Отговори
# 375
  • София
Понеже леко ми досади корона вирОсът, пък и току що прочетох една тема в друг подфорум, та да завия малко в друга посока. Логофетов - строителят, който е един от свидетелите срещу Иванчева има ли нещо общо с Логофетови от "Климент Охридски" или е съвпадение на фамалиите просто? Рядко име ми се струва.

# 376
Бе чети какво е написала жената, стига давай акъл. Бащата трябва да тръгне на работа. Иии, да не сподели човек нещо.
Аз чета Бе, на маса народ като му се разклати конфорта и айде почваме с мрънкането по шефове и държава. Между другото току що разбрах,  че имам право на отпуска за гледане на 12 годишно....интересна социална политика. Ще помисля за нея Simple Smile
Виж чл. 17...и някой от КТ. Извинявай, но готвя и не мога много да ровя. Одеве го цитирах. Мисля, че е 173а. Ама провери де.
Работодателят няма право да ти откаже платения годишен. Няма право да ти откаже и неплатен, но щом е за изброени 6 категории работници.
Само моят има право 😀.
И само да кажа, че не мрънкам. Просто питах... Щото не намира решение. Мразя да не намирам изход от ситуация. И виж, питам за след 13.05. Щото до тогава има кой да е в къщи с моето ултра мега, яко разсеяни чайве... 😀 И пак да добавя--много хора са в това, че и в по-лошо положение. Те какво да правят?!?!

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 17:11 от Pulitash

# 377
Аз продължавам да не разбирам какво толкова ги жалите тия бащи...

Така де, мъж щом е, никаква жалост към него. Аз отдавна знам, че всички жени мислят така.

# 378
След това е много вероятно да ги върнат в офиса, защото и ти ще се съгласиш, един голям инженерен проект е трудно да се прави и координира от вкъщи.
Твърдението ти не е вярно. Мъжът ми работи така 3 години от вкъщи.

# 379
След това е много вероятно да ги върнат в офиса, защото и ти ще се съгласиш, един голям инженерен проект е трудно да се прави и координира от вкъщи.
Ами не знам... Аз си мисля, че проектиране на атомна централа и последващ контрол за изграждане, не се прави от вкъщи. Възможно е американците да са напреднали и в това

# 380
  • София
Ти пък защо обобщаваш?

Пулитах, един съвет - не влизай в обяснителен режим. Ако мъжът ти го викат обратно, значи го викат.

Аз лично разбрах драмата - вероятно и двамата не може да сте хоум офис дълго време, както, отново вероятно, са и много други семейства. Та питането е как да се гледат децата, ако двамата родители не са вкъщи. Според мен просто ще отворят училищата и занималните или друг вариант е на един от родителите да се наложи да излезе в неплатен за гледане на дете. Сега е позволено до 6 м., за деца до 8 г. Може да удължат възрастта. Или ще се ползва помощ от наето лице/баба/дядо, ако неплатеният е неизгоден. Това за по-малките, които не могат да се гледат сами. Но наистина не го мисли - дотогава има много време. А пък за твоя частен случай си направо за завиждане - та ти си в отпуск. Я ни виж нас, дето повечето тук хем работим, хем гледаме деца, хем са на такава възраст, че ги дондуркаме още. Аз съм пред освидетелстване вече Simple Smile

# 381
  • София
Понеже леко ми досади корона вирОсът, пък и току що прочетох една тема в друг подфорум, та да завия малко в друга посока. Логофетов - строителят, който е един от свидетелите срещу Иванчева има ли нещо общо с Логофетови от "Климент Охридски" или е съвпадение на фамалиите просто? Рядко име ми се струва.
И аз съм се чудила когато чух за този строител, но честно казано ме съмнява да са едно и също лице. Роднинска връзка или съвпадение ми се струва по-вероятно, но не мога да знам със сигурност.

# 382
Благодаря, Аш. Права си. 🌼🌺🌻

# 383
Аш, ще ви дадат пенсии след още 6 м. По инвалидност😀

# 384
  • София
В момента социалните няма да тръгнат да се занимават, защото настаняването в институции е при много, ама много крайни случаи заради ИП. Кой ще вземе да те проверява дали детето си го оставила самичко за два часа, по скоро ти ще си на тръни да не стане беля. Да не мислиш, че на социалните сега ще им е до обикаляне и занимаване с такива елементарни случаи, на тях нали също им е мил животът да не се заразят.

# 385
  • в страната на чудесата
Аш, ще ви дадат пенсии след още 6 м. По инвалидност😀
Хахаха да. Това ИП показа колко трудно е да гледаме собствените си деца. Които са активни, непоседливи, Разсейващи се, без изградени навици и куп други. Трудна работа. Имам близка, на ръба на истерията с второкласник и 5-годишна. Търси с кого да се смени, да работи за без пари, само да не е цял ден в менажерията.

# 386
  • София
След днешните църковни служения у нас всички рестрикции ми изглеждат доста лицермерно.

# 387
  • София
Моите определено са менажерия, но поне навици за учене имат - което е заслуга на учителите им в училище. Домашното се пише и не се спори. Може да не са го видяли навреме или да не са го предали както трябва, но това е заради скромния им опит с електронното обучение. Обаче, че са хиперактивни в момента е факт и колкото повече стоят вкъщи, толкова по-активни стават. Днес се звъни на вратата и си казвам Край, съседите наистина са викнали полиция заради търчането в нас, а те просто ни почерпиха хората с торта.

# 388
Ти пък защо обобщаваш?
Обобщавам на база 15 години брак с човек от ИПС индустрията. И в момента работи по такъв проект.

# 389
LaughingА пък майка ми, която е почти на 70-т бърза да се връща на работа в ясла. Обявих я за доказано освидетелствана. Аз с едно предпубертетно не се оправям, а тя иска при трийсетина с бебешки пубертет.

Горещо препоръчвам за гледане ей това разследване на РАИ:
 https://www.dokumentalni.com/archives/12652

Общи условия

Активация на акаунт