И много интересно как хора, които призовават да забравим за ковид и да си живеем живота, непрекъснато пишат в темата за коронавируса. Т.е. самите те не правят това, което пропагандират. Иначе хората ще забравят за вируса когато изчезне или намалее драстично, не преди това и не защото някой така им е казал.
Изборът да се седи два или повече месеца "у дома по диваните" също беше личен. Да, ИП, мерки, но и явно доста хора се презастраховаха и седяха буквално окупирани по домовете си без да си подават носа навън с дни и седмици. Поради различни причини, ама отново лични. И направен собствен избор. И сега не могат да се примирят, че един вид "са се минали", щото нещо чакали, ама то не дошло. Вместо да се радват поради този факт, се търсят грешки, недомислици, пропуски, интерпретира се, преувеличава се....всъщност това са неизбежни неща. Всяко нещо, всяка теория си има и противници, и поддръжници. Важното е да има баланс и да не се стига до крайности и явни лъжи. Защото тогава става грозно.
Аз продължавам да чакам заповедта на Ананиев, за да видя Русия и Нидерландия в кой списък ще са.
Познат лекар на мъжа ми, работещ във ВМА му каза, че негов колега преминал през заразата е като сдъвкан и изплют - състарен с години.
"Възприемчивостта при човека към грипната инфекция е много висока. Най-възприемчиви са децата от 6 месеца до 3 години (около 40% от общия брой случаи)."
Възрастово разпределение в България: "През последните години се наблюдава, че боледуват основно деца от 0 до 14-годишна възраст. По време на пандемии се поразяват хора от всички възрасти."
"Злокачественост. При грипа се наблюдават тежко протичане и понякога значително ниво на смъртност."
"При средно тежките и тежките случаи може да се поразят и вътрешните органи с поява на различни усложнения. Най-често болестта се усложнява с пневмония. Тя протича с токсикоза, задух, цианоза, тахикардия. Вторичните бактериални пневмонии се предизвикват от пневмококи, стафилококи и други видове бактерии. Усложненията са най-чести при възрастните хора с хронични белодробни изменения. Нерядко усложнение при деца до 1-годишна възраст е грипозният круп."
"При вторична бактериална инфекция се откриват катарална пневмония, гнойна пневмония и дори гангрена на белия дроб. В мозъка и мозъчните обвивки изпъкват хеморагични промени, а в симпатикусовите възли има дегенеративни промени."
Справка Уикипедия:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BF
"Четири грипни щама ни атакуват, най-засегнати са децата и бебетата"
https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/184971- … ta-i-bebetata/amp
Мдаа. Сама даваш отговори.
Във всичко останало, което си публикувала, пише "децата". За децата, и бебетата. Не за "младите".
Младите и сега бяха засегнати, видя се от статистиките и у нас, и в чужбина.
И с какво думата за която се хвана " млади" променя значението на това, което съм написала? Нима бебетата и децата са стари... Засегната е основно друга възрастова група, както и съм написала и не рядко има усложнения и фатален край в нея. Коронавируса в това отношение е благосклонен. При пандемии от грип са засегнати всички, както пише в Уикипедия. А възрастните и болните са изложени на голяма опастност от усложнения и при грипа и при коронавируса.
И отново ще се върна на имунитета, който един възрастен човек има към грипа, защото той не е при нас от вчера или онзи ден. Затова и бебетата и децата боледуват повече от грип, те нямат този имунитет, който има един 60 годишен примерно. И ако няма съпътстващи заболявания, един 60 годишен може и да премине леко през едно грипно заболяване. Докато короната е нов вирус, организмът няма имунитет, съпътстващите заболявания допринасят за тежко и понякога фатално "изкарване".
Така че според мен между грип и коронавирус разлики има, и то не са малко. И не е редно да се прави паралел между двете, и да се сравнява смъртност и брой заболели.
Грипа е вирусно заболяване, както и коронавируса, така че си е съвсем логично да се прави сравнение.