COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 103
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 645
  • София
Скрит текст:
Е, може ли някой да ми обясни защо просто не игнорирате Мангъров, щом е толкова прост, злобен и дрънкащ глупости, ами го дъвчете във всеки пост до безкрай, каква е тая мания от вас?

Защото няма нищо по-опасно от хора, говорещи пълни глупости, но криещи се зад някакъв институционален авторитет (в неговия случаи този на доцент в МУ).

Една от последните му изяви беше, че 500 000 българи били "изкарали" коронавируса вече.
Някой сериозно мисли ли след всичките твърдения на този човек, че той е едновременно
а) психически здрав
б) способен да мисли рационално
в) не гони някаква си негова agenda
А ти знаеш ли колко човека са го изкарали, за да твърдиш с такава категоричност, че не е вярно.
Аз пуснах по - рано, СЗО най - сетне се изказа, че повторно заразяване няма. Мангъров отдавна твърди това https://www.google.com/amp/s/m.dnes.bg/notifikacii/2020/04/12/do … zmojno.445758/amp
Да не говорим, как Мутафчийски и сие се изказваха, че било много притеснително, че имало повторно заразени, ама то така е, като не си компетентен - повтаряш, като папагал. Мангъров си познава материята и си е чел учебниците и затова говори уверено и както се вижда, думите му се потвърждават.

# 21 646
КПП-тата ще бъдат премахнати.

Скъпата може и да го е изкарала, но в голяма степен на вероятност НЕ го е изкарала. Доста мои познати, карали нещо там януари-февруари, много тежко, с болки в гърди, задух, антибиотици, правиха тестове - всички отрицателни. В случая Кантарджиев не беше далеч от истината, като казваше, че Грип Бе не е за подценяване. Другата зима поне ще си правим и от евтините тестове за грип, за да се установи. Грипът, както и ковид-19, също не протича еднакво при всички хора - някой с темп. само, други с много болки в гърдите и кашлица, трети и с конюнктивит в комбинация и така.
[/quote
Може ли от някъде да прочетем за КПП ,щом ги премахват може ли официална информация. От няколко поста разбирам, че остават в сила.

Контролно-пропускателните пунктове на изходите на областните градове, които бяха въведени като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса, ще отпаднат на Гергьовден. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с Националния оперативен щаб в неделя.

Ще го видите след Гергьовден. Все 2 дни ще успеете да изчакате:)
Това в неделя, но след днес май е друго.

# 21 647
500 хил. българи са 7 процента, което е... нищожен процент. Ако тези процента са тук-там, ходили, върнали се, екскурзианти? Хем все се нищи колко мега напълно непознат е тоя вирус, хем някакви твърдения се отхвърлят категорично, понеже не са от някой с пагони.

Отхвърлят се категорично, защото са идиотски.
В Ню Йорк (население малко по-голямо, отколкото българското) са го изкарали не повече от 25% от населението според серологичните тестове.
Официално починали от Ковид там са ~20000 души, реално са повече.

За да е вярно това за 500к в България, трябва да имаме поне 3-4000 смъртни случаи. Къде са?

Не са го изкарали 7 процента. Даже и 0.7% не са го изкарали вероятно.
Смъртността в БГ е под 1%,  не питай от къде знам. Wink
Напротив, питам! И ми е интересно да знам.
И аз мисля, че е толкова някъде, защото хващат около 1 на 5 заразени. Но за момента е такава. Дори и така да остане, пак е плашещ процента, сравнено със смъртността от грип, която е 0,01-0,02%.

# 21 648
Не отказвайте хората да се тестват за антитела. Това е важно за даряването на кръв и за статистиката също.
Това го подкрепям. Не при всички преболедували са открити антитела, не е ясно и колко време ще имат тези антитела , но определено това за сега е възможност да се произведе плазма за лечение на хора в тежко състояние.

Ronald,
От доцента го знам. Слушах го много внимателно.

# 21 649
По повод КПП
Тези мерки са свързани с епидемиологичната обстановка, те ще продължат да бъдат прерогатив на здравния министър и ще бъдат регламент в негови заповеди и наредби.

# 21 650
No_ela може ли линк на източник? Не помня днес да съм чула нещо различно от това, което говореха в неделя.

# 21 651
  • Варна
На вчерашния брифинг Бойко Борисов каза, че може да отпаднат КПП-тата на 6 май следобяд, и аз го чух.

# 21 652
  • на 4-ия етаж до асансьора
По повод тестовете за антитела: по собствено желание си направих такъв/ с венозна не с капилярна кръв/ и IgG се позитивира неубедително. Т.е. нямам изграден имунитет, но има имунен отговор. Въпросът е защо? Кръстосана проба с групата на короната. Рязък спад на антителата след около 60 дни от преболедуване. Или пък спорадични контакти с covid-19 с недостатъчно вирусно тегло за да се разболеят. Кой да ти каже?
Относно " рентгените" на бял дроб за всички, които са ги пожелали: рентгеновите изследвания и КТ такива не са безвредни / колкото и щадящи да са дозите на съвременните апарати/ и именно затова се назначават от лекар.
И това, че някой е решил да се " щракне" , защото си е платил не значи, че сме фотостудио! Все пак не всички сме печелбари решили да трупат актив от масовите страхове на хората! И да, ако не ви е прегледал лекар или ЛЛ Ви е " пуснал" талона по телефона как се гарантира сигурността на персонала/ който не е със " скафандри" докато Ви обслужва и как се гарантира сигурността на останалите пациенти докато чакате с тях в общо помещение резултатите си?
Не обвинявайте мен, за нещата които Ви казвам! Винете неадекватните действия на МЗ, РЗИ и липсата на адекватни протоколи и предпазни средства именно в ключовите звена! Купихме си достатъчно време с наложените мерки и го оплзотворихме как???

# 21 653
  • София
На вчерашния брифинг Бойко Борисов каза, че може да отпаднат КПП-тата на 6 май следобяд, и аз го чух.
ББ: "Те изиграха много важна роля. Имаме определени места, където заграждаме улица, град, махала и по този начин ще продължим да действаме. Считам, че следобед на Гергьовден може да махнем КПП-тата, защото ме е страх, че ако го направим днес, масово стотици хиляди ще се изнесат“, каза още Борисов.
от ТУК

# 21 654
  • Сф

Браво на Ямбол. А във Видин нищо, но аз все още не разбирам какво се случва във Видин и защо всеки си е заровил главата в пясъка по повод обстановката там. Значи все пак местната власт може да взима решения.
Трябва всички махали да затворят.Мм работи чат пат с роми ,които са доста в окръжен соф.град.И кпп тата с фалш.бележки минаваха,масово нямат и осигуровки и сега имат големи празнувания  по 6 май и сватби и ще стане мазало!Не са спрели и да пътуват младите по гурбет.Заминават и сега.Не разбирам какво ще става..дано вируса се изпари.

# 21 655

Откакто отпуснаха мерките ми си струва, че в темата е по-поносимо, доста потребителки се успокоиха или пък наваксват с разходките в парка.

Ама те не искали разходки, а сърфиране, седнали на пейките.

Мен пък така ме е гнус от тези пейки. Като гледам онзи ден, и не само, как децата се качват и стъпват по тях, как ли не съм седнала?! Или тийновете, седнали на облегалките, стъпили на седалката?!

Не, че имам и време да седя по пейките.

# 21 656
Не знам защо цари тоя ентусиазъм, че вече сме на път да се оправим. Нещата може да станат и по-зле отколкото сме били въобще. В щатите сега чертаят някакви модели с по 3000 смъртни случая на ден след "отварянето" на страната. Ние където още се чудим къде ни е пика ще идва ли, минал ли е какво да очакваме?

# 21 657
До сега в България от 176 заразени медици, за съжаление изгубихме двама. Това са само положителните на PCR.
Едният медик не е положителен на pcr  а на бърз тест, което е за антитела, интересно е кои антитела са били.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:37 от Sparkles

# 21 658
  • При семейството си
Тъкмо това прочетох и аз. Ще ни затворят "махалата". Най-сетне.

Коя е “махалата”?

# 21 659
До сега в България от 176 заразени медици, за съжаление изгубихме двама. Това са само положителните на PCR.
Едният медин не е положителен на pcr  а на бърз тест, което е за антитела, интересно е кои антитела са били.

Тя си е имала Ковид, после е изписана с 2 отрицателни тестове, но се влошава през почивните дни и така се озовава в Александровска. Днес казаха, че е възможно ако вирусът е слезнал надолу да не се отделя в носната слюнка или там каквото е, не му помня точно наименованието.

Общи условия

Активация на акаунт