COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 845
  • София
Не знам дали гледахте интервюто с двамата лекари от Хасково, които 30 дни не са излизали от отделението. Единият каза-трябваше да решим на кого да дадем кислород и колко да запазим за други случаи. Може би не го цитирам 100% правилно. Оказва се, че в не малък град като Хасково няколко случая могат да изчерпят капацитета на болницата. Защото то хубаво легла има, но колко апаратура, колко лекари и сестри, които да работят с тях? 30 000 легла са нищо, ако няма апарати или друга апаратура. Бойко това да обясни.

# 31 846
  • София
Не знам дали гледахте интервюто с двамата лекари от Хасково, които 30 дни не са излизали от отделението. Единият каза-трябваше да решим на кого да дадем кислород и колко да запазим за други случаи. Може би не го цитирам 100% правилно. Оказва се, че в не малък град като Хасково няколко случая могат да изчерпят капацитета на болницата. Защото то хубаво легла има, но колко апаратура, колко лекари и сестри, които да работят с тях? 30 000 легла са нищо, ако няма апарати или друга апаратура. Бойко това да обясни.
Разбира се, 30-те хиляди легла са всички легла, във всички болници в България, сигурно, както и всички легла в психодиспансерите, Арена и полевите зали в Пловдив и Варна. Т.е. - ако няма никакви други лежащо болни.
10 души затварят болници в Ямбол, Сливен и пр. Какви 30 хиляди легла, как си го представя, ни апаратура, ни лекари, ни нищо. Тия легла биха били полезни просто да нахвърлят някакви хора и... това е.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 01:25 от Не се сърди, човече

# 31 847
Германия върви постоянно надолу. Не виждам нещо да се случва там.

Италия също:

Нормално е да има дори и по някоя друга вълничка, въпросът е да не е нещо голямо.

# 31 848
Кунчев говори че това което сработи в България, за много добрите резултатите на държавата в здравният аспект на кризата до този момент, (защото успехът е безспорен до този момент, като си видим починалите на глава от населението и видим другите държави), е бързата реакция на всички нива в държавата. Навременното въвеждане на мерките и навременното въвеждане на ИП от парламента.

# 31 849
Изобщо не ги следя в чужбина. Контактувам по месинджъра с приятели, работещи в други държави /Испания, САЩ, Канада, Германия, UK / и казват, че са добре, не са заразени. На приятелката ми дъщеря ѝ се върна за ваканцията от Шотландия, днес и изтече карантината. Всъщност отмениха да има карантина.
Чета само за България бройките всеки ден. Тук срещам млади хора с маски и на улицата. Явно така искат, не е насила.
Ако има над 20 на ден в някой град, би трябвало да карантинират наново. Но не цялата държава, например в Добрич няма заразяване от 1,5 месеца. Защо да ги затварят заради Сърница?

# 31 850
Нови 6 с коронавирус в Пазарджишко.
https://www.marica.bg/region/pazardjik/oshte-6-s-koronavirus-nqma-novi-v-sarnica
В Смолянско щели да тестват 350 човека на произволен принцип от 10 общини, за да проверят какво е разпространението на вируса там.

# 31 851
  • София
Днес дотук известните са - 10 Самоков (толкова ли бяха?), 6 Пазарджик, като добавим традиционните 8-10-12 в София-град, и от други области, вероятно утре ще гравитираме около днешните 35 бройки....

# 31 852
  • Bulgaria
Какви 30 000 легла като няма кой да ги обслужва...

# 31 853
Кунчев: Ако нещата се влошат ще затягаме мерките.
Не трябва рязко да спада броя тестове, защото това е ключат за недопускане на разрастване. За маските каза че най важно е да носи маска този който има признаци на заболяване. (Нали излезе изследване че безсимптомните не заразяват толкова колкото симптомните). Най опасен е близкият контакт, там са важни маските.

Скоро една  съфорумка ( извинявам се, че не мога да се сетя коя, но ни предоставя  информация от bbc) беше пуснала линк точно за безсимптомните разпространители. Написаното е за такова заразяване в църква в Сингапур.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/news/amp/uk-52840763

# 31 854
  • Bulgaria
Нали човек заразява най-много 2 дни преди да прояви симптоми. Това с маските започва да ми звучи като онова с тестването, което в началото твърдяха, че хора без симптоми няма как да дадат положителен резултат.

# 31 855
Аз бях чел точно обратното изследване пак тука в темата. Че безсимптомните заразяват по малко от симптомните, което и е логично, един човек който кашля, текът сополи, отделя повече вирусен товар образно казано. Защо човек да е най заразен 2 дни преди да се появат симптоми когато не изхвърля нищо. Нито киха нито кашля. Колкото повече киха и кашля повече вирусен товар изхвърля, който после попада върху повърхности и се пипа от друг, или пък при затворено помещение с климатик циркулира из въздуха.

# 31 856
Аз бях чел точно обратното изследване пак тука в темата. Че безсимптомните заразяват по малко от симптомните, което и е логично, един човек който кашля, текът сополи, отделя повече вирусен товар образно казано. Защо човек да е най заразен 2 дни преди да се появат симптоми когато не изхвърля нищо. Нито киха нито кашля. Колкото повече киха и кашля повече вирусен товар изхвърля, който после попада върху повърхности и се пипа от друг, или пък при затворено помещение с климатик циркулира из въздуха.

Суперзаразителят във френските Алпи май пак беше безсимптомен.  И в Китай имаше такъв случай на млада жена отишла на гости при роднини.
Аз не казвам, че тези със симптоми не са заразни, а че и тези без симптоми са.

И защо не отвориха училищата?

Допълвам - и в Германия и Италия.

# 31 857
Голямо проучване от Ухан. 3,8% с антитела.

https://twitter.com/EricTopol/status/1268910408292659200?s=19

# 31 858
За училищата у нас май се готвят да отварят септември все едно няма вирус, но в много други държави не са на това мнение и ще има кардинални промени особено във вузовете. Ще видим какви ще ги измислят ако въобще мислят над тези проблеми или просто чакат до септември вирусът да се изпари безследно за да не се налага да мислят. 

# 31 859
  • София
Четох, че на турнира на Джокович в Белград, където ще играе и Григор Димитров, първите 1000 билета били купени за 7 минути. Ще пуснат още толкова. Явно в Сърбия вече е позволен спорта на открито с публика. Има и други държави с поведение като нашето. Надявам се, че няма да има фрапиращо увеличение на случаите след пускането на спорта. Но ние живеем като цяло без големи ограничения от 1 месец и засега сме много добре. Дано така продължим.

Общи условия

Активация на акаунт