Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 25 547
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • пак там
Добре съм, Долче, благодаря! Simple Smile

Отслабвам полека-лека. След като спрях лекарствата и се изчистих от тях...

# 406
  • Paris, France
Баба и дядо, които са от планински и средиземноморски район ме отгледаха на агнешко и риба и затова ги обичам много. Обожавам овче и шилешко месо. Свинско и телешко не готвя.

Миоки, кравите, гледани индустриално също са хранени със зърно, освен сено. И овцете накрая ги угояват със зърно, но не ядат само това. Само козите са гледани на трева, но козе месо тук има само есента.

Nuclear, моят мъж няма кьорав бял косъм, не дебелее, дори когато не ходи във фитнес, яде каквото иска и по много въглехидрат, добавя зехтин в ориза си. И баща му, на 88г е същия и повечето от косата му е черна. Ген. Карах му се заради кроасаните, че всяка сутрин идва с една торба топли, с масло, не с маргарин. Каза ми, че един месец ще яде по 10 кроасана дневно и ще се изследва да видим дали съм права. Ходеше на фитнес. Изследва се. Резултатите на гадта бяха абсолютно като предишните. Нито триглицериди мръднаха, нито холестерол, нито инсулин. Не е честно, но такъв е живота. И спрях да му меля. Яде и салата, и месо, но си предпочита и ВХ да има към яденето. Да са ни живи и здрави, та поне тях да не ги мислим.

Аз купувам само от свободни кокошки и хранени с богата на омега 3 храна. Това + рибата и агнешкото ми пести лъжица омега 3 дневно.

# 407
Nuclear, а ти къде си (май не си в България)? Така е, и аз не се обяснявам много вече дори и на близките. За здрав човек е трудно да разбере защо при човек с ИР и привидно малко парче кроасан със сладко може да не е добра идея. Всеки съди по себе си, все пак. Чат-пат казват, че когато човек спортувал отслабвал. Но откакто пия Глюкофаж не всяко спортуване ми понася (мускулни болки на следващия ден от наглед невинни движения). Движа се по начин който ми понася. И желязото ми е ниско и сигурно влияе. Правя клекове, изкачвам стълби, понякога планк/коремни преси и много ходене (сега е по-трудно). Иска ми се като сваля още няколко кг пак да започна с гиричките- много обичах заниманията с тях. Но сега дори от носене на средно тежки торби при пазаруване съм с мускулни болки на ръцете. Не всеки път, но често. Но вместо да се отказвам, просто правя това което мога.
Миоки, може и да не съм нацелила хубаво агнешко, ами шилешко. Възможно е. Лидълското все го хвалят, но все не взимаме...Яйца купувам обикновени, от един магазин взимам в пликчета по 5 броя и са им доста хубави жълтъците. Иначе си права, че има разлика със другите яйца от свободни кокошки, но вкъщи ядем много яйца и се отразява на бюджета. Взимам от време на време, особено за малката гледам да има, че се научи да яде рохки яйца, сама си ги прави в яйцеварката. Grinning
Рися, вярно, ти пиеше някакви лекарства със странични ефекти. Хубаво е, че си ги спряла Blush

# 408
Добре съм, Долче, благодаря! Simple Smile

Отслабвам полека-лека. След като спрях лекарствата и се изчистих от тях...

Браво на теб, много се радвам Hug

# 409
А бе той и баща ми е слаб, във форма, без шкембе и излишни тлъстини и яде доста ВХ - мед, халва, бобови, ориз, картофи и тем подобни и е без диабет, но... има прекаран инсулт, та толкоз за "здравите" и във форма.

# 410
  • пак там
Благодаря, Елора!

Долче, всички лекарства съм спряла. Малка част от тях на своя глава, но... Уж си следя състоянието, и ако нещо не ми изнася, ще върна част от тях, няма начин. За момента само инцидентно съм пила - смяната на времето ми... как да го кажа по-културно - разгонва ми фамилията на н-та степен Simple Smile

# 411
Христос воскресе! Бъдете здрави, момичета!
Аз вече 3 дни си хапвам месо със зеленчуци, а днес и яйчица. Днес обаче ми беше много тегаво, едва се сдържах да не се нахвърля на козунака....но успях 😁 И ММ си хапва стабилно всякакви въглехидрати и няма никакви проблеми, нито с кг, нито със здравето, слава богу.
Долче, колко ти е желязото? Извинявай, ако въпросът е нахален. Питам, защото когато си пусках ПКК се оказа, че желязото ми е 10.4 (10.7- 32.2), но пък хемоглобинът си беше в граници- 129 (120- 160) и доки нищо не каза.

# 412
Рано или късно такова ядене при слабите си оказва ефект. Безсмъртни хора няма.
Ясно е, че диабетици и хора с ИР има и със слаби фигури.
Имах колежка преди 3 години. Тя не пиеше вода. Ядеше всичко. Вместо вода изпиваше 2 литра кола ежедневно, кафета и предимно сладки неща ядеше.
Преди няколко месеца я видях. Цял живот е била кльощава и сега вече е напълняла безумно. Промяна в начина на режима си няма и се чуди защо е напълняла, а нищо не е променила.
Ми, нищо вечно няма. Опитах да и обясня, не ме разбра и приключих.
Сега пак имам една колежка. И тя пие много кафета и коли. И е слаба. Но докога?

Рися, и на мен тази смяна всеки път ми разказва играта. Особено когато е напред, съм като болна.

# 413
D-D-D, споделяла съм и преди колко ми е желязото, не е тайна Grinning Края на март беше 8 (референтни 6-26 за жени), феритин около 11 ng  (15-150), хемоглобин 130- за първи път от години е толкова, септември около 123 беше, от година е все над 120. 2017 г беше 72, падаше скорострелно...Явно било възможно да имаш дефицит на желязо без нисък хемоглобин! Confused
И аз мисля, че е и до ген, и до време дали като си слаб ще си и здрав. Генът определено никак не е маловажен. Добре е човек да се наблюдава. Лошо става когато започнат да пълнеят и да се чувстват по-зле, а не променят храненето и мислят, че е "от възрастта, нормално".
Рися, това е голям напредък. Отдавна се опитваше да ги спреш тези хапчета, браво! Blush

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 21:22 от dolce miele

# 414
  • Пловдив
https://www.bnr.bg/plovdiv/post/100851888/za-da-jiveete-nad-100-godini-ajte-med

Лично го познавам, да е жив и здрав, пожелавам и на Вас да достигнете неговите години. Режимът му го има в статията, та, Миоки, толкова с крайните мнения

# 415
  • пак там
Безкрайно ме учудват хора, за които статия в булеварден вестник означава повече от мнението на хора, които от години изчитат де що има медицинска литература по въпроса.

# 416
Елсефи, аз съм много подозрителна към това, че един-единствен продукт е в състояние да направи човек столетник. По-склонна съм да вярвам, че има много добри гени+ няма пороци, не пуши цигари, не пие алкохол, качва стълби, трудил се е и т. н. Дори казва, че здравето му се дължи на пчелната отрова, не на меда (според него). Отделно, израснал е във време с далеч по-качествена храна, с малко пакетирани боклуци. Вероятно и не е имал навика да преяжда, вероятно
дори е имало и периоди на глад или оскъдно хранене (били са 5 деца). Да е жив и здрав човека! Склонна съм да мисля, че този човек има много добра инсулинова чувствителност. Вероятно е консумирал и по-естествени мазнини, като цяло и по-истинска храна. Поне в част от живота му. Всъщност, аз не познавам възрастен човек който да се ИЗКАЧВА по стълбите. Може и тук да е разковничето? Но майка ми- която е с инсулин около 2 и КЗ малко над 4, след месец "лекуване" с по лъжица мед дневно имаше КЗ над 7, гласяха я за диабетичка, ако се повторело... Спря меда и пак КЗ и стана малко над 4.
Човек трябва да се сравнява само със себе си. Когато вижда, че нещо не му влияе добре го променя. Пробва. Далеч съм и от мисълта, че ако спра да ям един-единствен продукт, здравето ми ще се влоши чак толкова. Здравето е съвкупност от поне няколко неща, лично мнение.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 21:43 от dolce miele

# 417
Безкрайно ме учудват хора, за които статия в булеварден вестник означава повече от мнението на хора, които от години изчитат де що има медицинска литература по въпроса.
Зависи от способността за мислене и търсене на информация.
А понякога дори не и това. Просто така им изнася на тези хора. Щом някакъв дядо е рекъл в статийка, значи важи за всички и дай да пляснем тъпа статия в тема за ИР.
Сигурно важи и за тези, които имат алергия към мед. Смело тогаз щом този дядо е рекъл, всички алергични да започнат да ядат мед.
Един човек в темата ще е първия, който ще се затърчи към бурканчето hahaha

# 418
Елсефи все пак спомена, че познава този човек. Вдъхновяващо е да виждаш лично пример, че има такива хора като този дядо. Но според мен, и той самия гадае (съжалявам, че не намирам по-подходяща дума- в никакъв случай не я използвам с лош умисъл) защо е доживял до тези години, предполага- нищо, че звучи като убеждение. Убеден е за себе си, но де факто няма изследване което да докаже черно на бяло, че точно от меда е дълголетник, а не от непушене и непиене на алкохол, или от качване на стълби, примерно. Не му знаем и инсулин и КЗ- може дълголетието му да си е основно ген, а изследванията му не чак толкова перфектни...

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 21:44 от dolce miele

# 419
Дали  го познава или не, няма никакво значение.
Колко пъти трябва да се напише, че човек трябва да се съобразява със себе си, а не с Пенчо или Драганчо.
Колко пъти трябва да напишем, че организма на всеки човек работи по различен начин.
И съседката ми е е възрастна, яде мед, слаба е, няма диабет. Да взема и аз да правя като съседката, независимо от всичко, което съм изчела, от всичко през което съм преминала за да отслабна?
Ако го направя бих била пълна идиотка.
Защо всички вие не започнете да правите като съседката ми?
Ако на някой не му пречи меда, това не значи, че на друг ще действа по-същия начин.
За Бога, аз съм с ИР и плодовете не ми действат зле, но други тук пишат точно обратното.
Да се дават съвети на болни от ИР и диабет, да ядат мед, да се пляскат малоумни статии, считам за злобно. Считам го и аз опит за убийство направо. Защото все ще се намери немислещ с проблеми, който ще повярва и ще почне и мед да нагъва.
А после ще вика - ама що стана така.

Общи условия

Активация на акаунт