Отговори
# 660
  • софия
Явно не се чете с разбиране. Жалко. Много жалко. Все пак е важно темата да е полезна. Нали затова стотици хиляди четат бг мама. За да намерят нещо полезно по въпросите, които ги интересуват. В случая аз проучих и споделих как стоят реално нещата с Британика и защо има недоволни родители. Както се видя недоволството е основно заради по-високите такси и заприличването на училището на другите частни училища, което определено не е плюс. Просто на някои хора им липсва семейната среда. Както вече написах училището е с много добри преподаватели. П.П. В предишния ми пост забравих да спомена за наистина страхотната база, което също е сериозен плюс.
Нико, смятам споделенето от теб за много полезно! Може ли да разкажеш за проучването, което си направил? В какво се състои, от кои източници си почерпил информация? Ако може да ни разкажеш малко повече! Също така ме интересува колко дълъг опит имаш  с ЧУ? Бих искала да попитам, кои практики би запазил от старото ви училище и би препоръчал на ръководството на новото ви училище, разбира се в случай, че намираш за ценни и ти липсват? И още един въпрос  - какво смяташ че сте загубили с преместването в новото училище?

# 661
  • София
Ох, Ежко, всичко винаги знаеш....Бабата е преподавател на хонорар, да, ама в ЧУ... Ами сега?
Няма ами сега. Точно такъв вариант очаквах. Бабата сравнява ДУ отпреди с ЧУ сега, смята че е грехота да се хвърлят такива пари на вятъра, а и тя нали е на разположение... Виждал съм го на живо примера. Една друга култура от едно друго поколение.
Боже, нямам думи какви ги ръсиш, че и те подкрепят с бутона..Преподавател на гимназисти по точна наука ще помага с немския, от който няма понятие, на дете в 1 клас. Смешки.. А детето се прибира следобяд от бабата над нас, която е с друга професия, не от учителката... И родителите вечер си го взимат. Я вижда другата си баба в събота и неделя, я не... Може би ти знаеш, аз поне не знам.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 13:59 от пенсионирана русалка

# 662
  • софия
Ох, Ежко, всичко винаги знаеш....Бабата е преподавател на хонорар, да, ама в ЧУ... Ами сега?
Много жалко! Толкова много ДУ изпитват липса на кадри! Русалке, споделяли ли са защо е напуснала редиците на ДУ?

# 663
  • София
Амели, къде съм написала,че е напуснала...В ДУ някои директори махат хора при пенсионна възраст навършена, а в ЧУ на хонорар взимат такива учители.  Наскоро в темата за НЕГ по друг повод коментирахме с Дъждец такъв случай, уж "легендарният" Грегъри по география, за когото имаше даже протест, бе освободен като пенсионер, работи обаче на хонорар във Веда. За него споделям, понеже стана ясно и в тогавашни репортажи. Жената няма обаче да коментирам къде и какво точно преподава, достатъчно  без това споделих....Питай Ежко, той знае Wink

# 664
  • софия
Амели, къде съм написала,че е напуснала...В ДУ някои директори махат хора при пенсионна възраст навършена, а в ЧУ на хонорар взимат такива учители.  Наскоро в темата за НЕГ по друг повод коментирахме с Дъждец такъв случай, уж "легендарният" Грегъри по география, за когото имаше даже протест, бе освободен като пенсионер, работи обаче на хонорар във Веда. За него споделям, понеже стана ясно и в тогавашни репортажи. Жената няма обаче да коментирам къде и какво точно преподава, достатъчно  без това споделих....Питай Ежко, той знае Wink
Да напуснеш редиците на нещо означава вече да не си там. Ясно, пенсионирали са я, разбрах. Благодаря за отговора!
Нико, ти не четеш. Написаното от мен за Британика изобщо не се базира на това, което ти си написал за училището. Обсъждано е и има мнения далеч преди ти да се включиш. А и твоето мнение е последното, което ми е меродавно.
Кои други ЧУ имаш предвид, като казваш, че става като другите? Защото Дрита/Британика назад във времето са доста посредствени. Въпреки уж семейното и почти индивидуално обучение.

Имахме възможности и за Лозенец, и за Изток. Не харесвахме нито един от двата квартала. В Иван Вазов нямаше такова каквото търсим. Вече и Иван Вазов не харесваме. Купихме наскоро още едно жилище където сме и в дългосрочен план, след като детето стане голямо, работим за постоянно живеене в къща. До тогава студените месеци апартамент, лятната ваканция къща. Та Попеа теорията ти за "елитните" квартали е тъпичка в БГ условия. Не сме Щатите за зло или добро.
Фенси, знам,  бе чедо, имате възможност за навсякъде, ама си харесвате само Света Троица и нищо друго  Laughing Форум, какво да го правиш....

Sadlady, виждаш ли сега, хората могат навсякъде, ама искат в Света Троица и че няма добро училище там не им е никакъв проблем Simple Smile
Нико като е в Драгалевци, хубав район, какво прави - пак плаща!

В този ред на мисли, Нико, при положение, че сте били в един от топ топ районите на София да не кажа най (НДК) защо се преместихте в Драгалевци? и втори въпрос, ако позволите,  преди преместването направихте ли проучване на училищата в района?  Това означава ли, че училището в Драгалевци не издържа теорията ви високитое качества на училищата в хубавите квартали? Грешна ли е информацията ми за класифицирането на кв. "Драгалевци" като хубав квартал?

п,п. Тък като не искам да съм в разрез с правилата н форума си редактирам поста за да слея получилите се два последователни такива. Тази последователност се получи след изтриване на вероятно не редни постове.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:16 от Амели

# 665
  • в страната на чудесата
Хайде стига с таз Британика. Сал една сграда имат. Хората напускат, не защото са високи таксите, а защото не получават очакваното за тези такси обучение и среда. Същото се случи при свети Георги преди. Хора с възможности се махнаха не заради 2к евро отгоре, а защото не им харесва да плащат повече за същата или по-лоша услуга. Всеки от нас, който има клиенти го знае. Същото се отнася за БШ. Затова се внимава с покачването на таксите и промените в концепциите. Храна, униформи, разходи за бели, сини, залени екскурзии, за каквото и да е друго са добро перо. Нико не е споделил, но други са. Така че накрая сметката не покрива очакванията. Рядко човек от ЧУ отива в ДУ освен ако не е внезапно фалирал. Обикновено сменя с ново ЧУ.

# 666
Чак пък рядко... До 7 клас може би, но след 7-ми - масово.

# 667
Чак пък рядко... До 7 клас може би, но след 7-ми - масово.

Понеже повечето ЧУ са до 7-ми, а АК не е гумен да побере всички.

# 668
  • в страната на чудесата
Този път няма как да не се съглася, Ежко.
Да, до 7-ми клас.
В момента, в който има повече от три частни гимназии с повече от 15 деца на випуск, картината ще е съответна на основните.
В този ред на мисли много надежди имам за Пчмг.

# 669
Че да не е само АК. Има и други ЧГ. Ако имаше търсене, щеше да има и по-голямо предлагане.

# 670
  • в страната на чудесата
Изискванията на родителите впрочем към частните училища в който и да е етап са несравнимо по-големи отколкото към ДУ. Сигурно се сещаш защо Уоруик Simple Smile

# 671
  • софия
Има го и варианта за ДУ до 7 клас и после смяна с частно.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 17:55 от Амели

# 672
Че да не е само АК. Има и други ЧГ. Ако имаше търсене, щеше да има и по-голямо предлагане.
Много малко училища са способни да предложат нещо сравнимо на АК на такъв евтинджос. Да не забравяме, че АК си има собствени сгради и не се налага да плаща нито наем, нито ипотека за тях. А и доста дарения идват, къде от спонсори, къде от алумнита.

# 673
  • София
Е, точно след 7 клас малко трудно ще сменя с частно, освен ако не влезе в някое от хубавите държавни гимназии или определени частни гимназии като АК или ПЧМГ. В момента на частните училища слабото място е гимназиален етап, защото едно че малко са частните гимназии, а и малко от тях държат ниво.

# 674
Изискванията на родителите впрочем към частните училища в който и да е етап са несравнимо по-големи отколкото към ДУ. Сигурно се сещаш защо Уоруик Simple Smile
Да, защото плащат много пари. Друг въпрос е дали винаги получават това, което мислят, че са си купили.

Общи условия

Активация на акаунт