COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 846
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 615
На мен ми се струва, че в България се тества много малко. В Норвегия също тестват малко, но да видим цифрите.

7847 заразени в Норвегия, 211 умрели.

1618 заразени в България, 73 умрели.

Има нещо гнило, ама не в Дания.Thinking

И да не намесваме ваксините, защото същата ваксина срещу туберкулоза е била част от ваксинационната програма в Норвегия допреди 15-20 години някъде. Те са чувствителни на темата туберкулоза по исторически причини.
20 години си е едно поколение. Друг е въпросът и от коя точно ваксина БЦЖ са поставяли.  Другото от значение е според мен от коя година цялото население се ваксинира.
Не съм медик. От всичко което съм изчела това са важни разлики. И аз като всички в страната, станах голям разбирач по темата Simple Smile

# 21 616
  • София
Snezhana Petrakova 651272, добре, а как ще ги лекуваме тези 35 000 човека, ако хипотетично от тях 5 000 имат нужда от болнично лечение? И като отпуснем мерките утре, от хипотетично 35 000 ще станат 50 000 и от тях 10 000 ще имат нужда от болнично лечение?

——-
Няма да ги лекуваМЕ, ще се лекуват сами. Кой доктор ще рискува живота си, заради хора, на които просто им се е ходило “на кафе с приятели” и “всичко е инсценировка”!!!
Да се оправят, нали заразяването ставало трудно, почти невъзможно.

Аха, ама холандците са добре дошли, нали? Пък докторите при други заболявания хич не си рискуват живота, нали...

# 21 617
  • Тук и сега
Щастлива, така наречените "бързи тестове". Интересно, че вече трима мои приятели дават положителен резултат за антитела...
При положителен тест за анти тела, това означава, че при евентуално второ заразяване организма ще се справи по лесно и  бързо..или?
Остана ми една тежест в гърдите, която при застудяване все едно се активира и започва да ме дразни и кара да кашлям, но като пия чай или нещо успокояващо и всичко след няколко часа се нормализира...

# 21 618
Откъде знаете, че скъпата Ви не го е изкарала?
Е, не съм сигурна на 100%. Може и да го е изкарала, ако към края на януари е била в Китай, и е имала "късмета" да се срещне с един от 1000-те заразени по това време в двумилиардната държава.
п.с.
Разбирам напълно хората, които се надяват да са го изкарали ей - така помежду другото. И аз искам, ама не съм. Знам, че не съм, защото мъжът ми го тестваха миналата седмица, отрицателен е.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:15 от Не се сърди, човече

# 21 619
# 21 620
Ех, очаквах днес повече ведрина.
Пада ИП, разпускат се мерки, новозаразените още не знаем колко са, но се очаква да не са много.
Защо не мислим, че ще се проследят веригите, ще се овладеят новите огнища, че нещата ще са под контрол. Разчитам, че Ананиев ще държи адекватни мерки, защото ако се поддаде на натиск, ще имаме неприятности .

Аз съм за това младите и здравите да спортуват, пият бира с приятели- та те и сега го правят, само дето не е на публични места. Ако се допусне обаче седене в парка, консумация в заведения без дистанция, легално, с мълчаливото съгласие на властта, това наистина ще е престъпление срещу нас.

Все си мисля, че ББ , понеже обича хвалбите, а и избори идват, няма да допусне провал и масово заразяване, защото тогава ще е чао .

# 21 621
  • София
NumLock, ако целта ти не беше просто да се заядеш, щеше сама да си отговориш на въпроса. Никой нормален човек не иска да се заразяват хората, които са уязвими. И накрая пак те са най-застрашени. С мерки, с какво ли не, но на сляпо като се действа, се получават такива тъпотии като във Видин.
Опитвам се да кажа колко кух и негоден за практическо приложение е лозунга: пазим уязвимите, а младите и здравите - смело напред. Ами тези уязвими не са извън обществото, те са сред нас - как точно да бъдат опазени? Ако младите и здрави продавачки се проепидемичат - няма ли да заразят пазаруващите баби? Не говоря въобще за семействата, където често живеят хора от три поколения, нито за това, че уязвимите често са хора работещи - как точно ще ги пазим, а ако си седят в къщи - кой ще ги храни?
Случилото се във Видин е безобразие, но е нагледен пример за това как не може никой да бъде опазен, ако не се пазят всички.
Разделянето на обществото по този начин е практически неработеща идея, по-скоро  лозунг, за успокояване на съвестта. Истината е съвсем друга и е много грозна. Някъде прилагат тези идеи на практика, но аз поне не бих искала да живея в такава страна. Надявам се да не се наложи.

# 21 622
  • София
500 хил. българи са 7 процента, което е... нищожен процент. Ако тези процента са тук-там, ходили, върнали се, екскурзианти? Хем все се нищи колко мега напълно непознат е тоя вирус, хем някакви твърдения се отхвърлят категорично, понеже не са от някой с пагони. Ами да извикат Джордж Клуни да ви ги съобщава тези неща, той е по-секси и от Мутафчийски...
Странно е как ожесточено се отрича теорията, че има прекарали го, след като аз (госпожица никоя) имам трима познати (господа никои) с положителни тестове за антитела. Двамата не са имали никакви симптоми, третият е изкарал, по негови думи, тежка настинка. Тези трима мъже нямат нищо общо помежду си. Двама са били по Европа през февруари. Третият не си е мърдал от родното Русе. Сега в задачата се пита - тези трима човека, който НЕ се познават, едновременно лъжат и мажат, илиии...

# 21 623
  • София
Откъде знаете, че скъпата Ви не го е изкарала?
Е, не съм сигурна на 100%. Може и да го е изкарала, ако към края на януари е била в Китай, и е имала "късмета" да се срещне с един от 1000-та заразени по това време в двумилиардната държава.
Скрит текст:
п.с.
Разбирам напълно хората, които се надяват да са го изкарали ей - така помежду другото. И аз искам, ама не съм. Знам, че не съм, защото мъжът ми го тестваха миналата седмица, отрицателен е. Не вярвайте на онзи психо, който ви обяснява, че вече 300000 българи са го минали. Ако това беше вярно, щяхме отдавна да сме с препълнени болници, и много починали. Пазете се!
Или през декември във Франция – https://www.monitor.bg/bg/a/view/pyrvijat-bolen-vyv-francija-ot- … z-dekemvri-200187

# 21 624
  • Bulgaria

Браво на Ямбол. А във Видин нищо, но аз все още не разбирам какво се случва във Видин и защо всеки си е заровил главата в пясъка по повод обстановката там. Значи все пак местната власт може да взима решения.

# 21 625

Браво на Ямбол. А във Видин нищо, но аз все още не разбирам какво се случва във Видин и защо всеки си е заровил главата в пясъка по повод обстановката там. Значи все пак местната власт може да взима решения.

Не исках да го казвам, щото са само мои наблюдения, но май шефът на РЗИ във Видин е пълен некадърник. Няколко пъти го гледам по тв, въобще не ми изглежда като човек на място.

# 21 626

Reninel, казаха много пъти, че имаме 2000 интензивни легла. Апарати също има немалко.

Дали има персонал за толкова легла? Проблемът тук не беше, че няма легла, защото за една седмица ги удвоиха,но  след това трябваше да спрат, защото се вдигнаха лекарите, че не е важна цифрата легла, а цифрата лекари и сестри, които са обучени за интензивно отделение.

Прочетох във Фейса, че се търсят доброволци за инфенкциозното отделение в Сливен.
Калинка и аз това казах,те леглата и апаратите станаха толкова накрая.Но  и за персонала питах-важно!Това липсва не само при вас ,а тук съвсем.Търсят Сливен ..за това и затвориха отделението.И отишъл само 1 ендокринолог-да е жив и здрав,но една птичка пролет не прави...А камо ли за отделни болници..

# 21 627
  • на пистата
Ей така ще ни сервират в заведенията 🤣🤣🤣
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157378214413230&id=607823229

# 21 628
Отново се извинявам, ако вече е обсъждано тук, но съдилищата започват работа. Имам вече призовки за 19 и двадесет и някой май. Което отново поставя въпросът за детските градини. Всички работещи в съдебната система, адвокатите и юрисконсултите трябва да има на кого да си оставят децата. Тази дейност няма как да се извършва от вкъщи.
Според мен, след падане на ИП, ще пуснат яслите и градините. Няма как, тогава всички тръгват на работа. Особено ДА и съд, а с тях са вързани и адвокати, юрисконсулти, съдебни служители. Целият този народ къде ще си остави децата, не всеки има баби, детегледачки (а и те може да не са навити при тази ситуация). Според мен се подготвя отваряне от другата седмица. Ще видим.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 09:20 от Анонимен

# 21 629
Ужас! Още 17 заразени в старческия дом в Кула 😢.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/oshte-15-zarazeni-s-koronavirus- … -hora-v-kula.html
А Току-що сега социалната министъра каза за четири от персонала, работещи в подобен дом в Радомир.

Точно, както се предполагаше, че ще стане след масовото напускане на столичаните в повече по време на Великден - занесоха заразата по родните си места и сега тепърва ще "берат плодовете" на своята глупост и наглост. Много ми се иска да ги попитам - дами и господа, агнето и бирата заслужаваха ли си
Ситуацията във Видин няма нищо общо с Великден, а с немърливото отношение на видинските лекари! Всички случаи са свързани с престой или лечение в МБАЛ.
Лекарите продължават да се правят на интересни и недосегаеми! Ходят в Кауфланд и на Общиснкия пазар и пазаруват БЕЗ маски! Продължават да се държат като недосегаеми, въпреки всичко!
Потвърждам! Миналата седмица докато ММ е чакал да опашка пред Кауфланд е дочул две жени да си говорят, че и от тяхното отделение има положителни. Били са с маски на брадичката.
Всичко там тръгна от възрастният невролог, които е ходил в чужбина. След това е ходил на работа с грипоподобни симптоми. Спрял е чак, когато се е влошил до толкова, че се е наложило да бъде хоспитализиран.

Общи условия

Активация на акаунт