COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 725
  • Bulgaria
Това е информацията от Министерството на здравеопазването към 17 часа, копирала съм я. Сутрин обявяват излекуваните, които към момента са 360. Аз се чудя защо Македония при почти същия брой заразени като нас имат много повече излекувани.

# 22 726
  • София
1778 да всичкия брой заразени. И оздравели и починали, и без симптоми.
Поне четете.

# 22 727
  • Другата България
Излекуваните не ги броя особено, а са важни заразените и реално болните.  Ако правилно помня, от вчера сутринта до днес след обяд в София са нови 30 човека. Откъде дойдоха като бройка? Дали са някои от последните самолети от чужбина или са вътрешно разпространение?
Пристигащите едно на ръка.
Но наистина ли смяташ, че пародията на частична карантина на "Филиповци" и "Факултета" стопира нещо, или ограничи нещо? Ами там Красна поляна и Виетнамските общежития, които са все роми?

# 22 728
Македония прилагатт Озонотерапия, към лечението..успешно.  Ето инфо за един подобрен от днес:

https://mia.mk/first-covid-19-patient-taken-off-ventilator-is-stable/?lang=en
Това е информацията от Министерството на здравеопазването към 17 часа, копирала съм я. Сутрин обявяват излекуваните, които към момента са 360. Аз се чудя защо Македония при почти същия брой заразени като нас имат много повече излекувани.

# 22 729
  • София
В София пак се качват рязко случаите, тамън имах надежда, че сме потушили огнището... това е нищо все още де, да видим след десетина дни, считано от тоя уикенд, когато времето ще е жега и ще предразполага към кафенета, паркове и пр. Значи някъде ок. 22-23 май да видим София няма ли да чукне по 50-100 на ден, само София?

# 22 730
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/597078
Къде са тръгнали тези хора бе...Сигурно пак ББ,генерала и други са им виновни....За какво самосъзнание говорим??Какви мерки,кви 5 лева....Да спят на летището сега..
Аз като казвам, че глада е по - силен от всеки вирус, вие скачате. Ами това е положението.
Това е слабоумие не е глад
Отишли са да работят, не на екскурзия, че да ми говорите за слабоумие.
Дали пък не е слабоумие да тръгнеш да работиш в държава която изрично е забранила влизането на сезонни работници на този етап.??

# 22 731
Ако болните от летище София ги карат директно в софийски болници сигурно ги отразяват като положителни за гр. София. Може и да няма ново огнище там

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 18:41 от Фръц!

# 22 732
Били ли са сезонни работници точно тези Ташки. Кога са влезли в Нидерландия и дали е било целево.
Ама тук става дума за много в ажни въпроси.
Ние стойте си вкъщи, а тук някакви гастролиращи влизат и излизат.
Е , и те не са виновни, щом има начин.
НО ВЪПРОСЪТ Е  на вече дипломатическо ниво.
честно, аз съм против са се обжалват мерки в пандемия, но ако държавата ни допуска зараза, без да вземе мерки за това, значи сме си за Европейския съд по правата на човека. Вярно, ще осъдят държавата. Пак нас. Затова ли дремят органите.

# 22 733
  • София
Лично аз няма да се ваксинирам с някаква си ваксина. И на децата си няма да позволя.
И не съм антиваксър, напротив.

# 22 734
Тази статия чудесно онагледява как всичко около вируса е преди всичко медийна истерия. Много се радвам, че все повече хора го осъзнават.
Докато умират хора от непознат вирус, без да има лекарство и васкина за него, за мен не е медийна истерия.
Не зная този материал с какво е успокоителен.
При наличието на вирус.
Посочете ми вирус при ,който не умират хора?

# 22 735
Аз също се надявах, че до юни всичко ще е под контрол и ще имаме едно малко по-спокойно лято, но не би. Дори в София днес случаите се увеличават.

# 22 736
В София пак се качват рязко случаите, тамън имах надежда, че сме потушили огнището... това е нищо все още де, да видим след десетина дни, считано от тоя уикенд, когато времето ще е жега и ще предразполага към кафенета, паркове и пр. Значи някъде ок. 22-23 май да видим София няма ли да чукне по 50-100 на ден, само София?
И аз се изненадах неприятно, но това още нищо не значи. Да не говорим, че към София прибавят цялата Софийска област.
Най-вероятните причини според мене: пламнала поредната махала (Софийска, Ихтиманска, Самоковска), заразени куп медици от различни болници, пламнало болнично отделение с куп заразени пациенти.
При дифузно разпределение между редовите софиянци не виждам как така изведнъж ще скочат заразените. А и точно редовите бели и по-отговорни май се тестват само като са сериозно болни, а контактите им просто се карантинират без тестове.

# 22 737
  • Пловдив
На мен вече нищо не ми е ясно какво стана с мерките. Отвориха ли малките паркове, останаха ли часовете в големите...Вчера имаше много хора, насядали по пейките, проверяващи не. За пейките ми е ясно, че е забранено, де, аз съм от съвестните граждани, но другата информация ми изчезна покрай шума за заведенията.

# 22 738
Еми нали хората отчаяно искат ваксина, на такова ниво се работи че няма как да не стане, това беше смисъла

За мен е по--интересно дали, ако я има, ще е задължителна. Иначе доколкото разбирам, новината е, че не са събрали набелязаната сума, дори с похарчените вече пари, а САЩ и Русия не участват. Това от прочита на Политико.
https://www.politico.eu/article/world-leaders-pledge-to-fight-coronavirus/

# 22 739
  • София
Руснаците планират разхлабване на мерките след майските празници. Кметът на Москва се изрази много точно - с разхлабването на мерките (работа в някои браншове) логично ще се движат повече хора и това логично би довело до увеличаване на заразените, затова фирмите трябва строго да спазват правила за дезинфекция (за да не ги затворят обратно), и за да не става така хората да спазват мерките за самоизолация.
Те за всеки регион изчисляват отделен коефициент на заразяемост, обаче не можах да видя добре картата как ги бяха нарисували, брзо я скриха от кадър.

Общи условия

Активация на акаунт