Отговори
# 450
В къщи аз съм досадникът, който дудне да се учи и чете, с което постигнах точно обратния резултат. И много по-лесно ми беше да се оправям, когато детето беше на 5 години, отколкото когато е на 7.

Не познавам такива семейства, за които пише Андариел. Никоя от познатите ми жени не се е съгласила и не търпи да е слугиня. Дори няма и такава като моята, която винаги готви, а другите мъже доста често готвят. И децата водят.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 12:06 от Татко Мецан

# 451
Pulitash аз пък да попитам това с чорапите има ли успех?
ММ е единственият който си слага чорапите в коша за пране. Всичко друго го мята на невероятни места...и на въпроса ми , защо са там? Отговора е: Добре, добре сега ги прибирам.
Е колко години да го повтарям?

Значи, след 14 години дуднене от моя страна нещата за пране се мятат в коша. Всичките. Нооооо това е. Ела да видиш сутрин пижамата - долнището на табуретка в хола, а горнището - в коридора на един шкаф.... Ако има дреха за прибиране в гардероба, небрежно се мята на кревата или на стол (по избор). И ако твоят мъж поне ти казва, че сега ще ги прибере, но ТОЙ ще ги прибере... ММ казва: "Трябва да го прибереМ в гардероба!!!"
Изобщо ММ много обича да прави изречения в първо лице, множествено число..🤣🤣🤣🤣 Какво ще сготвиМ, трябва да изчистиМ, трябва да прибереМ... Разбирай, че аз трябва да го свърша.
Затова казвам, че не се предавам - ето вчера ми помогна да изнесем саксиите на двора и да ги подредим. Два-три пъти е пускал прахосмукачка. Е, аз го помоля, но го прави.
Така че не се предавай, има надежда

ММ си ги прибира Simple Smile Онея дето аз ги възпитавам не го правят Simple Smile Най много се страхувам от снахите - ще се чудят на какво съм ги научила.

И малко да се посмеете. Девойка - заминава да учи сама в чужбина. На квартира с приятелка. През пролетта отивам на гости. Девойките два дни са чистили. Влизам в банята и ми става лошо но на сутринта намирам най-близкият супермаркет зареждам с препарати изжулвам банята, изхвърлям половината посуда от кухнята дето все едно не е мита месец и изваждам прахосмукачката. На въпроса тя с торбички ли е? : 4 невярващи очи се опулват срещу мен. Кой да знае че прахосмукачката се почиства Simple Smile Егати възпитанието , егати чудото.
Сега 10 годишният бръмчи с прахосмукачката до откат Simple Smile

# 452
  • София
На моите много им угаждам, обаче винаги съм им казвала, че трябва да могат да правят всичко, защото някой ден като пораснат ще искат да отидат да живеят сами, кой знае, може и на другия край на света да отидат и няма да има кой да им помага. Затова трябва да умеят да си сготвят, да си изперат, почистят, а аз пак ще ги глезя, но то е защото съм им майка, но искам да съм спокойна, че могат да се оправят самостоятелно. Да, донякъде от чист егоизъм го исках, за да мога аз да съм спокойна за тях, че с тази глобализация никога не се знае, току-виж се оказали в Аляска или в Антарктида Wink. А бъдещите зет и снаха да внимават в картинката, че съм много УошаВа! Wink

# 453
Pulitash аз пък да попитам това с чорапите има ли успех?
ММ е единственият който си слага чорапите в коша за пране. Всичко друго го мята на невероятни места...и на въпроса ми , защо са там? Отговора е: Добре, добре сега ги прибирам.
Е колко години да го повтарям?

Значи, след 14 години дуднене от моя страна нещата за пране се мятат в коша. Всичките. Нооооо това е. Ела да видиш сутрин пижамата - долнището на табуретка в хола, а горнището - в коридора на един шкаф.... Ако има дреха за прибиране в гардероба, небрежно се мята на кревата или на стол (по избор). И ако твоят мъж поне ти казва, че сега ще ги прибере, но ТОЙ ще ги прибере... ММ казва: "Трябва да го прибереМ в гардероба!!!"
Изобщо ММ много обича да прави изречения в първо лице, множествено число..🤣🤣🤣🤣 Какво ще сготвиМ, трябва да изчистиМ, трябва да прибереМ... Разбирай, че аз трябва да го свърша.
Затова казвам, че не се предавам - ето вчера ми помогна да изнесем саксиите на двора и да ги подредим. Два-три пъти е пускал прахосмукачка. Е, аз го помоля, но го прави.
Така че не се предавай, има надежда

ММ си ги прибира Simple Smile Онея дето аз ги възпитавам не го правят Simple Smile Най много се страхувам от снахите - ще се чудят на какво съм ги научила.

И малко да се посмеете. Девойка - заминава да учи сама в чужбина. На квартира с приятелка. През пролетта отивам на гости. Девойките два дни са чистили. Влизам в банята и ми става лошо но на сутринта намирам най-близкият супермаркет зареждам с препарати изжулвам банята, изхвърлям половината посуда от кухнята дето все едно не е мита месец и изваждам прахосмукачката. На въпроса тя с торбички ли е? : 4 невярващи очи се опулват срещу мен. Кой да знае че прахосмукачката се почиства Simple Smile Егати възпитанието , егати чудото.
Сега 10 годишният бръмчи с прахосмукачката до откат Simple Smile
Имай надежда. Ще се справят. Щом ги учиш. В крайна сметка няма да са ни вечно до полите. И наистина, както казва Андариел, трябва да могат сами да се оправят.

# 454
Ежко, нито един от двата ти линка не предполага смях до сълзи. Но показва, че не си добре информиран. Установено е вече, че и при 28 дни има вирусоносители. Та някъде карантината е по толкова.

А по актуалната тема ....чорапи. ММ е с фетиш чорапи. Има безброй. След кротко молене да не ги намирам навсякъде из къщата, предупредих, че следващия път отиват в коша за боклук, ако съм ги видяла на неподходящо място. И така след около 3 месеца ме попита защо бройката чорапи в чекмеджето му му се струва намаляла. От тогава чорап на пода няма.

И това не е единствен случай. Simple Smile

# 455
  • софия
чнищо не е по-силно от модела вкъщи.Колкото и да говориш за поделяне на къщната работа, вкъщи тя не е ли поделена заминава всичко. Аз затова много обичам вица за глобалните и локални проблеми. Да, има, за щастие млади семейства открояващи се от стереотипа, но са много малко, все пак е приятна посока и трябва да бъдат похвалени Simple Smile В този ред на мисли - браво, Мецане!

Ежко, една жена ще се справи със задачата в казармата и най-вероятно ще успее малко повечко неща от описаните от теб неща да даде - например любов. Други няма да даде - казармен страх и безпрекословно подчинение.

# 456
Ежко, една жена ще се справи със задачата в казармата и най-вероятно ще успее малко повечко неща от описаните от теб неща да даде - например любов.
Амели, за бога, работил съм на живо с резултата от майчиното справяне с едно-две чада... Гарантирам ти, че ако те емнат с рота новобранци (и то от онея, предишните), накрая на първата седмица в ротата ще е леш, а ти ще разстрелваш оцелелите с пяна на уста Simple Smile
Само погледни как пищят мамите, когато им се наложи да сърбат сами надробената от тях образователна попара...
Joy

Simple Smile Хоуп - старо е като света. От Евини времена, жените като го оцапат, мъжете го отнасят Simple Smile

# 457
И ти затова търсиш снахи да ти оправят синчетата. Satisfied

# 458
Двама студенти в общежитието си говорят:

- Абе глей сега, виждаш, храната е много скъпа, често сме гладни... какво ще кажеш, да вземем тук да си гледаме едно 🐷 прасенце...
- Бе то добре, ама не е ли много мръсно?
- Нищо...то ще свикне...

# 459
Не за да ги оправят, а за да ги командват. Има сериозна разлика.
Joy

# 460
  • софия
За Бога, Ежко, позволи ми да съм перфектна 😜🤪😂🤣

(нали разбирате, че се забавлявам и закачам)

# 461
Не за да ги оправят, а за да ги командват. Има сериозна разлика.
Joy

Противоречиш си. Казваш, че сме щели да избягаме с писъци от казармата, щото няма да се справим да командваме, пък тук твърдиш, че търсиш жени да ти командват синовете.

# 462
  • София
Аа, извинявай , Мецане, без обобщения с тоя виц... Simple Smile
Скрит текст:
На едната ми девойка стаята тук (а сега и в общежитието) е във всеки един момент чиста, подредена, проветрена, леглото е оправено, съдовете  - измити..... Другата - леле, мале, хаотична, разхвърляна, трупаща дрехи навсякъде, ориентираща се някак все пак в своята си неразбория.. Не искаха да следват на едно място, понеже  за 12 години в училище и  още 4 преди това в детската все са били заедно, а и  имаха апетити към университети в различни градове, но подредената, къде на майтап, къде като истина, казваше, че не иска да живее със сестра си в една стая , понеже ще се избият на тема ред и чистота.. Същото е и с колата. Тук си е в момента чистницата. Понеже колата беше паркирана в дъното на двора  и съответно беше затапена от 3 други, не искаше да мърда хората и да я кара някъде за почистване. С удължител чисти с прахосмукачка, изтупваше килимчетата, ми я цялата отвън и с препарат, бърса стъкла.. А е чистена преди да заминат след Нова Година и след това от никого не е карана.. Разбирам за отвън, ама вътре от кой зор..Тат толкова и за Ежковото обобщение, че по-мръсна кола от караната от жена няма. Хората са различни,  дори когато са от едно семейство..И не е само до това на какво са научени, понеже аз съм по-скоро като разхвърляната девойка и следователно не би трябвало да съм дала кой нзае какъв позитивен пример на другата..Но ето,че тя е съвсем друга...

# 463
Не съм сигурна да се включа ли по темата зз мъжете. Аз съм разделена с таткото на дъщеря ми и имам нов мъж. Но т.к. бившия иска да е много в крак с отглеждането на малката (Евала за което) съм в постоянен контакт с него. Демек си имам двама мъже. С бившия по няколко пъти на ден обсъждам менюта на детето, хобита, кое как да се сготви, кое как да се изпере, как да свари яйцата за Велиден без напукване, лудницата при онлайн обучението....Абе за всякакви казуси ми звъни. Даже сега аз ще му варя яйцата и ще му приготвям боя и материали,че за първа година ще боядисват заедно. С две думи-имам постоянен ангажимент към него и все нещо бачкам.
Новият е много дзен, има някаква особена форма OCD, много високо IQ. Със всичко може да се оправи сам,няма и да попита кое как. В повечето пъти ще обърка -прави мляко с какао и вместо мляко слага сметана, скоро вместо омекотител беше сложил някакъв изостанал течен препарат за пране. По цял ден работи, сега прави и поне 100% overtime. Аз само го обслужвам - сервирам, отсервирам, чайове нося, ей такива неща. Не мога да го хвана 2 думи да му кажа. С детето само аз се занимавам, готвене, домакинстване, абе всичко... И вчера ми заявява колко е хубаво всички да сме у дома толкова време....Ей, като се отвори тая ми уста. Аз иначе много нося и търпя, ама като ми прелее и става страшно. Та успях да му обясня,че така всеки може да работи от дома и да му е лесно. Отплеснах се - като не е толкова зает, определено е по-добър от мен в домакинстването и с по-голямо желание го прави.
Иначе все още не мрънкам, имам супер закалка от времето когато бях single mom и ставах всяка сутрин в 3 да разходя кучето (струваше ми се,че е най-малко вероятния час малката да се събуди и да ме търси). Аз харесвам трудните моменти (те мен също), карат ме да се чувствам жива.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 12:24 от Goldeva

# 464
  • софия
Абе Голдева, обичаш обичаш (трудните моменти), ама вземи се отдай на ново предизвикателство - да се научим другите да се грижат за нас. А? как ти се струва...Че като те чета, за малко само да излезнеш от строя и ще се срути илюзорната кула и на двамата мъже, че се справят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт