COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 740
Не са само цигани! Има и доста българи, които бяха болни и се прибраха в Бг, но не съм запозната дали са спазвали карантина и как са се прибрали по родните места.

# 22 741
  • София
Обявените за София всъщност са за София област, нали, не само за София-град?

# 22 742
Вчера получих, по месинджер това томче с правила за училището. Мислех си, че са 2-3 странички, не погледнах въобще колко е голям файла. Веднага почнах прилежно да си го принтирам, защото Г-жата ми каза да го прочетем на лапето преди да е почнало у-ще все пак. Натиснах принт, и си седя в другата стая, не където ми е принтера, по едно време мъжът ми вика от стаята където е принтера: - Алоооо, Шекспир, книга ли написа?!?! Вече 2 пъти зареждам хартия, какво е това?? 😂😂😂 
Ей го на, Корона- Шуле, вселеяшко, типично по немски са се представили с един топ правила. Синът ми много обича правила, който не може да ги спазва, ще го гонят обратно вкъщи, така гласи едно от правилата, аз тази страница, където го пише това я скрих от него.

Скрит текст:

# 22 743
  • София
Останала съм с впечатлението, че София-област я уточняват отделно.

Нали руснаците изпратиха в Италия военни лекари, екипировка, апаратура, тестове и какво ли не. Тестовете много се харесали на италианците, давали много висока точност за по-малко от половин час. Поне така казва един от руските лекари в Бергамо.

# 22 744
Account,някои хора не могат да прочетат толкова дебела книга, камо ли да запомнят всичко написано Joy

# 22 745
  • на пъпа на Златията
На една  от нидерландките втората проба е отрицателна .
Тия тестове кой знае какво отчитат .
Тоя вирус у нас сигурно е минал и заминал  отдавна . Поне от много години  се шири така наречената атипична пневмония .
Или пък  си го носим  и остава в тия които са карантинирани , или в тия дето са го намерили  ги водят активни
Или ние сме  некакъв  опак народ .

# 22 746
  • София
За всички надяващи се на ваксина, ако не знаете немски през гугъл транслейт https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=bg&u=htt … rC3F218IWdFWAeOSU Гейтс , СЗО и ЕС мислят за нас
Единственото, което става ясно е, че на 4 май (което е преди 2 дни!) СЗО , ЕС и прочити тъпи *утки са решили да се ускори процеса за ваксина. Нещо, което говорят от ок. 3 месеца, ерго началото на пандемията в Европа, и нещо, което ще размятат от 9 месеца поне.
Какъв беше полезния смисъл да ни ступордясате тая статия, не разбрахме? А и правилото е, че слага при всеки линк няколко абзаца описание. В тази тема.
Еми нали хората отчаяно искат ваксина, на такова ниво се работи че няма как да не стане, това беше смисъла
След 2 години, вероятно. И със и без тая статия, еднакво смислено, еднакво известно на всички е. Надали има някой, дето още да се надява, че "тука до седмица--две" ще излезе ваксината

# 22 747
Мда, София е проблемна. Огнище си е, и онези два квартала са най-малкия проблем. Тук масово си пишете, че от онзи етнос са случаите, но моля ви, не се самоуспокоявайте така, че видиш ли, нас ще ни подмине, те онези са мърляви, затова. Казвам го, защото го знам, а вие си пишете, защото така ви се иска. Има заводи в София, в които има предаване на заразата. За магазини вече писах. Онези болните, дето са кацнали в София, дори и да са заразили някой, е много рано да се каже.
Ама нищо де, ще си перкаме без маски, и ще се правим, че всичко е 6.
Считам, че мерките трябва да се предприемат локално за всеки град. Разбираемо е в Шумен, например, където близо месец няма случаи да се мисли за отпускане. В София, където случаите са много на глава от населението, а и сме концентрирани на малка площ трябваше поне маските на открито да останат задължителни, а за заведенията да не правят компромис. Дано се светнат, преди да е станало късно.

# 22 748
Нали, горките цигани, ще пусна една сълза за това колко са неоправдани... Явно аз не съм част от обществото, щото хич не съм виновна, че една маса цигани са необразовани, непукисти и сеят зараза навред.

Прави ми впечатление, че в момента, в който сложат барикадите пред някой цигански квартал, всички братя роми рязко стават много работни, много търсени за работа, чак пък и работодателите им идват да си ги взимат, защото са единствени и незаменими работници

# 22 749
  • Germany
Account, 🤣🤣🤣 . Моето другата седмица ще е от групата за вторник и четвъртък на училище. Доволен е, че само два дни 😉 Но пък си нямаме книжка още...

# 22 750
  • София
Скрит текст:
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/597078
Къде са тръгнали тези хора бе...Сигурно пак ББ,генерала и други са им виновни....За какво самосъзнание говорим??Какви мерки,кви 5 лева....Да спят на летището сега..
Аз като казвам, че глада е по - силен от всеки вирус, вие скачате. Ами това е положението.
Това е слабоумие не е глад
Отишли са да работят, не на екскурзия, че да ми говорите за слабоумие.
Сигурно ли е, че са работили? Или са "работили" .
Питах днес по- рано за заниманията на тези женички. Никой нищо не каза.
Докато не излезе достоверна информация, че са били наистина труженички  /ТРУ-женички на Тру да/, не смятам не само да ги съжалявам, но и да ги обсъждам в общата статистика жертви.
[/quote]

По статиите пише, че са сезонни работници в земеделието. Работниците са били наети у нас, чрез посредническа фирма.
Не знам за какви труженички говориш и какво общо имат, ама карай да върви, важното е да плюем.

# 22 751
Аз за тези забрани, затягане-резхлабване на мерките вече незнам какво да мисля. По цял ден ги гледам от прозореца, възрастни хора на групички по 4-5 човека спокойно си ходят. Обаче снощи късно след обяд гледам в парка под нас 5 тинейджъра се събрали. След няколко минути спира полицейска кола, изскачат двама полицаи и право към тях. След 2-3 минути зад първата кола, спира втора и пак така. И от другата страна на парка трета. Е добре остана ФСБ и ЦРУ да дойде, че и спецназ за борба с терористите. За 5 дечурлига  15-16 годишни.

# 22 752

Нали, горките цигани, ще пусна една сълза за това колко са неоправдани... Явно аз не съм част от обществото, щото хич не съм виновна, че една маса цигани са необразовани, непукисти и сеят зараза навред.

Прави ми впечатление, че в момента, в който сложат барикадите пред някой цигански квартал, всички братя роми рязко стават много работни, много търсени за работа, чак пък и работодателите им идват да си ги взимат, защото са единствени и незаменими работници
Кварталите ги затвориха, защото имало 30 случая от там. А по това време в София имаше сигурно 400 - 500. Тоест циганите са нищожен процент от болните в София. Пиша това, защото се залъгвате сериозно, че заразата е основно при тях. И при нас е, дори съм убедена, че в моя квартал са много над 30 души.

# 22 753
Днес минах покрай едно заведение, за София става дума, навън вали, студено е. Та явно това им е лятната градина, която беше закрита - имаше само една свободна маса.. Какви мерки, каква епидемия.. Някои хора определено са нямали търпение да се отварят заведенията и да се нагъчкат.

# 22 754
Скрит текст:
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/597078
Къде са тръгнали тези хора бе...Сигурно пак ББ,генерала и други са им виновни....За какво самосъзнание говорим??Какви мерки,кви 5 лева....Да спят на летището сега..
Аз като казвам, че глада е по - силен от всеки вирус, вие скачате. Ами това е положението.
Това е слабоумие не е глад
Отишли са да работят, не на екскурзия, че да ми говорите за слабоумие.
Сигурно ли е, че са работили? Или са "работили" .
Питах днес по- рано за заниманията на тези женички. Никой нищо не каза.
Докато не излезе достоверна информация, че са били наистина труженички  /ТРУ-женички на Тру да/, не смятам не само да ги съжалявам, но и да ги обсъждам в общата статистика жертви.

По статиите пише, че са сезонни работници в земеделието. Работниците са били наети у нас, чрез посредническа фирма.
Не знам за какви труженички говориш и какво общо имат, ама карай да върви, важното е да плюем.
[/quote]
По статиите пишело. Кои. Вестник "Сега " вероятно.
Може ли линк.

Общи условия

Активация на акаунт