COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 605
Бойко сега каза, че ако не са били самолетите от Нидерландия, щяхме да си имаме по 20тина болни. Тези си ги привнасяме в момента.

Aми да е спрял самолетите, то не е сложно. Aко много им се прибира да си идват с автомобили, така поне по малко хора ще заразят.
Не само, че не са спрени, но пуснаха и полетите до Англия, която в момента удря рекорди. И като пламнат и там трудовите лагери ще дохвъркат пак обратно заразените.

До и от Испания също вървят вече полети.

Поне да правят бързи тестове на всички пристигащи. По-малко ресурс ще отиде, отколкото за издирване и лечение на n-на брой заразени в последствие.

# 22 606
Чехия извърши едно от най-големите проучвания за антитела в Европа. Тестовете показват много ниско ниво на имунитет в страната, според Министерството на здравеопазването.

Масовото тестване започна през април и от 26 549 тествани хора имаше само 107 с антитела.

Въз основа на резултатите - от 4 до 5 процента от чешкото население се смята че има антитела, според Министерството на здравеопазването.

- Дори в най-засегнатите места нивото на имунитет не надвишава 5 процента, казва Ладислав Дусек, директор на Института за здравна информация и статистика, който принадлежи към Министерството на здравеопазването.

В двата най-големи града Прага и Бърно вероятно нивото на имунитета е дори по-ниско, сочат предварителните резултати от проучването.

Чехия, с нейните почти 11 милиона жители, беше една от най-бързите държави в Европа, която наложи строги ограничения за пътуване и затвори границите си, за да намали разпространението на заразата, а повечето магазини и ресторанти бяха затворени от март.

Страната скоро бавно ще се отвори отново и резултатите от проучването няма да повлияят на този план, според здравния министър Адам Войтех.

Около 7 900 души са потвърдени, че са заразени с вируса на короната в Чешката република, който е много по-нисък от много от съседните страни на запад. 258 души са загинали.

https://www.svd.se/fa-har-antikroppar-for-coronavirus-i-tjeckien

# 22 607
Бойко сега каза, че ако не са били самолетите от Нидерландия, щяхме да си имаме по 20тина болни. Тези си ги привнасяме в момента.

Aми да е спрял самолетите, то не е сложно. Aко много им се прибира да си идват с автомобили, така поне по малко хора ще заразят.
С автомобил май все още не може, защото границите са затворени за транзитно преминаващи, ако не бъркам.

tays,
То в Нидерлания и Германия заразата не е преминала. Стои си. Но явно никъде мерките на летищата не сработват.

# 22 608

Извинявам се обаче българина може да е една шепа народ, обаче за сметка на това много прост!
Тези които се завръщат в Бг знаейки, че са болни и рискуват здравето на другите трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност! Ако си заразен със спин и заразиш някой, носиш съдебна отговорност, така би трябвало да е с тези. Със спин поне ще живея по- дълго.

# 22 609
Издирват се пътниците от автобуса София-Хасково, пътували на 1 май

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Izdirvat-se-patnitcite-ot … 1-maj_728104.html
Още ли се издирват?
Тамън е време да проявят симптоми и те да започнат да заразяват. Доста ресурс ще отиде, след като вече е станала белята, но сигурно така им се струва по-лесно на властимащите.

5 дни не са ги открили явно, а и тези са лъгали, че са се прибрали с такси. Издирвали са сигурно таксиметрови шофьори.
Като ( или ако) ги намерят сигурно ще последват тестове, после може да издирват и котнактните на пътниците.
А купонът в кръчмите започва.

# 22 610
Имам един въпрос. Знам, че не го задавам на правилното място, но..
Защо в нашата държава се разпускат мерките по време на пик от заболели?
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Власите се давят на края на Дунава.

# 22 611

Извинявам се обаче българина може да е една шепа народ, обаче за сметка на това много прост!

Тези са българи само по гражданство.

# 22 612
Тръмп е сложна смесица от роли. Дали мисли за интересите на страната си или за корпорациите, не е съвсем ясно. Сигурно не са му приятни прииждащите латиноси.
Ако мислите колко зле бил народът на Тръмп, тогава не знам какво трябва да ви е мнението за човек, който използва думите "мисирка" и "тулуп" и народа му... Просто светлинни години разлика, дори в сравнение с "тъпите американци" Grinning
Новините за прибиращите се с диагностициран covid-19 ми идват малко повече... е, какво, да вземат да ги линчуват ли? Много ясно, че карантината не може да продължава вовеки, иска се самосъзнание и хигиена.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 14:53 от Via Dia

# 22 613
Ако пък прекалено строго ги преследваш със съд, затвор и т.н. , тогава те може още повече да крият и в болницата да се появяват само като са на умирачка вече. Дотогава може да са заразили още повече хора.
Най-добрият вариант е изобщо да не се допускат да се качват на самолет без отрицателен PCR тест и да има някакъв организиран превоз от летището до дома им.

# 22 614
Да се приберат, но да не лъжат че са се прибрали с такси. Също така биха могли да сложат маски и ръкавици докато са в самолета и да бъдат изолирани някъде в края на самолета.

# 22 615
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Не ги знам кои са тези власи, но предвид че от две седмици ги споменавате ежедневно, май вече са се удавили... Simple Smile  И не, нямаме пик. Имаме Повече направени тестове, та затова имаме Повече засечени заразени.

# 22 616
  • София
Всякакви епитети могат да бъдат залепени на идиотите, които се качват болни в самолета и пръскат вируси по пътя към къщи. Единственото им оправдание е, че те са прости, невежи и егоистични хорица от "малцинствата" - такива са.
А какво да кажем за тези образовани и интелигентни хора - европейци, които им разрешават да се качват болни на самолета, после да слязат от него и да си хванат рейса за село? Ако първият случай беше шокиращ, защото беше пръв и неочакван - сега какво става? И ББ вместо шумно да се възмущава, по-добре да докладва на електората  си какво се прави, за да се спре вноса на вируси. Защото сега идват "цветарите" от Нидерландия, а след това са на ред още много самолети от други страни. Мерки трябва да се вземат незабавно, а не да се чака общоевропейско решение.

# 22 617

Не ги знам кои са тези власи, но предвид че от две седмици ги споменавате ежедневно, май вече са се удавили... Simple Smile  И не, нямаме пик. Имаме Повече направени тестове, та затова имаме Повече засечени заразени.
И да не са, скоро ще се.
Аз загубих логиката на взетите решения от управляващите.

# 22 618
Четири от седемте последни случаи на заразени с коронавирус в Кюстендилска област са от персонала на дома за хора с умствена изостаналост в с. Преколница

https://www.bnr.bg/blagoevgrad/post/101271108

И това са домове, където хората живеят. Има услуги, които се посещават само през деня, не са място за живот. В момента работят дистанционно.

Memento, според управниците сме минали пика.

Това, че са тествали по-малко, а сега повече,  не е критерий, че е отминал. Но още в началото на април си го бяха “предвидили” този пик след Великден
 ( въпреки че не са тествали много).

# 22 619
Скрит текст:

И да не са, скоро ще се.
Аз загубих логиката на взетите решения от управляващите.
Логиката според мен е чист популизъм и огъване пред браншови интереси. Особено на тези , ресторантьорите. Можеха да изчакат с това отваряне на заведенията, поне още две седмици. Печалбите им щяха да са повече, според мен. В пик на зараза създават условия за нова такава. Ми не, няма логика. За две седмици нито дългокосият щеше да умре от глад, нито "пациентите" да умрат без сладолед и бира. И без това си я пиеха кротко и на каквито си искат места. Ама не- да седнем на чаршията и да се разпръчим.
После ще има повече загуби и в икономиката, и в печалбата. Дано да не съм права, просто се създават условия, а какъв ще е резултатът, скоро ще се види.

Общи условия

Активация на акаунт