COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 339
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 385
  • София
Да, направените тестове са малко. Но не стана ли най-сетне ясно, че и от много направени тестове и масово тестване също няма смисъл. Много държави са с малко тестове и въпреки всичко имат много заразени. Мисля, че са пример за това.

Затова да спираме с пандемията и да се приключва. Все пак не може да правят минимален брой тестове и да се хвалят как действат идеално.

# 29 386
Всяка неделя тестовете са малко.
Ето от миналия понеделник :

# 29 387
  • София
Издирването на контактните и тестването им е работа на РЗИ-тата и на един брифинг Мутафчийски намекна, че някой от тях били съвестни и си гонели задачите, а явно други не си дават много зор. А нови случаи пак са свързани ... познайте с кого! - с пристигнали от чужбина. Това е от вчера - от ТУК:
Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран в област Велико Търново. Инфектирана е 61-годишна жена. Тя е настанена с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица. Тестът и за новия вирус е положителен. Била е контакт с 63-годишния мъж от Горна Оряховица, който се лекува в COVID отделението на  МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Той е показал симптоми, след като се е завърнал от чужбина. Докато е бил под 14-дневна карантина се е почувствал зле. Болният е потърсил лекарска помощ във Велико Търново. Развил е пневмония.
Е, скоро карантини няма да има, ще чакаме болните сами да се обадят...

# 29 388
  • София
Значи 3 в София, от които 1 лекар, но не казаха къде, на всичко отгоре и трите са в Болница. Въпросът е този лекар още колко пациенти потенциално е заразил.

Нещо не я вярвам аз тая работа. Имам си моя система за смятане, защото съм от консервите и да речем от преувеличаващите.
Капацитетът към момента показва максимум 1400 проби на ден. Значи колкото са направили, умножавам по толкова, че да достигна 1400. За днес 6 проби Х 3 - значи поне 18.
Специално за софийските тези 3 и тях ги умножавам Х3, следователно са 9. И това 9 го умножавам по 10 (приемам едно, което го казаха в началото на епидемията, че откриваме 1 на 10). Значи по мои груби, ама много груби сметки 9х10, значи поне още 90 човека за още един ден щъкат из София заразени. А не смея да ги прибавям към предишните за седмицата примерно, защото ще ми стане лошо от бройката.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 08:38 от Andariel

# 29 389
  • София
Да, по-малко са, но защото не работят лаборатории, а не защото няма "потенциално болни", които да изследват. И в този смисъл не е "ок" с такава усмивка да съобщаваме, че едва ли не всичко при нас е приключило.

# 29 390
  • Mostly in my mind
Напълно съм съгласна с вас, че е смешно да се хвалят при положение, че направените тестове са малко! Но и вчера май бяха толкова горе долу, а бяха повече установените случаи, както и примера от миналата седмица. Вероятно към сряда, четвъртък да очакваме отново покачване.

# 29 391
  • София
Напълно съм съгласна с вас, че е смешно да се хвалят при положение, че направените тестове са малко! Но и вчера май бяха толкова горе долу, а бяха повече установените случаи, както и примера от миналата седмица. Вероятно към сряда, четвъртък да очакваме отново покачване.

То само вторник, сряда имаме що-годе нормална бройка направени проби и после дойдат празници и пак затворим лабораториите. И така няма никакъв шанс да се разбере истинската тенденция. Да правят 10 дни по 1600 теста на един и същи принцин и ако има спад, може да се поздравим с някакви добри резултати

# 29 392
Съгласна съм с това,че при толкова направени теста,няма как да се даде обективна оценка.Пък камо ли както водещата от Нова тв с усмивка каза,че вървим към край на пандемията,щом имаме 6 заразени.Хора са,почиват и те понякога,но резултатите трябва да се тълкуват обективно,а не интерпретирано.А защо не сте доволни,че съобщиха броя на направените тестове?По-добре ли е да се заблуждаваме,че вървим съм тенденция за изчистване?Аз си обяснявам броя на хората,които са на болнично лечение така: Те са си в болница,там са тествани положително и затова ги обявяват като лежащи в лечебно заведение.Миналата седмица Кантарджиев каза,че в почивните дни се тества предимно в болници-персонал+пациенти,тъй като РЗИ почиват.

# 29 393
  • София
Престъпна безотговорност е това, което виждам. Казваш, че сега ще експериментираш с разпускане на мерките и и без това оскъдните тестове намаляват 4 пъти. Жестоко!

# 29 394
И после защо хората мислели, че сме в пландемия

# 29 395
  • Буркина Фасо
добре де, сравнявай данните от всички почивни дни от март месец насам. ако има намаление - значи има.
песимиста винаги ще намери някакви варианти .

Значи 3 в София, от които 1 лекар, но не казаха къде, на всичко отгоре и трите са в Болница. Въпросът е този лекар още колко пациенти потенциално е заразил.

Нещо не я вярвам аз тая работа. Имам си моя система за смятане, защото съм от консервите и да речем от преувеличаващите.
Капацитетът към момента показва максимум 1400 проби на ден. Значи колкото са направили, умножавам по толкова, че да достигна 1400. За днес 6 проби Х 3 - значи поне 18.
Специално за софийските тези 3 и тях ги умножавам Х3, следователно са 9. И това 9 го умножавам по 10 (приемам едно, което го казаха в началото на епидемията, че откриваме 1 на 10). Значи по мои груби, ама много груби сметки 9х10, значи поне още 90 човека за още един ден щъкат из София заразени. А не смея да ги прибавям към предишните за седмицата примерно, защото ще ми стане лошо от бройката.

тези сметки ако ги приравниш към данните от преди 1-2 мес. какво ще се получи ? - че тогава са били по-малко или повече ?
към изчисленията може да добавиш и факта, че тогава данните са получени при ИП , а сегашните при почти свободно движение на хората. излиза, че колкото повече сме стояли под дом.арест, толкова повече заразени е имало.

# 29 396
Ами има намаление.
Всяка неделя тестовете са почти еднакъв брой - около 400.
Но положителните са по - малко тази неделя.

# 29 397
И ако някой прави сметки, трябва да смята в кой период колко лаборатории са съществували. Ако не се лъжа, започнахме с 2 лаборатории. А сега колко са?

# 29 398
Тази седмица племеникът ми се прибира от Англия. Ще бъде в карантина у тях. Имаме празен наследствен апартамент, който бяхме подготвили, ако се наложи някой да е в карантина. Обаче сестра ми и зет ми смятат, че всичко е приключило и няма нужда от карантина, а ще е само проформа. Той ще си остане у дома, а те ще ходят на работа. В голям ресторант. Не успях да я убедя, че положението продължава да бъде тревожно. Вечно трябва да се молим господ да е милостив. В един момент ще престане да бъде такъв. Отвратена съм от начина, по който управляващите неглижират проблема и подвеждат хората.

# 29 399
  • Mostly in my mind
Ами има намаление.
Всяка неделя тестовете са почти еднакъв брой - около 400.
Но положителните са по - малко тази неделя.
Именно, и аз това казвам.

Общи условия

Активация на акаунт