Отговори
# 435
  • София
виж, това, което описвам е това, което се случва на практика. Всяко семейство си ги решава нещата вътрешно, може нечие семейство да не е в 90-те процента, а в 10-те.
Много мъже, намират много начини, те вече дори са ги научили, как да не поемат отговорност в семейството, много жени също имат много начини да оправдаят мъжете. Това са неща, които са натрупвани, натрупвани, продължават да се натрупват и в общи линии вървят плавно, докато не се случи някакъв трус и маските паднат окончателно.

# 436
# 437
Истината е, че възпитанието и семейната среда са много важни. Не искам да навлизам в подробности с примери, но аз лично възпитавам детето си да помага, да си оправя нещата, да си сгъва дрехите, да си хвърля дрехите на определените за целта места, да уважава жените, да поднася цветя и т. н., защото иначе няма от къде да го види като пример. 😀😀😀😀 Не ме питайте къде съм спала и дремала като съм се женила. Но мога да бъда страхотна възможност на Андариел да напише дисертация.
Тъй като живеем заедно със свекървещицата (тя е на втория етаж), веднъж ми увехнаха ушите, когато я чух след поредната доза възпитателни приказки от моя страна да каканиже след мен: Учи го, учи го така.. да стане слуга един ден на жена си!
Така че възпитанието е много важно. Но примерът е още по-важен. Много е трудно да се постигне нещо без пример. А от личен опит да кажа, че превъзпитанието на нарочно възпитан да бъде търтей човек, е мисия невъзможна. Нооо аз не се отказвам и имам някои успехи в това отношение. 🤣🤣🤣🤣 (чувствам се като Том Круз да му се не види)
Не мога да си представя да стоя и да бера срам един ден, когато дай Боже синът ми има семейство и жена му да ходи след него и да му събира чорапите от земята. Полудявам при тази мисъл.
Истината е, че в днешното време, както казват някои от пишещите преди мен, много е важно всичко да е споделено. Така е редно.
😀😋😀😋😀
Желая ви прекрасен, слънчев пролетен ден с повече положителни емоции!

# 438
  • София
Това са неща, които са натрупвани, натрупвани, продължават да се натрупват и в общи линии вървят плавно, докато не се случи някакъв трус и маските паднат окончателно.

А, как ще падат маските, бе? Те тъкмо станаха задължителни Joy

Иначе, съм съгласна с Анди. Засега по-големият процент все още е такъв, колкото и да не ни харесва. Тече обратен процес, което е супер, но ще си трябва време за да добие масовост.  Това, че при нас е друго или имаме други наблюдения с наши познати не означава, че това важи за всички. А за другата крайност под формата на домашно насилие също не ни е малък процента в страната.
Браво, Пулиташ, така се обръщат нещата и мисленето на поколенията Simple Smile

# 439
  • в страната на чудесата
Браво и от мен.
Ама що ли си мисля, че жената няма да събира чорапите, най-много да му скръцне Simple Smile
Та за психическото благо на мъжете е по-добре да се оправят с чорапите Simple Smile
Анди, майките са ужасно досадни. И аз включително. Предпочитам здравия разум на бащите.

# 440
Pulitash аз пък да попитам това с чорапите има ли успех?
ММ е единственият който си слага чорапите в коша за пране. Всичко друго го мята на невероятни места...и на въпроса ми , защо са там? Отговора е: Добре, добре сега ги прибирам.
Е колко години да го повтарям?

# 441
  • София
Добре, че майките често са досадни, защото това осигурява на децата доста добро оцеляване. Ако майките са склонни да досаждат и да преувеличават, то при бащите често е обратното - склонност да омаловажават и да се надяват "да се размине, а ако е толкова важно майка му ще разбере и ще го направи".
Бащите много често са като децата - имат уникалната способност да чуват или оглушават избирателно в зависимост от това дали им изнася. Скатавки са си доста често.

# 442
  • София
Браво и от мен.
Ама що ли си мисля, че жената няма да събира чорапите, най-много да му скръцне Simple Smile
Та за психическото благо на мъжете е по-добре да се оправят с чорапите Simple Smile
Анди, майките са ужасно досадни. И аз включително. Предпочитам здравия разум на бащите.

Лейка, то аз за себе си съм установила отдавна, че здравият разум на татковците е полезен и внася баланс. Затова не е добре само единият родител да е изцяло ангажиран, че лесно се отива в крайности Simple Smile

# 443
Мили дами, преживявал съм кочините в казарма и фургон на строителни работници, но два пъти съм бягал в тих ужас: от стая на много натокана девойка в студентско общежитие и от дамски автомобил (от мен да знаете, ако не знаете - по-мърляво от дамска кола нЕма)...
Joy

И за да сме по темата (Joy) за COVID-19:
https://debati.bg/ban-ima-60-veroyatnost-v-kraya-na-yuni-da-nast … P9I8R0f7PTSYdOF5Y

И да знаете, смърт дебне навсякъде. Можете да се криете, но няма да избягате:
https://interestingengineering.com/woman-tested-positive-for-cov … RFaFxEwqND9Prxxn4
Joy

# 444
  • София
ММ е единственият който си слага чорапите в коша за пране. Всичко друго го мята на невероятни места...и на въпроса ми , защо са там? Отговора е: Добре, добре сега ги прибирам.

Вземи си куче. Много бързо ще ги отучи от този навик с чорапите.

По темата "кочини" не съм специалист, аз получавам бронхоспазъм от миризмата и не ми остава время да видя.

# 445
  • София
Аз пък, Ежко, съм забелязала, че мъжете си живеят с чудесна търпимост към собствената си кочина, но иначе към жените изведнъж стават много критични Joy Живяла съм 5 години в общежитие, та не е като да нямам наблюдения Joy

# 446

Значи, след 14 години дуднене от моя страна нещата за пране се мятат в коша. Всичките. Нооооо това е. Ела да видиш сутрин пижамата - долнището на табуретка в хола, а горнището - в коридора на един шкаф.... Ако има дреха за прибиране в гардероба, небрежно се мята на кревата или на стол (по избор). И ако твоят мъж поне ти казва, че сега ще ги прибере, но ТОЙ ще ги прибере... ММ казва: "Трябва да го прибереМ в гардероба!!!"
Изобщо ММ много обича да прави изречения в първо лице, множествено число..🤣🤣🤣🤣 Какво ще сготвиМ, трябва да изчистиМ, трябва да прибереМ... Разбирай, че аз трябва да го свърша.
Затова казвам, че не се предавам - ето вчера ми помогна да изнесем саксиите на двора и да ги подредим. Два-три пъти е пускал прахосмукачка. Е, аз го помоля, но го прави.
Така че не се предавай, има надежда

# 447
Аз пък, Ежко, съм забелязала, че мъжете си живеят с чудесна търпимост към собствената си кочина, но иначе към жените изведнъж стават много критични Joy Живяла съм 5 години в общежитие, та не е като да нямам наблюдения Joy
Много си права, ама много.

# 448
Ох, това с прането ми е любимо. Мм мята всичко върху коша за пране. После казва, че било невъзможно да отвори коша в тази неразбория Satisfied
Сега стоя почти месец сам в апартамента и заяви, че готвенето и чистенето не са за хора със слаби нерви Sweat Smile
Много беше възмутен колко много се цапало.

# 449
  • софия
О-ем-джи JoyJoyJoy
Да кажа ли нещооо, да съм възпитана лиии, омммм Joy
омммкай, омммкай Joy
аз пък тъкмо щях да пиша "казвай, казвай" Laughing Laughing Laughing

Както една приятелка беше казала на свекърва си - ти акъл за детето не ми давай, че имам забележки към възпитанието на твоето...

Pulitash, аз множественото число веднага го разпределям - "много добра идея, я го направи оше сега, че после ше забравим"

П.С Ежко, не сменяй темата! Laughing

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:50 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт