Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 175
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Да, таза звучи логично. Благодаря за обяснението!

# 331
  • here, there, everywhere
По повод движението пускам линк за начинаещи, движение вкъщи при карантина https://fitnesinstruktor.com/5000-krachki-vkasti/?utm_source=fac … LzTcEJQrVOSgehrDM
Подчертавам, че е за хора с наднормено тегло или съвсем обездвижени.
Аз следобед ще направя нещо силово и ще завърша със спининг.

Кафето и аз много го тача. Точно като Долче и аз обожавам аромата, но и вкусът ми доставя идоволствие. От тинейджърка го пия чисто, ако близна със захар ми е противно, сякаш сироп пия.

При нас Великден беше миналата седмица, но за утре съм купила агнешки пържоли. Козунак няма да правя, брашно по магазините няма. И яйца няма да боядисвам поради липса на боя. Ще си ги ям небоядисани.

# 332
Интересно, а е широко разпространено, че кафето не вади от фаст даже (ако е чисто). За тези които са установили покачване на КЗ от кафе, в резултат на какъв експеримент сте го установили?
Аз си пусках изследвания. Първите два пъти пих кафе в къщи, преди изследванията. КЗ - 6,1, във ВМ тема тогава някой писа, че е възможно да се дължи на кафето. Третото изследване беше без кафе, КЗ около 5...

# 333
Кафето не вдига захарта, а инсулина. Като вдигне инсулина, знаете какво следва- рязко падане на КЗ. Затова се препоръчва на гладно да е бронирано. Когато добавиш мазнина инсулина се вдига по- бавно.  Това е при някой хора, явно при повечето не се получава така. Аз като пиех кафе на гладно зверски огладнявах до 2 часа.

Момичета , как да сготвя агнешки дроб с лук. Трябва ли да го варя предварително на парчета, или направо го задушавам в тигана

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 20:24 от AnMary

# 334
  • Paris, France
Nevena V, извинявам се за директния въпрос, опитвам се да разбера, ти с толкова знания и истинско усърдие, дали бориш същинско напълняване (80кг и нагоре) или си просто перфекционист, който полудява от 5 или 10 кила +

В момента нищо не боря. Захарта и инсулинът ми са в абсолютна норма. КЗ ми е 4.7-5.3, а инсулинът около 5-20-15 и малко по-малко на 0, 1 и втори час.

До 80 кила не съм стигала никога през живота си, дори бременна. При ИР килата нямат значение, само мазнините във вътрешните органи. 1-2 грама в панкреас правят някои хора диабетици. Има и много слаби ИР и диабетици 2. Нямат мускулна маса, която да гори поетата глюкоза.

Отслабнах с 15 кила преди 5-6 години, защото ми установиха и хиперинсулинемия, инсулин 190 на първи час, КЗ почти 11 на първи час и Хипогликемия с КЗ 3.5 на втори час и инсулин почти 80.

Имах още оплаквания, като 2 листа А4 няма да стигнат да ги изброя. Непрекъснато ушни инфекции 6 месеца, чуване не пулс в ушите след ядене, менструация, която почна да идва на 40-50-60 дена и спря, потящи се крака о ръце, мазна кожа с пори като кратери, накрая акне (леко, но и в пубертета не бях имала), болки в стави, изтръпване на ръце и крака.

Новост тогава беше Нюкасълската диета и понеже имах мазнини в черен дроб, а на кетогенна свалях много без да съм особено дебела я направих. Инсулинът ми падна двойно, но това не беше достатъчно. Проучих тогава спорт и други добавки. Имах тежък недостиг на вит Д и вит Б12, толкова тежък, че ми биха инжекции първия път.

След 6 месеца пак ми спря цикъла, но се оказа, че имам хипотсламична аменорея. Тогава спрях да се храня ВМ-НВХ и започнах да проучвам други, подходящи режими. За три години вкарах инсулина в норма.

Имам по рождение халтави стави и ако навехна нещо и приема стероид инсулинът ми скача, но ако се сложа кето не скача.много.

Кафе -мерих КЗ и инсулин, все едно правя ОГТТ след 500мл черно еспресо, от кубинска кафеварка. Нито инсулин, нито КЗ мръднаха при мене, но не е така при всеки.

Момичета , как да сготвя агнешки дроб с лук. Трябва ли да го варя предварително на парчета, или направо го задушавам в тигана

Ма тънки филии или малки кубчета направо в тигана. Може да добавиш чесън и магданоз.

# 335
  • Пеликания
До колкото прочетох КЗ може да се вдигне докато се стигне например до лаборатория, а за инсулина същото ли важи? Като си пусках изследванията енгокринолога ми искаше да ги пусна в лаборатория, която я няма в моя град и затова трябваше да карам, естествено без да пия и да ям каквото и да е. Та може ли резултата да не е достоверен?
Като Ви чета забелязвам, че повече са имали глад, който при мен го няма, мога да не ям и до 15:00ч. без да пия кафе, дори не се сещам за храна и въпреки това резултатите ми бяха високи. В болница ми изследваха и кортизол, който беше висок сутринта, но за него не ми казаха нищо нормално ли е или не. Чакам да мине ИП, за да мога спокойно да отида да си пусна и пак изследвания + витамини, за да знам от какво имам нужда, защото те са ми пълна мъгла, но чета всичко което Невена пише и е много полезно.
Аз пък имам проблем с Метформина (получих задух от него) и се чудя с какво мога да го заместя, защото колкото и да се съобразявам с храната, в момента нямам голямо движение както в началото, а искам да лека полека инсулина да влиза в норма. Някой приемал ли е Берберин, Магналабс Диапрес или Ресвератрол и дали е имало полза?

# 336
  • София
Всякакъв дроб става много вкусно като се нареже на тънки филийки (около 5 мм) и се пържи на оребрен тиган.

# 337
Аз като писах, че няма зеленчуци, нямах предвид чушки, моркови и и салати, а точно селъри , резене и други подобни. Примерно преди 3 дни, обиколихме сума магазини, докато намерим една смачкана връзка джоджен за агнешкото...Ами през деня мога да се пробвам да ям салати и зелении, имах предвид, че ми става лошо от протенини и мазнини-за въглехидрати изобщо не коментирам. Ами то нали е високомазнинно храненето, как е много една лъжица зехтин. Аз по толкова слагам на салатата. Това,че съм писала, че съм лапвала по лъжица зехтин, не означава, че ми е ежедневие. Просто като се върна от пазар от Турция, съм си хапвала по 1 супена лъжица от домашния зехтин, защото ухае на маслини. Как така ме разбрахте, че едва ли не редовно сърбам зехтина със лъжицата... Да, когато бях слаба съм си пречиствала сутрин черния дроб с лимонов сок и зехтин, но не ми се е отразявало на килограмите......
Херцен, не знаех, че се пълнее от добавките. Аз вчера точно се радвах, че най-после съм си намерила цинк и селен.

# 338
  • Paris, France
Mari STt, инозитол ( фолат 2 пъти дневно + повече магнезий имат сито действие като Метформин. Метформинът и берберинът действат на едни и същи рецептори и насочват повече магнезий към черния дроб, но тогава пък няма за прогестерон и щитовидна. Магнезият е по-нужен от Метформина. Като влезеш в кетоза не ти трябва Метформин и може да го намалиш и спреш. Изчети първия пост. Всичко това го има там..

алинна, няма да умреш без резене както не умирам аз. Чушки, моркови, маруля, магданоз и наличното на българския пазар са предостатъчни за успешно отслабване. Права е Франсоаз, само си търсиш извинения.

# 339
Ние не четем мисли и като е написано едно, няма как да знаем, че някой всъщност е имал предвид съвсем друго... Blush
Невена, преди около седмица пак почнах магнезия и, колкото да не е в добра форма, все пак усещам голяма промяна. Депо таблетки на Допелхерц са, магнезиев оксид е по спомени, но колкото и да е смотана тази форма все пак ми действат добре (може пък да е от това, че една част се усвоява по-бавно). Докато ги изпия ще съм си осигурила и магнезиев цитрат на нормална цена, че в аптеките срам нямат в момента... Rolling Eyes

# 340
Права съм, я... Simple Smile Нали и аз съм минала по този път... кЪт реших, че шА ставам вегетарианка. Simple Smile То не бе селъри, то не бяха аспержи, и артишок, и масла всякакви - орехово, лешноково, авокадово сусамено.... Излезе ли нова "изгъзица" на пазара, аз първа кипра за нея. Е? Нито отслабнах, нито оздравях, ако и да съм яла основно все супер - храни. Нещата потръгнаха, като зарязах всякакви новости и се върнах на храненето на бабите ни - месо, зеленчуци, мас и масло, риба, яйца...

# 341
  • пак там
Сега разбрах защо никой не ми вярваше за моите кирливи шест кила преди време...

# 342
До колкото прочетох КЗ може да се вдигне докато се стигне например до лаборатория, а за инсулина същото ли важи? Като си пусках изследванията енгокринолога ми искаше да ги пусна в лаборатория, която я няма в моя град и затова трябваше да карам, естествено без да пия и да ям каквото и да е. Та може ли резултата да не е достоверен?
Като Ви чета забелязвам, че повече са имали глад, който при мен го няма, мога да не ям и до 15:00ч. без да пия кафе, дори не се сещам за храна и въпреки това резултатите ми бяха високи.
........
Някой приемал ли е Берберин, Магналабс Диапрес или Ресвератрол и дали е имало полза?
Аз глад не съм имала. Можех по цял ден да не ям. Особено ако съм заета, не се сещах изобщо за ядене. И сега съм така между другото, само че въпреки това, разликата с преди е забележителна в други аспекти. Хипогликемиите ги правех след ядене на сладко.

Пила съм ресвератрол, никакъв ефект не забелязах.

# 343
МариСт, аз не съм имала вълчи глад. Въпреки това обикновено нямах и чувство на ситост. Можела съм и да ям, и да не ям. За стигането до лаборатория- при някои уж пада, при други се покачва (при голям стрес, недоспиване и др. може да се случи)- при мен обаче каквато си е, такава си е и в лабораторията. Нито спада, нито се качва осезаемо. Ходя бавно до спирката и до лабораторията, гледам да не се стресирам, не нося тежко или неудобни дрехи и се старая да съм се наспала през нощта.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 15:55 от dolce miele

# 344
И при мен чувството за глад и ситост беше подобно на dolce miele.
Можех и да не ям, когато съм заета и да не усещам физически глад и прочие, но и не бях сита, когато все пак се хранех. Неконтролируем глад, притреперване и прилошаване бяха чести в пубертета, след това много рядко са ми се случвали, да не кажа хич.

Общи условия

Активация на акаунт