Отговори
# 570
Тук някои частни училища са спрели да изпращат фактури за плащане. Е не предлагат и ДО също така.

# 571
  • в страната на чудесата
Спейси, центрофугата е на пералнята. Но понеже ги слагам след това в сушилнята и се изразих може би неточно.
Две познати семейства решиха да не продължат в ЧУ, бизнесът им е от засегнатите. Но като че по-голяма роля играе перспективата за ограничаване на неесенциалните разходи и след ИП, както и скорошен кредит. Лоша работа. Кой би предвидил през декември...

# 572
И за да разсея следващите предположения на Титина какво съм учила - завърших математическа гимназия със сребърен медал. УПК-то ми е производствено. В началото хич не ми допадаше като идея, но отидох, защото там се паднах, обаче ми хареса, оказа се, че ми се получават техническите неща, много бързо разбирах за какво става въпрос - чертежи, машини, сглобяване на различни модули. На баща си съм се метнала в това отношение, все покрай него се завирах като малка.
Че къде пък си кандидатствала и не са те приели?! Някъде в Оксбридж ще да е било, с тоя медал... 😉Щото и по мое време и сега от МГ-тата не знам някой да не са го приели висше. Единствена ще да си била. Добре, че си имала стабилна професия от упк-то. И недей генерализира пак къде какви са били упк-тата. В нашата гимназия беше съвсем друго.

# 573
Абе Титина, как да не са сменени изискванията, бе?! То сега изобщо няма УПК, тя ми обяснява, че изискванията си били същите и нищо не било сменено.  Как знаеш на какъв разряд са имали право излизащите от УПК, като такива няма от 1990-та насам. Трябва ти извадка от закона преди 1990-та, а не от сегашния.  Сега ще ме караш да ровя при нашите да си търся свидетелството за разряда. Съвсем оспамихме вече,  затова се отказвам, мисли си каквото си искаш.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 01:09 от Анонимен

# 574
  • София
На NikoT в кое ЧУ му беше детето и кой клас? И къде точно е писал колко е умна жена му?

# 575
На NikoT в кое ЧУ му беше детето и кой клас? И къде точно е писал колко е умна жена му?

След като заживяхме постоянно в къщата ни в Драгалевци и училището вече не ни е на 100 метра се наложи да свалим малко нивото и от топ държавното ни квартално училище да преместим детето ни в частно такова. Британика ни е близо и с бусчето детето ни стига за няколко минути. За момента сме доволни.

# 576
  • София
И вие сменихте училището само защото се преместихте?  И искаш да кажеш, че Британка е по-зле от 20-то? Може, нови са, не ги познаваме още, ще се радваме да споделиш подробности, хем да спестиш разочарованията на други. Това е и целта на темата все пак.

# 577
И вие сменихте училището само защото се преместихте?  И искаш да кажеш, че Британка е по-зле от 20-то? Може, нови са, не ги познаваме още, ще се радваме да споделиш подробности, хем да спестиш разочарованията на други. Това е и целта на темата все пак.
Според съучениците останали от Дрита в момента е по-зле от преди. Аз лично съм относително доволен. Аз и жена ми сме учили в много добри държавни училища и съответно сме доволни от средата в тях. В момента също смея да твърдя, че в Идеален център, Лозенец, Оборище и т.н. има много добри ДУ и е голямо предимство човек да живее там и децата му да учат в топ училище, което се пада квартално. 20-то доскоро не беше съвсем квартално, защото там се изсипваха деца от цяла София. Не искам да разказвам колко време губят в развозване родителите на съучениците на сина ми. Радвам се, че направиха районирането. P.S. 20-то е едно от най-добрите основни училища в София. В този ред на мисли много от частните училища реално са по-надолу от него. Затова се бъзикам, че сме свалили нивото. За Дрита знам, че са се отнасяли много персонално към учениците си и затова много родители предпочитат малката стара база и старата Дрита спрямо новата и със страхотна база Британика.В момента класовете са поне двойни на преди и е много по-трудно да обърне индивидуално внимание на 20 деца спрямо примерно 8-9. За нас не е проблем, защото не сме свикнали на индивидуалното отношение и съответно не ни липства.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:34 от Анонимен

# 578
  • София
Нико, благодаря за отговора. Изпреварващо ли вървят по задължителните предмети? Английският свързан ли е със школите на Британика или ползват учители от Дрита?

Само да отбележа, че те повечето, да не кажа всички, от известните ДУ не бяха съвсем квартални Simple Smile

# 579
  • софия
Нико, според Попеа по-хубаво от Лозенец нема. Защо се преместихте?
И! Ако ти като отиващ в Британика от 20-то, си по-доволен от останалите идващи от Дрита, училище което не се слави с кой знае какво, освен, че е частно, и споделят, че преди Брираника е било по-добре, не знам дали разбираш колко ниска ти е летвата всъщност с твоето 20-то.
Толкова по отношение на бившето ви топ училище.
Кажи тая красива и умна жена с какво се занимава де, моля те!

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:51 от Амели

# 580
  • София
Амели, в интерес на истината за Дрита имах добри отзиви от доволни родители, местили веднъж дете от друго ЧУ. Затова ми е интересно дали Британика ще успеят да вдигнат още нивото или поне да го задържат. Но им е рано, де, сега започнаха. Ще видим нататък (само да сме живи и здрави). Simple Smile

# 581
Лоша работа са тези случаи на хора,които обмислят или направо да взели решението за отписване от ЧУ.
При нас трябваше преди повече 2 седмици да са ни дали новите договори за подписване,но явно се съобразяват със ситуацията.

# 582
Нико, според Попеа по-хубаво от Лозенец нема. Защо се преместихте?
И! Ако ти като отиващ в Британика от 20-то, си по-доволен от останалите идващи от Дрита, училище което не се слави с кой знае какво, освен, че е частно, и споделят че преди Брираника е било по-добре, не знам дали разбираш колко ниска ти е летвата всъщност е твоето 20-то.
Толкова по отношение на бившето ви топ училище.
Кажи тая красива и умна жена с какво се занимава де, моля те!
Прочети послеписа на предния ми пост. Дали 20-то е ниска летва или не си личи ясно от класациите за най-желани училища и от оценките на матурите. Жена ми ми помага във взимането на решенията за развитието на фирмите ми. За почти всичко се съветвам с нея. А иначе още в началото на нашата връзка й казах, че няма да може да работи на нормиран работен ден, защото аз много обичам да пътувам и прекарвам не малко месеци годишно извън София. Все пак живота не е само работа. Когато е възможно е добре да се съчетава и с много удоволствия. Аз и преди съм казвал, че предпочитам да изкарвам малко по-малко пари, но да живея пълноценно.

# 583
Лоша работа са тези случаи на хора,които обмислят или направо да взели решението за отписване от ЧУ.
При нас трябваше преди повече 2 седмици да са ни дали новите договори за подписване,но явно се съобразяват със ситуацията.

...или се готвят радикално да решат въпроса, като се отпишат от действащите ЧУ?

# 584

...или се готвят радикално да решат въпроса, като се отпишат от действащите ЧУ?

Интересен поглед върху ситуацията...

Общи условия

Активация на акаунт