COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 620
Сигурно ли е че тези работнички в Холандия са работили в селското стопанство там?

# 22 621
Сигурно ли е че тези работнички в Холандия са работили в селското стопанство там?
Никъде не се споменава, поне аз не съм прочела, какви точно са ги "дробили" в чужбина.
Нашите джебчийки и царици на нощта масово бяха там, ама да не спекулирам.
21 годишна , и още сравнително млади жени. Няма инфо и това е. Кой каквото докопал .

# 22 622
  • Другата България
Издирват се пътниците от автобуса София-Хасково, пътували на 1 май

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Izdirvat-se-patnitcite-ot … 1-maj_728104.html
Още ли се издирват?
Тамън е време да проявят симптоми и те да започнат да заразяват. Доста ресурс ще отиде, след като вече е станала белята, но сигурно така им се струва по-лесно на властимащите.
Защо отново да са виновни "властимащите"?
Именно властимащите първоначално издирваха шофьорът на таксито, който уж е закарал въпросните до с. Брягово, тоест, несъществуващ човек. За да го тестват, да го подложат на карантина и да издирят и неговите контакти. Ресурс, хвърлен на вятъра. Стигна се до преглеждане записи на камери от автогарата в Хасково, и едва тогава се видя, че двете жени лъжат, и че слизат от автобус. И за това ли са виновни "властимащите"? За лъжите, безотговорността и неграмотността на едни две жени, от малцинства, от мнозинства - все тая, излъгали са. Всички. Защото в Нидерландия не са били осигурени и "не са им обръщали внимание", та си дошли тук, за да им обърнат такова.
Че държавата има вина има, ама да се приписва такава и по несъществуващи поводи вече е прекалено.

# 22 623
Абе щом Бойко досега не ни е предложил да си инжектираме дезинфектанти и да се облъчваме отвътре с УВ лампи срещу коронавируса, по-добре сме със сигурност.
Но както казах, да се оправят американците, само да не почнат да разнасят вируса по целия свят.

# 22 624
  • Bulgaria
Тръмп за пореден път „изби рибата” с неговите изцепки. Докъде ли ще го докарат икономически, опитвайки се да спасява икономиката... Да не си медицински служител в такива времена, зависиш от решенията на хора, които нямат никаква идея какво правят.

# 22 625
  • Варна
А едва ли, сигурно повечето са джебчийки.. Иначе за какво ще си влачат децата..

# 22 626
  • София
Попитахме Ташка, защо в ситуация на пандемия са предприели пътуване към дома си в България, при условие, че в Нидерландия разпространението на заразата е значително по-голямо (към момента в Нидерландия има доказани случаи на зараза при над 40 000 души и починали от вируса близо 5 000 души). Тя отговори, че там семейството е без осигуровки и няма кой да се погрижи за тях, ако се разболеят. Ташка сподели, че само за да викнат линейка, щяло да им коства 750 евро и не знае колко би излязло последващото лечение, за това са предпочели да се приберат в родната си България, за да могат да разчитат на здравната система тук.
от ТУК
Какво ли работи Ташка? И кой й разрешава да работи без здравни осигуровки?
Мистерия...
Допълнително въпросче - осигурена ли е Ташка в България?

# 22 627
Имам един въпрос. Знам, че не го задавам на правилното място, но..
Защо в нашата държава се разпускат мерките по време на пик от заболели?
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Власите се давят на края на Дунава.
Много от българите това се питат и недоумяват как е възможно да отпускат мерки в предвид, че е пределно ясно, че вървим към голям пик..Силно се надявам на брифинга утре, Мутафчийски да ни отговори, защо го правят и какво целят с тези умопобъркани действия.

# 22 628
Не ми е ясно това дълбоко възмущение, че едва ли не малцинството носи и сее зараза на поразия у нас (да благодарим и на медиите!). За това, че мнозинството от тях са необразовани и с неразвито гражданско самосъзнание, има вина цялото общество, както и политиките, които се водят. Да не стане като цветнокожите в САЩ - представляват малка част от населението, но са силно засегнати, понеже имат по-лоши условия на живот и придружаващи заболявания.

Ще видим дали предсказанията на пророкуващите апокалипсис ще се състоят, но едва ли  Simple Smile

# 22 629
  • Bulgaria
Експерименти си правят. Явно никой няма идея какво прави и какви цели гони в крайна сметка. Проба-грешка, но на доста висока цена.

# 22 630
  • Другата България
Попитахме Ташка, защо в ситуация на пандемия са предприели пътуване към дома си в България, при условие, че в Нидерландия разпространението на заразата е значително по-голямо (към момента в Нидерландия има доказани случаи на зараза при над 40 000 души и починали от вируса близо 5 000 души). Тя отговори, че там семейството е без осигуровки и няма кой да се погрижи за тях, ако се разболеят. Ташка сподели, че само за да викнат линейка, щяло да им коства 750 евро и не знае колко би излязло последващото лечение, за това са предпочели да се приберат в родната си България, за да могат да разчитат на здравната система тук.
от ТУК
Какво ли работи Ташка? И кой й разрешава да работи без здравни осигуровки?
Мистерия...
Допълнително въпросче - осигурена ли е Ташка в България?
Не ми е в контактната листа, но залагам на отговор "не".
Но въпреки това разчита на "здравната система тук". И не е единствената. Много такива като нея са със същото мислене. Защото тук осигурен, неосигурен, ще получиш помощ. Я да се опита да го направи в Нидерландия, независимо какво работи и как се издържа, тя и затова дори и не опитва.
Не ми е ясно това дълбоко възмущение, че едва ли не малцинството носи и сее зараза на поразия у нас (да благодарим и на медиите!). За това, че мнозинството от тях са необразовани и с неразвито гражданско самосъзнание, има вина цялото общество, както и политиките, които се водят. Да не стане като цветнокожите в САЩ - представляват малка част от населението, но са силно засегнати, понеже имат по-лоши условия на живот и придружаващи заболявания.

Ще видим дали предсказанията на пророкуващите апокалипсис ще се състоят, но едва ли  Simple Smile

Ако ти се ръководиш от медиите, някоЙ  работиМ пряко и косвено с "малцинството".
Лично на мен не са ми необходими медии, за да твърдя това, което твърдя относно етноса.

# 22 631
А повечето тестване може да е поради по-голямата необходимост от такова- с тези огнища изкачат много повече контактни лица.

# 22 632
Тези Ташки са за съд тогава. Нямаше ли член в Наказателния кодекс за престъпление спрямо народното здраве?

# 22 633
Скрит текст:
Имам един въпрос. Знам, че не го задавам на правилното място, но..
Защо в нашата държава се разпускат мерките по време на пик от заболели?
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Власите се давят на края на Дунава.
Много от българите това се питат и недоумяват как е възможно да отпускат мерки в предвид, че е пределно ясно, че вървим към голям пик..Силно се надявам на брифинга утре, Мутафчийски да ни отговори, защо го правят и какво целят с тези умопобъркани действия.
Според мен няма да отговори на тези въпроси. Ще каже - политически решения. Човекът в студиото на Цв. Ризова почти се разплака от възмущение, че доктори пляскат на хората за благодарност, нарече го цинизъм.
Какво да каже. Че се осигури безплатно и най- качествено лечение на ромите, че умряха негови колеги заради тях. Че цялата държава пламна от точно тези елементи на нашето общество. То е ясно, че е бил против отхлабване на мерките, той си имаше концепция и стратегия. само дето не съобрази, че е до време това. Натиснаха го да трае. Човекът си пое ВМА, приема си даренията, гледа си текущите задачи. Според мен е силно разочарован от това, което се случва. Но той не е политик и нищо не може да направи. Жалко за усилията и хъса му. Пак съм си на мнение, че единствено НОЩ се грижеше за здравето ни, в ситуация на пандемия. Но други интереси надделяват и няма как. Абсолютна неадекватност. ББ ще отговаря. Но  и той дърдори за жените от самолета, а не отговаря защо отвори кръчмите.

# 22 634

Извинявам се обаче българина може да е една шепа народ, обаче за сметка на това много прост!
Тези които се завръщат в Бг знаейки, че са болни и рискуват здравето на другите трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност! Ако си заразен със спин и заразиш някой, носиш съдебна отговорност, така би трябвало да е с тези. Със спин поне ще живея по- дълго.

Не българите не са прост народ, само някои се опитват да им втълпят, че това е черта от идентичността ни като народ.
А вие българка ли сте и ако сте такава означава, че и вие сте проста, като част от този народ.

Общи условия

Активация на акаунт