Имам приятелка, работи в регионална болница, тя преди месец и нещо ми каза, че чакат заразените да станат 1700. Не знам вярно ли е, или не, не съм разбрала какво е субсидирането за България от ЕС и при какви условия. Но ми направи впечатление, че точно около тази бройка се разхлабиха нещата.
Аз самата вече не съм толкова черногледа. В момента следя теорията дали около 70-я ден вирусът ще изгуби мощ. За всички европейски държави това е през май. И ако аз знам тези проучвания, управляващите ги знаят също. Предполагам, че знаят много други неща, които аз не знам. Може би е хубаво да имаме малко повече доверие ако не в Бойко Борисов, то в учените и лекарите ни.
Колкото до детските градини - сещам се за един пост на една дама, живееща в Исландия. Тя казва, че е установено, че няма данни дете, дори болно от вируса, да зарази друго дете или възрастен. Това е нещо много интересно и важно. Дано се включи отново с информация за наблюденията им върху градините в Исландия, вече след като са заработили отново.