COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 254
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 340
Цитат
От други континенти?
От Австралия.Трябва да организирам нещата.Има къде да се настани.Лошото е,че е възрастна жена и ще и е гадно да е сама.Ако сме заедно и аз не би трябвало да излизам,нали?Мисля да живеем отделно.Иначе аз ще съм на разположение за всичко друго.

# 29 341
  • София
Южна АМерика, Африка...нямат толкова възможности.
Да, и аз се чудя как богата държава като Бразилия (защото Е богата, както и Индия Е богата) не може да осигури сериозно тестване, но... явно и там, като у нас, нямат микробиолози или каквото-щото. Все пак, да не забравяме, че президент на бразилците дълго време беше жена с БГ корени. Щом българин е успял да поведе 230 милиона латтиноси, значи като манталитет, опростачаване и тъпота са близки до нас, което обяснява що са закъсали, все пак вземете предвид 230 милиона население, ние едвам 7 стигаме. Кво ли щеше да е при нас, ако бяхме 200 милиона души, а?
Чили и Аржентина се справят добре на фона на бурята до тях, въпреки паническите нотки на съфорумките.

# 29 342
Скрит текст:
Цитат
От други континенти?
От Австралия.Трябва да организирам нещата.Има къде да се настани.Лошото е,че е възрастна жена и ще и е гадно да е сама.Ако сме заедно и аз не би трябвало да излизам,нали?Мисля да живеем отделно.Иначе аз ще съм на разположение за всичко друго.

Мисля, че законово няма пречка да сте заедно и да излизаш, обаче не е много препоръчително.

# 29 343
  • София
Тук е интересно кога ще започнат да валят бройките от новозаразени. Малко преди падане на ИП се започна разпускане на мерките, а след 13-ти направо настъпи истерия, по мое скромно мнение. Почивните дни почти не тестват, значи няма да е в началото на следващата седмица, но вероятно по-следващата? А и зависи къде и кого ще тестват. В Италия и Испания близо месец се проепидемчваха здраво преди да се омажат. Или бъркам? Прогнози?

# 29 344
  • София
Тук е интересно кога ще започнат да валят бройките от новозаразени. Малко преди падане на ИП се започна разпускане на мерките, а след 13-ти направо настъпи истерия, по мое скромно мнение. Почивните дни почти не тестват, значи няма да е в началото на следващата седмица, но вероятно по-следващата? А и зависи къде и кого ще тестват. В Италия и Испания близо месец се проепидемчваха здраво преди да се омажат. Или бъркам? Прогнози?
Е, знаеш - чакаме 2 седмици, как.
Сега сериозно - ДДС-та, туристи, сезон, ще удържат до есента. После ще е. Хазната е тотално празна. Ще вдигат преки и косвени данъци вероятно (Да, заради намаленото ДДС на кафенетата). Така че - изчакай до септември, той Бойчоолу си го каза кога ще е пика, волно или неволно.

# 29 345
Цитат
От други континенти?
Силвър, ако е българска гражданка, няма проблем и сега да влезне, само трябва да спазва карантината. Яко не - не е ясно кога ще отворят границите.

# 29 346
Цитат
Мисля, че законово няма пречка да сте заедно и да излизаш, обаче не е много препоръчително.
Доколкото си спомням първите карантинирани,цялото семейство,които са си били тук не излизаха.Май ще стои сама,аз съм на разположение,но от сега го мисли и преживява.
Цитат
Силвър, ако е българска гражданка, няма проблем и сега да влезне, само трябва да спазва карантината.
Да,българка е.Мисълта за карантината я побърква,а от това още трима я мислим там и тук.Хвана се за това,че от 14юни щяла да отпадне карантината,но аз не виждам такава информация.

# 29 347
Не съм съгласна с ретроспекцията.
В Германия започват още януари да купуват PCR машини и да оборудват лаборатории. В началото на февруари започват да тестват всички пневмонии за ковид, а в средата, когато избухна Италия вече имаха вътрешно предаване, установено и можеха да правят по 150 000 теста. Това не е точно да те сварят по бели гащи.

Тук в Австрия, ако се абстрахираме от факта, че няма тая мощ на немската държава, също паралелно с първите италиански случаи беше ясно, че няма да ни подмине и се започнас тестовете, но беше много смешно как откриха първия случай във Виена-човек, кротко лежащ в болница с пневмония от две седмици. Заради него карантинираха половината болница.

# 29 348
Скрит текст:
Цитат
Доколкото си спомням първите карантинирани,цялото семейство,които са си били тук не излизаха.Май ще стои сама,аз съм на разположение,но от сега го мисли и преживява.
Цитат
Силвър, ако е българска гражданка, няма проблем и сега да влезне, само трябва да спазва карантината.
Да,българка е.Мисълта за карантината я побърква,а от това още трима я мислим там и тук.Хвана се за това,че от 14юни щяла да отпадне карантината,но аз не виждам такава информация.

Няма основание да карантинират всички. Биха имали, ако се докаже по някое време, че е болна, защото ще си контактна. Иначе не.

# 29 349
  • София
Е, знаеш - чакаме 2 седмици, как.
Сега сериозно - ДДС-та, туристи, сезон, ще удържат до есента. После ще е. Хазната е тотално празна. Ще вдигат преки и косвени данъци вероятно (Да, заради намаленото ДДС на кафенетата). Така че - изчакай до септември, той Бойчоолу си го каза кога ще е пика, волно или неволно.
В цяла Европа искат да избутат лятото, но проследяват контактни и някак не са се разпуснали като тук. Тук хора, които познавам и стояха два месеца наистина плътно затворени сега загубиха баланса и са навсякъде. За останалите, които и без това не вярваха е ясно.
Въпросът е дали е реално да очакваме наистина да избутаме до есента. Стратегически спрямо лятото беше твърде ранно разпускането сякаш, но да видим, наистина. Просто се опасявам, че ще се омажем посред лято. Много малко се тества, много лековато се гледа на нещата...Сега пак някой ще каже, че нямаме специалисти, но ако до един момент вървяхме по тестове на глава от населението с региона, сега дори Македония са направили повече. Че и почивните дни не тествали? Наистина започвам и аз да се дразня, че вадеха чувалите за трупове при два случая, а сега станаха като лъжливото овчарче и не знам дали и ако стане нещо някой изобщо повече ще спазва мерки и карантини.

# 29 350
Подозирам, че няма рязко да скочат заразените. Хората са накуп по заведенията, но са основно навън, на въздух. Учениците не са по училищата, заявните за детски градини поне за София са едва 26%. Последното всъщност оставя у мен впечатление, че тези масово проепидемчващите се в заведенията са тези, които така или иначе не са спазвали мерките. Или такива, решили да му отпуснат края. Иначе няма логика да си държиш детето на домашно отглеждане, за да не се зарази, пък ти да се проепидемчваш на Витошка.

# 29 351
Цитат
но от какъв зор възрастна жена ще бие път десетки часове с престои по различни летища от Австралия дотук? Дори и без корона и млад и здрав човек може да се поболее от такова пътуване.
Десетина години го прави,а и не само тя.Други баби и дядовци изкарват там зимата при деца и внуци.Всяка наша зима е там по 6м.Сега може да остане още,но дава зор,че и е писнало и тук ''има работа''.Пълни глупости.Няма работа,освен да си види къщата и някоя приятелка.На профилактичен преглед са я завели там.Иначе тук ходи.Треперят и много.

# 29 352
  • София
Подозирам, че няма рязко да скочат заразените. Хората са накуп по заведенията, но са основно навън, на въздух. Учениците не са по училищата, заявните за детски градини поне за София са едва 26%. Последното всъщност оставя у мен впечатление, че тези масово проепидемчващите се в заведенията са тези, които така или иначе не са спазвали мерките. Или такива, решили да му отпуснат края. Иначе няма логика да си държиш детето на домашно отглеждане, за да не се зарази, пък ти да се проепидемчваш на Витошка.
В много неща няма логика, но в последните дни не е особено топло, за днес да не говорим, и заведенията са си на закрито, съответно и претъпкани. По магазините масово в центъра народа е без маски, децата също са на групи, на гости и прочее. И наистина ако се проепидемчваха теоретиците на конспирацията нямаше да повдигам въпроса, но наистина виждам, че онези, които най-много се тревожеха най-яко се разпуснаха. То има и логика.
Аз си действам както обикновено, но пък никога не съм била в мазето под ключ, та лични проблеми нямам някакви, нито истерия. Разбирам хората, но просто не разбирам стратегията извън частта да не се изплащат компесации и да няма бунтове. Спрямо тези две неща е ок, спрямо друго вероятно сега е времето да се експериментира, но без проследяване и съществено увеличение на тестовете това експериментиране си е живо престъпление. А те казаха официално, че сега това е експеримент, но хората не разбраха това, разбраха, че няма вече нищо страшно, няма вирус и всичко е в миналото.

# 29 353
А защо не направят на жената тест при пристигане и да ѝ отпадне карантината?

Аз не мисля, че нещо кой знае какво ще се случи в България. Мисля, че много от хората все пак още се „пазят„. Доказателство са малкото деца заявени от детските градини.
И ако тези хора не да мнозинство, вината за това е в комуникационната стратегия на щаба. За да бъдат възприети мерките, те трябва да са обяснени и разбрани от хората. Не знам дали можеха по-тъпо да го отиграят.

# 29 354
  • София
А защо не направят на жената тест при пристигане и да ѝ отпадне карантината?

Аз не мисля, че нещо кой знае какво ще се случи в България. Мисля, че много от хората все пак още се „пазят„. Доказателство са малкото деца заявени от детските градини.
И ако тези хора не да мнозинство, вината за това е в комуникационната стратегия на щаба. За да бъдат възприети мерките, те трябва да са обяснени и разбрани от хората. Не знам дали можеха по-тъпо да го отиграят.
Изобщо не очаквам мазаляк като в Италия или Испания, но не мисля, че и просто ще ни се размине.

Колкото до жената от Австралия – няма начин без карантина. Какво точно я тревожи в карантината? Да се карантира в къща на село, например, а и иначе ще издържи, не е толкова страшно. Много приятели и познати изкараха карантината. Откакто може да се прави тест по домовете, повечето, особено някои, които се върнаха от най-горещи точки се и тестваха още в началото, но въпреки отрицателния тест си останаха плътно 14 дни. Една част се тестваха и повторно на 21-вия ден. Ясно ми е, че това не е по джоба на всеки, но така или иначе не води до отпадане на карантината, та и няма полза с такава цел.

Общи условия

Активация на акаунт