Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

• 31 216
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Германия
Да видите сега, как ще ми се реши проблема от само себе си. Ефенди/кучето/ и стопаните му се изнасят в края на месеца. Така ми остава да изтърпя времето до тогава и да оправя градината. Днес разсадих ягодите и..засях домати в малки саксийки. Ако можеше всеки ден да ми е така продуктивен..ехеее....
И при нас все повече се засилват слуховете, че от 20ти април вероятно ще отворят училищата за абитуриентите и поетапно по-долните класове и накрая детските градини.

# 61
  • Berlin
Пр нас пък точно обратното. Получихме писма, че не е ясно още и че към края на ваканцията ще получим още писма евентуално с решение дали ще се започва на 20ти.

# 62
  • Germany
Ние преди два дни получихме имейл от госпожата за малко домашно през ваканцията 😳 и в него пишеше да напишат по едно разказче (от всекидневието им преживяване, въпреки че какво ли толкова се случва), и че тя с нетърпение очаквала да го прочете на 20 април. Та си мисля, че се гласят да почват училище.
Също така получихме и писмо с оценките за 4 клас и инструкции как ще става записването в следващите училища. Има и предвиден по един тест по 3-те предмета за тези, които искат нещо да повишат. И всичко това е съобразено с датата 20 април.

# 63
  • Немция
Пепе, разсмя ме с името на кучето Ефенди! Grinning Супер, че така ще се саморазреши проблема!

При нас нищо не се чува за почване на училище. Не се ли спомена, че може би ще го пробват в провинции, които са по-слабо засегнати от вируса?
Честно казано, не съм възхитена, ако в сегашната ситуация съберат класовете по обичайния ред, без дистанция.
Разпуснаха децата, когато нямаше почти никакви случаи в нашия регион, а сега ще тръгнат на училища в момент, когато случаите са в пъти повече.
И без това ще се изчака как ще е положението след Великден. Не ми се вярва всичко да потръгне по старому.

# 64
pepelyashka, чудо- новина! Ей, как се зарадвах! Blush
Цитат
Разпуснаха децата, когато нямаше почти никакви случаи в нашия регион, а сега ще тръгнат на училища в момент, когато случаите са в пъти повече.
Абсолютно същото каза и сина ми. При все, че му липсва училището, изобщо не е ентусиазиран ако точно в този момент ги викнат отново на училище.
Аз днес поръчвах разни аюрведа прахчета, ще бъркам смеска, дето трепе всякакъв вирус и се явява мощно имуноподържащо средство. Много се радвам, че попаднах на тази рецепта. :- )
Ето линк, на който му е интересно:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197091.new#new

# 65
  • Germany
Нашата провинция е най-засегната в момента, а Мюнхен и района са хот спот за Германия. Нямам идея как ги мислят нещата и как ще стане точно това тръгване на училище...

# 66
В Заарланд още в началото затвориха училищата до 26 април. Не се е чуло още за отмяна на датата в посока по-рано или по-късно връщане на учебния процес.
Мен ми е мъчно за абитуриентите тази година, защото цялата им подготовка отиде по дяволите.

# 67
  • Немция
Нека да направят някакво изключение за абитуриентите.

Зачетох се в Нет-а какви ги мъдрят в НРВ. На 15 април ще има официално становище как ще протече учебния процес. Главният вирусолог на НРВ е против разхлабването на мерките след 19 април. Министърката на образованието на НРВ дава зор да се връщат в училищата.
Вчера Меркел беше против разхлабването на мерките.

# 68
Ефенди е много яко кучешко име. 😂
pepelyashka, дано новите съседи да нямат пакостливи домашни любимци!

Мен ме е страх да не ни отхлабят мерките прекалено рано и след това да трябва пак да затягаме. Предпочитам по-бавно, но сигурно да вървим към нормализиране.

За козунаците купувам само една определена марка мая и брашно, но за брашното е относително, защото от партида до партида има разлика. Тази година ще са с каквото има. У нас последните 2 години ги меси... детето, баща му му асистира и ги оформя. Половинката е Kurzarbeit и ще имат време и за двата Вликден-а да омесят.

# 69
  • Германия
Ефенди се дължи явно на стопанина-турчин. Имат и игуана на име Балдуин.
Котаракът на старият съсед пък се казва Джой, той пък все не се е наял и ми препикава входната врата, защото го гоня заради моята котка. И изобщо при нас е лек сапунен сериал. Flushed

# 70
Здравейте и от мен Simple Smile Вече не знам къде да търся информация, нищо никъде не откривам и реших да се допитам до опитни немски мами 😁 Не знам дали му е тук мястото, моля да бъда извинена, ако бъркам, но .. има ли някоя от вас, която пазарува от Facebook marketplace и eBay kleinanzeigen? Как става плащането и доставката, тук има ли опция като “наложен платеж” , нещо като Българските Спиди и Еконт? 🤔 Много неща съм си харесала, а все са доста далеч от мен, единствено не съм запозната с доставките и начина на плащане. Ще съм много благодарна, ако някой ми разясни 🥰🤗

# 71
  • Германия
Купувала съм така ,per Nachnahme, но ми го достави пощата, провери дали Хермес и останалите куриерски фирми имат такава опция.

# 72
  • Германия
Здравейте и от мен Simple Smile Вече не знам къде да търся информация, нищо никъде не откривам и реших да се допитам до опитни немски мами 😁 Не знам дали му е тук мястото, моля да бъда извинена, ако бъркам, но .. има ли някоя от вас, която пазарува от Facebook marketplace и eBay kleinanzeigen? Как става плащането и доставката, тук има ли опция като “наложен платеж” , нещо като Българските Спиди и Еконт? 🤔 Много неща съм си харесала, а все са доста далеч от мен, единствено не съм запозната с доставките и начина на плащане. Ще съм много благодарна, ако някой ми разясни 🥰🤗

По принцип практиката е да се разбереш с продавача, че искаш да купиш едикакво си на едикаква си цена. Плащаш му предварително или по PayPal или му превеждаш парите по банков път и му казваш на кой адрес да праща пратката. Той като получи парите, опакова и изпраща - най-често с Хермес или DHL, като пратката има номер за проследяване.

Nachnahme излиза доста по-скъпо и на много хора не им се занимава и може и да не се навият.

# 73
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Получавам мейли от местната църква, сега службите са онлайн.
Изпратили са ми текст на Корона молитва, да я казвам вкъщи 🤣

# 74
asyalein, кажи  ми, че се шегуваш. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт