COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

  • 1 485 427
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 300
  • Мнения: 1 533
"Един метър дистанция е предостатъчен", коментира председателят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов.
Колко ли са готови да отстъпват в правителството и щаба.. то така или иначе на толкова разстояние ще ги сложат според мен ама официално колко ще им разрешат.

# 21 301
  • Мнения: X
Пикът на заразата е преминал в почти цяла Европа, България е изключение

Първоначалната вълна на предаване на covid-19 в Европа премина своя пик, като България е единствената страна, която все още има увеличение на случаите, заяви днес директорът на Европейския център за контрол на заболяванията.

Във видеоконференция с Комисията по обществено здраве на Европейския парламент Андреа Амон посочи, че най-новите данни показват, че „очевидно първоначалната вълна на предаване вече е достигнала своя връх, с общ спад“ в броя на случаите на заразяване в страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство плюс Обединеното кралство и понастоящем „има само една държава с увеличение на разпространението и четири без съществени различия“.

Призована от депутатите да посочи въпросните държави, директорът на Европейския център за контрол на заболяванията (ECDC) уточни, че страната, която все още има възходяща крива на честотата на предаване, е България, докато четирите други страни в които „няма съществени различия“ по честота на предаването през последните 14 дни са Полша, Румъния, Швеция и Обединеното кралство.

https://www.archyworldys.com/peak-surpassed-in-almost-all-of-eur … -is-an-exception/
https://www.time24.news/t24/2020/05/peak-surpassed-in-almost-all … an-exception.html

# 21 302
  • Мнения: 1 847
И като знам как все се опитваме да хитреем, вероятно разстоянията между масите от ден на ден ще се стопяват. Аз лично за момента смятам да се въздържа от посещение на заведения.

# 21 303
  • Мнения: 5 891
"Един метър дистанция е предостатъчен", коментира председателят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов.
Колко ли са готови да отстъпват в правителството и щаба.. то така или иначе на толкова разстояние ще ги сложат според мен ама официално колко ще им разрешат.


Този господин явно е виден специалист по противоепидемични мерки.

# 21 304
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
А те замислят ли се изобщо дали някой ще им стъпи в заведенията? Та за метрите се закахърили... Те оплюваните тук фризьорски салони наистина не са затваряли изобщо, но проблемът на фризорите беше, че никой не ходеше.

# 21 305
  • Мнения: 8 864
Да не почнат да ги изписват на конвейр...

# 21 306
  • Пловдив
  • Мнения: 10 535
Не знам в Германия и Австрия по колко деца има в група, но при нас положението е много деца на малко площ, поне в големите градове.
И с една леля на две групи. Как ще се опазят тези деца да спазват дистанция, не е ясно.
Ако отворят градини, ще е за хора, които наистина няма на кого да си оставят децата. Предполагам, че тези, които имат вариант кой да ги гледа, няма да се втурнат да си пращат децата по ясли и градини. Но то хора всякакви.
Учителките използваха всички стари отпуски и да речем половината от отпуските си за 2020, но за помощния персонал е трудно, че е с нормален отпуск от 20 работни дни. Не разбирам защо държава/община не мисли нещо за служителите си. Бройката на тези хора не е малка и не е редно да бъдат изпращани в принудителен неплатен отпуск.

# 21 307
  • Bulgaria
  • Мнения: 2 671
"Един метър дистанция е предостатъчен", коментира председателят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов.
Колко ли са готови да отстъпват в правителството и щаба.. то така или иначе на толкова разстояние ще ги сложат според мен ама официално колко ще им разрешат.


Те и по принцип са си на 1 метър разстояние. Като си дръпнеш стола да седнеш и рязко ще се скъси дистанцията. Сервитьорите сигурно ще се наложи да прелитат над масите. Smiley Не им се занимава с мерки, искат си оборота.

# 21 308
  • Мнения: 1 625
Ето де, за това говоря. Сега е много 2,5метра, утре ще е трудно да се купуват нужните на сервитьорите маски и ръкавици, защото това са пари, накрая пак готвача ще е с мазна престилка, непрана от векове, без шапка и без ръкавици. Пълен леш. Значи в Италия и Германия не е много 2 метра,  и не се оплакват, а се радват, тук сме много ербап. За Начи на опашката, където чакаме по 15мин е 2 метра, а в ресторанта, където се седи поне час-два е много. Честито. Дано не отстъпят. А дори и да отстъпят се надявам да има достатъчно мислещи хора, които да не стъпят. Но това не ме успокоява. Като се заразят вътре 30 непукиста после никой няма да ги знае кои са, ще си ходят на работа, по транспорта и ще ръсят вируси наред, защото пък не могат да изтърпят за 20мин маски, докато са в рейса или магазина. Много успокоително, че няма да ида да ям в заведение, като някой ще ме зарази в метрото.
И да кихащи и кашлящи има. Качва се, сяда до мен и си духа носа. Е много ще ми е спокойно.
Имаше една графика, мисля че тук я видях.
Болен от корона вирус без маска има шанс да предаде заразата на здрав с маска-70%
Болен с корона, с маска, шанс да предаде на здрав без маска-5%
Ако и болния и здравия са с маски, шанса става 1,5%.

# 21 309
  • Мнения: X
Аз съм "ЗА" отваряне на заведения, но това и на мен ми идва в повече....
Идеята от 2,5 метра разстояние е, когато седнат по масите, хората да не се приближават на повече от 1,5 метра.
Ако ги наредят на по метър, седне ли се, стола ти ще опре в този от съседната маса....
Абе, не знам......ни така, ни онака.

# 21 310
  • Мнения: 1 533
Учителките използваха всички стари отпуски и да речем половината от отпуските си за 2020, но за помощния персонал е трудно, че е с нормален отпуск от 20 работни дни. Не разбирам защо държава/община не мисли нещо за служителите си. Бройката на тези хора не е малка и не е редно да бъдат изпращани в принудителен неплатен отпуск.
И другите държавни/общински структури разреждат хората на работа чрез платен/неплатен отпуск. Обществото дали ще е съгласно с нашите данъци да се плаща на хора, които не работят? Аз поне в тази тема много призиви за директни съкращения видях вече.

# 21 311
  • софия
  • Мнения: 4 260
А те замислят ли се изобщо дали някой ще им стъпи в заведенията? Та за метрите се закахърили... Те оплюваните тук фризьорски салони наистина не са затваряли изобщо, но проблемът на фризорите беше, че никой не ходеше.
Аз не бих смяла доста време да стъпя в заведение, предвид случващото се. И мисля, че доста хора ще са така. Ще има и такива, които ще ги посещават де, но не мисля, че ще е както преди без значение на колко разстояние ще са масите и т.н.

Не разбирам защо искат да стачкуват - недоволстваха, че са затворени, сега им позвоиляват да отворят и пак недоволстват. Ами ще се прегодят към ситуацията, няма как да отворят по начина, по който са работели преди, близко е до акъла това.

# 21 312
  • Мнения: 5 979
"Един метър дистанция е предостатъчен", коментира председателят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов.
Колко ли са готови да отстъпват в правителството и щаба.. то така или иначе на толкова разстояние ще ги сложат според мен ама официално колко ще им разрешат.


Този господин явно е виден специалист по противоепидемични мерки.
Баш за тоя ББ вика, че като му гледал ланците от глад няма да умре. А ресторантьорите трябва да се примирят, че практически са фалирали и това което им се разрешава е вид експеримент. Повечето трябва да минат или на доставка по домовете онлайн или да затворят.

# 21 313
  • Bulgaria
  • Мнения: 2 671
Искат си стария живот. Всички си го искаме. Никой не иска да свиква с "новото нормално" и още повече с мисълта, че това може да стане част от живота ни за доста време напред. Масово хората разсъждават, че щом се разхлабват мерките, опасността е преминала и живота си започва постарому...

# 21 314
  • Мнения: 2 110
Не може ли да им се позволи да ползват повече отворено пространство? То и Бе това лятото много малко хора сядат вътре.

Общи условия

Активация на акаунт