Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 105
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Невена, не бях се замисляла за агнешкия дроб, ама то, вероятно същото важи и за козия.....Макар, че то в провинцията агнешки дроб трудно се намира, а какво остава за кози. Аз повръщам всички видове дроб, освен агнешки. Баба ми еше същата и си мислехме, че тази неприязън към дроба е наследствена Simple Smile.
В Шумен чист агнешки дроб никога не съм намирала. Обикновено го продават в комплект за дроб-сърма. И то дори такива комплекти, зимата трудно се намират. Сега покрай Великден и Гергьовден има много....

# 136
  • Paris, France
Дариела, резултатите ти са силно подобни на моите, с разлика, че когато ми откриха хиперинсулинемията инсулинът ми на 60 минути беше 190, а КЗ над 10. И двете с тебе правим и Хипогликемии след 2ри час. Браво за подобрението.

Не е спешно да идеш на лекар ако нямаш оплаквания. Изчакай и след ИП ще отидеш и вероятно ще ти намалят дозата. Ураааааа!

А освен Метформин пиеш ли нещо друго? Магнезий, Б витамини? Витамин К1 помага много при проблем на първи час. Витамин Д, Б12 как са ти? Разгледай добавките на първа страница и ако искаш се сложи на диета. Ако вече си свалила килата и нивата на магнезий, Б12, Вит Д са в норма ще ти трябват още 2 години за нормализиране на инсулин. Общо взето, при резултати като нашите, супер високи, на 60 Мин пада наполовина всяка година при сериозни мерки, а след сваляне на мазнините продължава да пада сам и без особени диети.

Ти спря ли Метформина по е 10 дена преди ОГТТ? Ако не си, той още циркулира в организма и дава фалшиво ниски нива на инсулин. При всяко намаляване на дозата инсулинът и захарта малко скачат, но не е болка за умиралка.

алинна, кози дроб тук няма. Също е хубав. Комплектите са идеални, защото в тях има и сърце, а то е богато на Б12. Витамините са във вътрешните органи.

# 137
  • софия
Да, бях спряла хапчетата 10 дни преди изследването. Не пия нищо друго, не ми е казвала лекарката за витамини, които да пия. На мен захарта гледам, че все ми е в границите, ама честно казано повече не разбирам. Ще изчакам да мине ИП да не се бутам сега по болниците.

# 138
Аз нямам доверие на тези комплекти, за качеството...
И като говорите за гадене, вчера ми се гадеше, без да има общо с дроб Grinning Не знам какво беше, и главата ме болеше около очните ябълки (не силно, но този тип главоболие е гадене, а и аз съм разглезена и не съм свикнала да ме боли глава и ми е гадно когато ме боли, даже и леко)...Предните дни имах взиране в екрани доста...Бях бледа, шум в ушите- май е крайно време да се замъкна до някаква лаборатория  (колкото и да не ми се иска точно сега) и да проверя как е желязото. Да, свърши ми и желязото-добавка...Не знам дали може да е било кето грип, последните 2 дни доста вмъкнах вгх- вчера първото ми хранене беше след 5, към 18-20 часа фаст се беше получил (не нарочно). Или пък някаква реакция с Глюкофажа, доста часове бяха минали от вечерята, т. е. като време съвпадаше с освобождаването на лекарственото в-во... Thinking  Не ми хрумна да пия подсолена вода, тези дни имаше пълнолуние и източих доста вода!
Невена, като казваш "супер високи резултати като нашите"- говориш за 60 минута, така ли? Да разбирам ли, че за година инсулинът на 60 мин пада наполовина при спазване на режим+метформин? Т. е. инсулинът ми на гладно през февруари 2019 г беше около 15, тази година февруари беше 7,49- би трябвало да е намалял наполовина и на 60 минута, така ли? Аз натоварвания не съм правила...Миналия месец се "натоварих" със 125 гр млечен шоколад, около 100 гр мерки с глазура и пълнеж сладко и малък портокал. Joy Резултатите от експеримента- КЗ на гладно около 5,3-5,5, на 60 минута- 7, на 120 минута- като стойността на гладно.  За сравнение при подобен експеримент- септември КЗ от 5 и нещо след половин кочан царевица и малко таратор скочи до...12 (при това измерението беше стойност на 80 минута, не на 60). Не знам какъв ми е бил инсулинът на 60 минута, няма и с какво да сравня. Но ми се иска на 60 минута вече да е някакво по-прилично число. Grinning

# 139
  • Paris, France
Да, бях спряла хапчетата 10 дни преди изследването. Не пия нищо друго, не ми е казвала лекарката за витамини, които да пия. На мен захарта гледам, че все ми е в границите, ама честно казано повече не разбирам. Ще изчакам да мине ИП да не се бутам сега по болниците.

В производството на инсулин се включват цинк и магнезий. При хиперинсулинемия в един момент те почват да липсват и ме само те.

И ме мене ендокриноложката ми каза, че няма нужда да пия нищо друго освен 3х500мг Метфогамма дневно и да ям по 5 салатки, обаче като се прибрах и си изследвах витД и Б12 лъсна ужасна липса. Вит Д пия все още, защото ай спра, ай пада под 30 и става лошо.

Без да коригираш липсите няма да се излекуваш никога. Виж добавките и витамините на първа страница. Метформинът и без това сваля Б12.

Много от витамините спокойно могат да се набавят от храна.

А на каква диета си? Мазнини в черния дроб имаш ли?

долче, при мене инсулинът на 1ви час при диагностициране беше 190, след 6 месеца 80, след 12м 75 (бях силно разочарована) след 24 месеца 40 и след 36 месеца 20. Метформин пих около месец, в началото. Изписаха ми 3х500. Стигнах до 2х500 и ги пих седмица някъде, след което ми казаха да го спра, защото пречи на излизането на мазнините от черния дроб. Спрях го за два дена без проблем и тогава ударих с Нюкасълската. Спрях я когато мазнините в дроба ми влязоха в норма. Оттогава не съм пила Метформин. След Нюкасълската се хранех което, но пък менструацията ми спря и ми казаха да включа въглехидрати, но да махна мазнините и да изгарям веднага след ядене с тичане. BTW в момента пак ме ми идва, но може да е менопауза. До края а карантината ще съм кето.

След като се махнат мазнините от вътрешните органи и инсулинът се задържи нисък по някакъв начин той пада сам. Същото е с гликираният хемоглобин. Когато се качи над 5.5 диабетът прогресира и колкото е по-висок, толкова по-бързо прогресира болестта. Когато се свали под 5.5 диабетът започва да регресира. Пиша за диабет 2, не инсулинозависим от тип 1, LADA, MODY. При тези видове, когато се свали в норма гликираният има подобрение и не са разбрицват кръвоносни съдове, но това не води до излекуване.

Със захарта е същото - ако се натисне да седи под 5.5-6 тя сама пада. Това е смисълът на eating to Your meter - ядене според глюкомера.

Това исках да кажа - като положих малко усилия 2 месеца се подобрих и оттам нататък инсулинът падаше сам. Е, магнезий, Вит Д, селен,коензимирани Б витамини, цитрат К1 от магданоз все още приемам понякога.

# 140
  • софия
Невена, сега като те чета и осъзнавам, че доста неща не знам. На мен тогава ми обясни ендокриноложката само да пия Метфогамма и да не ям неща със захар, бяло брашно, ориз и картофи. И това правя. Някой път по изключение си позволявам нещо сладко, но гледам да е рядко. За витамин Д и другите витамини не знам на какво ниво са ми, не са ми изследвани. Изглежда е трябвало, за другия път ще знам. Аз сега като размисля и да ида до лекарката ми, за да види изследванията и дозата ми, тя ще гледа само по обременяването с глюкоза и пълната кръвна картина, които си бях правила преди няколко месеца. Тя ми беше казала, че друго не е нужно и преценява по тях. Не знам да имам мазнини в черния дроб, не съм сигурна и от кое изследване се разбира - на мен са ми правили обременяването, хормони и пълна кръвна картина. Мен ме тревожеше (по моята логика,която май не е близко до истината) като са ми по-добри показателите и си пия старата дозировка да не ми се вдигне захарта. Ама май нещата не са както аз ги смятам.

# 141
Дариела, няма как да пиеш 3 по 500 мг и да ти се вдигне захарта- ако има промяна то е логично да пада, не да се качва при еднаква дозировка.
Невена, мисля, че нямам омазнен черен дроб- никога не са се съмнявали поне (гледат холестерол, чернодробни ензими и т. н. ). Но тези дни вече ще си набавя магнезий, мисля след изследване и желязо, и фолат  (а ще видя и медта как е)...Какво е добро ниво на фолуевата киселина? Ще наблегна и на магданозче, че с това излизане преди 16 дни не остана Grinning

# 142
  • Paris, France
Дариела, това с вдигането на захарта при една и съща доза Метформин започва след около 18 месеца при диабетици, които не спазват никакъв хранителен режим и не изгарят поетите ВХ, а ти ВХ почти не ядеш. При тебе има подобрение и е логично да се мисли за намаляване на дозата, а не увеличаване, защото все пак към препарата се привиква. На мене ми бяха казали, че може да се цикли. Пие се известно време, намалява се бавно и се спира без да се пият добавки, които ползуват същите канали (берберин, например), прави се някаква почивка (от Метформин, не от диета и спорт 😄) и после се пие пак. Мисля, че няма да ти го увеличат при такова огромно подобрение.

Да, обезателно прочети първия пост и се информирай. Прием на магнезий и К1 подобряват и намаляват секретирания инсулин с 40%, намаление, съпоставимо с метформиновите препарати. А магнезият участва в над 400 ензимни реакции и е важен. Без Метформин можем да живеем, без магнезий не.

Ох, да се оплача. Ще ни удължават карантината до май поне, но може и след това. Попълваме електронна декларация като излизаме и я показваме във формат pdf. Пазарите са затворени до нас. Нямаме право да ходим далече за покупки или разходка, а само на около километър. Вече почвам да се депресирам. Децата не са си подали носа навън от 14 март. Как издържат не знам. Синът излиза с маска на балкона.

долче, не всички с ИР имат мазен дроб. Знам, че при азиатците е по-често, при африканците е рядкост, при европейците е 50/50.

# 143
Е как се разбира, че имаш мазен дроб. Изследванията ми са добри. На видеозон ме гледаха миналата година в София-нищо не ми казаха, ама пък съм дебела. Би трябвало да е омазнен.......
Невенка, каква е тази Нюкасълска....нищо няма в Гугъл за нея.

# 144
  • Paris, France
Невенка, каква е тази Нюкасълска....нищо няма в Гугъл за нея.

Не, не вярвам на очите си. Продухах света о темата с тази диета и 100 пъти обясних каква е и как действа. Сложих в Гугъл нюкасълска диета и излязоха някакви резултати, включая мой пост. На английски има много информация. Newcastle diet. Слагала съм много линкове, към сайта на професор Тейлър, към форуми с теми на хора, които ежедневно си пускат менюто и КЗ до излекуване от диабет.

Лесна е. Много ниско калорична с максимум 600 калории, но на мене ми казаха да гледам да не надвишавам 400-500, защото съм била на ниско калорична преди това. Освен тези 600 калории се ядат 200 калории от магданоз, маруля, спанак или нещо подобно. Понеже е основно протеин задължително се пие цитрат, защото много хора я завършват иначе с кисели камъни в бъбреците. Пият се и витамини, които не си набавяме с храна. Започнах я вече в кетоза и не ми представляваше кой знае какъв проблем. Кило гъби, 2-3 яйца и малко сирене и зелении. Има даже място за малини или 2 квадратчета черен шоколад 90%. Задължително се яде по е чаена лъжица мазнина заради жлъчката.

Някои хора просто не ядат нищо, но това е трудно, изморително и почти невъзможно за не свикнал да пости.

Работи и когато се прави през ден, но по-бавно.

Няколко дни глад опразват черния дроб от захар и мас.

При липса на мазнини в панкреас и черен дроб пак помага, но не успява да излекува диабета. Много мъже установяват, че са станали болезнено слаби, а са все още диабетици. Тогава започват системата на Гордън с добавките и спорт на 50% от максимума на VO веднага след наяждаме, като ходят докато видят нормална захар + 45-60 Мин и постепенно захарта се нормализира все по-бързо. Обаче ти не искаш да тичаш и да излизаш.

https://www.diabetes.co.uk/diet/newcastle-study-600-calorie-diet.html

Мазнината в черния дроб се вижда само със специален ехограф и е трудно да се измери точно при наличие на много коремни мазнини, които разсейват ултразвуковите лъчи и не им позволяват да достигнат до черния дроб.

Какво значи добри изследвания? Какви са ти стойностите. При такова тегло това е (почти) невъзможно.

https://www.diabetes.co.uk/diet/newcastle-study-600-calorie-diet.html

Махни първо стабилно алкохол, всякакви боклуци, почни да ходиш, да тичаш, влез в кетоза и тогава ще мислиш за такива диети. Първите дни са много трудни ако не си вече в кетоза и доста хора я спряха и видяха, че няма да стане с рогата напред.

Тестването на Нюкасълската беше с течен Оптимакс Optimax, в който имаше и глюкоза, може би за да се види действието на ниските калории дори при прием на глюкоза. Много хора се чувстваха като парцали по цял ден, а тези, които си ядяхме ниски калории, но кето, си бяхме добре.

# 145
  • Пловдив
Съжалявам,че се намесвам,но просто се чудя на нервите на някои момичета,които постоянно обясняват едно и също,ама всичко е глас в пустиня....Чета темата с голям интерес,обаче напоследък се замислям  аз ли съм се изнервила от ситуацията  или се обяснява едно   и  също  все едно госпожата е в първи клас е длъжна да повтаря и потретя...Ами извинете,ама  е леко изнервящо,големи и мислещи хоре сме все пак.

# 146
Някои явно предпочитат да им се обръща персонално внимание.
Разбира се, изключвам тези, които имат нужда от такова като например да им се разчетат резултатите от изследване.

# 147
Някои явно предпочитат да им се обръща персонално внимание.
Разбира се, изключвам тези, които имат нужда от такова като например да им се разчетат резултатите от изследване.

Да, и то само от отбрани потребители, другите мнения се игнорират. Rolling Eyes Ама те са виновни тези, които само повтарят едно и също. В първия пост пише всичко, хайде, ако някой новодошъл попита нещо, може да му се обясни, да се насочи, но всичко останало е просто безсмислено...

# 148
Докато човек не разбере, че никой не му е длъжен и никой не му е виновен, няма как да се оправи. Това за да стане, трябва първо да се отърве от оправданията. Тази битка се печели с атака, не със защита. Има само едно словосъчетание, което трябва да забравим, за да постигнем успех. И то е "не мога". Забранете си го дори в мислите това "не мога" поне за месец и ще почуствате разликата. После дори ще се гордеете със себе си, затова колко неподозирани неща ще можете. И като стане модел на мислене няма да спре с отслабването, ефектът е доста по-траен и комулативен. Само веднъж да се почне...

# 149
Имала съм познати ме карат да обяснявам.
Обяснявам дълго и накрая ми заявяват, че не искали да спират сладкото.
А аз казвам - "Ами тогава ще си седиш дебела, болна и гладна"

Общи условия

Активация на акаунт