Отговори
# 360
В класа поне 15% са “пухкави”.
За втората вълна на есен ще са 30%. И още 40% ще са "thin fat"... ако приемем, че дотогава няма да са ни спретнали и лечебно гладуване.

# 361
Пулиташ, малко бъркаш. А пък и нормата на закона е под условие, "ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."

Всеки си знае какво и как може да делегира и довери на детето си. Няма нужда от агресия, особено ако в случая Хоуп не я адресира директно.

Бърди, и докато фикснат 5 G -то. Хахаха, да не се бърка с G точка.
Фенси, разбира се, че е адресирано директно към мен. Не виждам друг да е задал такъв въпрос за 10 годишно.
А и нормата на закона е под условие, да. Точно това условие много често се използва. И се създават проблеми на родителите. Имах колежка, която твърдеше, че нямало такова нещо - едни родители, за да имали проблеми със социалните, сами си били виновни. Сега пее друга песен. Така че, както се вижда живеем в много сюутни времена. А проклятието на китайците:Пожелавам ти да живееш в интересни времена.... Ами, Фенси, писна ми да ми е интересно, честно 😀

# 362
Адресирано е към разговорът, който се случи след твоята реплика. И говори за себе си. Как е у тях. А ти реагира раздразнително.
Моето е на възрастта на нейното, но не иска да остава сама. Страх я е. Та всеки е различен. И възрастни, и деца.
А иначе съм съгласна с Шарки. Щом поне един е в хоум офис за мен не стои въпрос за проблем в отглеждането на малко дете.

# 363
  • в страната на чудесата
В класа поне 15% са “пухкави”.
За втората вълна на есен ще са 30%. И още 40% ще са "thin fat"... ако приемем, че дотогава няма да са ни спретнали и лечебно гладуване.
Колко ще е дебел някой зависи само и единствено от него. В случая с децата - от родителя. Може да се спортува разумно и да се храним здравословно и без излишества и без да се ходи на училище. Ти ако не ходиш в офис напълняваш ли? Ако отговорът е да, няма какво да се коментира лична отговорност. Или искаш вождът да се грижи за наднорменото ти тегло ли? Ако имаш такова?!

# 364
Няма да го пуснеш на училище, но ще го пуснеш на басейн? Или в спортна зала?
Joy

# 365
  • в страната на чудесата
Няма нужда от спортна зала и басейн, за да бъде Здрав и с нормално тегло. Не ми извъртай думите.
Купила съм уред, качва стълби, прави лицеви опори. Кое не ти е ясно? И преди не бях фенка на прашлясалата зала.

# 366
Оф, Ежко, Ежко...липсват ми старите емотикони.

# 367
Адресирано е към разговорът, който се случи след твоята реплика. И говори за себе си. Как е у тях. А ти реагира раздразнително.
Моето е на възрастта на нейното, но не иска да остава сама. Страх я е. Та всеки е различен. И възрастни, и деца.
А иначе съм съгласна с Шарки. Щом поне един е в хоум офис за мен не стои въпрос за проблем в отглеждането на малко дете.
Фенси, ще използвам твоя пост, за да отговоря и на Шарки, и на теб.
ММ е хоум офис до 13.05. След това е много вероятно да ги върнат в офиса, защото и ти ще се съгласиш, един голям инженерен проект е трудно да се прави и координира от вкъщи.
По принцип и аз мога да работя от вкъщи, ама не дават. 😀
Благодаря за добронамерените отговори. За мен темата приключи. Ще действам в движение, щото така или иначе всичко в нашата мила родина е предпоследно.

# 368
Късмет пожелавам.

# 369
Благодаря. Ще ми е нужен. Че като чета и Лейка съвсем ме втриса. Аз съм с наднормено тегло заради инсулинивата резистентност и сега усещам, че паниката започва да се прокрадва😀
А аз съм държелив дзвер и все гледам да вкарвам разум, ама нещо днес😀😀😀 не ми се отдаде.
Ох, да сме здрави, другото ще го удурдисаме.

# 370
Не съм изчела цялата тема. Ще се върна да я прочета после.
Хареса ми въпроса за детето на 10. Ами седи 5 часа само у дома като в 4 от тях е на училище.
Казва му се извънредно положение и се стиковаме с него.
Моето 10 годишно се оправя страхотно само а устройствата в този момент са ни последна грижа.
Понеже имат час и половина почивка на обяд понякога си прави и сам обяда. Елементарни неща ама се справя. Чак отпуска да взимам та да го дондуркам не мисля. Ако беше на 4 -друго щеше да е.
Ами не знам, не твърдя, че смятането ми е най-силната страна, но като излизаме в 8.00 за работа и се прибираме в 18.30ч. май не се получават 5 часа?!?
И много го обичам този назидателен тон. Защото не знам дали знаеш, но има разни законови разпоредби, препоръчващи детето да не е само до 12 години, т. Е. без надзор (закон за закрила на детето). А според наказателния кодекс родителите подлежат на наказателна отговорност - дори лишаване от свобода, ако оставят дете без надзор, което създава опасност за неговото развитие и т. н. А ти, както виждам, си много добре осведомена, че дете се води лице до 18 години 🤣🤣🤣🤣
И за финал, искам да ти кажа, че имам познати, които в момента се разправят със социалните, защото, разбираш ли, оставили само дете на 11 години вкъщи и отишли да свършат за 1.5 часа вадене на документ. Бяха наклепани от бдителни съседи!
Затива ще помоля без такъв патос да ми нареждаш как да си оставям детето само по 10.5 часа 5 дни в седмицата.
Изобщо не нареждам. Объркала си човека! Тълкуването на закона е ако създава опасност. Можем и до 18 да ги отглеждаме всеки си има виждаме за живота. Моето че ако има проблем се търси решение. А доколкото видях бащата за момента работи от вкъщи. Така че 2 месеца не са болка за умиране. Още по-малко за мрънкане.
Това е нашият начин за справяне. Едните баба и дядо са възрастни. Другите са на първа линия на Короната. Ние и двамата няма как да не работим. И те така....

# 371
  • София
Пулиташ, и аз съм с ИР. Значи и двете знаем, че ИР и наднормено тегло се лекуват с правилно хранене, а не тичане по стадиони. Аз успях по време на първата седмица на ИП да сваля 3 кг. После още 1. Та значи, можем.

Моят  малкия син, който иначе е залепен за компа, започна сам, без препоръки и убеждения от моя страна, да слиза в приземния етаж да вдига тежести на лежанката. А има много упражнения със собствена тежест, за тези, които си нямат "лежанки" вкъщи.

# 372
Пулиташ, малко бъркаш. А пък и нормата на закона е под условие, "ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."

Всеки си знае какво и как може да делегира и довери на детето си. Няма нужда от агресия, особено ако в случая Хоуп не я адресира директно.

Бърди, и докато фикснат 5 G -то. Хахаха, да не се бърка с G точка.
Фенси, разбира се, че е адресирано директно към мен. Не виждам друг да е задал такъв въпрос за 10 годишно.
А и нормата на закона е под условие, да. Точно това условие много често се използва. И се създават проблеми на родителите. Имах колежка, която твърдеше, че нямало такова нещо - едни родители, за да имали проблеми със социалните, сами си били виновни. Сега пее друга песен. Така че, както се вижда живеем в много сюутни времена. А проклятието на китайците:Пожелавам ти да живееш в интересни времена.... Ами, Фенси, писна ми да ми е интересно, честно 😀
Ха..ха..ама социалните най-вероятно ще го вземат на отглеждане, щото аз ако спра да работя......извънредното ни положение може и до Коледа да откара Simple Smile

# 373
Бе чети какво е написала жената, стига давай акъл. Бащата трябва да тръгне на работа. Иии, да не сподели човек нещо.

# 374
Бе чети какво е написала жената, стига давай акъл. Бащата трябва да тръгне на работа. Иии, да не сподели човек нещо.
Аз чета Бе, на маса народ като му се разклати конфорта и айде почваме с мрънкането по шефове и държава. Между другото току що разбрах,  че имам право на отпуска за гледане на 12 годишно....интересна социална политика. Ще помисля за нея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт