Wink. Или пък да ангажира днес Кантарджиев, утре Кунчев и т.н., а в края на седмицата Мутафчийски да обобщава.
Напълно споделям това мнение. От вчера брой заразени- брой в болница, е направо шокиращ.
Надявам се да се дължи на това, че бяха почивни дни и затова тестовете са по-малко. Но ако така ще я караме, не знам. Двайсет нови , десет в болница. И докога така ?
докато Усмивчо ни уведоми, че капацитетът в болниците е изчерпан.
Супер предложение да се "въртят" информаторите от НОЩ сутрин. Този по-добре да не срича. Писмено ще се справим по- добре.

# 21 140
Скрит текст:
Мери, ти и Бояна обобщавате с "никога", а това не е вярно.
Ако бяхте прочели поста ми, на който отговаряте, сега нямаше са си пишем излишно. Още в него съм посочила заповеди на директорите на РЗИ. На база такава бяха затворили студиото, баничарница и сладкарница на мои близки и съседи, точно.  Все едно е кой държавен орган ги затваря.
Затова апелирах многократно забраните и задълженията да са със закон. Защото стана мазало с това творчество.
Изчитайте, преди с такава категоричност да опонирате. Иначе не става дискусия.
И днес, и това посочих, са затворени останалите обекти, до които е забранен достъпът.
Скрит текст:
Всъщност аз не отговарях на теб, а на Vapor. Първият път, втория, когато ти отговори на мен, всъщност обясних какво съм имала предвид. Тя питаше за заповедта на министъра, конкретно, за нея написах - че тя не забранява дейността на въпросните фризьори, маникюристи, козметици и т.н.. Тъй че наистина поста ти е излишен, поне за мен.
И да, "изчитам". Внимателно и съсредоточено. Каквото и което преценя, че ме интересува и вълнува. И опонирам когато имам аргументи насреща. Специално твоя пост със заповедите на директори на РЗИ съм го пропуснала.
Но това няма нищо общо с въпроса на потребителката.

Скрит текст:
Напротив. Цитирала си мен и мое изказване по точно тази тема, а аз вече бях отговорила точно на посочен въпрос. Който отговор ти и още една потребителка очевидно не бяхте прочели, преди да опонирате. Vapor също се обръща към мен, обсъждайки единствено централните забрани и неотчитайки, че далеч не бяха и не са само те. Затова и съм пояснила на потребителя, че далеч не сам МЗ е административен орган с властнически правомощия, а има и други, посочих кои, също издаващи властнически актове.

[/spoiler]
....

Радвам се, че животът тръгва в по-нормален ход. Надявам се поне да вървим така и занапред, като се позатегнат само мерките на входа на държавата, изследват се хората и се карантинират тези, които дават положителни резултати.
Заразата няма да се ограничи, разбира се. Нито дори мисля, че ще се забави, а ще следва собствения си ход.
Желая здраве и още повече - спокойствие и разум на всички.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 10:21 от Judy

# 21 141
  • Пловдив
На брифинг бяха споменали, че в Пловдив ще се тестват 1000 човека на случаен принцип.
Има ли новни и движение по въпроса, някой знае ли?

# 21 142
Не разбирам стреса от пристигащи в България. Вируса е силно заразен и вече върлува на наша територия измежду наличните граждани, ако ще в затвора да ги слагате всички прибиращи се в България няма да го спрете.
Там е въпросът, че не върлува - слава богу.
Да. Всички вирусоносители на територията са тествани и установени и изолирани и се лекуват много добре спазвайки всички изисквания за тяхната безопасност и тази на лекуващите лекари.

На терен положението може и да е различно де. Изобщо навсякъде извън официалните говорители на държавата се рисува различна картинка, ама там вече е въпроса на какво вярваш и всеки си преценява сам информацията.

# 21 143
  • София
рорик, гените не са ни еднакви, ако сме различни етноси. Етносът носи и свои генетични линии, особено когато гледат да не се смесват много с други етноси, а се женят помежду си. Ние сме горе-долу еднородни българите, също и ромите са горе-долу еднородни, също и арменци, евреи и т.н. Не се смесваме чак толкова много като генетични линии, още сме доста консервативни като култура.

Някой успя ли да види седмичната графика по телевизията?
Боби, мисля че ти беше нашата добра душа откъм статистика - обновявала ли си данните си? Графиките ти са страхотни!

# 21 144
Трябваше просто завръщащите се от чужбина да се карантинират в пригодени за това общежития, хотели и подобни поне за 1 седмица, и да пускат след отрицателен тест да довършат карантината си у тях.
Може би само при преценен риск за определен човек, например ако на адреса живеят много хора или при друго конкретно. Това да те заврат в държавно "общежитие" ще е травматизиращо преживяване.

Хайде да не ги жалим много тези, заради които пътниците от цели полети са на тръни, не знам колко таксиметрови шофьори и кой знае колко останали хора, с които са имали неблагоразумието да се срещнат. Това не трябва да продължава.
Постът на който аз отговарях визираше всички прибиращи се, а ти сякаш говориш за някакви конкретни?

Не разбирам стреса от пристигащи в България. Вируса е силно заразен и вече върлува на наша територия измежду наличните граждани, ако ще в затвора да ги слагате всички прибиращи се в България няма да го спрете.
Добре, да не за всички. Тези, които декларират, че могат да си осигурят самостоятелно жилище за две седмици и никакво излизане за храна и подобни, да си се прибират. Естествено, това да се проверява през периода. Писала съм за този случай, но пак да го кажа: Мъжът се прибира от Англия. Близко приятелско семейство оставят кола на летището. Прибира се абсолютно сам в апартамента на майка си, която се е преселила за 2 седмици при жена му и децата. Доставят му храна пред вратата през това време. Това беше преди около месец. Човекът е съвсем здрав, и никога не е имал симптоми за да се организират по този начин. Който не може да си създаде такава организация - да му я създаде принудително държавата.

# 21 145
"....докато Усмивчо ни уведоми.."
Голям гаф направи този човек вчера, докато съобщаваше информация за починалата лекарка от Спешна помощ, прекъсна и с широка усмивка посрещна влизащия премиер и все така продължи да му се усмихва, докато се настани и на стола си. После се върна към лекарката, отново да довърши.
....................................
Ако смятаме, че завръщащите се вече са много по-малко и с оглед на стратегията от масово тестване да се върви към тестване на локални групи, заради вече ендемичния характер в България, то нека организират тестване за тях като рискова група - на границата още.

# 21 146
  • Bulgaria
И в Русия се случват странни неща.

В Русия лекари, болни от коронавирус, падат от прозорците

https://www.actualno.com/topnews/v-rusija-lekari-bolni-ot-korona … news_1458922.html

# 21 147
Студентите последно ще ходят ли на бригади в САЩ?

# 21 148
"....докато Усмивчо ни уведоми.."
Голям гаф направи този човек вчера, докато съобщаваше информация за починалата лекарка от Спешна помощ, прекъсна и с широка усмивка посрещна влизащия премиер и все така продължи да му се усмихва, докато се настани и на стола си. После се върна към лекарката, отново да довърши.

....................................
Ако смятаме, че завръщащите се вече са много по-малко и с оглед на стратегията от масово тестване да се върви към тестване на локални групи, заради вече ендемичния характер в България, то нека организират тестване за тях като рискова група - на границата още.
Да , беше върховен цинизъм. И с един равен глас и безизразна физиономия срича. То е ясно, че не е виновен човекът, не е учил да стои в подобна роля. Но е неправилно подбран и напълно излишен.
Сетих се и друго- нали обявиха всяка медия да си задава въпросите писмено и от НОЩ да им отговарят. Като зная какви са интерпретатори масово нашите журналисти, не вярвам да могат да отразят обективно дадената им информация като отговор.
Не е ли по- добре този сутрешен представител на НОщ да прави , дори синтезирано изявление в следния смисъл : на въпрос на еди коя си медия, отговорихме следното, на въпрос на еди коя си медия обявяваме следното и т.н. То е ясно, че ще се отговаря избирателно, но ние изобщо не знаем вече нито какво се пита, нито какво се отговаря, още по-малко какво се върши. Медиите са си тенденциозни и обвързани , аз чета всеки подобен източник с резерви. Въобще, пълно информационно затъмнение. Лошо ли ни научиха, лошо ли е да знаем. Вече се обърках.

# 21 149
  • Пловдив
На брифинг бяха споменали, че в Пловдив ще се тестват 1000 човека на случаен принцип.
Има ли новни и движение по въпроса, някой знае ли?

Чакаха да получат тестовете. Методът на изследване е друг и ще се прави в микробилогията на МУ, а не в новата лаборатория.
1000 души за Пловдив е нищо.

Как са полетите от Европа до САЩ? Има ли с какво да стигнат? Дадоха ли им визите на всички?

Общи условия

Активация на акаунт