Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 27

• 26 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Сол си слагам нормално.Но на домашните им е маааалко безсолно. Ще я увелича леко.Крайно време е да сменя с хималайска или морска. Тази, която ползвам-готварска, е толкова йодирана, че като си соля със солницата ме удря в носа.
Изглежда, че ще си честитим празника в темата.Малката щерка иска да стоя с нея до полунощ. А и тук е приятно. Heart
Аз пък тъкмо се похвалих с 2 редовни цикъла и вече ми закъснява с 10 дни. Абе, пременопауза си е, но и хормони да изследвам, файда никаква. Времето лети.

# 376
Да, смени солта. В Балев био има калиева.
Може и морска също.
Ако не търпиш много сол в яденето, си слагай малко във водата.

# 377
к'ви 6 кила на АИ, вие бански нямате ли 😂
цитирам любима приятелка от друга тема 'обличаш банския и ядеш пред огледалото'
хайде да видим, няма ли да ти секне апетита 😇

Алина, вярно лъжеш себе си
добавки, суперхрани....
изкарай поне седмица на риба, яйца и краставица...
след великден 10 дни ще съм на яйца и протеинов шейк с кокосово мляко... а съм 60кг и са ми много...
но и много отдавна съм преборила зависимостта към храната
алкохол пия редовно, но всеки си е за себе си, торти просто не обичам Simple Smile

# 378
  • Paris, France
Елора, охоооооо, браво за миомата. Бързо стопяване пожелавам. Ензими ли пиеш на гладно или само фаст правиш?

Мари77, пулса в ушите след ядене намаляваше веднага щом пийнех магнезий. Преди това съм пробвала Б витамини без особен ефект. Отмина след година. Явно инсулин.

И аз нямам цикъл в момента и това всеки път над месец кето. Не знам менопауза ли е или пак е спрял от липса на ВХ. След диетата 6 месеца идваше редовно и лек. Трудно ми е на ВХ да карам, защото режимът изисква ходене, спорт, ниски мазнини.

Херцен, фолиевата киселина е направо вредна за някои хора. Някакъв метилтетрафолат бил поносимия.

долче, да, непрекъснато пия кафета, но малки, без захар. Около 3 кубински кафеварки изпиваме с мъжа ми дневно. 4-5 кафета. Отдавна пия много кафе и цялото ми семейство сме кафеджии.

А за турската кухня - доста прилича на българската. Семейството ми е от Тракия и тракийската гръцка, турска и българска са направо еднакви. Най-добрата ми приятелка е туркиня от Адана и там е различно. Ядат страшно много захар и ВХ и имат много диабет. Баклавите им са смърт. И много мазно готвят.

Алина, вярно лъжеш себе си
добавки, суперхрани....
изкарай поне седмица на риба, яйца и краставица...
след великден 10 дни ще съм на яйца и протеинов шейк с кокосово мляко... а съм 60кг и са ми много...
но и много отдавна съм преборила зависимостта към храната
алкохол пия редовно, но всеки си е за себе си, торти просто не обичам Simple Smile

Удебеленото е причината да натискаме алинна да спира алкохол и сладко. При нея нещата са различни и килата не двойни, ами още повече.

И аз я агитирам да почва ниски калории за малко и без дразнители като алкохол и АД от които продължава да трепери. Пък току виж и харесало.

Само трябва да си пие цитрата, че да не направи камъни в бъбреците.

# 379
Невенка, именно защото си знам устата си мисля, че вирус работи за мен.  Иначе със сигурност от Анталия на връщане, трябваше да разширяват вратата Simple Smile Аз, обаче като ти чета менюто, от една страна се радвам, че хапваш до късно, защото преди като четях Елорка, ми беше направило впечатление, че командореше да се яде до 19 часа.....Е аз се прибирах от работа. Трябваше да си нося чинията със салатата, да приключа до 19. Но пък като гледам колко малко хапваш....аз как ще се заситя, м?
 Херцен, защо да се залъгвам. Аз не мога да си набавя от храната всичко, което ми е необходимо за да, сваля тази кръшна снага....Затова пия добавки. На риба, яйца и краставици мога да изкарам седмица. То, все едно да ям сьомга, пъстърва, яйца и краставици.....не съм по рибата. То и тези двете не са ми много любими, ама ги ям.....То като гледам се събраха 60 боядисани яйца и утре и от нашите.... Направо ще ми стигнат, без да варя нови. Вкъщи само аз съм по варените яйца.
Христос Воскресе! На добрите-добро Господ да дава. Над моите любимки-благодат да се изсипе. Като защитавах доктората си по фолклор, най обичах наричанията. Та казвам-да бъде.....

# 380
Елора, браво за миомата. Нещо специално правиш ли в тази връзка?
Невена, щом ти се отразява добре толкова кафе, вероятно не е проблем да го пиеш. Всеки трябва да слуша собственото си тяло. Просто отначало помислих, че не съм прочела добре Blush
Христос Воскресе, момичета! Пожелавам ви да ви е светло в душите! Hug И на всеки това което е заслужил! Wink Това са нашите яйчица, правихме ги с малката помощничка на 8 г Heart
Скрит текст:

# 381
Невена, и според мен са ти добре калориите, още повече като нямаш кг за сваляне и при този начин на живот с ограничаване от разходки и движение. Даже си помислих, че си имаш и междинни хранения Grinning
Боядисаните великденски яйца преди години все се чудех как да употребим без да ни омръзнат, сега са ми голямо удобство и за 2-3 дни не мисля какво ще се яде. Правя само салати и евентуално малко месо, дояждаме каквото има.

# 382
  • here, there, everywhere
Долче, браво на детето. Победи ли при чукането на яйцата?

Аз яйца обичам, но внимавам с тях. Правила съм жлъчни кризи и от тогава имам обица на ухото.

Кефал не си спомням дали някога съм яла, трябва да потърся в магазина да пробвам. Вкъщи половинката не яде риба, единствено мога да го подлъжа със сьомга и то не много често. Морски дарове също не яде, но това не е проблем защото аз съм с много силна алергия към тях ( всичко морско с черупка).

Невена, щом си си заситена си си екстра според мен.

Алина, аз не случайно пуснах линка с “тренировка” за ходене у дома. На теб исках да помогна. Ти всъщност от протеиновите храни какво обичаш ? Трябва да подбереш храни от които не ти се гади.иначе не те виждам и седмица да изкараш. Волята ( дори когато я има) е до време. Това не е оправдание да вдигаш ръце, разбира се.

Според мен съветът на Невена да започваш със салатата е много добър. Докато не пробваш, няма да разбереш дали ти е добре така.

Елора предполагам е имала предвид да има малко по-дълъг период без храна. Това наистина е добре, защото така тялото вместо постоянно да храносмила се обръща към собствените си запаси. Иначе аз съм от тези, които без закуска не се чувстват добре. Вечерята спокойно мога да я подмина, но тогава е времето в което заедно сядаме на масата и не става да се дърпам всяка вечер.

Елора, поздравления за миомата. Все такива новини да има в темата. За колко време ти се намали?

# 383
Елора, охоооооо, браво за миомата. Бързо стопяване пожелавам. Ензими ли пиеш на гладно или само фаст правиш?

За момента не правя фастове. Ензими не пия. Понякога не вечерям, та правя някакъв фаст.
Пиех билки Долче. Сега почивам от тях за две седмици, после почвам пак.
И двете лекарки казаха, че миомата се е образувала години. Най-вероятно много преди да почна режима.

Алина, да вземеш да четеш внимателно. Не командоря никого. Казвам каквото мисля, че трябва да се прави, а отсреща да си решават.
И да, хубаво е да не се яде късно, но това зависи от работния режим на хората.
Аз предпочитам да вечерям по-малко количество. Вече нямам и нужда от повече.
И втора смяна ходя на работа. Дали ще съм първа или втора, все си взимам обяд или вечеря по моя си режим.
И предвид състоянието ти е е безумно цял ден да не ядеш, а после да се надумкаш.
Но сто пъти ти се написа за това.

Nuclear, октомври я откриха. Беше 6 тогава. Почнах билките. На 13 март я видях последно.
Колкото до яденето. Всеки трябва да се съобразява със себе си и да пробва различни неща.
Ако някой не му се получава с повечко мазнина, да пробва да намали това количество.
Ако е закучил на 2 хранения, тогава да ги направи 5 и то много малко. Това при мен работеше, но зависи от заетостта на всеки. Просто трябва да се опита.
Фастове също. Може да се закусва, обядва и да не се вечеря. Така 2 дни в седмицата. При мен дава ефект.
Може и 24 часов. Тоест трябва да се стимулира организма някак си, да се направи промяна, за да започне промяна в метаболизма.

# 384
  • пак там
Алина, аз съм сигурна, че ме четеш. Няма нужда да ми отговаряш. Просто погледни книжката, за която писах преди страница-две, там имам упражнения именно за теб. За травмирани, лежащи. Сигурна съм, че предвид възрастта си,  разбираш руски, или около теб има поне един разбиращ. В краен случай има гугъл транслейт.

# 385
Това е най-добрата група , в която членувам. Най ми е полезна, много неща съм научила от тук , които са ми били много от полза. От години ви познавам и чета. Знам как отслабнахте и как разсъждаваме в началото преди години. Алинна прочети първите теми и ще разбереш, защо Елора понякога е токлова рязка и не търпи компромиси с храненето. Знаеш ли колко овесени ядки с кисело мляко е изяла в началото ефекта беше нула . После смени ядките с елда, накрая махна и елдата и взе, че почна да отслабва. Затова не търпи половинчати работи, защото е наясно , че не действат. Тук всички искат да ти помогнат. Преглътни твърдия тон понякога, той е в твой интерес. Не търси под вола теле. Освен това не си първата , която пита, влизат много хора и Елора винаги е отговаряла. Теми много, записи много, но на никой не му се чете. Затова се пита по едно и също много пъти,  и тя винаги е била насреща- къде по- подробно, къде по- грубо. Пиша Елора , но визирам и останалите членове на темата. Всички са много отзивчиви. Радвам се ,че ви има. Бъдете здрави и благословени! Весел празник!

# 386
Няма как да е едно и също за всички, но пък човек не бива да се отказва преди да е пробвал. Пробване му е майката, известно време да се види дали е ОК, ако не е съвсем - промяна на нещо и пак известно време... и така докато си нагодим режима. И за калории, и за порции, и за брой хранения, че и за вид храни. Най-трудното е началото и затова се окуражаваме или подбутваме повечко понякога. То един път като човек за известно време се е почувствал по-добре, обикновено това е достатъчен стимул и доказателство да продължи. Защото няма какво да се лъжем, докато сме били болни и дебели, хич не ни е било добре. После си е такава радост и облекчение да се почувстваш по-нормално. И нямам предвид само физически, ИР поне мен ме смачкваше и ментално, бях на ръба на депресията доста време. Къде от едната му страна, къде от другата... Едва ли съм изключение за това, много от вас могат да го потвърдят.

Повечето сме на някакъв вариант на ВМ-НВ хранене... и до там са приликите май. Едната толерира повече плодове и си ги хапва. Аз от една ябълка после света ще изям, хем се смятам че съм вече в прилично състояние що-годе. Някои от млечни наддават от раз. Аз не съм ги спирала освен инцидентно понякога, но разлика не виждам. Ами ще си ги ям, що да не ям?  Риба много било полезно... нека е полезно, на мен са ми гнусни и не ги ям. Авокадо - същата работа. Майната му на авокадото, ям повече маслини. Едната стриктно не превишава определени калории, другата пък яде без да брои. И каквото още се сети човек, в рамката на режима може тооолкова неща да се нагодят по всеки вкус и нужда. Естествено че чета другите какво правят - винаги е хубаво да се почерпи от нечий опит, това е много ценно. Обаче няма и да ми хрумне че аз трябва да съм точно както еди кой си. Не съм и това е в реда на нещата.

Сега ме замислихте че отначало и аз всъщност започнах с големи салати. Естествено си стана де, минах на режим през лятото, че и имах чат-пат домашно отгледани зеленчуци. Обичам салати, ама много ги обичам. Като почнах да махам едно и друго от менюто си, беше съвсем естествено да наблягам на това дето го обичам и не е за махане. Плавен ми беше целият преход - и за намаляване на въглехидратите, и за увеличаване на мазнините. Но пък по този начин почти не го усетих и не се чувствах лишена в никакъв момент, а виждах само ползите с времето.

# 387
Nuclear, победи малката хитруша- избра си най-голямото червено яйце Laughing
Напълно съм съгласна с написаното от вас, момичета. И на мен темата ми е била много полезна, и аз съм пробвала различни варианти. И аз като Натка направих плавен преход към режим, когато видя, че нещо не работи  ЗА МЕН- правя промяна докато открия моето нещо. Аз пък съм почти всеядна, но някои храни ги заменям с други по-евтини, защото предпочитам да се запася с количество  сардини и скумрия пред това да купя едно кило сьомга. И т. н. А мазно какао ми е голямо удоволствие- и Да, с него повечето път и мога да заместя вечерята. Но аз слагам 1 ч. л. кокосово масло и 1-2 ч. л. кокосово мляко за чаша от над 300 мл- НЕ като онези американски мега големи мазни кафета с по 2-3 С. л. мазнини....И нямам като цяло по повече от едно такова кафе/какао на ден, и не е всеки ден. Показвала съм снимка как изглежда. Днес все още не съм яла- нямам апетит, не ям. Само вода пих досега.
 Когато има желание, има и начин. Просто човек трябва да открие какво работи за него и в този момент (защото с времето може друго да започне да работи по-добре).

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 18:22 от dolce miele

# 388
Това кокосово масло така и не се сприятелихме особено... Купих си в началото де, да не остана назад, обаче миризмата на кокос ми е много специфична и почти с нищо не ми се връзва. По 1-2 опита на нещо, колкото за по-интересно и до там. Бурканът стои за козметични цели, с него си мажа ръцете вкъщи че са леш от дезинфектанти и ръкавици и прочие Grinning
Същата работа и с кокосовото брашно - мирише ми силно на кокос и прави нещата тричави... абе я, Натке, си яж омлета и не се занимавай с глупости... и така Grinning

# 389
И аз в началото имах разни неуспешни експерименти с разни ''задължителни'' (така си бях решила аз, не че наистина са) продукти. Кафе с кокосово масло, то разбиване, то пяна, направо отказах кафето Simple Smile Ерзац палачинки с кокосови стърготини, веднъж направих и нито веднъж не ядох. Ръсене на канела, нали е полезна, нищо, че я ненавиждам и т.н. После реших да си карам просто с нещата, които харесвам и всичко стана по-лесно.
Весели празници, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт