COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 364
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 23 160
Не до 24 юли, а до 10 юли ИП във Франция. Но пък от 11 май - понеделник започват разхлабване на мерките. Защо ли? При техните доклади за заразени и починали.
От тук: https://nova.bg/news/view/2020/05/06/287112/%D1%84%D1%80%D0%B0%D … 1%8E%D0%BB%D0%B8/

И министърът им казва, че трябва да се научат да живеят с този вирус. Определено държавниците в Европа осъзнаха много неща, сега постепенно и населението ще трябва да ги осъзнае. Един по-бързо, друг по-бавно.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 11:02 от Анонимен

# 23 161
Като слушах днес въпросите на някои   "журналисти" аз се изнервих, камо ли хората от щаба. Добре, че е веднъж в седмицата. Те говорят за заведения на открито, тя пита кога ще отворени кина и театри! А за "журналиста" на7/8 не ми се говори ! Освен какъв въпрос задаваш, е важно и как го задаваш.

И аз се изнервих от някои от въпросите. Други бяха смислени и добри, но някои бяха... Като че нарочно искат да ги ядосат пак, та съвсем да махнат журналистите от брифингите.

# 23 162
Повечето държави започват да си признават, че са сбъркали.
Да, Франция даже откри болни от корона през декември, но тогава и дума нямаше за локдауни, карантини, истерии.
Карали хората пневмонии, излекували ги и толкоз. Полека-лека всичко си идва на мястото, но някои стоплят по-бавно от други и се вкопчват в мисълта за страшния вирус.
Това мнение е толкова подвеждащо и некоректно.
Франция от декември до март беше поставена пред страшна реалност, сякаш внезапно залята със смразяващ леден душ!! Карали " пневмония",....докато не се разбере, че май познатата пневмония не е баш пневмония!

Моля, погледнете целият низ от обстоятелствата,  развоят на събитията, моментът на осъзнаване пред какво са изправени  хората, вместо да коментирате едностранчиво .

# 23 163
Казаха ли нещо на брифинга за кацащите от чужбина, как ще контролират и спрат разнасянето на вируса из страната?

# 23 164
  • София
Не до 24 юли, а до 10 юли ИП във Франция. Но пък от 11 май - понеделник започват разхлабване на мерките. Защо ли? При техните доклади за заразени и починали.
От тук: https://nova.bg/news/view/2020/05/06/287112/%D1%84%D1%80%D0%B0%D … 1%8E%D0%BB%D0%B8/

И министърът им казва, че трябва да се научат да живеят с този вирус. Определено държавниците в Европа осъзнаха много неща, сега постепенно и населението ще трябва ги осъзнае. Един по-бързо, друг по-бавно.
Осъзнали са, да, че трябва да хвърлят пролетариата в боя. Затова критериите и там и в други страни са брой свободни легла в интензивното. Като има разхлабват, като намалеят затягат. Вероятно, защото няма такъв вирус. И нито училищата са отворили, нито нищо. Експериментират навсякъде, в България също, защото това ще продължи една-две години и трябва на фази да се затяга и отпуска, да се види кое е значим фактор и кое не. У нас основния фактор е ранната грипна ваканция и затварянето на училищата, както и ранното въвеждане на карантина за  пристигащи от чужбина. Но всяка страна е различна, различна гъстота на населението, нрави, начин на живот. Едно е парижкото метро, в което влиза и влак от 150 км наоколо, многомилионна тълпа, друго е нашият градски транспорт. Така е и за всичко останало. Едно е софийски фризьорски салон, друго е салон в квартал с цветнокожи в САЩ, където това е сборен пункт на целия квартал и бар, и лекар, и всичко.

# 23 165
  • Пловдив
Франция разхлабва, но болниците им се поизпразниха. Направиха си райони и департаментите са с различен код, както е при лошо време - зелен, оранжев, червен.
Но не съм чула някой да е казал, че са направили грешка със затварянето на хората по домовете им. Ако греша, моля да посочите достоверен източник.
Да се говори ей така, колкото да се каже нещо, е несериозно.

# 23 166
Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Можете да си направите изводите...
В частните лаборатории, където тестът е 100лв, също ли няма тестове?

Щастливка, извинявай, но има нещо премълчано в тази история, тестове си се правят в частните лаборатории.
Ставало дума за Пср взет в домашни условия. Родителите не искат да мъкнат детето по лаборатории и болници. От всички, абсолютно всичко лаборатории са казали, че капацитетът е изчерпан. В крайна сметка бащата намира връзки, за да дойде мед. лице от Пирогов, което да направи пср срещу определена сума. Това е случаят.
Сега прочетох развитието. Няма капацитет да дойде човек вкъщи, а не че няма свободни пср тестове в частните лаборатории, както излиза от първия пост.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 10:48 от Дъждец

# 23 167
  • София
Естествено, че трябва да се разхлабва режима. Кой спори по този въпрос? Ясно е, че няма да киснем по къщите до второ пришествие и да чакаме Годо. Просто това трябва да става внимателно и да се държат процесите под контрол, а не на юруш.

# 23 168
  • на пистата
Наистина ли чак сега щели да ограничават достъпа до старчески и социални домове? Майка ми ми каза, че Борисов го е казал на брифинга и ми стана странно, мислех, че е направено още преди два месеца. Hushed
Не знам какво е казал Борисов..но майка ми работи като болногледач в дом за възрастни(55 са).От 13март не се допускат външни хора в дома,забранени са свижданията.Няма.брат няма сестра,само персонала.

# 23 169
  • София
Интересно сравнение
Коронавирус: Защо в бившата ГДР има много по-малко заразени?
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/05/4062845_koronavirus_zash … ma_mnogo_po-malko

# 23 170
Естествено, че трябва да се разхлабва режима. Кой спори по този въпрос? Ясно е, че няма да киснем по къщите до второ пришествие и да чакаме Годо. Просто това трябва да става внимателно и да се държат процесите под контрол, а не на юруш.
В България не става внимателно тая работа, тука или трябва с лопатата по главата и да ги ръчкат с остена или самосъзнанието е дотолкова доколкото всички да са юруш на черешата. Средно положение няма. Ако някой не е обърнал внимание ИП още не е отменено официално, но неформално то не съществува. Маски и дистанция са минало. Вирус няма, зараза няма, "излъганите" реват, че световната конспирация им изяде хляба. И най много реват тия с многото пари, дет за тях "глад" е дума, която съществува само в речника. Та според мен тук, в България или ще играе сопата или ще ни пуснат да се "помангърчваме" на воля. Приказките за златната среда няма да ги бъде.

# 23 171
  • Пловдив
В продължение на размислите за журналиста от 7/8.
Мутафчийски го попита дали е гледал брифинга вчера вечерта. Онзи каза, че го е гледал, но на въпроса какво е казал Баце, последва мълчание. Значи онзи младеж или не е гледал, или се прави на ощипан. Доста просташки се държи този младеж, поне така звучи гласа му де, а и за мен вероятно е младеж, ако е под 40 г.
Все си мисля, че в уважаваща себе си медия трябва да се понаучат да се държат по-добре. Тя и Ива Николова ми е крайно неприятна, но по просташко държане 7/8 се кнокурират само с Беновска.

# 23 172
Много добре го отряза Мутафчийски.

# 23 173
Докога на летището контрола ще е под всякаква критика?!? Днес на брифинга мънкаше шефа на Столичното РЗИ как разбираш ли болните минали много бързо през паспортен контрол и се измъкнали, налаго се да ги гонят. Аз ли не разбирам, ама ако на летището не можеш да се организираш, за какъв контрол после изобщо говорим. Надали са избягали през пистата. Ако трабва ще седят всички и по 5 часа като кацнат, докато не ги обработят.В момента все пак и пътникопотока през летището е силно намалял. Значи хората дето ходят на работа висяха по 2ч. в посока на КПП-тата, но на летището трябва да се мине по най-бързия начин.
Освен това РЗИ-тата се оказаха една паразитна структура без никаква добре свършена работа. Да се контролират на летището пристигащите не може, да се затворят заведения дето не са наистина на открито не може, а какво може?!? Да си стоим за стажа и заплатката и да си провеждаме конфереции по СПА дестинации е хубаво, но сега да се стегнат и малко работа да вземат да свършат както трябва.

# 23 174
На въпроса на журналиста на 7,8 можеше да се отговори кратко и ясно, 'премиерът направи грешка, точната бройка е XXXX', но когато излизаш в ефир, не за да отговоряш на въпроси, а да правиш политика, нещата се променят...

Принципно, когато излизаш да задаваш въпроси в ефир, следва да си и информиран все пак, а не просто да си четеш от листче какво ти е написано от редактора на медията. ББ се извини вчера на брифинга си, обясни си се там, че недогледал, така че в тоя случай всъщност журналистът на 7,8ми просто не е подготвен, а това му е работата все пак. Аз не бих отговорила на този въпрос също в тази конкретна ситуация, предвид обстоятелствата

И аз мисля, че този журналист се изложи, защото си зададе въпроса неподготвен. Нормално не му се и отговори. Няма да се учудя, ако не го допускат вече на брифинги или медията, която го е пратила.

Общи условия

Активация на акаунт