COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 162
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 580
Какво да чакаме нови 2 седмици?
Апокалипсиса.
Последно в темата го чакахме 14 дни след 6 май.
Не съм чела отдавна и затова питам сега за кога е планиран.

# 29 581
  • София
След още две седмици, но си го планирах аз. След две седмици ще имаме резултати от това, че пуснаха всичко, включително детските градини и яслите. Да видим там как ще се движат нещата с вируса - дали ще има деца и персонал. И трудовите колективи ще изчакам.

# 29 582
А за маските нещо чува ли се?Докога ще са задължителни в затворени помещения?

# 29 583
Ние от Великден го чакаме, но той не иска да идва при нас, за щастие!

# 29 584
След две седмици ще се успокоите ли или ще чакате две седмици от матурите, после от първите отпуски юни в Гърция, после от юлските по нашето море, после от гастарбайтерите през август, които, мога да се обзаложа, чакат с нетърпение.

# 29 585
  • При семейството си
Не съм чела темата от седмица и повече и затова да питам - чакаме ли нови 2 седмици?

Не

Лично аз чакам, и то не само две, а колкото трябва, въпреки че съзнавам лигавщината на въпроса, ще отговоря.

Искрено се надявам нещата наистина да отиват към приключване, но не мога нито да съм сигурна, нито засега да споделя настъпилото успокоение. Всъщност съм доста разочарована цялостно от вторачването в дребнотемие и дребни неудобстеа, защото на работещите хора си мисля, че това им беше най-малкия проблем, въпреки че се омрънка нета.
В моята работа все още сме на график, който може е хоум офис, подписала съм шест инструктажа и сме реорганизирали работното пространство и въпреки това е доста тегаво,  защото отговарям за хора и никак не ми се ще от глупост и безхаберие да образуваме някой клъстер. Имам и възрастни колеги, работим и с външни хора.

Та чакам две седмици, да, който най големия проблем му е да се положи на пейката в парка, или къде да си пие кафето, може да не чака нищо.

Ами периодично им плащайте и правете тестове, може би е по-добре от чакането на поредните две седмици.

# 29 586
  • София
Мен лично най-много ме интересува това, което се случва с трудовите колективи и детските заведения. Туристите косвено.

# 29 587
Какво да чакаме нови 2 седмици?
Апокалипсиса.
Последно в темата го чакахме 14 дни след 6 май.
Не съм чела отдавна и затова питам сега за кога е планиран.
По мои последни впечатления сега се чака да минат две седмици след баловете и отварянето на ДГ и ясли.
Наблюденията ми са върху притеснени хора около мен в реала и от темата, естествено.
После ще се чака, като отворят масовите мероприятия и шведските маси в хотелите.
И после вече не знам.

# 29 588
След Великден реално изпуснахме нещата и тръгнахме нагоре, ако това не се беше случило, сега можехме да сме много по-добре и дори да сме приключили, вместо това ще се повлачим още малко.
Иначе аз когато още март/април казах, че до юни ще приключим с медицинската част от кризата, тогава поддръжниците на Мангъров и стадния имунитет най-много се разправяха с мен, твърдяха че ще трябва да стоим затворени 5 години до ваксина, неизбежно е, че каквото и да правим трябва да се примирим, че всички ще го изкараме и какви ли не други неща. Ковид-19 в крайна сметка може да бъде контролиран и азиатските държави отдавна ни го показаха.

# 29 589
В нашия МОЛ има страхотна организация Sad .За да сляза на долен етаж трябва да използвам асансьорът, ,а за нагоре-стълбище.Отказах категорично да вляза с още трима непознати в асансьор метър на метър.Казах на управителя ,че че отбиват номер с тези "мерки" и че не мога да пазя дори 50 см.  дистанция.

# 29 590
Абе какво стана с проверките на декларациите от Великден. Уж проверки, уж глоби за фалшивите обещаваха... имаше ли такова нещо или всичко беше само "бау бау" Simple Smile

# 29 591
Абе какво стана с проверките на декларациите от Великден. Уж проверки, уж глоби за фалшивите обещаваха... имаше ли такова нещо или всичко беше само "бау бау" Simple Smile
Никой нищо няма да проверява. МВР няма толкова човешки ресурс. Всичко беше за сплашване. Включително и наказателната акция с времевия коридор за работещите и т.н. Полицейска тактика в действие.

# 29 592

Fenris пратките из Европа си пътуват и никога не са спирали.За тях имаше зелен коридор.Служителка в офис ми каза,че пристигат по-бързо от преди.Моята  пристигна по-бавно.Оправдаха се с вируса.Бъзиках ги по два пъти на ден.Една седмица я наблюдавах как пътува от офис в офис в София.Какъв вирус?В момента,в който напусна страната си се движеше нормално.Бълг.пощи не приемат препоръчани писма и малки пакети.Убеждаваха ме изобщо да не изпращам.Не ги послушах.Първата пристигна както обикновено.Втората се забави малко.

Прочетох за Норвегия, че могат да се пращат само писмовни пратки, не колети до Европа, а до държави извън Европа - нищо. Много се учудих. Затова питам. Благодаря Simple Smile

# 29 593
Няма за какво Fenris,но може норвежците да си имат техни разпоредби и да си ги следват.

# 29 594
Никой нищо няма да проверява. МВР няма толкова човешки ресурс. Всичко беше за сплашване. Включително и наказателната акция с времевия коридор за работещите и т.н. Полицейска тактика в действие.

Стига бе ... над 70 000 хрантутници са. Нямали ресурс. Не са рекли - на са глобили всичко живо, дето още шава.
Друг въпрос е, че са мафия на държавна издръжка и се занимават предимно с рекет, трафик, изнудване, поръчки - дребните пари не са им интересни, но трябва ли ще глобяват - зависи кой, кога ще им щракне с пръсти  и "честитките" започват да идват.
пп. Малко работа за модераторите, че много спокойна темата - пишат някакви 40-50  ентусиаста с по 1-2 поста на десет страници и разбира се - "колегите",  които удържат "нивото"  - време  е  да "разбъркаме" блатото малко.

Общи условия

Активация на акаунт