COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 702
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 530
Tays, ами при толкова мрънкане какво да отворят музеите ли Simple Smile.
Българина си иска кръчмите и пейките и това е!
Това би било добре да го направят, културата я натикаха в седма глуха.

# 22 531
  • София
Още 5 заразени от единия холандски самолет. Просто прекрасно.

# 22 532
Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

https://www.actualno.com/world/preduprejdenie-ot-tajland-bjagane … news_1459692.html
Лошо. Значи ако си намираш в близост до някой тичащ в парка има вероятност да се предаде заразата до 10 метра, но иначе е "безопасно" да стоиш с часове г@з до г@з с непознати в заведение, защото някоя мутра-епидемиолог така е решила.

# 22 533
  • София
Скрит текст:
Хората сядат по пейките и още как! Вчера минах покрай два парка - по двама-трима човека на пейка имаше, ленти няма, дори се чудя дали някога е имало.
Дълбоко се съмнявам, че ще се спазват сериозно правила за дезинфекция в заведенията на открито, невъзможно е да се спазват.

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Преди много от тези хора  работеха, учениците бяха на училище, детските градини работеха, заведения също. Сега хората просто няма къде другаде да отидат.

Написала съм, че става въпрос за след работа. Каква е разликата - все си е след 19:00- и преди са били почивка в този часови диапазон и учениците, и родителите, и детските градини не са работили. Досега нито 1 вечер, за толкова години в тоя квартал, не съм виждала толкова много хора. Твоето изказване говори само едно - сещаме се за парковете, когато няма кръчми? Simple Smile
Според мен си е народопсихология - само щото ни бе забранено .
Нали работим от вкъщи и учениците учат онлайн по цял ден. Кога се предполага, че ще сме навън?

# 22 534
В парка, ако се спазва дистанция мисля, че няма нищо страшно. Аз през паркове минавам, на път за работа. Тротоарите са по-задръстени с хора.
Царевец в Търново ще отварят за посетители. Но е навън, на въздух всичко.
А как се справяте с мъжете или член от семейството, който иска да ходите на ресторант. Аз лично не бих отишла в ресторант, дори и навън. Много чакане да сервират, близост с другата маса ми пречат.
Иначе за отворени  паркове съм, но още на пейка не съм сядала.

# 22 535
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
Хората сядат по пейките и още как! Вчера минах покрай два парка - по двама-трима човека на пейка имаше, ленти няма, дори се чудя дали някога е имало.
Дълбоко се съмнявам, че ще се спазват сериозно правила за дезинфекция в заведенията на открито, невъзможно е да се спазват.

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Преди много от тези хора  работеха, учениците бяха на училище, детските градини работеха, заведения също. Сега хората просто няма къде другаде да отидат.
Написала съм, че става въпрос за след работа. Каква е разликата - все си е след 19:00- и преди са били почивка в този часови диапазон и учениците, и родителите, и детските градини не са работили. Досега нито 1 вечер, за толкова години в тоя квартал, не съм виждала толкова много хора. Твоето изказване говори само едно - сещаме се за парковете, когато няма кръчми? Simple Smile
когато си бил цял ден на бачкане, на доста хора не им е до тичане. защо само да се сещаме за парковете, когато няма кръчми? ами и театър няма сега, и спортни мероприятия, и детски сбирки. там също ходят хора, не само по кръчмите. ама видиш ли все кръчмите са ни виновни.

# 22 536
Ходя по паркове, но навсякъде хората са на поне 10 м един от друг и няма скупчване на хора. Преди го бях казала, но явно в Бг няма достатъчно паркове и за това и се получава такава блъсканица.

# 22 537
Работа на държавата беше да конролира входящия поток заразени . Влизат всякакви , включително и завършени олигофрени . Всичко е на самотек , още от февруари когато оставиха идващите китайци да се карантинират сами .

Напълно съм съгласна, но трябва да вземем пример от китайците. Те направиха отлична организация и от тях не се зарази никой. Много лесно такава организация можеше да се направи във всяко село понеже се познават, ама....

# 22 538
  • sofia
Скрит текст:

Нали работим от вкъщи и учениците учат онлайн по цял ден. Кога се предполага, че ще сме навън?
И разходката навън, предполага ли да седим един връз друг по пейките, лочейки бири?!?
Точно това наблюдавам тези дни...Нарада е като отвързан. В паркчето срещу нас, буквално нямаше свободна пейка...

# 22 539
Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

https://www.actualno.com/world/preduprejdenie-ot-tajland-bjagane … news_1459692.html
Лошо. Значи ако си намираш в близост до някой тичащ в парка има вероятност да се предаде заразата до 10 метра, но иначе е "безопасно" да стоиш с часове г@з до г@з с непознати в заведение, защото някоя мутра-епидемиолог така е решила.
Аз това за тичащите отдавна си го мисля. Те дишат с пълни гърди, и правят доста обиколки. То и аз имах преди две години пориви за тичане, та се бях омешала там, в нашия парк и ми беше ясно. За Витоша - същата работа, там няма начин да се спазват отстояния. Въобще, пълна мешавица става.
Лично аз ще се въздържам от тези места на първо време, да вдим докъде ще я докараме след една - две седмици.
И Витошка ще избягвам, ще карам по успоредните Joy

Кришка , същите тези досега си седяха по бордюрите зад блоковете, с бирите , ама не всеки със своя. Аз затова смятам, че малко се преувеличава заразността. Иначе да сме изгърмели.

Като се влючат обаче отново Зоните, ще се увеличи трафикът в ГТ.

# 22 540
Скрит текст:

Тук аз и един съсед забелязахме много интересна тенденция. Той  живее до парка, активен спортист от 20+  години, всяка вечер след работи ходи да тича в парка, по 1 и същи алеи и вчера ми каза само едно "не знам какво става, но толкова много хора в парка никога не е имало, ама никога". Мен също ми се наложи да мина, в час, в който знам какво е и е факт, егати адът беше в парка. Съвсем сериозно и аз за първи път виждам чак толкова много хора, а имам години наблюдения над този парк спец. И сега се чудя защо са там всички тези хора? Защото беше забранено някакво време , позволиха го и айде юруш? Къде бяха предните години? Grinning . Като да не ме разберете погрешно, няма проблем да са в парка, ама никога не е имало толкова много хора..нито по неговия маршрут, а по моя пък ептен. Лятно време,с високи температури , съм се разхождала сама по тия алеи, а вчера не мога да се размина с хората на адекватно разстояние.
Преди много от тези хора  работеха, учениците бяха на училище, детските градини работеха, заведения също. Сега хората просто няма къде другаде да отидат.

Разликата е, че когато не работиш от вкъщи излизаш от дома си например в 8 и се прибираш в 19. През това време пътуваш до работа, на работното си място си малко или много в движение. За учениците е същото - докато са на училище са в движение. Наистина ли не намираш разлика в това да си нон стоп вкъщи до 18-19 часа на компютъра и да ходиш на работа или в училище?

# 22 541
  • София
А пред кооперации и блокове е невероятна седянка, само че вече хората дори не се оглеждат и не се замислят.

# 22 542
А защо продължава да се коментира парка от хора, които ходят там с негативен тон към другите, които правят същото.
Не правят нещо нередно, спазват правилата. Който не иска да вижда хора си седи вкъщи, а не се сърди на другите, че излизат. Как въобще очаквана в милионен град да излизате на улицата и да няма хора. Да отидете в парка и сте недоволни, че и други са го направили. Това поведение върви към темата за селски номера и пинизи. Аз съм в парка, но се сърдя и на другите, че правят това, което и аз.

# 22 543
При този наплив по парковете маските трябва наистина да са задължителни при струпвания. Въобще не мисля, че това, че хората са на открито, но без никакво разстояние ще помогне. Общуват си от 20 см разстояние без маски.
Те са задължителни при такива случаи!
Днес проверка по заведенията сигурно някаква форма на спазване на мерките, но от утре....

# 22 544
  • Другата България
Някой питаше кои са огнищата.
Не е ли очеизвадно? Не е нужно някой да прави официален анализ, нещата са ясни и само от четене на новини и слушането на статистика.
Болниците на първо място. Ромските махали на второ. Старчески домове и домове за деца на трето.
Само дето възниква въпроса кое е първо - яйцето или кокошката, вечният въпрос, на който отговор няма, и в този случай няма да има. Няма как да се докаже кой кого е заразил най-напред - лекарят пациента или е станало обратното. Факт е, че заразата се разпространява, факт е и че това се случва не само в един град в страната. Питаше се за Пазарджик. Там в инфекциозно отделение част от болните бяха от къде - квартал "Луковица", Пещера. Поредното ромско гето. Универсални развъдници не само на ковид. Тъй че критиката към медиците е градивна само когато човек е запознат изцяло с детайлите, най-лесно е да сочим с пръст, но когато ни се наложи, нали пак до тях ще опрем.
Ще отговоря на този пост, на МК, не ми се връща да го цитирам.
Цитат
Нещо започнаха да се изпаряват оптимистите от групата и все повече песимистични мнения се появяват. Нормално е, всички виждаме какво се случва. Дори най-големите оптимисти и конспиратори казаха, че е странно да не се взимат мерки за Видин. Всъщност най-големите непукисти са навън и въобще не са си направили труда да прочетат и 1 страница за вируса, някои може би не могат да четат, та това ни е проблемът на нас.
Да ти е минавало през ум, че "оптимистите" не се изпаряват от никъде, /а и това не е група, затворена или отворена, това е общодостъпна тема във форум/, а просто по една или друга причина спират да пишат, всеки по различни причини? Една от които е, че хората И работят, дори и тези, които не са го правили по време на ИП вече се завръщат към нормалното си ежедневие, някои имат и деца? Не всички са неработещи несемейни, които се издържат от доходите на родителите си все още и които 24/7 четат за КВ в нета вкъщи от дивана, пренасяйки вижданията си тук. Нека все пак сме толерантни и към чуждото и различно мнение, без да квалифицираме тези, които са "навън" като непукисти само защото са навън, хеле пък че "не можели да четат".
Щото кел файда от четенето, като си нонстоп вкъщи и чакаш именно тези, "нечетящите", за да те нахранят, с доходи, получени от престоя си "навън".....

Общи условия

Активация на акаунт