COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 686
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 785
Не съм влизала в темата умишлено от няколко дни и не мога да изчета всичко, но някъде назад мернах, че Мутафчийски е подал оставка. Дано не е вярно!
Престраших се и вече пазарувам един или два пъти седмично, а не както преди по веднъж на две седмици. Днес отивам в Лидл / и зеленчуци има, та затова / и пред магазина виждам една жена, за която знам със сигурност, че работи в лаборатория, на сладка раздумка с други двечки. Без маски, но по - малко от една ръка разстояние.
И аз съм се закъхарила, че по - семплите хора не вдяват колко е сериозно положението, то тази лаборантка ако не е наясно... какво остава за другите.
Мои колеги, с претенции за интелигентност, ми се присмиват, че продължавам да нося маска навън - нали ги били отменили вече, свършило било вече - ето и КПП - та нямало, на вечери се канят - в къщи, в заведение, то само в моята глава бил апокалипсисът...

# 22 786
Ричард Алибегов - нещо
на ресторантьорите бил.

# 22 787
И собственик на “Рафи” на ВитошКа. Юруш на “свободата” да има да се разказва къде съм бил днес 😁

# 22 788
Заведенията, които не спазват да си ги затварят, има си служби за тая работа.
Нормално е човек да се оплаква като му паднат доходите и работата. Незнам за коя с дългата коса говорите, но със сигурност не е единствената, която се оплаква и ще го прави.
Защо въобще се очаква, че трябва безропотно да се приема такава ситуация и това важи за всички хора, в тази ситуация.
Не очаквам да чета милозливите и лицемерно съчувствие към икономическите трудности, но пък злостното заклеймява на хора в трудна ситуация със сигурност не печели привърженици на мерките.
Антре четете бре...не е тя, а е той...не е останал без пари той  баш

# 22 789
  • София
Не просто се оплакват ресторантьорите, а плашат със стачка, ако не им изпълнят петте изисквания - ДДС 5% до края на 2021г. и цели 9% след това, неплащане на местни данъци и такси, такива работи. Искат си хората, иначе - стачка и оставка на министъра!
от ТУК
Това е като се отстъпва - наглеците настъпват. И ни епидемия, ни пандемия ги интересува.

# 22 790
Нормално е човек да се оплаква като му паднат доходите и работата. Незнам за коя с дългата коса говорите, но със сигурност не е единствената, която се оплаква и ще го прави.
Защо въобще се очаква, че трябва безропотно да се приема такава ситуация и това важи за всички хора, в тази ситуация.
Не очаквам да чета милозливите и лицемерно съчувствие към икономическите трудности, но пък злостното заклеймява на хора в трудна ситуация със сигурност не печели привърженици на мерките.
То е ясно
Ама света орева като някоя изоставена женичка

# 22 791
  • София
Не съм влизала в темата умишлено от няколко дни и не мога да изчета всичко, но някъде назад мернах, че Мутафчийски е подал оставка. Дано не е вярно!
Скрит текст:
Престраших се и вече пазарувам един или два пъти седмично, а не както преди по веднъж на две седмици. Днес отивам в Лидл / и зеленчуци има, та затова / и пред магазина виждам една жена, за която знам със сигурност, че работи в лаборатория, на сладка раздумка с други двечки. Без маски, но по - малко от една ръка разстояние.
И аз съм се закъхарила, че по - семплите хора не вдяват колко е сериозно положението, то тази лаборантка ако не е наясно... какво остава за другите.
Мои колеги, с претенции за интелигентност, ми се присмиват, че продължавам да нося маска навън - нали ги били отменили вече, свършило било вече - ето и КПП - та нямало, на вечери се канят - в къщи, в заведение, то само в моята глава бил апокалипсисът...

Дишай спокойно, оставки няма, всичко е под контрол.

# 22 792
Мутафчийски утре ДА НЕ ИЗЛИЗА Blush
Ще окепазят човека , а  той  не заслужава.
Ще го питат за неща, за които не отговаря.
Да не говорим, че неговите препоръки вече са само вятър.
Дано се държи достойно. Аз бих прехвърлила въпросите към правителството.

# 22 793
Не просто се оплакват ресторантьорите, а плашат със стачка, ако не им изпълнят петте изисквания - ДДС 5% до края на 2021г. и цели 9% след това, неплащане на местни данъци и такси, такива работи. Искат си хората, иначе - стачка и оставка на министъра!
от ТУК
Това е като се отстъпва - наглеците настъпват. И ни епидемия, ни пандемия ги интересува.
Ама като умре баба му или майка му ...ще наглее ли още или пак друг ще му е виновен?!

# 22 794
Тъкмо щях да го пиша-госпожата даже не чете Simple Smile.И точно той безпаричния..-нямам търкалящо се от смях човече....Той за него ББ каза да си продаде ланеца и за да не му страда персонала и още на следващата му изява ланеца колкото палец изчезна безследно-хаххахахах.
Радостче-един голям палец от мен Simple Smile
duhi_puhi -да така заплашват в Кюстендил мисля-и си казвам а дано-ама надали...иначе другите бързат..
И Мери Ан-по-долу и аз това щях да пиша,но ме изпревари Simple Smile..Аз преди дни това описах за едно заведение как печели ,а инвест.никаква..и още тогава си знаех,че така ще стане и с другите..Sad
А относно контрола..чудя се колко ли персонал трябва да имат РЗИ за да дебнат пристигащи,контактни,заразени и отделно сега и наглеците със заведенията?Мисията невъзможна ми се струва..

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 20:04 от reninel

# 22 795
И като стачкуват - кво? Няма да отварят ресторантите ли 👀

# 22 796
  • Bulgaria
Ако всеки човек знаеше как ще изкара едно евентуално заразяване с вируса дали всички щяха да бъдат толкова смели? Реторичен въпрос.

# 22 797
  • Другата България
от ТУК
Това и аз го видях, ама мислех да не пиша.
Нагло, нагло, чак безумно нагло.
Затова не трябва да се подава пръст, защото директно заминава цялата ръка. Нагледен пример.
Имах някаква надежда, че може и да подобрят нещо - в хигиена, обслужване, качество на продукти, храна, напитки....вятър и мъгла. Единственото, което ги интересува, са финикийски знаци.
Разбирам първо да са направили някакви нововъведения, подобрения, да са предприели мерки за безопасност, за превенция, да не им върви оборота, и тогава да искат. Но те едва стартирали, хората са при тях, никъде поне аз не видях и не прочетох има ли задължителните дезинфектанти, имат ли маски сервитьорите, има ли нещо по-различно от преди месеци, но вече има нови искания, и заплахи, и искане на оставки...до какво стигнахме отново? До манталитет. И БЕЗотговорност. И искания. Защо всеки в тази държава иска, кой от когото се сети и каквото се сети? На някой минава ли му през ум, че за да получиш, трябва да дадеш?
Приликата с герои от БГ филми е случайна.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 20:07 от Merri_An

# 22 798
Мутафчийски утре ДА НЕ ИЗЛИЗА Blush
Ще окепазят човека , а  той  не заслужава.
Ще го питат за неща, за които не отговаря.
Да не говорим, че неговите препоръки вече са само вятър.
Дано се държи достойно. Аз бих прехварлила въпросите към правтелството.
Точно той дължи отговори, на какво основание анатемоса озонотерапията като вредна. Аргумент като един приятел ми каза не важи..

# 22 799
Аз продължавам да се чудя как успява Словакия да лекува хората си и има само 25 починали?

Баце много на място му отговори, да пита Путин, Макрон, Бо Джо и т.н. защо всяват страх у гражданите си.

Общи условия

Активация на акаунт