COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 937
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 23 175
  • Bulgaria
Застраховка за лекарите на първа линия в борбата с COVID-19 направи Русия.

https://www.actualno.com/world/zastrahovka-za-lekarite-na-pyrva- … news_1460000.html

# 23 176

Освен това РЗИ-тата се оказаха една паразитна структура без никаква добре свършена работа. Да се контролират на летището пристигащите не може, да се затворят заведения дето не са наистина на открито не може, а какво може?!? Да си стоим за стажа и заплатката и да си провеждаме конфереции по СПА дестинации е хубаво, но сега да се стегнат и малко работа да вземат да свършат както трябва.

Затварянето на заведенията е в правомощията на БАБХ, не на РЗИ. Поправете ме, ако греша Simple Smile

# 23 177
  • София
Вирусът не се знае от кога точно е в Европа
Коронавирусът дошъл в Европа още ноември (Обзор)
https://www.24chasa.bg/novini/article/8545507

# 23 178
  • София
да, близо сме. Достатъчно е още няколко човека от някой старчески дом, някоя голяма рода (с кларинетиста), няколко през летището, няколко медицински персонал и вторично контактни, няколко втори или трети положителни проби на вече заразени, и ще станат.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 11:48 от Andariel

# 23 179
Последно колко нови има за последните 24 часа, че се обърках? Снощи бяха 74,сега 54...

# 23 180
FlameV в статиите пише , че екипи на двете структури проверяват заведенията.
А и дали са едните или другите все тая, видяхме как хубаво си работят някои заведения, че и пушачи имаше вътре.

# 23 181
Повечето държави започват да си признават, че са сбъркали. Тука има медийно затъмнение. Само тука сме най-зле, 50-70 заразени на ден! На ден! От грип и други вируси само от един град е имало по толкова заразени на ден. За какво говорим? Каква пандемия, дори епидемия няма. Цяла сутрин дори в На кафе говорят само за Ковид.
Можеш ли да дадеш линк към чужда медия къде и кой, в коя държава е признал, че е сбъркал? Защото аз следя на доста места, не само медиите, но и хората какво споделят. Досега само уайт траша на Америката на народа и българските многознайковци, с неизмеримо IQ отричат вируса и последиците от него. Има увеличение на смъртността на доста места, много повече от обявените случаи. Та ще ми е интересно да видя, кой и какво признава, щом дори Швеция има стратегия, макар и неразбираема за нас.

# 23 182
FlameV в статиите пише , че екипи на двете структури проверяват заведенията.
А и дали са едните или другите все тая, видяхме как хубаво си работят някои заведения, че и пушачи имаше вътре.

То не е забранено да има пушачи в "летните градини" . За закрито обществено място се приема помещение или пространство, което е покрито с покрив или навес и има най-малко три плътни стени (страни). При тях "стени" няма, а са подвижни платнища (или как му се вика на тия неща?) и реално не са в нарушение. Рафи обаче е в нарушение, че принципно разрешава и пушене вътре.

ПС. Не защитавам никой, уточнявам си реално как седят нещата законово

# 23 183
Totals in BALEARIC ISLANDS
Confirmed 1,921
Recovered 1,321
Deaths 199

Население
Majorca 931,797
Ibiza 156,234
Minorca 97,229
Formentera 13,316

# 23 184
  • Пловдив
Последно колко нови има за последните 24 часа, че се обърках? Снощи бяха 74,сега 54...

53 са за 24 часа от 8,00 до 8,00
Сега, ако погледнеш в https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries новите случаи са 33, защото другите ги бяха добавили снощи.

# 23 185
  • София
Влизам в магазин Лили, който е на Плиска, за да потърся нещо и, за да не се мотая из магазина отивам на касата и питам жената. Тя ме поглежда възмутено и заявява: "Ама свалете си маската, бе. Не ви чувам какво ми говорите" Кой знае как съм я погледнала и си излязох набързо.

# 23 186
Броени дни, след като обяви, че закрива щаба към Белия дом за борба с коронавируса, американският президент Доналд Тръмп направи рязък завой в позицията си. В сряда той съобщи, че звеното ще продължи да функционира, но ще бъде реорганизирано, за да може да започне отваряне на икономиката.

https://nova.bg/news/view/2020/05/07/287204/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%B4%D0%BE%D0%BC/

Te го и тоз шизофреник.

# 23 187
Благодаря, Dundi73! Flowers Hibiscus

В Германия преустановяват изцяло брифингите за корона. Казаха, че трябвало да свикнем с вируса, да го интегрираме едва ли не в ежедневието ни. Можело пандемията да продължи до края на другата година. Ще се действа регионално от този момент, няма да се затваря цялата държава. Сега четох, че политици искат и незабавно отваряне на границите.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 11:48 от Gabito1504

# 23 188
Влизам в магазин Лили, който е на Плиска, за да потърся нещо и, за да не се мотая из магазина отивам на касата и питам жената. Тя ме поглежда възмутено и заявява: "Ама свалете си маската, бе. Не ви чувам какво ми говорите" Кой знае как съм я погледнала и си излязох набързо.
А тя имаше ли маска? Защото, ако е била без, аз лично щях да звънна в РЗИ и да я докладвам. И на управата на магазина също щях да се оплача. Няма значение маска или не, коя е тя да се кара на клиентите?

# 23 189
  • sofia
А горките гладуващи артисти? Получиха ли си по 1200лв живо ме интересува....
От моите познати със свободни професии, музиканти, до никого не е достигнала тази помощ.

Общи условия

Активация на акаунт