Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Мари77, "бавния" Глюкофаж НЕ се дели!!! Казвала съм го много пъти, но го казвам пак- ако го делиш на половинки/четвъртинки той става БЪРЗ Глюкофаж и НЕ се освобождава бавно! От написаното от теб оставам с впечатлението, че "не ти е понесъл" или си имала някакви реакции които не си искала да търпиш. Другото което исках да кажа- 500 мг не са били голяма доза, даже е минимална такава. Идеята на бавното освобождаване на лекарството обаче отива по дяволите ако делиш таблетките- дори в упътването си го пише да не се делят. Обвивката на хапчетата прави така, че лекарството да започне да се отделя по-късно от приема.
Може ли да кажете от тези руските книги коя точно да изтегля? Има няколко....а аз съм забравила изцяло руския език...
При мен има неприятни ефекти от ИП- започнаха често да ми кървят венците, от нищото, ужасно е. Добре че имам ултразвукова четка с функция масаж на венците (много е ефективен) и прополис капки и мажа венците с него. Обаче все повече се убеждавам, че нещо (витамин) ми липсва покрай това стоене вкъщи...Преди ИП нямаше такова нещо. За съжаление, нямам тераса на която да се пека, едната е остъклена и не е изобщо слънчева. Другата е много слънчева, но пак е остъклена и трудна работа да ме достигнат слънчевите лъчи директно (остъклена е с издадено навън което спира директните лъчи до голяма степен).

# 196
Две лъжици сварен ориз са около 30 гр, т.е съдържат около 10 гр. Въглехидрати.   Аз ги искам да са  30 гр на ден , точно за да не пия електролити и да не изпадам в силна кетоза

# 197
алина, много месо ядеш, протеина е много
увеличи мазнините и махни млечните
тоя Дюкан на толкова народ ви съсипа здравето... и кило сухо месо да изядеш, пак ще си гладна

Права си за Дюкан.   След него месо не исках да видя, особено пилешко. Аз млечни не ям, освен сметана и чисто масло. Тази моцарела в гъбите я хапнах, за да не обидя детето, че се постарало да ми готви. Днес вече съм горе-долу на линия, та ще си спретна нещо мазно, с малко месо....
Елица, ами то сега в това ИП, няма как да ходя на басейн, ама аз съм в провинцията. Нямаме подходящ. Ще правя за дискова упражнения от ютюб. Мъжът ми вечер ходи да спортува на една площадка с уреди, щото вкъщи не му е достатъчно, ама него и да го спрат, ще извади служебната карта на МВР и ще му се размине. Не, че съм хукнала по площадки де....За сега и вкъщи да играя упражнения все е нещо.... А що се отнася до ориза, аз правя на мъжа ми разни баници и лучници и подобни, с оризови кори. Цялата опаковка е 40 грама. Аз слагам половината -20 грама. Като го разделя на 4, едно парче е 5 грама оризови кори. Хапнах веднъж едно парченце и ме загриза съвестта. Но стават уникални баници. Оризовите корички набъбват и създават илюзия за истинска баница. Ама сега съм решила да спазвам стриктно, та ще се лиша и от това удоволствие.
Шаркииии, много хубави книжки си споделила. Благодаря ти.

dolce miele, на мен не само ,че ми кървят венците, ами се образуват и някакви пришки по тях.....Това от една седмица.....и са много болезнени. А аз пия много витамини. Вероятно е на нервна почва от ИП.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:07 от alinnna

# 198
  • Paris, France
алиннна, мозарелата не я препоръчват никак на хора с проблем с инсулин и КЗ заради вида мазнини, които съдържа. Сметаната и нея, ама съм забравила защо, тъй като отдавна не ме касае.

Аз имах най-добри резултати със смъкване на мазнини, дишане без кашлица, спиране на тракането в коленете когато ядях основно гъби, яйца, риба, агнешко, коз месо, зелени салати без никакви млечни. В твоя случай ти влошават кашлицата.

Сега ям млечни, но гледам да ям повече други неща. Когато съм болна от нещо като грип, първото, което спирам са млечните.

Млечните продукти от магазина са от крави и овце, тъпкани със зърно, понякога антибиотици, хормони. Съдържат прекалено много наситени мазнини.

# 199
Ами мъжът ми спря да яде млечни заради мен, че влошавали кашлицата и не купуваме.Прави си само кефир от овче мляко, ама това не ме изкушава. Не харесвам кефир особено. Аз не знаех за сметаната. Ползвам я понеже мазнините са ми малко, а гледам, че в разделното хранене  са я сложили в раздел мазнини, а не млечни. Ами в такъв случай освен да увелича зехтинът и кокосовото масло. Моцарелата беше по изключение. Тя даже не беше предназначена за мен.....Днес ще си правя конска яхния, ама тогава ще си сложа повече зехтин....И гъби имам......и тях ще сложа в яхнията........То конското много сухо, ще трябва доста мазнина да сложа....

# 200
Две лъжици сварен ориз са около 30 гр, т.е съдържат около 10 гр. Въглехидрати.   Аз ги искам да са  30 гр на ден , точно за да не пия електролити и да не изпадам в силна кетоза
На някакви сметки без кръчмар ми приличат това. Такива математически изчисления, в биологията не важат. Ако беше толкова просто, нямаше да има тонове и тонове коментари и обсъждане по темата. Ама яжте си ориза, но после не плачете, че не работи при вас режима.

# 201
Аз такива си ги правя сметките. Винаги си смятам въглехидратите от такива храни. От животинскиуте само на млечните го броя. Днес например имам 40 гр сирене и 2 домата. Допълнително ядох яйца и кебапчета, но при тях въглехидрати не броя.

# 202
За кървене на венците - трябва редовно (2 пъти в годината) да се ходи за чистене на зъбен камък.

Тъй като сега е ограничена възможността, ползвайте дентален конец задължително всеки ден, ако вече не го правите. Откакто почнах да правя тези 2 неща, венците ми спряха да кървят. Денталният конец не мога да го нахваля, даже се чудя как съм живяла без него преди... Малко трудно се свиква и отначало при флосване кървенето леко се засилва, но после венците стават пушка.

# 203
За кървене на венците - трябва редовно (2 пъти в годината) да се ходи за чистене на зъбен камък.

Тъй като сега е ограничена възможността, ползвайте дентален конец задължително всеки ден, ако вече не го правите. Откакто почнах да правя тези 2 неща, венците ми спряха да кървят. Денталният конец не мога да го нахваля, даже се чудя как съм живяла без него преди... Малко трудно се свиква и отначало при флосване кървенето леко се засилва, но после венците стават пушка.
Точно преди ИП ходих да ми махат зъбен камък. дори стоматолозите ми се карат, защо ходя, като няма какво да ми чистят... Дентален конец ползвам от години, или спиралки за зъби, защото зъбите ми са разположени така, че клечка не може да мине през тях. но си кървят....

# 204
Орион, използвам ултразвукова четка+ допълнителен накрайник с малка конусовидна четка (освен основната)+ накрайник за конец за зъби+ функцията и масаж на венци. Също използвам и зъбен душ, имам и конец, естествено. Вендага след миене на зъбите проблем няма. Зъболекарят ми винаги казва, че нямам зъбен камък. Да, имам няколко проблемни коронки, обаче преди извънредното положение нямаше такова чудо...сега, освен, че се случва по-често, не е просто някаква си малка капчица, от съвсем леко докосване прокървява доста...много е неприятно. Стресът също оказва влияние.
Алина, аз пък и клечки за зъби използвам- за махане на по-едри парченца храна. Не понасям да имам нещо по зъбите, а моите са така разположени, че на някои места не мога да го избегна. Като използвам клечките само да махна излишното, не натискам венците.

# 205
Хм, аз пък като се разболяхме изобщо не намалих млечните, даже ги увеличих. И така реших, защото имах съмнение, че може да е корона, а при нея говорят за суха кашлица. Някой междувременно писа във форума, че от млечните се отделя слуз и аз реших, че това може и да помогне. Нали при суха кашлица се дават отхрачващи сиропи, та по тази логика. Но не ме слушайте, това пак си е в графата "експерименти", аз много обичам да си правя такива Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе до кашлица не стигнахме, само 2-2.5 седмици температура около 37.5 и голямо спане. Още не знам какво беше, чакам подходящ момент да си направим тестове за антитела.

# 206
  • Paris, France
елица, тъпо е да ядеш нещо, от което да ставаш със захар 6 на гладно. Ме искаш кетоза, обаче междинното положение хич не е цвете и влошава и захар, но и ИР. При прием на мазнини има физиологична ИР и е нормално всеки микрон ВХ да се шляе с дни в кръвта. За мене има само 2 варианта:

1) изпразване от глюкоза, влизане в кетоза, седим в ИР, но тя не пречи, понеже няма ВХ.

2) храним се нормално, с малко повече протеин и по-малко мазнини, само полезни, без омега 6, много наситени и горим глюкозата с физическа активност. Това е възможно само при липса на собствени, излишни мазнини, прилична инсулинова чувствителност и активен живот. При тебе помня, че не проработи.

Смесиш ли мазнина с въглехидрат, че и без фибри, става страшно.

Много хора забелязват, че не е до грамове въглехидрат само. В смисъл, че 30 грама ВХ от гъби не им вдигат захарта никак, но от ориз я вдигат жестоко. Помниш за глицемичния индекс и глицемичния товар.

алиннна, никакъв хуск не слагам в табулето. Оригиналното табуле е ситно нарязани магданоз и зелен лук, с много, много малко домат и почти никакъв булгур. Булгурът се накисва в лимоновия сок и зехтина, така че да не се отводнява салатата допълнително. Той е в супер малко количество, не като салатите по ресторантите, където преобладава булгур.

3 връзки магданоз
1 връзка зелен лук
1 среден домат
20-40 грама булгур максимум, но може и без него
1 лимон, сока
Зехтин, който не меря
Няколко листа джоджен, но може и без тях. Истинското табуле е салата от магданоз и зелен лук и е зелено. Слага се hint of boulgour. Булгурът е щипка, с два пръста. Ето това:

https://feelgoodfoodie.net/recipe/traditional-lebanese-tabbouleh-salad/

Трудно забелязвам в коя купа съм сложила булгур и в коя не. И без булгур е хубава салатата. Държи 2-3 дни в хладилник.

Бледолилава, млечните правят слузта лепкава. Лимон, калиев цитрат, Лугол, витамин Ц е правят лесна за отхрачване.

# 207
елица, тъпо е да ядеш нещо, от което да ставаш със захар 6 на гладно. Ме искаш кетоза, обаче междинното положение хич не е цвете и влошава и захар, но и ИР. При прием на мазнини има физиологична ИР и е нормално всеки микрон ВХ да се шляе с дни в кръвта. За мене има само 2 варианта:

1) изпразване от глюкоза, влизане в кетоза, седим в ИР, но тя не пречи, понеже няма ВХ.

2) храним се нормално, с малко повече протеин и по-малко мазнини, само полезни, без омега 6, много наситени и горим глюкозата с физическа активност. Това е възможно само при липса на собствени, излишни мазнини, прилична инсулинова чувствителност и активен живот. При тебе помня, че не проработи.

Смесиш ли мазнина с въглехидрат, че и без фибри, става страшно.

Много хора забелязват, че не е до грамове въглехидрат само. В смисъл, че 30 грама ВХ от гъби не им вдигат захарта никак, но от ориз я вдигат жестоко. Помниш за глицемичния индекс и глицемичния товар.

алиннна, никакъв хуск не слагам в табулето. Оригиналното табуле е ситно нарязани магданоз и зелен лук, с много, много малко домат и почти никакъв булгур. Булгурът се накисва в лимоновия сок и зехтина, така че да не се отводнява салатата допълнително. Той е в супер малко количество, не като салатите по ресторантите, където преобладава булгур.

3 връзки магданоз
1 връзка зелен лук
1 среден домат
20-40 грама булгур максимум, но може и без него
1 лимон, сока
Зехтин, който не меря
Няколко листа джоджен, но може и без тях. Истинското табуле е салата от магданоз и зелен лук и е зелено. Слага се hint of boulgour. Булгурът е щипка, с два пръста. Ето това:

https://feelgoodfoodie.net/recipe/traditional-lebanese-tabbouleh-salad/

Трудно забелязвам в коя купа съм сложила булгур и в коя не. И без булгур е хубава салатата. Държи 2-3 дни в хладилник.

Бледолилава, млечните правят слузта лепкава. Лимон, калиев цитрат, Лугол, витамин Ц е правят лесна за отхрачване.

Аааа, аз значи единствено количеството на магданоз и булгур съм спазвала. Ама иначе слагам по 2 домата и червен лук. Ще се коригирам. Още утре ще направя. Ама магданозът като го взема със спирт ли да го пръскам. нямам време да го чакам два дни да измрат вирусите Smile

# 208
  • Paris, France
Алиннна, Майка ме научи да кисна всички зелении в солена вода. Трепе всичко. После оплаквам в чиста. Е, може би дръпва някой витамин, но трепе амеби, разни бактерии, токсоплазми. Напълваш леген със студена вода и супена лъжица едва, морска сол, въртиш вътре ръката да се разтвори и слагаш зеленчуците. Трябва да са добре покрити. Държиш поне 30-40 минути и плакнеш.

Честно, точно там, където си, не мисля, че има корона по магданоза, но няма проблем да киснеш. Аз не кисна тук.

И моля ти се, не цитирай огромни, цели постове или поне ги скрий. Скрива се като пред целия пост, пред (quote), което вместо с ( ) е оградено с [ и ] пишеш (spoiler) , a след поста и (/quote) пишеш (/spoiler), но вместо скобите слагаш [   ]

Другото е да избереш част от текста, на който не отговаряш и да го изтриеш. Много е мъчително от телефон да минавам дълги цитати.

# 209
Мари77, "бавния" Глюкофаж НЕ се дели!!! Казвала съм го много пъти, но го казвам пак- ако го делиш на половинки/четвъртинки той става БЪРЗ Глюкофаж и НЕ се освобождава бавно! От написаното от теб оставам с впечатлението, че "не ти е понесъл" или си имала някакви реакции които не си искала да търпиш. Другото което исках да кажа- 500 мг не са били голяма доза, даже е минимална такава. Идеята на бавното освобождаване на лекарството обаче отива по дяволите ако делиш таблетките- дори в упътването си го пише да не се делят. Обвивката на хапчетата прави така, че лекарството да започне да се отделя по-късно от приема.

Долче, помня когато писа за бавния Глюкофаж. Тогава споделих , че го деля и ти отговори. До там беше. Няма да го пия за сега. Не знам дали ми понесе, но от тези дозички нищо не усетих.Ще продължа с режима и след 3м. ще пусна изследвания. Благодаря за съветите. Чувствам се добре, спокойно ми е, което ме прави странна в очите на околните с оглед ИП. След работа или хранене вече не съм уморена както бях преди 4 месеца. Всичко зависи от мен и от хормоните. За себе си- ще държа положението.Дано и тялото ми откликва на усилията.

Общи условия

Активация на акаунт