COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 545
zari65 ,Това не е точно така за културните мероприятия . По-скоро е до кой квот го интересува. Знаеш ли колко много театрални постановки излъчиха онлайн? И кои ли не музеи по света направиха виртуални обиколки? Има групи, които правят лайф концерти онлайн, всякакви семинари онлайн също, виртуални изложби, какво ли не, стига да искаш това

Пак тя, ти бъзикаш ли се с тоя коментар или много сериозно не схващаш какво всъщност пиша? За сума ти годините в тоя квартал нито аз ,нито съседът ми сме виждали толкова много в парковете. НИКОГА. За над 20 години. И пропусна явно и първия ми коментар, в който ясно съм написала, че всъщност не виждам проблем, но ми е чудно от къде се появиха точно сега толкова много хора, които преди не ги е имало Simple Smile)) . Избирателно четене с нула разбиране.

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[, а не, не извъртай нещата, ми прочети, че дамата, чийто пост коментирах изрично е написала "заведения" , затова и аз изрично репликирам за тях Wink

_Runaway_, Всъщност има няква -  като съм вкъщи цял ден , по-малко ми се излиза после Joy. Преди направо след работа си грабвам кучето и отивам в парка, без да се заседявам у нас, а сега ме мързи искрено да стана, да се облека, да се завлача до там..

# 22 546
При този наплив по парковете маските трябва наистина да са задължителни при струпвания. Въобще не мисля, че това, че хората са на открито, но без никакво разстояние ще помогне. Общуват си от 20 см разстояние без маски.
Маските СА задължителни при струпвания навън освен ако не са едно домакинство http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapove … 47-01-05-2020.pdf

# 22 547
# 22 548
Най опасни от всичко са фитнесзалите . Детето преди колкото пъти е ходил все е довличал по нещо в къщи, казвал ми е че постоянно има по някой кашлящ, а залите са с вентилация и климатици които въртят въздуха така че заразата е неизбежна отделно всички пипат гирички и др.

# 22 549
  • София
Бойко Борисов:
Днес имаме антирекорд на фона на едно въодушевление - 30 000 загинали в Европа само за денонощие, допълни Борисов.

Какво има предвид? Това денонощие в Европа не са загинали 30 хиляди.
https://news.bnt.bg/news/borisov-opasnostta-ne-e-otminala-razhla … -1053035news.html

Маските СА задължителни, ако общувате с хора вън от вашето домакинство, дори в парка или по улицата. И замислете се - има логика! Нужно ли е Пак да обясняваме защо???

# 22 550
  • София
Зари, не е така. никой не ходи по парковете негативно настроен, аз дори не съм била в парковете, просто минавах покрай тях, вижда се, това е отворено пространство, също се вижда и от прозорците на градския транспорт. Също и седянките пред входовете. Какво означава "на когото не му харесва да се стои вкъщи"? Има указания - хората да не се струпват, да спазват дистанция, да не сядат по пейките. А то става точно обратното, сякаш гледам 2-годишни деца на етапа на самодоказването - на инат прави това, което иска, а не това, което трябва. Никаква зрялост, никаква. Много е разочароващо, погледнато отстрани. Но не е и гледане отстрани, защото това влияе на всички.

# 22 551
Скрит текст:
Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

https://www.actualno.com/world/preduprejdenie-ot-tajland-bjagane … news_1459692.html
Лошо. Значи ако си намираш в близост до някой тичащ в парка има вероятност да се предаде заразата до 10 метра, но иначе е "безопасно" да стоиш с часове г@з до г@з с непознати в заведение, защото някоя мутра-епидемиолог така е решила.
Аз това за тичащите отдавна си го мисля. Те дишат с пълни гърди, и правят доста обиколки. То и аз имах преди две години пориви за тичане, та се бях омешала там, в нашия парк и ми беше ясно. За Витоша - същата работа, там няма начин да се спазват отстояния. Въобще, пълна мешавица става.
Лично аз ще се въздържам от тези места на първо време, да вдим докъде ще я докараме след една - две седмици.
И Витошка ще избягвам, ще карам по успоредните Joy

Кришка , същите тези досега си седяха по бордюрите зад блоковете, с бирите , ама не всеки със своя. Аз затова смятам, че малко се преувеличава заразността. Иначе да сме изгърмели.

Като се влючат обаче отново Зоните, ще се увеличи трафикът в ГТ.
Е, ако на Витошка няма тичащи и е рехаво, защо да я избягваш?
Този материал  ни предупреждава, че трябва да избягваме хора, които са заети  в някаква активна, физическа дейност.
Всъщност, това не са само тичащите в парка.

# 22 552
За Витоша - същата работа, там няма начин да се спазват отстояния. Въобще, пълна мешавица става.
Лично аз ще се въздържам от тези места на първо време, да вдим докъде ще я докараме след една - две седмици.
И Витошка ще избягвам, ще карам по успоредните Joy
Joy паста "витоша" и тя отпада, не знаем кой е плюл  отгоре и Joy
Ох, извинявам се, стана ми смешно от тази съпоставка с думата Витоша

# 22 553
Още 5 заразени от единия холандски самолет. Просто прекрасно.
Време е да се проведе разговор на високо равнище, за да спре този нерегламентиран износ на заразени и болни от Нидерландия. Прилича на диверсия.

# 22 554
Merri_An, аз в повечето случаи мисля, че пациентите са първи, особено изхождайки от "рисковите квартали", но сигурно има изключения.
Аз в нашия град съм относително спокойна ( Варна) и даже мисля, ако отворят градините да си пусна децата. Ако бях във Видин през ум нямаше да ми мине естествено.
Надявам се със сезона да не объркаме много нещата.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 12:47 от BacuTy

# 22 555
  • Bulgaria
Мери, не се издържам от доходите на родителите си. Имам си собствени доходи и това, че съм решила да прекратя дейността, с която се занимавам на този етап не ми пречи да имам с какво да се издържам. Мога да я възобновя във всеки един момент и това си зависи от мен. Как реши да ме квалифицираш като безработна, разчитаща на доходите на родителите си?

# 22 556
  • София
Вчера минах през кварталния парк, който обикновено е недостъпен в хубаво време. Беше направо пуст. Само на една пейка имаше "група" , две майки с деца. Едната майка и детето й бяха с маски. Нямаше групи лочещи бира, нито скупчени деца.

# 22 557
Ми, нашият министър председател каза, че няма как да не се приемат български граждани по повод тези от Нидерландия, така си е.

Какво да ги мислим, че нямали преводач!? Повечето знаят турски, хич не са беззащитни, диаспората от турци е голяма по тези райони, че да няма кой да им помогне.  Циганския език е средство за общуване със себеподобни от различни държави.

# 22 558
Flame,  наясно съм с всичко, което написа, но не виждам причина да не се отворят музеите при положение, че частично се отвориха заведенията.
А за културата се изисква възпитание и начин на живот извън физическото оцеляване. За мен културата не е само, който го интересува. Както и виртуалното разглеждане на музей не може да се сравни с реалното. А концертите няма да ги коментирам всеки когато поиска вече може да чуе каквото поиска, но преживяването не е същото когато си там пред сцената. Хората, които ходят на концерти и театър ще ме разберат за какво говоря.
Да постараха се много творците, но не ги виждам така нещата така освен като временен заместител заради обстоятелствата.

# 22 559
Зари, не е така. никой не ходи по парковете негативно настроен, аз дори не съм била в парковете, просто минавах покрай тях, вижда се, това е отворено пространство, също се вижда и от прозорците на градския транспорт. Също и седянките пред входовете. Какво означава "на когото не му харесва да се стои вкъщи"? Има указания - хората да не се струпват, да спазват дистанция, да не сядат по пейките. А то става точно обратното, сякаш гледам 2-годишни деца на етапа на самодоказването - на инат прави това, което иска, а не това, което трябва. Никаква зрялост, никаква. Много е разочароващо, погледнато отстрани. Но не е и гледане отстрани, защото това влияе на всички.

Мда... Дано всичко се размине, но общо взето всеки може да си направи извод с кого от обкръжението си или от виртуалните познати не би искал да бъде в една лодка при кризисна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт