COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 285
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 960
Ходенето на заведение не е задължително.
Никой не може да опази никого от собствената му глупост.

# 21 961
  • Germany
Остани си вкъщи, стей ат хоум, блайбен цу хаузе върви по целият свят, не е нещо специално за България. Независимо забранени  или не са разходките 😉

# 21 962
Имало брифинг сега, нещо интересно казват ли?
1. Масите на 1.5 метра.
2. Шезлонги масички и чадъри на плажа ще бъдат безплатни за хората и поети от държавата.
3. Активно подпомагане на търсещите работа, бля бля, май това беше.
Някои, пишещи нормативни документи, май не са влизали в заведение...
Ако между тези две маси има и два стола, то тогава  между гърбовете на седналите ще има не повече от 50 см.
Или трябва да се седи на масите, а храната да е на стола, за да се спази дистанцията от 1.5 м?
Лили М беше публикувала една скица за начин на заразяване в заведение от климатици и насочването на вируса.
Ще я помоля, ако може, пак да го покаже.
Независимо от дистанцията, се заразяват хора по прАвата на разпространението.
Изключвам случая с 5000 заразени в храм, щото това не го вярвам. Но за циркулацията на частиците е важно.
На мен тази графика все ми е пред очите, как линейно, а не дифузно се разпространява това чудо, та... ще се пазя. За другите- не знам.

# 21 963
Скрит текст:
1. Масите на 1.5 метра.
2. Шезлонги масички и чадъри на плажа ще бъдат безплатни за хората и поети от държавата.
Ако между тези две маси има и два стола, то тогава  между гърбовете на седналите ще има не повече от 50 см.
Или трябва да се седи на масите, а храната да е на стола, за да се спази дистанцията от 1.5 м?
Че то между градинските мебели в задния ни двор дистанцията е по-голяма.

# 21 964
Същото си го помислих. Ако пък тръгнат двама души да стават едновременно от стол,  то ще се сблъскат.
Щом си мислят, че така ще привлекат клиенти,  нека си редят масите.
Не мисля, че хората ще са като отвързани,  който е решил да спазва дистанция, няма да хукне по ресторанти.

# 21 965
Коронавирус: Седемте вида хора, които започват и разпространяват вирусна дезинформация
https://www.bbc.co.uk/news/blogs-trending-52474347

# 21 966
  • Germany
Това за храма си е вярно, въпреки че може би не всички са били заразени. Но точно от една единствена жена е започнало. Тя е посещавала няколко пъти службите на които всички стоят заедно и се държат за ръце. Не знам дали точната бройка е 5000 човека, но наистина много народ ходи на тези служби в тази секта. Става въпрос за Южна Корея ако е същият случай.

# 21 967
Не е точно така защото някои хора страдат и от чужда глупост без никаква вина.

# 21 968
Днес минах през Витошка, близо до Рафи. Масите са на около 80 см една от друга, без да броим столовете към тях. Все пак ще се сяда, нали? Пейки със залепени гърбове. Отделно помещението си е закрито отвсякъде, това са бившите аквариуми, но сега вместо с фолио са заградени със стъкла. И това ако изпълнява някакви изисквания, аз съм трамвай. Но на въпросния господин с косата и диадемата досега всички безобразия свързани с "бизнеса" му му се разминават, то сече дървета по Витошка, то слага маси чак до Съдебната палата едва ли не, то хигиена нулева в заведението, но той си продължава да работи. Няма да стъпя в заведение и аз скоро, въпреки че бая ми писна да готвя, пазарувам и ходя на работа.

# 21 969
Скрит текст:
1. Масите на 1.5 метра.
Че то между градинските мебели в задния ни двор дистанцията е по-голяма.
Оф, то на Витошка всичките заведения са в найлони зимата заради пушачите и с едни пръскалки за разхлаждане лятото. Това си беше колорит. Сега е ясно, че те там плащат и тротоарно право, и наеми на Фандъкова, та ще им позволят и да се скупчат, за да си плащат данъците. Огромен цинизъм е това и даже се чувствам употребена.
Запазихме населението здраво, спазвайки мерки. Кои- гражданите. В иимето на кое . И аз не знам.
Пак сме потърпевши съвестните.

# 21 970
  • Bulgaria

Ходенето на заведение ще направи невъзможно проследяването на контактните и ограничаването им, ако заразяването стане там. А, хората на работното си място ако бъдат заразени от колега няма да им е от особено значение дали е ходил на ресторант или не. Чуждата безотговорност ни засяга пряко. Нямаме контрол върху ситуацията.

# 21 971
В Университетската болница Саутхемптън се пробва ново лекарство, разработено от учени във Великобритания за лечение на пациенти с Covid-19.
Разработена от британската биотехнологична компания Synairgen, тя използва протеин, наречен интерферон бета, който нашите тела произвеждат, когато получим вирусна инфекция.
Първоначалните резултати от процеса се очакват до края на юни.
В момента има малко ефективни лечения за коронавирус с лекари, разчитащи на имунната система на пациентите.
Какво е новото лекарство?
Интерферон бета е част от първата линия на защита на организма срещу вируси, предупреждавайки го да очаква вирусна атака, обяснява Ричард Марсдън, главен изпълнителен директор на базираната в Саутхемптън Synairgen.
Той казва, че изглежда, че коронавирусът потиска производството му като част от стратегията му за избягване на имунната ни система.
Лекарството представлява специален състав на интерферон бета, доставян директно в дихателните пътища, когато вирусът е там, с надеждата, че директната доза протеин ще предизвика по-силен антивирусен отговор дори при пациенти, чиято имунна система вече е слаба.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52504409

# 21 972
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо се хващаме за думата "забранени"? Човекът просто така се изрази, но всички знаем какво има предвид.
Бяха ли ограничени разходките?  Бяха.
Вредно ли е за имунитета да не се разхождаме на въздух? Вредно е.
Адекватни ли бяха тия мерки със затворени паркове и планини и препасани с маски на открито, та белким ни спрат съвсем достъпа на свеж въздух? Не бяха.
Ей това казва имунологът. И както и да сучете и въртите, това вече не може да се отрече.
За възмутата как някой си бил излязъл, пък колко души имало по улиците и градинките, за докладите до 112, хич няма и да коментирам. Такъв тип доносничество винаги ме е отвращавало, но то си лежи на съвестта на всеки.

Ох, нали самият Мутафчийски каза на един брифинг, че сега не бил момента за разходки...

Вече и от Робърт Кох казаха, че изглежда, че децата не играят особено голяма роля в пренасянето на инфекцията.
Мисля, че от Робърт Кох всичко ще кажат, само за да пратят децата на училище и градина и да започне този ми ти немски народ работа с пълна сила. Няма време, пари трябва да се правят 😉 Не ме разбирайте погрешно, аз не съм против училищата и дори искам детето ми да ходи, но виждам нетърпението на Министъра на НРВ, не издържа вече 😆
Именно.

# 21 973
Скрит текст:
В Университетската болница Саутхемптън се пробва ново лекарство, разработено от учени във Великобритания за лечение на пациенти с Covid-19.
Разработена от британската биотехнологична компания Synairgen, тя използва протеин, наречен интерферон бета, който нашите тела произвеждат, когато получим вирусна инфекция.
Първоначалните резултати от процеса се очакват до края на юни.
В момента има малко ефективни лечения за коронавирус с лекари, разчитащи на имунната система на пациентите.
Какво е новото лекарство?
Интерферон бета е част от първата линия на защита на организма срещу вируси, предупреждавайки го да очаква вирусна атака, обяснява Ричард Марсдън, главен изпълнителен директор на базираната в Саутхемптън Synairgen.
Той казва, че изглежда, че коронавирусът потиска производството му като част от стратегията му за избягване на имунната ни система.
Лекарството представлява специален състав на интерферон бета, доставян директно в дихателните пътища, когато вирусът е там, с надеждата, че директната доза протеин ще предизвика по-силен антивирусен отговор дори при пациенти, чиято имунна система вече е слаба.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52504409
Това е като пръскалката на д-р Люпке.

# 21 974
Бързината за отварянето на ресторантите да не би да е свързана с предстоящите балове?

Общи условия

Активация на акаунт