COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 473
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 540
  • Bulgaria
Има си хора в София специално и по улиците, нормално е. Тук всъщност сме доста гъсто населени, особено в делник в центъра си е фраш. Като пуснат учениците и детските градини още повече ще се омешаме. Гледайте Москов при Ризова, дава разумни предложения, ясни индикатори докъде сме в кризата , но не с масово тестване с бързи тестове, обясни и защо е против това. Дано от щаба се вслушат.

Аз не съм от София, затова казах как е в моя град, вероятно и на други места е така.

# 21 541
Скрит текст:
Цитат
Относно Мангъров ще кажа само, че освен, че говори абсолютни лъжи, подтиква населението към неразумни действия и дава по 5 интервюта на ден, интересно ми е какво ще обяснява, когато се окаже, че смъртността изобщо не е толкова ниска, не умират само хора над 75 с по 3 придружаващи заболявания и няма да изградим групов имунитет по неговия начин никога.
Мангъров не бързайте да го плюете, защото накрая не се знае каква ще се окаже истината. Аз например по въпроса за смъртността няколко пъти си смених мнението въз основа на различни изследвания и доказателства. В момента не смятам че Мангъров е прав че заразените са стотици хиляди, това което той говори в момента се разминава тотално с това което аз говоря като представям ситуацията в България в началото на Април, защото аз не говоря за стотици хиляди заразени а за едно ядро което не се променя значително в първите седмици на Април между 8 000 и 13 000 заразени и една растяща група с имунитет която вече е достигнала между 1 700 и 2 800. Но нямам гаранция че аз съм прав а той греши. Просто към този момент смятам че доказателствата за смъртността сочат тези цифри. Но не се знае в бъдеще какво ще се случи. Топ вирусолози си менят мнението постоянно въз основа на нови доказателства, изследвания и т.н., за което например Меркел е критикувала Дростен че непрекъснато си мени мнението по всякакви въпроси относно вируса, а той и е казал че си го мени въз основа на всякакви нови изследвания. Та и аз така. В момента смятам че Мангъров не е прав че стотици хиляди са се срещали с вируса, защото смятам че доказателствата които представя (тестовете за антитела на нашите лаборатории) са валидни но са по слаби, от доказателствата за по висока смъртност и съответно по слабо разпространение, но може и да греша. В момента ние се намираме в ситуация на неизвестност, знаем много малко неща за вируса, и не се знае накрая кой ще излезе прав.

Цитат
Nikola Tesla, пропускаш това, което отбелязах по-горе - както при всеки вирус (май с изключение на бяс, където заразността е 100%), и тук има такива, които са устойчиви на вируса и няма да са заразени или болни. Това ще смъкне смъртността още, но в момента е неизвестно.
Съгласен, даже някой учени говорят че някои хора може да имат вграден имунитет срещу вируса заради среща с други коронавируси, обяснявайки странни случаи на заразяване само на 1 човек от едно домакинство, при положение че толкова заразен вирус който в момента го оценяват на Р над 3,5 са останали незаразени.

Да, в резултатите на проучването също се посочва, че заразяемостта на хора, живеещи в едно домакинство, е учудващо ниска. Та се чудя да не вземе наистина да се окаже накрая, че е било много шум за нищо.

# 21 542
Флейм, подкрепата е от коалиционните партньори, не от опозицията.
Като цяло, нашите политици и да ги видя обединени за нещо, няма да повярвам на очите си.

Мда..права си. Нищо. Те опозицията не им трябва, за да си го приемат.
На мнение съм, че даването на такава власт на Ананиев, си е по-кофти от ИП
Властта не е на Ананиев. Той едва ли ще посмее да предприеме нещо без знание и одобрение на ББ.

То е повече от ясно, че не си решава сам, но му дават пълна власт да приема и отменя, като сама единица министър,  противоепидемични мерки. Зад него Баце си решава ест. Въпросът е ,че това е опасно много власт и не е ок. Но кой разбрал - разбрал. Останалите да си се радват за падането на ИП

# 21 543
Искат да кажат, че падат Кпп и сменяме името на положението ? И ако някой има командировка в чужбина , след това 2 седмици е под задължителна карантина.

# 21 544
Флейм, подкрепата е от коалиционните партньори, не от опозицията.
Като цяло, нашите политици и да ги видя обединени за нещо, няма да повярвам на очите си.

Мда..права си. Нищо. Те опозицията не им трябва, за да си го приемат.
На мнение съм, че даването на такава власт на Ананиев, си е по-кофти от ИП

Той Ананиев си е проформа. Нали никой не вярва че ще коли и беси еднолично.
Да попитам откога съдилища и ЧСИ възстановяват пълната си дейност.

# 21 545
  • Bulgaria
Snezhana Petrakova 651272, добре, а как ще ги лекуваме тези 35 000 човека, ако хипотетично от тях 5 000 имат нужда от болнично лечение? И като отпуснем мерките утре, от хипотетично 35 000 ще станат 50 000 и от тях 10 000 ще имат нужда от болнично лечение?

# 21 546
Някой юрист може ли да обясни какво налага ИП да се смени с промени в законодателството, като отпадне ИП, форсмажор продължава ли да действа?

Сигурно може, но юрист от управляващите Simple Smile
Искат да махнат думите ИП, отвориха ресторантите, ама мерки щяло да има, ама какви, ама за кой.
Наредби, заповеди и дори закони лесно се атакуват, когато няма извънредното ИП.

Не успях да чуя всичко. Казаха ли нещо за Видин?
А за мерките- Хем вълкът сит, хем агнето цяло.
Това са нашите  нови “ мерки” . Само, където вълкът стана много гладен.

# 21 547
Москов добре говори, но забрави да каже, че щатите тестват масово, но не с тая точност 53,4% а с доста по-достоверни бързи тестове. Това всъщност е начинът да се отваря държавата а иначе има опасност да остане "стойтесивкъщи" и до коледа. При нас дефакто пикът се чака от около месец в следващите две седмици. Пропусна да каже и че  се наблюдава пик в заразата в държави които са отворили малко по-рано от нас и околните. Сега смятам имаме реален шанс да сбъднем прогнозата.

# 21 548
МК_ и ти не четеш. Казвам хипотетично, ако 0.5% от населението е срещнало вирусът, прави 35 000 болни и всичко това е за да Ви обесня, защо сме закъснели за мерките на Южна Корея. Това всъщност е единственото нещо, което спира вирусът, но като се ограничи в началото, а не да чакаме да станат 35 000 например, защото тези 35 000 са контактували с поне 20 до 50 човека, което прави 700 000 и 1.75 млн човека. Сметнете си сега 1500 на ден, колко години ще отнеме да ги тестуват и пак елате да ми говорите, че масово тестване подобно на Корейското е постижимо при нас.

# 21 549
  • Bulgaria
МК_ и ти не четеш. Казвам хипотетично, ако 0.5% от населението е срещнало вирусът, прави 35 000 болни и всичко това е за да Ви обесня, защо сме закъснели за мерките на Южна Корея. Това всъщност е единственото нещо, което спира вирусът, но като се ограничи в началото, а не да чакаме да станат 35 000 например, защото тези 35 000 са контактували с поне 20 до 50 човека, което прави 700 000 и 1.75 млн човека. Сметнете си сега 1500 на ден, колко години ще отнеме да ги тестуват и пак елате да ми говорите, че масово тестване подобно на Корейското е постижимо при нас.

На  мен ми е ясно, че масово тестване у нас е неприложимо и невъзможно. Но не виждам как ще се справим с вълната като се движим насляпо в тъмното.

# 21 550
  • София
Скрит текст:
МК, какво значи паркингите в хранителните магазини са пълни - хората трябва да се хранят с нещо. Разбирам да ти прави впечатление ресторанти и кафенета да са пълни, то - някой отишъл да си напазарува.

Има по-голям наплив от обикновено. Преди хората пазаруваха по-рядко, а не всеки ден. Аз поне от налагането на ИП /след голямото запасяване на 13-ти/ пълни паркинги не съм виждала. Сега явно с премахването на част от мерките хората са решили, че опасност вече няма и са излезли спокойни навън. Движението навън се е увеличило значително.
[/quote]

Пазаруват повече, заради Гергьовден и не чакат последния момент, защото опашките ще са безкрайни, затова е и това движение тези дни.

# 21 551
Не съм следяла за Словения. Може ли някой да сподели кога започна при тях и как се стигна до това да нямат случай днес?

# 21 552
Най-интересното е че всички управници у нас се тупаха в гърдите как много навреме сме взели мерки спрямо други държави и как всичко е под контрол. От тук нататък ще имаме по-ясна представа колко точно под контрол са нещата.

# 21 553
# 21 554
То ако ще пада ИП, значи ще отворят всичко....иначе да бутаме моловете...
В това число и фитнесите ли ?

Общи условия

Активация на акаунт